Bäää...... Tar en isglass. Är fruktansvärt...

Bäää...... Tar en isglass. Är fruktansvärt trött o sleten just nu. Återkommer senare! Kram till er goa!


Hur länge ska detta pågå egentligen??

Får säga tack åter igen för alla fina kommentarer ni skriver! Ligger i sängen nu och ser ut som lilla My med en knut på huvudet. Blivit endel badande idag så håret fick sitta kvar i knuten! Nödvändig info ;) Men här ligger jag iaf och vill nästan be till Gud (nej jag är inte troende) att värkarna ska bli regelbundna och med enbart 2-5 min mellanrum. Jag är trött på att bara ha värkar lite hit och dit. Några tar ju verkligen kål på en. Fick en värk förut och jag hade då aldrig känt sådan smärta i en värk förut, jisses :p jag visste inte vart jag skulle ta vägen, fick nästan svårt för att andas. Den tog verkligen över kroppen helt typ :p Jag har även ett litet "problem". Jag får jäkligt ont i urinblåsan ibland som om den skulle va fylld och lillan använder den som boxningssäck. Jag kissar ganska lite varje gång men tar i för kung och fosterland för att verkligen få ut allt. Får jag inte ut allt ändå eller va är de som händer? Ibland när ja kissar får jag även som en värk. De gör verkligen ont :/ Ytterligare en sak varför jag vill ha ut henne nu.. Jag är trött på att "plågas"!! Kom ut nu din trollunge. Mamma blir tokig hääär!!


Slänger in ett sms-inlägg här till er!

Jag uppdaterar lite sämre nu just för att koncentrera mig mer på mig och min kropp. Dessa tråkiga värkar som bra avtar titt som tätt tar verkligen på krafterna. Jag återkommer senare ikväll med mer update. Nu måste jag bara få vila :) Stor kram till er!!


Tack så mycket!

Hej alla Goa läsare! Tycker ni är för gulliga med era kommentarer osv. Älskar att logga in och se att ni skrivit :) Kan till er besvikelse, ja även min, säga att det inte är någon bebis utanför min mage men att jag funderade på att utföra ett eget kejsarsnitt imorse (skämtosido).

Har legat med värkar hela natten och inte fått någon bra sömn alls. Jag gick upp vid 6 -6.30 någon gång och va så jäkla frustrerad och trött för varken tablett eller värmekudde hjälpte mig ett skit. Nej, jag får väl lägga mig i ett bad då, tänkte jag. Sagt och gjort, bytte vatten 4 ggr så ni kan ju förstå vilket russin jag va när jag klev upp.

Jag kunde äntligen slappna av när jag låg där i vattnet även om värkarna då ville komma lite tätare. Jag tycker att vattnet lindrar värkarna på ett sätt ingenting annat kan. Så när de drar igång på riktigt om inte mitt vatten gått lär väl jag ligga i ett badkar kanske :p Jag har också sagt att jag ska klara mig så långt jag bara kan på enbart lustgas, hade ni frågat mig i morse hade jag nog gått med på det mesta för jag va så jävla trött!!

Åh detta är verkligen slitsamt ska ni veta!! Jag vill att lillan kommer ut IDAG, jag orkar inte med en till sådan här natt igen alltså :p



KOM UT!!!!


Mms.

img_3014 (MMS)

Placerad i sängen så därför får de bli ett mms inlägg. Får typ en värk i timmen nu. (tror ja) Irriterande att de inte bara kan dra igång så det kan va över någon gång!!! :p nåja. Så länge kan ni väl roa mig med att berätta vad ni gör en kväll som denna? :)


Hur varmt??

Va nyss ute på en promenad med Krikke i det fina vädret. Tror vi båda höll på att smälta bort där ett tag :P Fy i helvete vad varmt det är ute idag alltså! Men inte ska man klaga när sommaren tittar åt vårat håll. Själv har jag nu satt mig på balkongen då det är skugga här och det fläktar skönt. Drog på mig en bikiniöverdel och drog upp träning/mjukisbyxorna till knäna så nu känns det lite bättre än förut på promenaden då man ville klä av sig och gå naken ungefär! :P

Inte nog med att det är en fin dag, det är 6 månadersen Micke lämnade oss i stor sorg. Vädligt tomt utan honom i våra liv men en dag som denna, på hans datum så ska jag bara tänka på roliga saker vi alla fått varit med om tillsammans med honom! Micke du ska veta att du är fruktansvärt saknad men också högt älskad för den du är/var! Vi ses igen vännen!

Nu ska jag kika lite på internet och kolla på lite fina sommarklänningar och drömma mig bort en stund. Hoppas vår lilla trollunge vill titta ut snart så man kan få något plattare mage iaf och gå i någon härlig klänning i sommar. Har sett några på Nelly och även på Chicy så vi får väl se vad det blir, om det blir :P


Slemproppen!

Dåså mina kära läsare så har slemproppen släppt, iaf en del av den. Det började inatt, jag vaknade av en förbannad värk i magen, gick på toa och fick då se lite slem med lite blod i. Jag gjorde det andra så att säga och gick sedan och la mig igen då jag trodde att det bara va en nedrans magknip. Sova kunde jag ju glömma bort. Onda värkar eller kanske mer förvärkar satte igång och det tog inte lång tid förrän de kom med ca 3 minuters mellanrum.

Jag gick upp och började gå runt lite emellan värkarna men begav mig snabbt till soffkanten och höll i den och böjde mig framåt när det gjorde som ondast. Jag väckre Krikke emellan två värkar och det tog inte lång tid innan han va uppe med mig också. Jag har nu börjat klocka värkarna, just ifall att.

De fortsatte att komma med ungefär 3 minuters mellanrum, när den tog slut va det som om inget hänt och det va så förbannat skönt måste jag säga :P Jag har aldrig fattat när folk har sagt att "efter värken tog slut så va det som om det aldrig hänt", men nu fick jag va med om det och hej va skönt det va. Jag blev mig själv igen skulle man kunna säga. Värkarna fortsatte och jag skickade in Krikke i sängen igen och sa att han skulle försöka sova lite så skulle jag väcka han när det gått en stund. Tror inte han fick någon sömn för så fort jag kikade in i sovrummet så antingen sa han något eller så kollade han upp och frågade hur det gick. Även om de gjorde ont så va det kontrollerbart.

Efter ett tag började jag sms:a med en av mina bästa vänner som fick barn för 3,5 månad sen. Hon blev nog något taggad och tyckte jag skulle ringa och rådfråga med BB - förlossningen lite och bara kolla va de säger. Jag klockade några till och sen ringde jag. Jag skulle ta en tablett och lägga mig i ett bad tyckte hon. Tabletten hade jag redan tagit ungefär 50-60 min innan, så jag hoppade i ett bad. Där höll jag på att somna :P Jaa värkarna avtog tyvärr.. Så jag antar att det bara va förvärkar och jag tror hon på bb också trodde de. Haft 3 små förvärkar idag också men inget mer.

Så tillbaka till slemproppen, jag gick upp för att kissa förut och när jag då torkade mig så kollade jag ner och tur va väl det för där låg det en stor klump med slem och blod på mitt papper. Hur stor är en slempropp egetnliegn? Detta va väldigt mycket tycker ja :P Får se om det kommer mer. Men bara för att den släppt betyder det ju inte att det är på gång, det kan ju ta ett tag efter att den släppt har jag hört. Skulle bli glad om vattnet ville gå ist, då vet man att snart jäklar :P hehe. Men ja som sagt, då va slemproppen ute (på väg) iaf!
Framsteg - det gillar vi!


Slemmmmmmigt.

img_6700 (MMS)

Hello! Nyss duschat och står faktiskt i badrock fortfarande när jag skriver detta. Tänkte bara säga att det varit en för underbar natt med slem och sånt. Mer om de sen. Kläder och mat nu ;)


Falk på tvn.

Denna Johan Falk, ja filmerna är ju bra iaf ;) Tråkigt nog går den på tv4. Inte för att jag har något emot tv4 men jag är inte direkt glad i den långa reklampausen de kör för att köra nyheter och allt va det är. Tycker bara det är reklam på denna kanalen :P Men men jag ska inte klaga nu.

Börjar få ont i huvudet så ska nog ta mig en tablett och lägga mig i sängen och fortsätta kolla på filmen där. Jobbigt med huvudvärk, men är samtidigt glad att det inte är den där jäkla spänningshuvudvärken som man får ibland. Den är fruktansvärd den!


Hemma igen!

Då är man hemma efter ett antal spring på olika apotek, mat och fika hos mormor och en liten tripp med ärende med Johanna. Massa gos och lek med Elliot också självklart! Idag satt han ju jättebra på min mage när vi sprang runt hemma hos mormor. Bra bord/stol den där magen man har ;) Snart är den borta, får ju passa på att utnyttja den! Tusen tack mormor för maten, det va riktigt gott! Hon bjöd på pasta och kycklinggryta med kantareller i. Mums :)

Nu strax ska jag ta och fixa mat, är himla hungrig faktiskt och känner även att en halsbränna håller på att smyga sig inpå. Ska efter maten packa ner vår "gravid bok" som man får skirva vecka för vecka i i vår packade bb väska. Det är nämligen så att i slutet av boken så ska man skriva i datum, vikt osv och även notera ner lite om förlossningen. Så när man får det lite tråkigt där uppe (om man ens hinner få det med en nykläckt bebis) så kan jag ju sätta mig och skriva i den! Måste även fylla i för vecka 40 och 41 kom jag på. Men men, det görs sen. Nu ska jag greja mat, magen kurrar på bra här!

Hörs senare :)


Check..

LISTA PÅ GISSNINGAR:

Malin: 2850g, 49cm, 4/6
Nathali: 3150g, 49cm, 14/6
Sus: 3350g, 49cm, 15/6
Marlin: 3500g, 50cm, 16/6
Elena R: 3450g, 52cm, 17/6
Nina/ T's farmor: 3075g, 51cm, 17/6
Theres A: 3150g, 49,  17/6
Miranda: 3252g, 50,5cm, 18/6
Pontus: 3578g, 50cm, 19/6
Zigge: 3380g, 51cm, 20/6
Elin (London): 3290g, 51cm, 21/6
Gustav/ T's gudfar: 3200g, 49cm, 21/6
Kenny (Hanna M's): 3453g, 51cm, 21/6
Sandra Äändersson: 3740g, 51 lång, 22/6
Emma D: 3243g, 49cm, 22/6
Erica (Das...@hot.): 3650g, 49cm, 22/6
Helena: 3150g, 51cm, 22/6
Carro S: 3640g, 51cm, 22/6
Ida S: 3150g, 51cm, 23/6
Rolf/ T's farfar: 3850g, 51cm, 23/6
Johanna M: 3239g, 51cm, 23/6
Linda F: 3800g, 51cm, 24/6
Lina N: 3375g, 53cm, 24/6
Mamma/ T's mormor: 3530g, 52cm, 25/6
Johanna / T's gudmor: 3280g, 51,5cm, 25/6
Lallo: 3342g, 51cm, 25/6
Emilia: 3450g, 51cm, 26/6
Anna: 3160g, 50cm, 26/6
Josefin K: 3470g, 49cm, 27/6
Hanna M: 3240g, 51cm, 27/6
Mimo: 3250g, 52cm, 27/6
Ida A: 3330g, 53cm, 28/6
Ingela S: 3205g, 52cm, 28/6
Seema: 3680g, 50cm, 28/6
Josefine A: 3475g, 51cm, 29/6
Madeleine K: 3587g, 51cm, 29/6
Simon R: vikt?, längd?, 1/7
Ida K: 3428g, 53cm, 2/7
Klara: 4278g, 54cm, 4/7


NÄR KOMMER DU SKITUNGE?


BF + 6

Börjar bli frustrerande detta nu när man vaknar varje morgon och det inte har hänt ngt. Hade en förvärk igår men sen försvann det och de blev precis som vanligt igen.. VÄLDIGT tråkigt. Lillan i magen är iaf i full gång med sparkar, knuffar och hon knör runt sig som bara den. Trycker uppåt och nedåt.. känns lite som om hon inte riktigt vet vart hon ska ut :P

Ååååh, kan det inte bara säga POFFFF också kommer det riktiga värker så vi kan få ut vår prinsessa nu! Vill inte vänta längre nu!! Egentligen borde man inte klaga för har vi väntat i 9 månader så kan vi vänta i några dagar till men man blir så frustrerad och jag tycker att min kropp borde sätta igång det här nu. Beundrar verkligen min kusin som gick över 13 dagar (Joooo J, det va 13 dagar!!! haha :P) utan att få skador i huvudet av all längtan :P Detta är sååå tråkigt!

Här kommer iaf två bilder på magen som jag tog igår, alltså BF + 5!



Listan kommer i ett inlägg under dagen där jag strycker de datum som varit. Jag måste fan släppa det här och bara låta det komma när det kommer, men det är ju så svårt när man längtar så mycket! Krikke frågar varje morgon om jag känt eller känner något och varje morgon får han svaret "Nej". Inte kul!


Go'möra!

Med lite rostat bröd och en mugg O'boy startar jag min dag med att kika på dagens avsnitt av Våra bästa år! Tänk att man fastnar så lätt för den smörjan alltså! Senare ska jag in till mormor och fika på chokladbollar och sådant. Min kära mor och Johanna (och förhoppningsvis Elliot. Han borde va med om Johanna kommer) kommer vara med tror ja :)

Kika in här om en stund så får ni se bilder på magen som är tagna igår, alltså BF + 5. IDag är vi BF + 6, men mer om det senare!


Promenad om en stund!

Jag och hjärtat ska ge oss ut på en promenad efter att dokumentären med Foo Fighters är slut. Va tänkt att vi skulle gå förbi några kompisar till krikke som är och fiskar men de skulle packa ihop nu så vi tar oss väl en promenad i husområdet här kan jag tänka mig! Blir skönt att hoppa i säng efter de och lyssna på ljudbok :) Perfekt slut på denna veckan!

Fått en kommentar från "The one" ang KICK, du hittar ditt svar här i bloggen imorgon :)

Nu va det slut på tvn så nu ska vi ut och på promenix. Sov gott alla där ute. Vi hörs imorgon i vanlig ordning :)



(Kanske att bilder på BF + 5-magen kommer upp här sen! ;) Kika in så får vi se!)


Foo fighters / Nirvana

Just nu sitter jag och Krikke och kollat på en dokumentär om Foo fighters. De snackade mycket om Nirvana först och fy fasikan va Nirvana är bra! Har väldigt många roliga minnen på den tiden när man lyssnade på Nirvana :) Ja jag har sagt det förut, jag vet. Dokumentären har iaf bara hållt på sedan 23.00 så klicka över till 6:an och kika vet ja. Intressant ju!

Jag har verkligen inte hört lika mycket med Foo fighters som jag gjort med Nirvana men endel har man ju hört och vissa låtar är väldigt bra med dem! Här är en av dem, ni känner säkert igen den!



Svar till min goa mormor!

Ja visst gottar vi oss här hemma :)
Kanske kommer förbi dig imorgon och bjuder dig på en chokladboll eller två ;)


Stor kram till dig! ♥




Kan lova er att INGEN lagar mat som henne!!
Där blir man alltid nöjd och belåten när man blir bjuden på mat.
mums mums :)


Är i full gång med plättarna nu! Blir ende...

img_6821 (MMS)

Är i full gång med plättarna nu! Blir endel. Till de blir det drottningsylt och grädde


Vi gjorde chokladbollar först ;) inte så s...

img_3739 (MMS)

Vi gjorde chokladbollar först ;) inte så snygga men de va goda iaf :) har smakat på en! Mina med kokos och krikke's med pärlsocker Jag är inte så förtjust i de med socker på då ja tycker de blir för sött, så kokos kör jag på :) Vad gillar ni på era bäst?


Jag rekommenderar!

En film som fick mina känslor på snurr och en ilska att tända till. Låter tramsigt kanske men så va det iaf! Filmen är sjukt bra och väldigt hemsk. Filmen är baserad på en verklig historia. Jag kan inte fatta att saker som detta kan pågå runt om i världen. Jag rekommenderar er verkligen att se den!

Filmen heter Soraya M (alt: The stoning of Soraya M)






Handling: 

En journalist får motorstopp i en avlägsen by i Iran. Han blir kontaktad av en kvinna som vill berätta vad som hänt hennes systerdotter i byn för att detta ska få spridning. Så börjar berättelsen om en ung kvinna och fyrabarnsmor, vars man vill skiljas från henne för att gifta om sig.

Kvinnan som inte kan försörja sig och sina barn går inte med på skilsmässan. Hennes man inleder då en förtalskampanj och får med sig byns mulla och byäldste, och senare också hela byn. Man får följa hur det tragiska förloppet accelererar och till slut leder till en stening till döds.


Invigning!

Då är man hemma efter en liten tripp till stan. Jag och Krikke har handlat lite och han köpte även en iphone dockning med cd i också som han ställt i sovrummet så nu kan vi ligga och lyssna på ljudböcker eller något annat skoj på kvällarna när vi ska sova. Tycker det är svingött att ligga och lyssna på sånt. Mer med oss från affären fick vi ingridienser till chokladbollar som vi kanske ska göra sen, annars gör jag det imorgon!

Nu börjar jag bli hungrig så jag har bestämt mig för att inviga vårt plättjärn som vi fått av svärmor. Hon köpte med ett till oss från Ullared i riktigt gjutjärn. Jag har ju velat ha ett länge nu och vi har trott att Krikke haft ett sen tidigare men det va tydligen något han lånat bara så nu har vi fått ett eget. Därför tycker jag att det är dags för lite invigning av goda plättar :D




Under tiden jag lagar och äter mat så kommer det komma upp en inlägg med en film jag starkt rekommenderar. Den är riktigt hemsk men otroligt bra! Tycker det är hemskt hur det är på vissa ställen i världen! Men mer om det sen. Kika in då och kolla vilken film det är jag rekommenderar! :)


Något uttråkade!

Hello! Hittills har dagen varit härlig men något uttråkande.. eller vi är uttråkade kanske jag ska säga. Jag och hjärtat åkte och käkade pizza till lunch idag då vi som vanligt såhär en söndag inte hade fantasi till mat, eller orkade lägga ner oss för att få någon fantasi till vad vi skulle käka. Efter pizzan drog vi iväg och kikade lite och köpte godis som nu bara ligger i köket eftersom vi är så förbannat mätta efter maten :P Vi tog även en sväng förbi svärisarna där svärmor låg och va mindre pigg, stackarn. Krya på dig! Och ja, nu är vi hemma igen.. och uttråkade.

Alltså vad gör man på en söndag i denna världen egentligen? Riktigt riktigt tråkigt detta :P Nej, men ett glas isvatten på detta kanske. Får hoppas att vi kommer på något vi kan göra.


Under mitt täcke!



Dit ska jag nu och njuta av min underbart goa och väldigt stora gravidmage och kolla på tv! Snart är kulan borta så man får ju passa på att njuta av den medans den finns där. Efter detta dröjer det några år innan den är där igen ;)


Godnatt när ni väl ska sova kära läsare!


Tar lite mat på det!

Nu är jag på bättre humör men med en tätare näsa. Kan det va gravidtätan som jag fått smaka på nu tro? Den kommer lite titt som tätt och Krikke är allt annat än lycklig på mig vissa nätter när jag är så tät att jag snarkar ;) haha! Tycker det är lite kul för han är ganska duktig på att göra ljud och knö sig runt i sängen när han sover. Lite snarkningar bjuder jag gladligen på då ;) hehe!

Kycklingen är i ugnen men ska ur vilken minut som helst. Jag blev hungrig när jag började bli piggare och fick då ett sug efter kycklingvingar och ris serverat med Uncle Bens sås :) Nomnom. Så nu ska jag mumsa på det och kolla klart på SATC. Efter det blir det nog någon mer tjejfilm eller om det är något annat bra på tvn! Men kycklingen kallar på mig från köket nu. Tjolahopp!


Min K.ärlek

Har känt mig lite nere nu på kvällen och jag visste inte riktigt varför. Skrev lite sms med älskling nyss och då slog det mig va det va som känns lite jobbigt. Det är påfrestande att gå över tiden alltså :P  Och det är ju inte bara det utan man känner sig ju så jäkla svullen och så nu så det tar ju också på ens psyke en dålig dag. Men det va skönt att bara få prata av sig med Krikke och han är så go och peppar mig och skriver gulliga saker. Jag är så glad som har honom.

Vad skulle jag göra utan dig min tok? :)


Hehe, hittade en gammal bild på oss. Detta är vår första pussbild, hela 16 och 17 år, hehe! 
Tänk, där visste vi inte att vi skulle få en bebis 2011 :) Han kommer bli en underbar pappa!


Limitless

Nyss kollat på en film som heter Limitless och jag kan rekommendera den till er som gillar film med lite fart i. Jag tyckte filmen va jäkligt bra faktiskt! Ni kan läsa mer om filmen här eller se trailern här!



Nu sitter jag i soffan och har tryckt på tv4+, de visar nu Sex and the city - The movie (1:an)! Hur många av er har inte sett den? Ja ni tjejer borde iaf ha sett den. Går ju inte annat än att älska de där tjejerna!! Jag skulle egentligen följt med Krikke och lite vänner till han och fiskat men han kunde ju inte vänta tills Limitless var slut och jag ville se klart filmen så jag sket i det. Han tyckte jag skulle ringa och komma efteråt men jag vet inte ja.. Låter kanske som en tjurmaja nu men inte så jag menar, men tappade suget när han skulle dra mitt i filmen. Nåja, jag ska iaf kika på SATC nu, sen får vi se hur de blir. Hdiugwfiuwbskflnlk... ;)


Kan man ha tråkigare?

Jag har så tråkigt att jag börjat greja här hemma igen, med städ och så alltså. Jag tvättar, vikt in massa kläder, plockat ur diskmaskinen och kört igång den med rengöring och när det är klart så ska nästa lass med disk i. Tvätten ska hängas om ett tag och en ny maskin ska igång. Skulle behöva dammsuga men funderar på att ta det imorgon och bege mig ut på en promenad sen när allt detta är gjort ist. Vi får se hur det blir!

Vad gör man en dag som denna egentligen.. Vad ska ni göra?


Jag gör detta med en stor suck!

LISTA PÅ GISSNINGAR:

Malin: 2850g, 49cm, 4/6
Nathali: 3150g, 49cm, 14/6
Sus: 3350g, 49cm, 15/6
Marlin: 3500g, 50cm, 16/6
Elena R: 3450g, 52cm, 17/6
Nina/ T's farmor: 3075g, 51cm, 17/6
Theres A: 3150g, 49,  17/6
Miranda: 3252g, 50,5cm, 18/6
Pontus: 3578g, 50cm, 19/6
Zigge: 3380g, 51cm, 20/6
Elin (London): 3290g, 51cm, 21/6
Gustav/ T's gudfar: 3200g, 49cm, 21/6
Kenny (Hanna M's): 3453g, 51cm, 21/6
Sandra Äändersson: 3740g, 51 lång, 22/6
Emma D: 3243g, 49cm, 22/6
Erica (Das...@hot.): 3650g, 49cm, 22/6
Helena: 3150g, 51cm, 22/6
Carro S: 3640g, 51cm, 22/6
Ida S: 3150g, 51cm, 23/6
Rolf/ T's farfar: 3850g, 51cm, 23/6
Johanna M: 3239g, 51cm, 23/6
Linda F: 3800g, 51cm, 24/6
Lina N: 3375g, 53cm, 24/6
Mamma/ T's mormor: 3530g, 52cm, 25/6
Johanna / T's gudmor: 3280g, 51,5cm, 25/6
Lallo: 3342g, 51cm, 25/6
Emilia: 3450g, 51cm, 26/6
Anna: 3160g, 50cm, 26/6
Josefin K: 3470g, 49cm, 27/6
Hanna M: 3240g, 51cm, 27/6
Mimo: 3250g, 52cm, 27/6
Ida A: 3330g, 53cm, 28/6
Ingela S: 3205g, 52cm, 28/6
Seema: 3680g, 50cm, 28/6
Josefine A: 3475g, 51cm, 29/6
Madeleine K: 3587g, 51cm, 29/6
Simon R: vikt?, längd?, 1/7
Ida K: 3428g, 53cm, 2/7



Tänk om jag kunde få pengar för varje gång jag hör "åk till bb och föd barn nu" eller "har du fått än?" GAAAH, jag blir snart galen. VI om några väntar väl :P Idag vaknade jag iaf upp utan sms och bara ett inlägg på fb om det! Framsteg :P haha!


Wihoj.

Mätt som en plätt. Gick upp vid 12 idag och började koka potatis och göra iordning mat. Trodde att Krikke skulle hinna vakna och käka med mig men han ligger fortfarande kvar i sängen. Han va uppe väldigt sent inatt tror ja och kollade på de där när lag i NHL väljer ut spelare. En kompis till han va med där och blev utvald till något lag. Roligt :) Så nu då sitter jag bara och kikar på tvn och väntar på att hjärtat ska vakna så han också kan få i sig lite mat.

Senare idag funderar jag på att åka in och snosa på mina katter men har inte bestämt mig ännu. Kan hända att jag åker dit imorgon också, beror lite på vad hjärtat tänkt sig också. Men vi får väl se! Ikväll är jag iaf sugen på att dra hem någon film man inte sett och bara mysa. Lite sugen på att se The happening, en film från 2008, som står här i hyllan sen ett bra tag tillbaka men som jag ej tagit mig tid eller ork att se. Men vi får väl se hur det blir med den saken. Den kanske får stå i hyllan och samla damm ett tag till ;)

Som ni säkert/kanske har läst från mitt förra inlägg så blev det ingen värstingdag för oss igår utan de va mest bara slapp på oss. Vilket är skönt för idag känner jag mig mer utvilad och det är skönt för de senaste dagarna har jag känt mig så jäkla sliten, så gött gött!

Nej, ska nog gå in och hoppa lite på mitt kära hjärta och få hans dag i rullning nu :P TTYL.


Hittade ett roligt filter i mobilen!


God Natt - mms inlägg!

img_4840 (MMS)

Lagt mig i sängen och jag verkligen njuter av att ligga under täcket! Har varit en väldigt lugn dag och kväll för vår del. Jag mötte först upp Emma i stan idag en kort sväng för att hämta systemkameran som jag och älskling köpt av henne. Efter de åkte ja och handlade och sedan hemåt för vid 14.00 så skulle vi gå till en park som ligger nära oss och kika när de tog upp midsommarstången. Väl där så tyckte svärisarna att älskling skulle ta lotter och försöka vinna ett gosedjur till sin kommande dotter. Han vann 3 st :p men en gav vi till två kompisars dotter! Efter parken blev det lite mat som ja skrev förut hos svärisarna. Det va riktigt riktigt gott :) Blev sen hem och jag och krikke la oss och skedade i soffan framför tvn ett tag innan det bar iväg för att hämta Ida och Tommy, ja även lilla Tuva! Efter ett stopp på vägen tillbaka så blev vi med Ida och Tommy in till dom ett tag, innan det bar av hemåt. Och ja. Nu ligger jag ju i sängen och njuter! Som sagt, varit en lugn dag men inte mig emot. Hoppas ni haft en bra midsommar och sov så gott när ni väl gör det! Hej hej.


Kisse mys i krikke's knä. Saknar mina älsk...

img_7188 (MMS)

Kisse mys i krikke's knä. Saknar mina älsklingar som jag har hos mamma sjukt mycket nu. Mina Underbara! Ska åka till dom Någon dag och snosa massa och skämma bort dom med gottit! <3


Glad midsommar allihopa! Bjuder på en bild...

img_6635 (MMS)

Glad midsommar allihopa! Bjuder på en bild på mig och min kusin Johanna när vi va små. Johanna är T's gudmor och de gör de extra kul att ha bilder som denna! Se, även vi kunde va goa mot varandra :p Jag och älskling sitter nu hos svärföräldrarna där vi bjudit in oss på mat :p haha. Ha en bra dag och drick nu inte för mycket ;) Hörs senare!


Nice..

Börjar midsommar med att spy. Tack för det graviditeten, glad midsommar på dig med du!! Grrrr..


Isvatten!

Ja ni gott folk, har nu placerat mig i sängen och kollar på Just go with it. Det är den nya med Adam Sandler och Jennifer Aniston. Har sett den förut men stängde av innan den va slut då så får se om jag ser slutet idag eller om jag hinner somna innan :P Ska springa ut till köket nu och hämta mig ett stort glas med isvatten, underbart det! Isvatten är något jag dricker dagligen och ofta. Iskallt vatten kan va det godaste som finns att dricka tror ja :P haha.

Men men, nog om mitt isvatten och nog skrivet för idag tror ja :) Hoppas ni haft en superbra dag och att ni får sova så gott. Och kära kära vänner, kom ihåg att jag ibland gillar att ta sovmorgon, så bara för att inte FB eller bloggen är uppdaterad så betyder det inte att vi är på BB. Åker vi till BB och det blir bebis så får ni veta det ;)

Puss på er!


Movie och mys

Kommit hem från stan och håller nu på att steka ägg och smörgås till mig som jag tänkt mumsa på som kvällsmat :) Till det blir det Transporter 2 som är på tvn nu och senare någon annan film. Får se när älskling behagar att komma hem. Han är ute med grabbarna och fiskar. Eller rättare sagt, dom fiskar och Krikke kollar på. Han är inte fiskar typen direkt ;)

TTYL.


Nu sticker jag till stan!

Ska in och handla lite smink och annat gottit till ikväll och imorgon!
Mina marie kex är slut och det mina vänner, är katastrof!

Vi hörs senare ikväll!


Nytt nytt nytt

Nu kan jag äntligen lägga upp bilder här trots att det står att
min webbläsare inte stödjer cookies. Dumma dator!


Här ser ni nässugen jag pratade om som vi fick av Krikke's föräldrar!
Tror denna blir bra.


Svärmor köpte två nappar till lillan också i märket MAM!


Vi fick också en Laban handuk med luva. Sådan som jag alltid velat ha för bebisarna ser så gosiga ut när de är nybadade och insvepta i en sån här, hehe. Supernöjd! :)


En sådan fick vi också av min mamma som jag kikat på. En väldigt rooosa en ;P Gillar den massa!
Denna är i märket Petter och Kajsa (som ni ser)


Vi fick också en body av mamma till henne som jag packade ner i skötväskan. Kan va skönt för lillan att ligga i om det blir riktigt varmt där på rummet :) Och titta de söta volangerna som sitter i nacken på den :) (om de syns :P) Även denna i märket Petter och Kajsa.



Tusen tack för detta min kära mamma och mina kära svärföräldrar!!
Ni är guld värda och T kommer vara så glad som har er! 
Och lika så är jag ♥


Svar till anonym!

Anonym om Något har hänt!!:
Nu skräms du med överskriften ;) "Något har hänt!!".. Min första tanke var "har vattnet gått?!, slemproppen kanske eller värkar?!". Och så var det bara datakrångel :) hehe


SVAR:

Haha du detta är hemskt för mig :P Jag blir tokig! Och inte nog med att datorn ska krångla med cookies, mitt vardagsrumsbord rasa framför fötterna på mig!! ÅH jag blir tokig. Inte min dag idag, så jag antar att något vatten eller slempropp inte heller vill gå idag! J*vla skiiiiit! :p


TILL ALLA DÄR UTE!
Finns det någon som vet hur man får cookies att fungera? Eller vad man nu ska göra! Jag kan inte ladda upp bilder i bloggen och jag börjar bli måttligt irriterad på detta nu så all hjälp som kan fås mottages med ett stort leende!! :P Jag har iaf testat med att kolla det där med cookies på kontrollpanelen osv och det är ifyllt som det ska! Vad är felet?


Något har hänt!!

Min webbläsare stödjer tydligen inte kakor står det så jag kan inte lägga upp bilder osv osv här i bloggen så jag får återkomma när problemet är löst med lillans "nyheter" som ni ej sett.

Ska försöka få ordning på detta så snabbt som möjligt!
Hörs lite senare!


BF + 2

Andra övergångs dagen är då här, känner inget som påvisar att hon vill ut just nu. Tråkigt tråkigt men hon tar väl den tid hon vill! Jag vill ju dock inte gå över mer än 1 vecka, det räcker MER än väl tycker jag. Menar dag 2 är här och tålamodet tog slut för ungefär 2 veckor sedan haha, nej men nästan! Man vill bara att det ska dra igång så vi får vårt första möta med vår bebis snart. Ni ska veta att varje övergångsdag är som en vanlig dag för mig, MEN varje morgon vaknar man något besviken över att inget hänt och man tycker att dagen ska bli spännande ifall de kanske drar igång under dagen/kvällen.. men inget. Antar att det blir samma idag.. Suck för det!


Kommer ni ihåg den lilla lilla bulan? :) hehe

Tänkte visa er lite som är nytt till pluttan, både praktiska saker och kläder, men just nu har jag inga bilder på det så ni får vänta tills lite senare idag. Fick ju massa av svärmor när hon varit i Ullared men Krikke har lagt in allt de så allt de får ni tyvärr inte se, men lite av det och även två saker hon fick av min mamma härom dagen. Det ni inte fått se eller får se kommer ni ju tids nog få se ändå :) Men lite kan vi allt bjuda på sen! Vi hörs då mina vänner!

Fortsätt skriv frågor i Blogresponse rutan som ni har till höger. Klicka bara på Fråga, jag svarar! så kommer rutan upp där ni kan ställa er fråga!


Maaaat!

Jag måste ha mat, men vad? Sov väldigt länge idag måste jag väl erkänna. Vaknade dock 4 i natt och kunde inte somna om. Det var mindre kul! Lyckades till slut och då sov jag till 11 ungefär. Men folk säger ju åt mig att vila så jag vilar väl då ;)

Idag står det inte så mycket på schemat, tar dagen som den kommer! Ska iaf ta och hoppa in i duschen nu och sedan få i mig något att äta!


God kväll!

Kollat på ytterligare en Falk film och har slappat den mesta delen av dagen. Helt sjukt vad jag varit trött idag. Blev lite piggare efter att vi va och handlade lite förut och tog svängen förbi svärföräldrarna där vi fick lite kött och en nässug till lillan med oss hem :) En nässug har ju jag letat efter och visst de finns överallt typ men det är ju sådan som man ska suga i typ och det låter riktigt snuskigt så jag har varit ute efter en annan. Nina (svärmor) hade en sån jag kikat efter som jag fick ta med hem som hon precis köpt och ställt in i sitt "bra ha saker till barnbarnen" skåp, typ ;) Hon tyckte iaf att vi nog skulle ha större nytta av den än vad de skulle ha, så det tackar vi absolut för.

Annars så har jag som sagt varit sjukt trött idag. Inte varit så sliten på länge tror ja. Så det va väl tur i det tråkiga att inte lillans ankomst drog igång för jag hade nog inte orkat det då :P Nu där emot orkar jag! Men nej, jag har inte tid förrän senare kom jag ju på. Idag är det ju Livet på BB och det vill jag inte missa :)

Jag är riktigt sugen på något smarrigt också, kan dock inte sätta fingret på vad exakt! Får nog ta mig en vända i köket och se vad som finns till mitt lilla sug! Ja, jag gör det och kollar på Klockan åtta hos stjärnorna som är på tvn nu!


Står i köket och har nyss gjort Kina-Mix m...

img_4008 (MMS)

Står i köket och har nyss gjort Kina-Mix med köttfärs som jag ska avnjuta med gräddfil, mums! Väldigt enkelt eftersom det bara är att steka upp det och sen servera. Krydda kan person till person göra efter behag!


Sms inlägg, så behändigt!

Sitter i sängen och kollar på Jim's värld. Krikke är tillbaka hem och undrar hur de går med mig. Jo bra tycker ja. Händer ju inte ngt alls förutom att lillan drar sina fötter mot magväggen, snosan. Just nu är jag jäkligt uttråkad men ändå väldigt trött. Kan verkligen inte piggna till :p Senare måste jag iväg till affären iaf, kanske att man piggnar till då! Men jag stannar nog framför tvn ett tag till tror ja ;)


BF + 1

Dåså, då är man BF +1 och vi går även in i vecka 41 idag, vilket betyder att jag gått hela 40 veckor! Jag kommer kopiera en text om vecka 41 och klistra in här nere och även om vecka 42 om det skulle gå så långt! Jag måste erkänna att när jag vaknade så klart man ville att de skulle dra igång men nu är jag så hungrig så jag skulle nästan bli lite irriterad om det skulle dra igång utan att jag skulle få äta först ;) Så efter frukost är jag mer redo :P haha. Älskling är i skolan men honom har jag telefonkontakt med hela tiden så om han inte skulle va hemma så drar han fort hemåt och är med mig i varje smärta som för oss närmre och närmre vår bebis.. ja när den dagen nu kommer! Slänger in listan här och stryker 21:a då! Fick även en till gissning från en kompis Ida, hon tror att jag ska få ett Juli barn.. INTE okej ;) hehe! Nej lillan får gärna komma i juni!



Gravid vecka 41

De flesta går över tiden någon dag eller mer, för många blir varje dag efter beräknat datum en lång dag med en otålig väntan på att förlossningen ska starta.

Det händer inte så mycket med din bebis de sista dagarna innan förlossningen. Det är trångt i magen och bebisen förbereder sig på förlossningen. Cirka 4 procent av alla barn i Sverige föds förre vecka 38 och lika många efter vecka 42. Din barnmorska kommer att boka in en tid för igångsättning om din bebis inte kommer ut innan 42 fulla veckor.

Fördelar med att gå på övertid
 
* Försök att njuta av tiden du går på "övertid" och vila.
* Du får lite extra tid på dig att förbereda dig själv inför förlossningen
* Din kropp hinner förbereda sig på förlossningen
* Livmodertappen blir mjuk och öppnar sig
* Hormonet relaxin mjukar upp dina bäckenfogar
* En förlossning som startat av sig själv är bäst så länge graviditeten har varit komplikationsfri



LISTA PÅ GISSNINGAR:

Malin: 2850g, 49cm, 4/6
Nathali: 3150g, 49cm, 14/6
Sus: 3350g, 49cm, 15/6
Marlin: 3500g, 50cm, 16/6
Elena R: 3450g, 52cm, 17/6
Nina/ T's farmor: 3075g, 51cm, 17/6
Theres A: 3150g, 49,  17/6
Miranda: 3252g, 50,5cm, 18/6
Pontus: 3578g, 50cm, 19/6
Zigge: 3380g, 51cm, 20/6
Elin (London): 3290g, 51cm, 21/6
Gustav/ T's gudfar: 3200g, 49cm, 21/6
Kenny (Hanna M's): 3453g, 51cm, 21/6
Sandra Äändersson: 3740g, 51 lång, 22/6
Emma D: 3243g, 49cm, 22/6
Erica (Das...@hot.): 3650g, 49cm, 22/6
Helena: 3150g, 51cm, 22/6
Carro S: 3640g, 51cm, 22/6
Ida S: 3150g, 51cm, 23/6
Rolf/ T's farfar: 3850g, 51cm, 23/6
Johanna M: 3239g, 51cm, 23/6
Linda F: 3800g, 51cm, 24/6
Lina N: 3375g, 53cm, 24/6
Mamma/ T's mormor: 3530g, 52cm, 25/6
Johanna / T's gudmor: 3280g, 51,5cm, 25/6
Lallo: 3342g, 51cm, 25/6
Emilia: 3450g, 51cm, 26/6
Anna: 3160g, 50cm, 26/6
Josefin K: 3470g, 49cm, 27/6
Hanna M: 3240g, 51cm, 27/6
Mimo: 3250g, 52cm, 27/6
Ida A: 3330g, 53cm, 28/6
Ingela S: 3205g, 52cm, 28/6
Seema: 3680g, 50cm, 28/6
Josefine A: 3475g, 51cm, 29/6
Madeleine K: 3587g, 51cm, 29/6
Ida K: 3428g, 53cm, 2/7


God morgon!

Sitter i soffan och känner mig lite som en zombie. Har varit uppe ett X antal gånger i natt för att kissa och dricka samarin. Haft en förjävlig halsbränna de två senaste dagarna men igår kväll/natt när jag skulle sova visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Så fort jag va nära på att somna så drog det igång ordentligt, varenda gång också.. Usch och fy, men lite samarin gjorde att jag äntligen kunde sova gott! Nåja, trots mina x antal besök för att tömma blåsan så kan jag inte sova mer och bra är väl det så jag kan somna tidigare ikväll, om inte bebis vill ut då. Men verkar inte som det!

Nu ska jag gå ut i köket, steka 2 ägg och rosta två bröd, äta dem och kolla på tvn. Blir en lugn dag idag skulle jag tro! Får se vad dagen ger mig för idéer :P


Ghost whisperer

Nu slänger jag mig i soffan och kollar på Ghost whisperer
och smaskar på lite chips och cola! Nu njuter vi!



+


Nu blir det såhär!

Jag kommer varje dag jag kommer gå plus, alltså ex: BF + 1, BF + 2 osv osv, så kommer jag skriva ett inlägg med rubriken vilken dag det är och i de inläggen kommer jag skriva av mig om min längtan, det dryga, mina känlsor och tankar runt det hela. Så alla ni som inte vill läsa om bebistjatet som endel kan tycka att det är ska då alltså undvika mina BF + .. inlägg från och med imorgon (såklart). Bra då va det sagt ;)

Annars så har jag nyss slappat i soffan med Krikke till en Johan Falk film. Gud va dålig skådespelare "Johan Falk" är :P Men bra filmer är det och roligt att höra hans "Va fan" och "Okej" hela tiden, haha. Finns ett klipp på youtube som jag kan skratta mycket åt ibland. En hel samling av hans "Fan" fras, haha!

Nej men vad gör man då? Kanske ska ta sig något att äta? Jaa, fördriva tiden lite!
Hörs sen och jag ska försöka va lite roliga då, lööööver.




Bjuder på en gammal bild från en dag då jag va på ett jobb i tyskland med Ellen..
Det är inte jobboutfiten ni ser på bilden, men nästan! haha


Haha folk är så roliga! Fått några sms nu ...

Haha folk är så roliga! Fått några sms nu om att de tror ja föder för att jag inte uppdaterat bloggen! Gulliga ni som läser och håller er uppdaterade ;) Men nej, inga barn än :p


Dagen med stort D!

Kommer det bli dagen med stort B (besviken) istället tro? Om jag ska vara helt ärlig så tror jag mer på en lunch hos mormor än på en skrikande jag på BB som det känns just nu. Men man ska väl inte tappa hoppet? Ibland kan det ju smälla, men det känns inte i närheten av det nu måste jag säga. Kristoffer säger att jag kommer va gravid hela mitt liv, jo men tack älskling för peppningen ;) haha! Nej men han längtar så sjukt mycket och det gör jag också. Ska bli så j*vla underbart :)

Känns sjukt ändå när jag tänker på det. Ända sedan UL så har vi väntat som galningar på att det ska bli just den 21:a juni, idag är den dagen. Även om inget händer så har vi ju väntat som attans på denna dagen, dagen man kände att den aldrig skulle komma :P

Såg ni fram emot er förlossning och hade ni en bra förlossning? Jag funderar ju mycket på våran och jag hoppas den kommer gå snabbt och att jag kan hantera smärtan såpass bra att jag inte kommer behöva mer än lustgas. Och om jag ska va ärlig så är jag så jäkla nervös över den där jäkla nålen som ska in i handen på en. Men jag har ju förberett med Emla plåster så det ska bedöva huden :P haha. Jag gillar verkligen INTE sprutor och allt vad det är. Piercing - helt okej, sprutor och nålar som ska in under huden - inte okej! Haha ja ni, här ska man klämma ut en melon ungefär så sitter jag och oroar mig för en nål i handen :P

Kom ut nu vår lilla älskling, mamma och pappa längtar efter dig :)


Nu nattar jag bloggen för idag!

Dags för lilla bloggen att sova så mamman får hoppa ner brevid pappan och kolla på film eller något. Skämtosido. Ska slänga mig i sängen och förmodligen se på Johan Falk som är på tvn. Imorgon är ju dagen med stort D. Tror ni att det kommer hända något imorgon eller kommer det bli en lika lugn dag som idag? Ja vi får väl se. De säger ju att det bara kan slå till. Så varför inte inatt? Det vore väl mysigt att kika in här i bloggen imorgon vid frukost tid så har jag skickat in ett mms inlägg där det står att vi äntligen blivit föräldrar? Ja, drömma går ju ;)

Hoppas ni haft en superbra dag och att ni får en fortsatt bra kväll!
Vi hörs imorgon i vanlig ordning, såklart :)


Soffhäng!

Ibland tycker jag att det är helt underbart att bara göra ingenting. Det är ju även något man kan klättra på väggarna för också, att inte ha något att göra. Jag har iaf placerat mig i soffan och funderar nu på att dra på någon film. Jag vill så gärna att det hela ska dra igång ikväll/natt så lillan kan komma ut på sitt BF datum som är imorgon, 21:a! Men jag får inse att det bara är att släppa, hon kommer när hon kommer helt enkelt!

Så film då, får väl bli någon som står här i i hyllorna. Har inte bestämt mig ännu ifall de blir någon spännande, rolig eller kanske läskig? Krikke sitter vid sin dator och kollar på något men med lite tur så förflyttar han sig kanske till soffan och joinar mig. Men nu ska jag kika klart på internet, försöker hitta de vi fick med hem till lillan idag och sedan blir det soffhäng och film. Mys då!


Dagens mama!

Vi kör väl på en dagens mama också då även fast ni har fått en dagens på magen där kläderna är likadana! Hehe. Tog iaf en snabb bild när jag skulle iväg och shoppa lite till lillan förut innan det blev hemåt och laga mat igen. Så här är dagens mama. Vad jag fick med mig hem till lillan får ni kanske se sen eller när hon är född! Inte långt kvar nu ju, oavsett om vi går över tiden eller inte! Och tänk va länge ni väntat på att få veta namnet nu, även om några av er redan vet ;)


1 dag till BF - då stryker vi några till!

LISTA PÅ GISSNINGAR:

Malin: 2850g, 49cm, 4/6
Nathali: 3150g, 49cm, 14/6
Sus: 3350g, 49cm, 15/6
Marlin: 3500g, 50cm, 16/6
Elena R: 3450g, 52cm, 17/6
Nina/ T's farmor: 3075g, 51cm, 17/6
Theres A: 3150g, ?,  17/6
Miranda: 3252g, 50,5cm, 18/6
Pontus: 3578g, 50cm, 19/6
Zigge: 3380g, 51cm, 20/6
Elin (London): 3290g, 51cm, 21/6
Gustav/ T's gudfar: 3200g, 49cm, 21/6
Kenny (Hanna M's): 3453g, 51cm, 21/6
Sandra Äändersson: 3740g, 51 lång, 22/6
Emma D: 3243g, 49cm, 22/6
Erica (Das...@hot.): 3650g, 49cm, 22/6
Helena: 3150g, 51cm, 22/6
Carro S: 3640g, 51cm, 22/6
Ida S: 3150g, 51cm, 23/6
Rolf/ T's farfar: 3850g, 51cm, 23/6
Johanna M: 3239g, 51cm, 23/6
Linda F: 3800g, 51cm, 24/6
Lina N: 3375g, 53cm, 24/6
Mamma/ T's mormor: 3530g, 52cm, 25/6
Johanna / T's gudmor: 3280g, 51,5cm, 25/6
Lallo: 3342g, 51cm, 25/6
Emilia: 3450g, 51cm, 26/6
Anna: 3160g, 50cm, 26/6
Josefin K: 3470g, 49cm, 27/6
Hanna M: 3240g, 51cm, 27/6
Mimo: 3250g, 52cm, 27/6
Ida A: 3330g, 53cm, 28/6
Ingela S: 3205g, 52cm, 28/6
Seema: 3680g, 50cm, 28/6
Josefine A: 3475g, 51cm, 29/6
Madeleine K: 3587g, 51cm, 29/6
Ida K: 3428g, 53cm, 2/7



Då va det bara en dag till BF då gott folk! Folk frågar om jag känner något och ja jag känner något, men inte ens jag kan säga vad det är förutom känningar. Det kan betyda att det säger poff idag, det kan även betyda att det säger poff om 2 veckor. Ingen vet! Så några klara signaler att NU sker det, det har jag inte! Då skulle jag inte sitta här ;)


Dagen "lilla" mage :p

img_9627 (MMS)

Dagen "lilla" mage :p


Att jag aldrig lär mig!

Vaknade upp och hade fått några sms om att jag har namnsdag. Goa ni :) hehe. Så ja, grattis mig på namnsdagen ;P Annars så har jag sovit ändå till 9.30 idag, ja jag va väl upp i natt 2 gånger också. En gång för att jag behövde kissa och en annan gång för att jag drömde att det va en spindel som kröp i taket, en stor som fan och jag tyckte jag såg den när jag vaknade till. Den hade jäkligt många ben och jag trodde den ramlade ner i sängen samtidigt som jag panik satte mig upp och började kolla efter den, livrädd! Haha dessa drömmar kan verkligen ge en ett spratt. Jag tror ju knappast en spindel har typ 12 ben :P Ah nej fy, det va riktigt läskigt och det tog låååång tid för mig att kunna lägga mig ned igen. Trots att jag förstod tillslut att jag bara drömt så va jag tvungen att kolla både kuddar och täcke, tavlan ovanför sängen och taket innan jag kunde lägga mig ned igen. Somnade om ganska snabbt och tur va väl det :P

Till rubrikens mening då kanske. Jag borde ju lärt mig vid det här laget men tydligen inte. Att spraya sig med brun utan sol tycker jag alltid är så himla bra men jag fortsätter att göra samma misstag gång på gång. Händerna... Jag får dem alltid att bli fläckiga och/eller råbruna jämfört med resten, eller så glömmer jag att spraya dem helt så de är vita jämfört med resten. Nu har jag bruna och fläckiga händer. Åh det är så typiskt mig, att jag aldrig lär mig!! Blev lite bättre när jag tvättade händerna förut och tvålade som bara den, men får nog ändå skrubba lite på knogarna och så sedan!

Nu snart är det Våra bästa år på tvn och jag ska kila ut till köket strax och göra lite frukost och titta på det tänkte ja. Blir rostat bröd med ost och marmelad tillsammans med ett glas mjölk, i vanlig ordning! HA en bra morgon så hörs vi senare / The one med bruna händerna!



Dom där smala armarna saknar jag! :P haha


Amilia, tack för dina ord!

Vill börja med ett inlägg med att tacka Amilia som gett mig en lång och väldigt personlig kommentar om sig själv och en bit ur sitt liv. Jag uppskattar verkligen det du skriver och att du kan vara såpass öppen om just er lycka (och ert under Lyckah). Jag blir glad av dina ord när du skriver att jag kommer bli en bra mamma. Sånt känns bra att höra av alla av er som skrivit de :) Amilia, jag kan förstå lilla paniken när blödningen satte igång och oftast så är det bara normalt att man gör det när det är dags. Men med din "bakgrund" på vad som tidigare hänt så förstår jag att du blev orolig!

Självklart får ni se något kort lite då och då på vår lilla :)

Stort Grattis och kram till dig, din pojkvän och er lilla Lyckah! :)


Jag ska sluta!

img_3131 (MMS)

Film blev nedröstat så istället ligger vi och kollar på 100 höjdare med Filip och Fredrik. Sjuka dom är ibland :p Jag och krikke har legat och pratat med lillan i magen, sagt att vi tycker hon ska komma ut nu. Det är mycket tjat om det men jag tror inte ni förstår vad mycket man längtar nu och va lite tålamod man har. Jag skulle helst vilja släppa de bara och bara känna att hon kommer när hon kommer, men det är verkligen svårt. Men ska iaf försöka prata om något annat än bara vår längtan. Jag lovar!


Min tragiska lista!

Är det inte lite tragiskt eller är jag bara söndagsmysig? ;) hehe

Klockan 20.00 - Solsidan
Klockan 20.30 - c/o Segemyhr
Klockan 21.00 - Den utvalde eller någon film vi har här hemma.


Jag har inte sett Den utvalde än så därför funderar jag på att se den ikväll när den ändå går på tvn. Har ni sett den och isf skulle ni då rekommendera den? Jag kommer inte ihåg att jag hört något speciellt om den eller om de va den svenska filmen som inte va så bra kanske? På tv.nu har den bara fått 1 av 5 och det låter ju inte direkt bra :P Så jaa.. Ah vi får se om jag kanske drar på någon annan bra film som vi har här hemma ist! Känner ett litet sug efter någon spännande film. Kanske kan ladda hem någon bra!

Jag funderar på vad man ska laga för kvällsmat också. Va ju tänkt att göra potatisgratäng och kött men vet inte om min man är speciellt hungrig efter att vi åt förut. Jag åt inte så jättemycket så jag får i mig mat ikväll lätt :P hehe. Har dock börjat äta mindre och mindre faktiskt. Får nog inte plats så mycket med en bebis, vatten och allt vad det är i magen nu! Hon kan ju verkligen komma vilken dag som helst nu men känns som jag kommer få gå över några dagar, men skulle ändå va kul om hon kom den 21:a som beräknat eller typ.. NU! :P

Kan ni inte hålla lite tummar och önska att min lilla kommer ut väldigt snart då? Vore ju toppen! Har ni mammor gjort något ni tycker funkat för att hjälpa till att få igång en förlossning eller har ni bara vilat och väntat på att "smällen" ska komma?



Bilden är tagen för några veckor sedan.


Regn regn regn..

Har slappat massa idag. Blev in till Bergvik en sväng förut med älskling och svärföräldrarna. Åt lite mat och handlade lite sen hem igen och jag hade då tänkt ge mig ute på en promenad. Jo men vad händer då.. himlen öppnar sig :P Så någon promenad blev det inte då jag inte är speciellt sugen på att promenera i spöregn. Istället tog jag fram en flaska med tan. spray, så hoppas att man vaknar upp imorgon och man ser skillnad på mig och den vita väggen i hallen :P Ungefär så vit känner jag mig! Gött när jag kan börja sola solarium igen, då kvittar ju vädret utanför fönstret!

Nu sitter jag iaf i soffan lite halvt kletig och kollar på tvn. Hoppas sprayen torkar in snabbt nu eller iaf såpass mycket att man kan dra på sig lite slappa kläder och komma ur badrocken som jag har på mig just nu. Får nog bli slapp resten av dagen och kanske någon film för min del! Myspys det till detta vädret!


Jag använder mig av LÓREAL Sublime Bronze - self tanning!


It's alive!

Datorn är igång. Jag ska strax kopiera allt så de finns på den externa hårddisken ifall den skulle paja snart. Jag måste ju göra något åt den stackars datorn :P Tur att mannen min är bra på sånt där så han får hjälpa mig någon dag!

Nu sitter jag och bläddrar bland kanalerna på tvn och det finns ju INGET att titta på. Funderar på att sätta på en film och äta lite frukost. Krikke va vaken förut men ville tydligen somna om ett tag så jag får väl gå in och väcka honom om ett tag. Drar på en Falk film så länge tror ja!

Vad händer hos er idag? Min dag är väldigt planlös faktsikt..


Detta är inget bra tecken va? :O Dumma dat...

img_6966 (MMS)

Detta är inget bra tecken va? :O Dumma dator. Jag måste ju spara allt på den externa  hårddisken så startar jag den också blir den sådär! Baaaaah, har inte tid eller pengar till att datorn ska lägga av nu! Hoppas den kan fixa sig. Jäkla skit dator!!!!


Sängläge!

Kom ur duschen för en stund sedan. Njöt och stod lite extra i duschen och bara stod! Himla skönt ibland :) Nu har jag intagit sängläge och ska nog se några avsnitt av Jordmødrene, det norska förlossningsprogrammet jag skrev om i ett inlägg tidigare idag! Det är inte lika bra som de svenska tycker jag. De här känns lite hårda på något sätt men det är ändå roligt att se :)

Hoppas ni haft en minst lika bra och mysig dag som jag har. Min har varit helt super och avslappnad :) Bjuder på ett kort mamma tog på mig med sin mobil dagen då vi va ute och spelade minigolf, höhö ;D
Godnatt goa läsare!



Oj, va en liten bild :P


Härlig kväll!

Kom in för en stund sedan efter en liten promenad med mamma. Va riktigt skönt att komma ut efter att ha suttit inne mesta delen av dagen. Förut när mamma kom så åkte vi iväg och handlade lite till maten. Fick bli tacos! Grejade iordning det och satte oss sedan och käkade mat till en film. Blev lite snack om allt mellan himmel och jord och sen då ut på promenaden :)

Krikke kom hem under filmen med massa saker vi fått av svärmor som varit i Ullared. Tänkte jag skulle ha tagit lite kort men han va så duktig och la in allt i lådor, skåp osv när han visat vad vi fått så ni får tyvärr inga bilder. Men det va allt från tvättlappar till fryspåsar! Fick massa bra saker och massa saker som man blev "åååh en sån där!" av, exempelvis ett plättjärn. Jag som är tokig i våfflor och så älskar ju att jag nu kan göra plättar som jag inte kunnat sen år tillbaka då jag gjorde det hos mamma när jag bodde hemma.

Så jag får säga tack svärmor för alla saker du köpt åt oss :)
Vill även säga tack mamma för denna trevliga kväll :)
Kul att du ville komma så jag fick bjuda på lite mat och visa att jag verkligen uppskattar all hjälp jag fått med bilen och annat :)

Nu ska jag ta mig en snabb dusch.
Skriver ett godnatt inlägg senare!


Ligger i sängen och vilar. Tänker tillbaka...

img_1870 (MMS)

Ligger i sängen och vilar. Tänker tillbaka på babyshowern tjejerna ordnade för mig för snart en vecka sedan! Kan inte sluta le över de och va sugen på de vi blev bjudna på! Mums mums :)


Dagen efter!

Såhär dagen efter så känner jag enbart BLÄ för det där jäkla te't. Kommer nog inte bli många koppar druckna av det där inte :P Fy tusan! Någon annan som gillar hallonbladste? Det i påse då, har hört att det i lösvikt ska vara äckligare men nyttigare.

Nu sitter jag framför tvn och det va ungefär.. ..  .. .. så mycket att titta på så drog på tv4 där det är Titta hon snackar också. Lite kul att se den fejkade babyn i magen ligga där och fundera på vad som händer. Gör min lilla plutta det också tro? ;) hehe. Hennes mamma och pappa undrar iaf vad som händer då vi vill att hon ska komma NU! Krikke's tur tal, eller nummer som han gillar väldigt mycket är 18 och idag är det ju den 18:e så varför inte få en bebis idag? :) Men sån tur har vi nog inte :P Ska säga er att jag har några datum i huvudet som jag gillar. Varför det är just dem vet jag inte men det är iaf 18:e, 19:e, 21:a och 23:e. De datumen känns bra på något sätt. Vi får väl se om hon kommer på något av dem!

Har rostat mig lite bröd med ost och marmelad på, mums! Älsklinge ligger fortfarande i sängen och sover. Ville inte väcka honom när jag gick upp så jag smög ut till soffan och drog på datorn ist! ;)

Jag hittade en förlossningsserie igår som jag kikade två avsnitt på. Nu är jag sämst på Norska men det va ändå kul att se det. Här är länken för er som gillar och vill se olika förlossningar :) http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/285193/  En del har frågat mig hur jag kan sitta och titta på sånt, om jag inte blir nervös. Nervös blir jag väl inte, mer förväntansfull. Även om någon får ha en lite svår förlossning så blir jag inte rädd av det utan mer medveten om att det faktiskt kan ske vad som helst och att man nog får vara ganska öppen med det även om man ligger där och vill krysta och ha en drömförlossning. Man måste komma ihåg att ingen är den andra lik och alla uppfattar saker på olika sätt! Jag hoppas självklart att min förlossning ska gå snabbt, som min mammas gjorde med mig. Men man vet ju aldrig och det är lika bra att ha ett öppet sinne för vad som kan ske och att det faktiskt kan dra ut ordentligt på tiden ibland. Men jag hoppas hoppas att slippa ligga med hårda värkar i flera dygn, sådant kan inte va kul alls :P Men nej, nog babblat om det. Lite mer rostat bröd och tv för min del nu. Update You Later.



Vattenfylld och svullen, ohja!


Då kör vi!

img_9105 (MMS)

Får försöka mig på en kopp nu då! Hört att det ska va så himla äckligt men det luktar ganska gott. Men te över lag är inte gott enligt mig. Jag är verkligen ingen te människa :p Uppdaterar er i detta inlägg när jag smakat! UPDATE: aja.. får väl funka. Men det är verkligen inge gott med te :S Men någon som gillar te skulle säkert tycka det är gott. Jag får ta till socker och mjölk för att kunna svälja något som känns mindre blaskigt. Blä för te, men hjälper det livmodern så gör det!


Har ni tips?

Jag är riktigt sugen på att se någon rolig film som får en att skratta extremt mycket. Jag är också extremt sugen på att se någon såndär riktigt riktigt bra, som Ladder 49, I am legend, Taken osv.. Tips på jäkligt bra och även roliga filmer helt enkelt.


Har ni några tips till mig så skulle jag bli glad :)


Hallonbladste!

Nu ni ska ni se! Lata jag har lånat en bild här för att visa er vad jag köpt idag.. Hallonbladste fick de bli! Ni ska veta vad jag går på saker ;) haha nejdå! Men lite måste man ju testa för att ha kul medan man väntar på att de hela ska dra igång. Ja för er som inte förstår så är detta en av de saker de pratas om för att få igång en förlossning. Detta ska då mjuka upp livmoderhalsen och allt va det va. Ah googlar man på det så får man upp massa. Jag hatar ju dock te och tydligen ska detta va vidrigt så vi får väl hoppas och hålla tummarna att jag får i mig några koppar de närmsta dagarna :p Ska tydligen finnas i tablettform men inte där ja köpte te't, såklart :p



Craving?

Kom hem för en stund sedan efter att ha varit hos Ida, Tommy och Tuvis. Tommy tyckte jag skulle sluta vara så gravid hela tiden och sätta igång och föda nu. Jag kan väl inte annat än att hålla med honom, hah. När jag satt hos dem och kollade på A-team (tror ja det va) så kom det ett litet sug efter vattenmelon. När jag och Krikke sedan drog oss hemåt så kom det mer och nu är suget stooort efter både vattenmelon och jordgubbar med grädde! Får nog bli en liten tur till affären sen ändå ;) Kan ju då passa på att fixa lite gottit att ha under helgen då också. För mig blir det nog mycket frukt faktiskt!



Brukar ni få något riktigt starkt sug efter något så ni bara måste ha det?


The list då!


LISTA PÅ GISSNINGAR
:

Malin: 2850g, 49cm, 4/6
Nathali: 3150g, 49cm, 14/6
Sus: 3350g, 49cm, 15/6
Marlin: 3500g, 50cm, 16/6
Elena R: 3450g, 52cm, 17/6
Nina/ T's farmor: 3075g, 51cm, 17/6
Theres A: 3150g, ?,  17/6
Miranda: 3252g, 50,5cm, 18/6
Pontus: 3578g, 50cm, 19/6
Zigge: 3380g, 51cm, 20/6
Gustav/ T's gudfar: 3200g, 49cm, 21/6
Emma D: 3243g, 49cm, 22/6
Erica (Das...@hot.): 3650g, 49cm, 22/6
Helena: 3150g, 51cm, 22/6
Carro S: 3640g, 51cm, 22/6
Ida S: 3150g, 51cm, 23/6
Rolf/ T's farfar: 3850g, 51cm, 23/6
Johanna M: 3239g, 51cm, 23/6
Linda F: 3800g, 51cm, 24/6
Lina N: 3375g, 53cm, 24/6
Mamma/ T's mormor: 3530g, 52cm, 25/6
Johanna / T's gudmor: 3280g, 51,5cm, 25/6
Lallo: 3342g, 51cm, 25/6
Emilia: 3450g, 51cm, 26/6
Anna: 3160g, 50cm, 26/6
Josefin K: 3470g, 49cm, 27/6
Mimo: 3250g, 52cm, 27/6
Ida A: 3330g, 53cm, 28/6
Ingela S: 3205g, 52cm, 28/6
Seema: 3680g, 50cm, 28/6
Josefine A: 3475g, 51cm, 29/6
Madeleine K: 3587g, 51cm, 29/6


Uppdaterar efter kl 00.00 inatt och kryssar fler datum då om det behövs (update: vilket det gjorde.. ingen bebis den 17:e inte). Ni som gissat på 17:e ska ju inte hänga läpp, dagen är ju inte slut än ;) Det ser dock inte så ljust ut för er då jag inte känner något alls :P Men man behöver ju inte känna något heller, det kan ju bara smälla till. Håll tummarna!


Pssst.. som jag skirvit tidigare så kommer jag självklart kolla igenom längd och vikt när lillan väl är ute. Nu strycker jag ju enbart för datumen!


Tråkigt väder!

Detta vädret va ju inte det roligaste att vakna upp till men ändå ganska skönt tycker jag! Sov ut till 10.30 idag och skönt va det. Var självklart uppe vid 5 i morse och kissade, som vanligt, hoppades på att få känna något men ne :P De blir nog inga barn här på ett tag, f*n.. Får sysselsätta mig några dagar till, än är ju inte BF datumet här så än är inte hoppet om att slippa gå över ute. Men jag tror faktiskt jag kommer få gå över, tyvär..!

Nu ska jag kolla lite vad som finns i frysen och laga till lite mat tänkte jag. Senare idag ska jag iväg och hämta upp mostrar, kusiner, barn osv på flygplatsen. Idag kommer de hem från en vad jag har läst sjukt underbar vecka på mallis. Misstänker att de flesta är pepparkakor så jag ska nog hålla mig bakom alla som är kritvit :P Ska faktiskt fuska senare ikväll med lite tan spray hade jag tänkt! Kan ju va kul att ha lite färg iaf, hehe. Men nu ska jag kila till köket!

Update you later.


Hemma igen!

Då va man hemma sen ett tag tillbaka. Sitter framför tvn och äter lite mat och trycker på lillans fötter som hon petar ut lite här och var på sidan av magen. Myspys de! Blev ingen vinst på bingon men lite skratt och godis blev det ju, såklart ;) En stackare blev nog lite utskämd där, men vi i bilarna fick oss som sagt lite skratt åt den talande tanten som Ida förövrigt tror är en i kassan på Konsum i Vålberg, haha! Men att det inte blev någon vinst idag spelar inte så stor roll även om det är kul att vinna, men jag känner mig så glad och nöjd efter vårt besök hos barnmorskan idag så inget kan nog slå den lilla gnistan jag fick där :) Känns himla härligt!

Jag och Krikke köpte (läs: ska köpa) även en systemkamera av min kompis Emma idag! Blir ju superbra till det att lillan kommer ut nu och man vill ta massa fina bilder på henne och framkalla :) Den är i märket Nikon och det är ju ett bra märke också! Blir super de.

Nu mina kära vänner ska jag äta klart här sen slänga mig i sängen och kolla på film eller någon serie. Dröjer nog inte förrän jag somnar, är ganska trött! Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon :) Stor kram till er!



Jag och min kärlek!
Och vår underbara kula såklart ♥


Vart är min 59?!?!? Allt utom den kom, såk...

img_2911 (MMS)

Vart är min 59?!?!? Allt utom den kom, såklart! Men än ger vi ju inte upp!


Tummen upp för Cecilia!

Idag hos barnmorskan så fick vi ju som sagt träffa en annan då vår är på semester. Denna heter Cecilia och hon va helt underbar! Riktigt riktigt nöjd med besöket och det va riktigt kul faktiskt! Henne skulle jag vilja träffa fler gånger och har därför bestämt mig för att ha henne vid nästa barn, ja om hon jobbar kvar när/om man får sitt nästa ;) hehe.

Vi kom dit och vi kollade lite i papprena och hon frågade hur allt var och så. Hon pratade en del med Kristoffer och vände sig mot honom också under frågor osv, så det va kul för honom idag tror ja :) Hon tyckte att graviditeten hade sett ut att gå fint och att det va fina värden och så. Blodtrycket va bra som alltid och hon bad mig sedan hoppa upp på sängen där man ligger när de känner efter huvud, lyssnar på hjärtljud osv. Jag hoppade upp och hon började känna på T på en gång. Hon gick efter kroppen, kände fötterna och sedan hur hon låg med huvud och så. Lillan är INTE fixerad utan låg idag med huvudet lite på sidan med ryggen på min vänstersida. När hon kände på T så sparkade T till ibland så bm Cecilia sa att hon nog retade upp henne lite med att klämma och känna, hehe. BM trodde också att jag har endel vatten i magen och att lilla T har bra plats att röra sig på i magen. Ni ska bara veta vad skönt det var att höra. Hon sa att hon skulle bli väldigt förvånad om T kommer ut och är större än 3,5 även om vikten va svår att gissa bara sådär. Oavsett så va det skönt att höra då jag fått för mig att hon ska komma ut som en mega bebis. Visserligen kan hon ju va större än så men Cecilia trodde inte det efter att ha känt och kollat hur hon låg. Jag har ju tänkt på det där ang kurvan för min BM mäter ju så mycket så jag hamnade på högsta kurvan. Cecilia sa idag att hon är snålare med cm och tar bara exakt medans min vanliga BM kanske strör på lite mer bara för att. Detta resulterade i iaf att Cecilia kryssade så jag hamnade mellan mitten och högsta kurvan! Hon sa också att anledningen till att jag kanske fått så höga mått nu på slutet är just för att T inte är fixerad och kan då legat högt under mätning och eller sträckt ut sig.

Jag kan säga att med min mardröm jag hade i natt så va detta besöket ett änglabesök och jag gick där ifrån med ett stort leende på läpparna och känner mig nu ännu mer redo för förlossningen! Har en riktig vilding i magen idag iaf! Hon har varit ganska livlig de 3 senaste dagarna! Verkar som hon har det ganska gott där inne, annars skulle hon väl komma ut nu!! hehe :)


Tutbingo!

Hallå där. Efter BM besöket (som jag ska berätta om i ett eget inlägg senare) så gick jag och Krikke och kollade lite i stan. Blev sedan en sväng till Bergvik där det blev käk och lite handling. Eftersom jag börjat käka rostat bröd på morgonen blev ju rostbröd och ost ett måste när de idag tog slut, katastrof! Rostat bröd - om Linda själv får välja! Krikke fick även med sig en film hem om Lemmy's liv. Det va en bra dokumentär, iaf det jag såg. Va visst väldigt trött när vi kom hem och landade i soffan så jag vilade ögonen ett tag och skönt va det!

Klockan 19.00 ikväll är det dags att bli lite äldre. Ja, jag pratar om tutbingo! Det är väl lite gammalt? ;) hehe. Ska iaf bli kul att sitta där i en varm bil och hoppas på att man ska få trycka på tutan. Spänning mina vänner, spänning ;) Skönt att kunna göra något och inte bara sitta hemma eller i något annat hörn och glo. Får ju passa på nu också innan bebis tittar ut.

Men nu ska jag leta lite info om vecka 40 och sedan berätta om BM besöket. TTYS.



TUT TUT


Sista BM besöket innan T är ute?

Hoppas verkligen det! Annars har vi en tid den 30/6 också, men den tiden vill vi inte utnyttja och min BM sa att hon inte ville träffa mig då ;) hehe. Idag ska vi besöka en annan BM eftersom min har en liten semester, tråkigt att inte Mona-Britt blir mitt sista besök men får ju träffa henne och prata igenom allt på efterkontrollen (om jag nu inte går över länge då så vi får ta tiden den 30:e!). Ska bli kul och se om hon är helt fixerad idag eller om huvudet är lite lite ruckbart än. Det har tryckt så jäkla mycket nedåt ibland så kanske kanske att hon fixerat sig helt? Återstår att se. Ibland har det tryckt nedåt så mycket och gjort ont att det känts som att man vill gå bredbent ifall huvudet skulle ploppa ut, haha! :P Förstår ni känslan?

Ska göra mig iordning nu så vi kommer iväg i bra tid. Drömde om mitt besök och det va riktigt läskigt. De skulle ta blodprov och bebisen va stor som attans och massa.. jag va LIVRÄDD i drömmen :P haha! Låt oss hoppas på att det riktiga besöket idag inte blir fullt så läskigt ;)

Ha en bra dag så hörs vi efter besöket hos barnmorskan!


Dåså!

Pizzan är svald, tvn rullar på och jag funderar på att fortsätta frossa. Ta fram en liten skål med chips kanske, men jag känner mig själv och då blir det några fåtal chips sen vill jag inte ha något mer :P Tröttnar ju hur snabbt som helst på chips! Ska kolla om det finns några minimorötter kvar i kylen ist att frossa på. Nyttigare än chips så bara det är väl ett plus antar jag :P

"Föd nu då!!" - Krikke.  (Jo men om det vore så lätt :P haha)

Nu snart är det Livet på BB. Jag som väntat på programmet får mig att tänka på dagen då J fick åka upp till förlossningen för att lillkillen ville ut. Hon hade suttit och väntat på att Solsidan skulle börja kl 20.00 och till det skulle hon äta en fruktsallad som stod redo i kylen. Ja som ni nog förstår så blev det varken solsidan eller fruktsallad då hennes vatten gick 19.15 och efter det tog det fart ganska snabbt, så det va bara för dem att åka mot förlossningen de :) hehe. Jag som känner kära J väldigt väl är inte förvånad över att hon va himla besviken att hon inte fick äta den där fruktsalladen som hon så länge hade väntat på att få ta fram till roliga Solsidan :P haha. Tur att inte frukten tog slut här i världen och att programmet faktiskt går att ladda ner ;) hehe! Jag kanske ska knyta ihop påsen och säga att jag som längtat efter detta program (även om jag hade föredragit En unge i minuten) skulle bli lite ledsen om mitt vatten skulle gå nu och jag skulle missa programmet ;) Men gärna efter programmet, inga problem :P haha!


Hemmagjord pizza!

Har precis slängt in en hemmagjord pizza i ugnen, OM det ska bli gott! Om en timme sitter jag bänkad framför tvn också till Livet på BB. Gud va jag gillar sådana program :P (undrar varför... not)

Idag har jag varit till stan och lunchat med mamma, blev god pasta med kyckling. Kikade lite i affärer men inget mer än så. Åkte sedan och släppte av mamma på hennes jobb och fortsatte sedan mot Josefin och Levi, David va på jobbet men kom hem efter ett tag. Hos Jossan blev det bebis snos och kaffe. Hon passade också på att visa mig hur jag lägger mina mammadagar på internet med mammapengen och så. Det va inte så svårt men kommer säkert sitta lite som ett frågetecken när det väl är dags, men det går nog väldigt snabbt ändå att komma in i det hela. Förstod snabbt iaf hur man lägger upp månad för månad eller om man vill variera vecka till vecka. Ja som sagt, det va inte så jättesvårt! Tack för hjälpen iaf Jossan.

När jag kom hem så va jag inte hemma speciellt länge innan det blev ut på en lagomt lång promenad med älskling. Go han som följer med :) Visade en väg genom skogen där han åkt moped med hans bortgångna vän D när de va yngre. Härligt att höra honom prata om minnen så! Va iaf en väldigt fin stig vi gick på i skogen tycker jag, medans Krikke undrade om jag tyckte ormbunkar va fina :P haha. Men det va väl inte just ormbunkarna jag syftade på hehe, utan hela stigen med blommor, ormbunkar, gräs och berg där solen låg på. Det va härligt att gå där iaf!

Nu plingade mobilen till så nu ska jag kila iväg och titta till pizzan. Blir att käka och kika på Klockan åtta hos stjärnorna som är på tv4 nu! Ha en bra kväll allihopa, hörs säkert senare igen :)



Min ser minst lika god ut ;)..


Stort grattis!

Vill passa på att säga stort GRATTIS till min älskade moster och hennes Rickard som nu förlovat sig!
Är riktigt glad för deras skull :) De passar så bra ihop!

Ha det nu underbart de sista dagarna på Mallis så ses vi när ni är hemma igen!




Moster med barnbarnet Elliot, sötingar!


I'm up!

Sitter och glor på tv och funderar över min dröm inatt, även min vän Josefin drömde konstigt om mig i natt. Hon drömde att min slempropp gått och att jag då åkt in till sjuhuset.. hmm, lite väl att åka in för det kanske :P Själv drömde jag att mitt vatten gick så jag stod i en fabrik som jag hade näst intill flytt ifrån övervåningarna för att det började brinna. En arbetskollega ljög om mig för chefen för att rädda sitt eget skinn och det va när jag skulle försvara mig till chefen som chefen sa att jag måste åka ändå eftersom att vattnet hade gått. Jag tittade ner och såg att mina byxor var blöta, men jag hade inte känt något i all stress att springa ifrån elden (tydligen). Fick ringa upp Krikke och skrika till honom att vattnet hade gått. Kommer ihåg att han svarade "ja men va kul. Du ser, det går framåt ändå" hehe. Sen satt jag i en bil med mamma på väg hem och då vaknade jag. SUCK.. jag vill ju att vattnet skulle ha gått men kanske inte på en brinnande fabrik :P Vaknade iaf upp bredvid världens vackraste pojkvän och fick ett vackert leende av honom innan både han och jag somnade om igen.

Nu är jag iaf vaken igen och uppe och har tänkt göra mig lite rostat bröd (om vi har kvar de) till frukost och det skulle ha suittit fint med ett glas iskall mjölk men har ju ingen mjölk kom jag på. Får köpa med det sen. Senare idag ska jag in till stan och luncha med mamma. Hon ville bjuda mig på lunch idag så det får det bli innan hon börjar jobba k 14.00 och jag ska hem och hänga lite tvätt och tvätta handdukar och badrocken. Ikväll tror jag att jag ska bjuda min älskling på hemmagjord pizza och kanske se på någon bra film! :) Skönt att dagen kan gå undan lite då jag längtar tills imorgon, är nämligen dags för ett BM besök igen då (förhoppningsvis mitt sista innan förlossningen). Ska dock inte få gå till min vanliga då hon har en liten semester så ska till någon annan tjej ist. Men idag går vi in i vecka 40 iaf! Låt oss hoppas på att vi slipper gå in i vecka 41 om en vecka, men känns lite som att jag kommer göra det ändå! Ska kryssa lite på listan sen med gissade datum osv. Men nu får det bli dags för frukost!

Vi hörs sen goa läsare :)


Bortskämd!

Kom hem för en stund sedan efter att ha varit hos Ida, Tommy och Tuva. Där blev det massa babbel medans grabbarna målade på huset. Efter ett tag så gjorde Ida mat till oss alla. Hon bjöd på grillat, färskpotatis, sallad och lite olika såser och gräddfil. Det va verkligen super gott! Tusen tack för det och för att du skämde bort mig ikväll med mat Ida :) hehe. Ibland är det så skönt när någon lagar maten åt en :P Ska absolut bjuda tillbaka, men det får bli när T kommit ut!

Nu sitter jag i soffan och funderar på om jag ska se på Ghost whisperer kl 22 eller om jag ska kolla på någon film ist.. hmm? Ghost whisperer är ju jäkligt bra så mja.. får ta mig en liten funderare på det där, men lutar åt G.W.



Har ni sett det?


Hurtiga jag!

Har nu städat genom att dammsuga, dammat av barnvagnen, bäddat rent i lillans säng, bäddat våran säng, plockat i och ur diskmaskinen och kört igång ny maskin, vikt in ren tvätt och slängt i lortig och kört igång tvättmaskinen, är på andra maskinen nu. Jag har även plockat lite här hemma men bestämde mig nu för att jag va värd en liten paus på soffan. Har varit sliten idag så jag vaknade i morse, åt frukost och sen somnade jag igen. När jag vaknade blev jag så uttråkad efter att ha suttit vid datorn en stund så jag tog tag i lite städning. Funderar på om jag ska ta mig en promenad senare, är ju ändå på det lite hurtiga humöret här. Får se men det lutar åt en iaf. Va tänkt att gå ut och gå igår vid 23.30 tiden (tror ja hon va?), men de blev aldrig något så tänkte jag skulle ta den promenaden idag ist! Dessutom ska jag unna mig lite choklad. Sägs det inte att man kan hålla igång massa och samtidigt ge bebisen en sockerkick så det kan hjälpa till lite på traven? Ja även de kanske är bullsh*t, jag vet inte ja :) hehe. Tror ja läste det någonstans iaf.

Är ni något hurtiga idag då? Vädret här är inte det bästa men det är ju då det är skönt med promenad också tycker jag.


1 vecka till BF!

Idag är det en vecka kvar till BF och imorgon går vi in i vecka 40! Jisses :) Jag tror jag måste börja tänka att hon kommer när hon kommer och iaf försöka sluta längta så, men det är så svårt när det är så nära. Jag vet att 1 vecka kan lika gärna bli 3 veckor och det vill jag INTE! Vi är så himla nyfiukna på vem hon är, hur hon ser ut osv! Krikke säger nästan varej dag nu att han vill att det ska komma igång så vi får åka in till förlossningen! Jag känner precis likadant och bara hoppas på att de där onda värkarna ska komma och trycka luften ur mig!

Lillan, tänk om du ändå skulle va en lillen ;) hehe! Prinsessa eller prins kvittar så länge bebisen mår bra, men hon hade ju ingen snopp på UL och 3 streck som är ett tjejkön så en liten flicka ska det ju allt bli, hehe. Åh kan inte alla hålla tummarna hårt och önska massvis att hon vill komma ut den här veckan! :)



Beeeebis!


Svar på frågor!

Anonym om Babyshower!:
Kommer du visa bilder på lilla T när hon kommit ut?

Svar: Ja det kommer komma bilder på T. Känns lite orättvist att ha pratat massa om henne sen får ni inte ens se någon bild så självklart kommer det bjudas på någon bild då och då :)

Lina om Sista passet!:
Hej..
Du har en riktig drömgravidkropp.. en sån som jag aldrig fick ;) Du har ju bara en liten fin mage, du kan inte gått upp många gram va ?:) Förra grav gick jag upp 30kg o nu är jag i v 30 o har gått upp 12..får se vart det slutar denna gång.´Lycka till när det är dags :D
Kram !

Svar: Hej! Tack va gulligt av dig :) Skrev ju i ett inlägg vad jag gått upp men skirver det igen här :) Jag har alltså gått upp 15 kg allt som allt från start med vatten, fett och ongen där inne ;) hehe! Jag hoppas att det är dags snart för gud va vi längtar nu :)

Anna-Karin om
I påse nr två!:
Hej!
Din blogg är super!:)
Vi har BF 9 juli, men jag undrar om du ville skriva på ett ungefär hur mycket kläder/saker du skaffat, typ som en lista:) tex 7 bodys i storlek 56,
Amningsbh 1 st, sängkläder till Lillan 3 st m.m. :)
Jag vet inte hur mycket av allt och vilka storlekar man ska köpa:)
Kram!

Svar: Hej, tack va kul att höra :D Kan försöka skriva ihop en liten lista till dig här. Sen ska du nog inte stoirra dig blind på listan då jag inte har någon aning än om vad som kommer behövas mer av och inte, men lite tips är alltid bra :) Jag kollade också på andras listor och kikade lite vad de köpt in osv! Ah till listan då, kommer inte ihåg allt och allt ligger inte bra till att kunna kika men skriver de jag vet/tror ;)

Bodys:
strl 50 -8 st
strl 56 - 16 st (blivit en hel del då man fått så mycket i det)
kortärmade strl 56 - 2 st (kommer säkert behövas mer)
strl 62 - 7-9 st (svårt att köpa sånt nu tycker ja men en del har ju ändå köpt så man har större också)

Heldressar:
2 st stickade i storlek 62
1 st i 56
1 st i 62
1 st i storlek 3-6 månader (så kanske 62-74)

Pyjamaser:
strl 50 - 2 st (kommer köpa 2 till med korta ärmar om den storleken är bra)
strl 56 - 3 el 4 st
strl 62 - 3 st, varav en är som en klänning ist för med ben, sån man kan dra ihop där nere.

Byxor:
50 - 5 st (både i mjukis och leggings)
56 - säkert runt 8 st (även här är det leggings och mjukisar)
62 - 4-5 st (jeans - skit coola :), leggings och mjukisar)
72 - 2 st, sådant vi fått i present!

Klänningar:
Har endel klänningar nu i olika storlekar, allt från 56 till 72 tror ja. Sådant man kan köpa när bebisen kommit ut, om det är en tjej då ;)

Snuttefiltar:
Har 2 snuttefiltar ganska stora som är likadana. Då märker de ingen skillnad när de blir liote större när man tar den ena och tvättar och barnet får den andra. Har 1 i laban som är ganska stor som vi fått som blir go att gosa med också. Sedan fick vi en liten snuttis igår med en liten kanin gosedjur på, jättegosig och bra till henne nu!

Amnings BH och nursing pads:
1 st, men kommer säkerligen köpa 1 till om jag trivs med den. Dock är det svårt med storlek då brösten antagligen kommer växa en del när mjölken rinner till så det väntas med till lillan är ute och amningen är igång.

Nappflaskor och nappar:
Vi har allt som allt 5 st. 3 som andas och är antikolik och 2 vi fått i babypaket som är perfekt att ställa ner hos mormor/farmor

Jag vill kunna få T att använda napp då det kan va lite av en trygghet och tröst hos henne ibalnd så det har vi köpt hem några. Jag köpte några i märket avent som är i silikon och ger en naturlig känsla. Tror de kan va bra! Självklart behöver man inte ha sådana heller. Beror ju på vad just er lilla gillar :)

Blöjor och tvättlappar:
fått mycket paket i babypaket, från kusin och även handlat hem själv. Ja igår fick vi ju även blöjtårta så :) Har köpt hem i storlek 1 och 2.

Tvättlappar både blöta och torra har vi fixat och även fått av mamma och svärmor.

Säng, vagn och skötbord:
Jag har köpt hem 2 bedset. Det kommer räcka nu tror jag, om inte så köper vi ett till. Även fixat kisskydd som man kan tvätta ifall de skulle ske en olycka genom blöjan, sparar massvis på madrass och så. Har även köpt en säng/musikmobil. 

Till vagnen har vi fixat kudde, lakan, kisskydd och en liten madrass då botten i vagnen va lite väl hård tyckte vi. Har inte köpt täcke eller så då vi tycker de räcker med en filt som vi har här hemma. En lite tjockare och en lite tunnare beroende på vädret.

Skötbordet har vi som en hylla under så där har vi placerat alla grejer som blöjor, nursing pads och annat som behövs. Har köpt en skötbädd i pingu och lagt på skötbordet! Bilder på allt detta finns under kategorin "Litens garderob" - kika in där så får du se det mesta vi har här hemma till lillan!

Babysitter och babygym:
Har fått en babysitter som är rosa och grå. Bra pris på den och hört andra som är riktigt nöjd med den. Vi fick den som finns på Barnens hus och den kostar 449kr där. Ett babygym fick vi också och det är i märket Ba bi boo, ett rosa med kanin. Allt finns som sagt under kategorin "Litens garderob" så kika in där :)


Hoppas ni blev nöjda mer era svar och om det är något mer är det bara att fråga eller skirva i frågerutan som är till höger! Klicka bara på Fråga, jag svarar! så kommer ni in till min frågesida! Det är någon som frågat mig en sak där men kan inte svara då denna vet lillans namn och det namnet ska ju inte ut just här ännu, men det va väl mitt påhitt om namnet först och Kristoffer sa ja till det sen!


Babyshower!

Hur gulliga vänner har man inte då? Jag var på stan med mamma och hon tjatade om att åka ut till Elena och hennes mamma på en fika eftersom jag ändå skulle hjälpa Elena med lite sångträning och så. Efter ha haft lite ont i rygg och mage kände jag väl att jag inte va så superpigg på det men de gick över efter ett tag så vi drog oss ut till Elenas och hennes mammas place (där Elena bor för tillfället), och tur va väl det!

När jag klev in så hälsade jag på Maria och tänkte att de blir väl lite fika och sådant innan ja hjälper Elena med sången. När jag klev ut på verandan, svullen och osminkad så möts jag av många flickors leenden, kameror, presenter och ballonger! En SUPRISE bara för mig :D, de har ordnat en babyshower för mig! Det va så jag ville gråta men jag va så himla chockad, jag hade ju verkligen inte förväntat mig det där! Jag visste inte vad jag skulle säga, jag bara log och såg inemellan väldigt chockad ut tror ja :P hehe.

Vi fick god mat i form av köttfärspaj med sallad och god dressing. Alltså underbart gott va det, det receptet ska jag ha!! :P Fick jättegod jordgubbstårta som Elena gjort. Jag tog en jättestor bit.. och då menar jag jättestor!! Det va inte riktigt meningen så fick dela med Lina, hehe :) De körde en liten lek om att gissa hur stor jag är runt om i midjan. Alla fick klippa till sitt snöre och gissa. Zigge var närmast och var endast några få mm ifrån. Bra där Ziggis ;) Fick massa fina presenter som kläder till T, presentkort till mig, ett halsband med mitt, krikke's och T's namn, tavla, blöjtårta, Adidas skor till T, canvas tavlor med färg och roller att rolla T's händer eller fötter och göra tryck på tavlorna, en snutte med en kanin och söta galgar till hennes garderob! (tror jag fick med allt nu?) Lite bilder kommer här nedan, ni får se mer längre fram när jag fått alla bilder :)
















T's namn står på skylten men ni får ju vänta med det tills hon tittat ut :)





Presenterna!


Tavlan som Linda Blom gjort till oss :)


Halsbandet med våra namn på :) Linda och Krikke står det på ringen och på brickan står lillans namn och ett hjärta men jag har suddat ut bokstäverna endel, men som sagt snart får ni ju veta :)


Blöjtårtan (inte så bra bild men får duga) med ett T och ett hjärta i :)
Lina som gjort!




Tusen tusen tack för idag tjejer, och även tack till er som inte kunde komma men som sms:at och varit söta ang dagen. Ni är super allihopa :) Är verkligen helt rörd av detta, tycker det va riktigt fint gjort av er och jag är så glad som har er :) ♥ Nu har jag verkligen fått ett himla bra "avslut" på min graviditet så nu får pluttan gärna komma till oss :)


Mina tjejer, mamma och elena's mamma har e...

img_2114 (MMS)

Mina tjejer, mamma och elena's mamma har en babyshower för mig. Blev helt tårögd när ja blev överraskad :D Underbara ni <3


And i'm off to town!

img_3434 (MMS)

And i'm off to town!


Trött?

Sov ut ordentligt idag och vaknade av mig själv vid 11. Drömde jäkligt sjukt :S ¨Nåja, det va skönt att sova ut iaf! Låg och kollade på film igår med älskling innan de blev sovdags. Va ju "värsta" filmkvällen på 3:an ju, iaf 2 bra och roliga filmer. Inte ofta det händer! Nu ska jag iaf värma lite mat och äta innan de blir att göra sig iordning lite snabbt och sedan åka in mot stan och göra lite ärenden med påskrifter osv med papper som ska skickas iväg. Ska även passa på att käka lite jordgubbar och njuta av solen!

Kristoffer va så go igår. Han va kramig och pussig, sa att han ville bli väckt inatt av att jag skulle ha värkar och att vi skulle få åka till förlossningen. På topp 5 listan låg då att han slapp åka till skolan men att han skulle få en bebis, det va då inte fy skam ;) hehe Så rolig! Han ser verkligen fram emot att hon ska komma och han längtar nog efter att få snosa med henne för han säger att det ska bli mysigt med bebisen :) Åh va jag kommer smälta av att se dem tillsammans. Pappa och bebis, min familj :) ♥

På tal om min familj så skrev jag nyss lite med T's gudmor Johanna (min kusin). De är på mallis nu och har det uuuunderbart! Elliot stormtrivs och alla andra har det skönt! Nästa år måste vi följa med, hoppas Krikke vill de också för jag är mer än på den idén ;) Älskar att vara utomlands och resa!

Men nu ska jag fixa maten här så jag kan komma iväg sen!
Hörs sen.



Johanna och Elliot på Louise's student :)


Sängläge

Nyligen kikat på en film på tvn, en komedi som gick på 3:an. Kommer inte ihåg va den heter men rolig är den! Imorgon ska jag fixa lite ärenden och så sedan ska jag kika igenom lite saker här hemma så jag kan svara på lite kommentarer, frågor och sånt!

Hoppas ni haft en bra dag. Nu slår jag på sängläge!
GODNATT


Tuva Johansson's dop!

Tuva, Krikke's brors dotter blev alltså döpt idag! Det va dop i en gudstjänst och jag som inte är direkt intresserad av detta med gudstjänst visste ju inte riktigt hur långt detta skulle pågå innan vi fick se söta Tuva med mamma Ida och pappa Tommy + gudföräldrar. Jag kan till min förvåning säga att det va ändå rätt bra, prästen va lite skämtig av sig vilket gjorde det hela mycket roligare att lyssna på. Han sjöng endel och Krikke och hans mormor satt och skrattade lite och sa att det va Idol. Ja då brast även jag ut lite i skratt! Roliga dom där :P Hur som helst så kom till slut familjen Johansson/Adolfsson ut med sin lilla :)

Väl där framme så pratade prästen lite och de blev sång och sådant. Tuva va så himla söt! När prästen pratade så tittade hon på honom som om hon tänkte "va fan håller han på med? :S" haha! När det väl var dags att ta vatten på hennes huvud så tror jag att gudfar Daniel blev lite lättade som hade haft Tuva på samma arm en längre stund. Även om det är en liten pliuttis så blir ju de där kilona en hel del efter en längre stund. När prästen va klar med att ha vatten på Tuvis huvud så fick hon komma tillbaka till Daniel's arm och vid det här laget har Tuva börjat tröttna på vad de nu gjorde med henne (skulle gissa på att hon funderade på va de höll på med med sång, massa babbel och vatten ;) Inte lätt när man inte varit med om det tidigare ju). Tuva började gäspa, vi på bänkarna började skratta lite smått åt detta då hon såg lite uttråkad ut och gäspade så fort prästen tog på hennes huvud :P haha. Charmtroll är hon vilket fall den där Tuvisen :)

Efter kyrkan blev det god fika, present öppning och massa prat. Orkar inte rabbla upp allt hon fick men av oss fick hon en ganska stor (men låg) pool med tillbehör. Blir skönt att ha på baksidan av huset och svalka sig i nu under sommaren för henne :) Ja även kanske Ida och Tommy kan njuta lite av lektiden med lillan i poolen. Skvätta vatten och sånt är ju alltid kul när man är liten :)

Bjuder på lite bilder från dagen!


Jag och älsk innan dopet!


Fr.v: Ida, Emelie (gudmor), Tommy, Tuvis och Daniel (gudfar)




Daniel och Krikke!

Tack för idag Tommy, Ida och Tuva!


Gravidkilon

Några funderar på hur mycket jag gått upp och jag kan säga att ni som tror att jag gått upp pytte lite.. tror fel! Visserligen har jag kanske inte gått upp jättemycket heller men det är ändå runt det "normala" som jag gått upp. Vad man nu ska säga är normalt och inte. Min dröm-graviditet hade varit att kanske gått upp 7-10 kg, det hade räckt tycker jag. Så blev det icke och det kunde jag själv förstå också :) hehe!

Sist jag va hos BM, alltså snart 2 veckor sedan (på onsdag för att vara exakt) så hade jag gått upp 2,4 kg på 2 veckor, 2 VECKOR!! Whaaaat, det är ju asmycket :P haha. Men vi pratade om det och BM sa att med tanke på allt vatten som samlats i min kropp, vilket syns på ben, fötter, ansikte och händer så är det inte konstigt att det va såpass mycket jag gått upp. Bm trodde att det va en del vatten som hade med den siffran att göra. Jag svalde väl det där och tänkte inte så mycket mer på det förrän igår. Jag ställde mig på vågen, ja nästan 2 veckor senare nu då och kände mig lite smått nervös. Jag kikade ner och fick se att jag plussat 0,5 kg på ja 1,5 veckor typ. Det är ju INGENTING typ, så det har väl jämnat ut sig sen de förr förra veckan ;)

Så för att komma dit ni vill att jag ska komma så kan jag nu berätta att 9 dagar innan BF har jag gått upp ca 14,5 - 15 kg allt som allt. Med vatten, med pizza, med godis, med luft.. haha nej men ca 15 kg plus då. Vi får väl hoppas att det inte blir så mycket mer än så! Man kanske tycker att jag enbart har mage, men jag känner mig och min kropp och jag känner på höfter, lår, vader osv att jag blivit större. Ja även armar och så. Jag kan dock hålla med om att det mesta har kommit nu på slutet när vattnet kom och det är ju sådant man tappar väldigt fort efter förlossningen, tack gode gud! Jag saknar att kunna använda mina ringar! Förlovningsringen sitter självklart på, den går ändå inte att få av nu ;) haha!

 
Lite skillnad va?
Vecka 18 och vecka 39!


Dopet för tuvis va jättefint :) sötongen! ...

img_1529 (MMS)

Dopet för tuvis va jättefint :) sötongen! Nu blir det att tända ljus för kära Micke! <3 Vi saknar dig fruktansvärt mycket vännen. Återkommer senare i bloggen med mer om dopet.


Nu säger jag "Hej sängen och dvd:n!"

Svar på kommentarer och sådant kommer imorgon! Nu ska jag som sagt kila till sängen och se på film :) Ska upp i bra tid imorgon och göra oss iordning, för imorgon är det dop för Kristoffer's brors dotter Tuva :)

Godnatt kära läsare, ni är super!!


9 dagar till BF



Sandra gillade att ta på magen och känna efter lilla T!
Nu är det många som väntar på dig sötnos där inne.


Tjejkväll med Carro och Sandra. Öl, drinka...

img_2844 (MMS)

Tjejkväll med Carro och Sandra. Öl, drinkar och vin.. Jag kör på sprite ja ;) Blir lite tyst här tills jag är hemma igen! Ha en bra kväll allihopa :)


Gött ändå!

img_6653 (MMS)

Bild från igår på jobbet. Sista passet igår nu då och de känns lite skönt att få känna att det inte är något mer på ett tag nu. Nu ska jag fokusera på min lilla familj och vår älskade dotter som förhoppningsvis vill titta ut snart :p Jag kanske kommer jobba några pass i höst på nöjes för att få in lite extra pengar men de kommer inte vara lika ofta som jag jobbat hittills då jag praktiskt taget har jobbat nästan varje pass som funnits att jobba på. Jag vill ju självklart hitta en dag jobb när det är dags att börja jobba igen ordentligt så jag kan släppa allt som har med krog jobbet att göra. Ja trivs men som sagt så kan de va skönt att vara ledig på helgsnätterna när man har lillan. Men men, som sagt så har jag nog inte gjort mitt allra sista pass på nöjes riktigt än, men iaf det sista innan lite ledighet och mammalivet tar fart! Känns spännande, jag är redo nu! Tror ja... ;) hehe


Sista passet!

Har nu gjort mig iordning och det är dags att åka mot jobbet. Sista passet idag innan lillan och mammaledigheten kommer! Tänkte kika in här snabbt och säga att ni får ha en trevlig kväll! Fått en förfrågning om att berätta lite om hur mycket vi har till lillan. Självklart kan jag försöka sammanställa lite lätt vad vi har. Kan göra det imorgon för nu måste vi dra!

Som sagt, ha en bra kväll allihopa!


Med regndroppar utanför mitt fönster..

.. så kan jag nog ta på mig lite av skulden. Dödade en spindel för en stund sedan. Den hängde precis vid min balkong dörr och åt på en mal. Jag hatar spindlar och skriker typ när jag ser dem! Jag själv tyckte jag va modig som vågade smälla till den med en sko :P haha. Men jag räddade iaf en skalbagge som va inne här och vandrade förut. Slängde ut honom i gräset så där va jag ju snäll iaf :P

Har för en stund sedan "hjärtat" lite med Krikke på fb (var gulliga mot varandra på fb) och även snackat lite med honom i telefon nyss om lite saker. Underbara älskling :) Finns ju människor som är helt slut i huvudet ju. Hoppas verkligen att det löser sig och att lagen kan sätta stopp för det som hänt nu. På tal om lagen och en annan sak så fick Krikke sitta i polisförhör igår på jobbet då han blev vittne till en stöld. Krikke skratta till lite efteråt och sa att han och en vakt på Nöjes lekte Beck ;) Skämtosido!

Nu mina vänner säger jag såhär:


För det är jag värd! ;)


Gå in och gilla du också!

Tryck på "Fråga, jag svara" i min bloggsvarruta till höger och gå in och Gilla!
Passa på att ställa en fråga medans ni ändå är där inne :)


Liseberg!

Börjar bli riktigt sugen på att åka till Liseberg nu! En resa till Liseberg är planerad någon gång i slutet av juli - början av Augusti, då är ju även pluttan ute och ska med :) Kristoffer åker förhoppningsvis med oss då och det känns jättekul :) Ja, jag åker ju inte dit själv med pluttan även om Krikke skulle känna att han inte vill med, utan i min släkt så har vi alltid åkt till Liseberg 1 gång per år. Vi är då ett gäng med mina mostrar m gubbar, kusiner m pojkvänner och deras barn, mormor och mammi! Vi har alltid kul ihop när vi samlar ihop oss vilket brukar bli ett x antal gånger per år. Vi är ganska tajta och det är kul! Vi kusiner har ju praktiskt taget växt upp som syskon ungefär! Men iaf tillbaka till ämnet.. Liseberg! Eftersom jag inte åker speciellt mycket karuseller längre så blir det perfekt att dra runt lillan där inne i vagnen och spela på massa roliga hjul. Självklart åker man väl något kanske men så då får mormorn agera barnvakt i några minuter eller om jag drar med mig mormorn så Krikke får ha lillan :) Men ska se om han kanske ska ta med sig en kompis så kan dom springa och åka massa karuseller medans jag spenderar pengar och vinner massa godis och skit :D haha.

Här är lite bilder från förra årets tripp..


Jag och Emelie (kusinbarn) åker i båtarna! Snosan :D


Jag och mammi med några vinster!


Mormor gillade blommorna ;)


Linslusar!


fr.h: Moster siv, kusin ingela med Hampus i magen och sötaste Emelie, ingelas första.


Jag och mamma, några vinster senare och x antal slantar fattigare ;)
Precis som det ska vara!


Om ca 1 ½ - 2 månader så, då jäklar :)
LÄNGTAR! Älskar verkligen att göra dags resor till olika roliga ställen.
Älskar att vara ute och resa överhuvudtaget :)


I påse nr två!

Från den lilla shoppingen fick vi med oss något till pluttan också så klart! Något min mamma inte trodde jag skulle gå med på men jag såg inget trams i den utan bara att det va väldigt stilren och fin! Denna Denim hängslekjol fick pluttan av sin mormor :) Storleken är 68, så hon får ha den lite längre fram!



Visst är den söt? :)


Helt slut!

Har så jäkla ont i min arm. Mina fingrar har ingen känsel och det gör ont att knyta nävarna, speciellt höger! Nyss lagat mat så ska strax sätta mig och äta tänkte ja. Älskling har flytt lägenheten till sin bror så medans han är borta ska jag passa på att tvätta lite. Disken får han ta sen ;) Rättvist? Ja det tycker ja!

Har lagt över bilder från Louise's student också så ska kolla igenom dom lite. Medans jag äter mat så kommer det komma upp ett inlägg om vad som fanns i påse nr 2 från shoppingen sen sist. Hann ju inte visa er det igår! Vi hörs lite senare. Nu måste jag ha i mig mat och slappa lite, är verkligen helt slut just nu :P haha



Ps. Hoppas mina kusiner m. familj och mostrar m. gubbar får en fantastisk resa till Mallis idag och en vecka framöver. Är så jäkla avundsjuk så det finns inte :) Får dra med mig Krikke och T utomlands nästa år kanske :) Men alla kära goa släktingar, ha det sjukt kul så ses vi när ni kommer hem! Älskar er ♥ Ds.


Dåså! Himlen har öppnat sig och de både ås...

Dåså! Himlen har öppnat sig och de både åskar och blixtrar. Grattis alla studenter ;)


Frukost!!

img_7340 (MMS)

Godmorgon! Vaknade efter bara 4,5 tim sömn. Kommer va ganska trött ikväll på jobbet men vad gör det :p Står i köket och ska steka ägg. Blir äggsmörgås med majonäs och oboy! Gud va ja skämmer bort mig ;) idag tar min kusin studenten så de blir firande av henne innan jobbet! Grattis Louise :)


Livet på BB

"Brittisk dokumentärserie från 2011. Säsong 2. Avsnitt 1 av 12. Janet och Ralph som båda bara är 18 år väntar spänt på att föda sitt första barn. Stephanie som säger sig ha väldigt låg smärttröskel väntar nervöst med sin make Paul på att föda."


Detta kikar jag på nu!
Längtar så jäkla mycket på att vår förlossning ska gå igång. Ja man vill väl kanske inte ha ont men de riktiga värkarna är så välkomna nu så! Vi vill ha bebis nuuu :)


I påse nr 1

Nämnde tidigare att jag shoppade lite förut. En sak jag skulle köpt men funderat mycket över fick tillslut följa med hem idag. Något jag hoppas kommer va skönt att ha, samtisigt som jag hoppas på att jag kommer tycka är lite onödigt tillslut. Jag har köpt mig en amnings bh! Jag kommer säkert trivas bra med den men hoppas ändå på att jag kommer tycka det går lika bra med vanliga bh:ar. Den dagen de blir får vi väl se hur jag känner! Blev iaf en vanlig svart, även om jag va lite sugen på en jättefin grön! Men den svarta vann i längden då den va skönare på. Tog en som var lite stor då jag hört att brösten kan växa sig större när mjölken väl rinner till, sen ska man ju även trycka in lite nursing pads.

Som ni ser är den ju helt vanlig och samtidigt lite tråkig, men så skön att ha på sig :)
..och det är ju det som är det viktiga!

Gravida och fd. gravida, har/hade ni amnings bh?
Isf, vad tyckte ni om dem?



.
Pssst.. påse nr 2 kommer upp här inom kort!


Shopping!

Med två små påsar med mig hem från stan är vi lite nöjda över vår förhoppningsvis sista shopping innan liten kommer ut! Vad det blev för litet får ni se sen! Ser nu att alla mmsinlägg kommit in i bloggen. De är alltså några dagar gamla men de va ju trevligt att de ville komma in i bloggen iaf. Om ni går längre ner och tillbaka några dagar så hittar ni inlägg som ni ej läst ännu :p Nu ska jag vila en stund och kika lite på tv. TTYS.


Work work work

No baby, hade tyvärr ingen tid över alls igår att sätta mig vid datorn. Full rulle hela dagen. Testade självklart med mms inlägg men det funkade inte igår heller. Hur länge ska det krångla? Mms inlägg är ju super när man inte har tid eller möjlighet att sitta vid en dator ju. Men men, nu är jag tillbaka iaf.

Igår så blev det stan ganska direkt efter att jag gått upp och gjort mig iordning. åkte och hämtade Jossan och Levi och drog hem till mamma för lite gos med Elliot som va där och lunch. Blev en hel del prat, mycket skrik från söta Elliot och Levi låg nästan hela tiden och var nöjd och söt :) När klockan drog iväg blev det dags att hämta Krikke och åka mot jobbet. Stackarn är dålig men fick jobba ändå. Så vi jobbade från 17 - ca 02.30 inatt, där med inget inlägg här tyvärr.

Var ju bal på Nöjes igår och jisses vilka klänningar vissa hade. Många körde på de vanliga typiska som man ser varje år medans vissa stack ut mer än andra. Var en klänning jag fastnade väldigt för. Den va verkligen skitsnygg och hade en rolig design! Såg ut som något Christina Aguilera skulle kunna ha på scenen eller på någon gala! Ah skitsnygg va den iaf! När man såg den blev man ju sugen på att gå på bal igen själv. 4 årsedan för mig.. Gud va tiden går fort! Studenten imorgon.. Ja ni. Tror ni jag kommer få kul på jobbet? :P hehe. Men men, alla har vi varit där :)









MINNEN  -07 :)


Listan!

Jag ska nu börja kryssa för de datum som kommer och går och ingen bebis tittat ut! Ska bli kul att se vem som prickar in rätt datum faktiskt! Ett datum som finns med i listan är redan förbi och även om jag kände på mig att så tidigt som den 4:e inte skulle ha hänt något så va det kul att någon gissat på det :) Här är iaf listan igen med de gissningar jag samlat in. Kommer stryka på denna listan hela tiden och ni kommer hitta den under kategorin Graviditeten. När ett nytt datum trillar förbi kommer jag även länka till detta inlägget :)

Även om jag kryssar för allt ni gissat så kommer jag kika igenom listan sedan när lillan kommit ut och se om någon av er gissat rätt på längd och vikt, självklart :)


LISTA PÅ GISSNINGAR:

Malin: 2850g, 49cm, 4/6
Nathali: 3150g, 49cm, 14/6
Elena R: 3450g, 52cm, 17/6
Nina/ T's farmor: 3075g, 51cm, 17/6
Theres A: 3150g, ?,  17/6
Miranda: 3252g, 50,5cm, 18/6
Pontus: 3578g, 50cm, 19/6
Zigge: 3380g, 51cm, 20/6
Gustav/ T's gudfar: 3200g, 49cm, 21/6
Emma D: 3243g, 49cm, 22/6
Erica (Das...@hot.): 3650g, 49cm, 22/6
Helena: 3150g, 51cm, 22/6
Carro S: 3640g, 51cm, 22/6
Ida S: 3150g, 51cm, 23/6
Rolf/ T's farfar: 3850g, 51cm, 23/6
Johanna M: 3239g, 51cm, 23/6
Lina N: 3375g, 53cm, 24/6
Mamma/ T's mormor: 3530g, 52cm, 25/6
Johanna / T's gudmor: 3280g, 51,5cm, 25/6
Lallo: 3342g, 51cm, 25/6
Emilia: 3450g, 51cm, 26/6
Anna: 3160g, 50cm, 26/6
Josefin K: 3470g, 49cm, 27/6
Mimo: 3250g, 52cm, 27/6
Ida A: 3330g, 53cm, 28/6
Ingela S: 3205g, 52cm, 28/6
Seema: 3680g, 50cm, 28/6
Josefine A: 3475g, 51cm, 29/6
Madeleine K: 3587g, 51cm, 29/6


Datanörd!

Ja han är lite av en datanörd min kära man, men det är väl bra att han kan roa sig med något. Han och hans kompisar har iaf hittat ett "nytt" spel att spela gratis online som de alla gillar så nu sitter de på skype och tjattrar och spelar, haha! Ja ja, jag vet ju vart jag har honom om dagarna nu iaf :P Och nej det är inget överdrivet. Han kan allt slita sig från datorn om det är något eller om vi ska göra något! Men lika go är Krikke för det :)

Det fick bli makaroner och bacon med smält ost på till lunch för mig idag, Krikke tog köttbullar ist för bacon. Jag hade ju tänkt ta mig en promenad men nu öppnade himlen sig och det spöregnar! buhu.. :( Hoppas det ger sig tills ikväll så man kan komma ut på en liten promenad då. Blir väl iväg lite senare och handla också, då kvittar det ju om det regnar. Fortsätter det så får det nog bli med lite minimorötter hem och krypa upp i soffan eller sängen lite senare ikväll och se på någon mysig film! Nu drar åskan igång också, mysigt :D

Fick en förfrågan från Emma om att ta lite mer vardagliga bilder på mig och lägga upp i bloggen så ni får se mer av mig och magen. Jag har faktiskt tänkt göra de men har inte blivit av. Skulle tagit igår men blev lite bråttom när vi skulle åka in mot stan! Lovar att jag ska bli bättre med det :) Jag börjar ju fläska till mig i kroppen nu mycket pga vattnet som jag har i kroppen. Mina fotleder är inte längre nätta och smala utan går mer ihop med mina vattenfyllda vader, haha! Ja ni, låt mig säga såhär: jag har sett bättre ut ;)

Kan bjuda på en annan bild så länge som togs häromdagen.


Kurr... kurr..

Åh jag måste laga mat men vad fan ska man laga iordning tro? :P Jag har ju inte den bästa fantasin när det gäller att laga mat om man säger så. Eller ibalnd kan det komma upp några guldkorn i huvudet men Krikke är ju så jäkla kräsen ibland gällande mat. Så när jag lagar iordning något han inte gillar så blir det mest enformigt för honom. Men är det svårt så är de :P Får nog ta mig ett varv i frysen och fundera ut vad tusan jag ska hitta på!

Har ni några goda vardagliga recept att dela med er av kanske? :)


Trevlig dag!

Hemma sen ett tag tillbaka. Var in till stan förut med älskling, Åhlin och Malin för att kika på lite folk och Starboys. Gick ett varv och sedan delade vi oss. Krikke, Åhlin och Malin drog för att äta och sedan åka hem och jag mötte upp mamma, mostrar m. gubbar, kusiner m. barn och mormor! Satt där och kastade lite boll med söta Hampus (kusinbarn) och lyssnade på Starboys. När det drog mot sitt slut så började vi gå in mot stan. Jag, moster m. gubbe, mamma och mormor gick då till Alfie för att få i oss lite mat, jag tog fläskfilé, pommes och bea - RIKTIGT gott va det!! Tusen tack till mamma som va snäll och bjöd mig på maten och tusen tack för det trevliga sällskapet och de härliga skratten vi bjöd på. Alltid lika kul!

När vi var klara där så bar det av hemåt och nu sitter jag här i soffan och läser på lite olika trådar om folk som tipsar om saker som kan få igång en förlossning. Vissa säger att saker hjälpt medans andra testat allt och ändå kanske gått över tiden med 2 veckor. Ja, det är då inte lätt att veta. Man kanske måste tro lite på det för att det ska funka också, eller så har vissa bara tur? Vem vet!

Har iaf haft en jättebra dag med god mat, trevligt sällskap och även en städning med älskling som gjorde det riktigt trevligt att va här hemma igen ;) Nu låter det som om vi hade det hemskt.. och det hade vi väl men kanske inte sååå hemskt som det låter! Är iaf skönt att ha dammat av i lägenheten och fått undan lite skit :) Imorgon ska jag ta tag i tvätten också, duktiga jag! Men nej, nu ska jag faktiskt gå och packa lite i den bag jag och Krikke ska lägga våra saker i som ska med till BB när det väl är dags. Vår bag, lillans skötväska och bilstolen kommer säkert få stå och samla damm i några veckor till men är ju alltid bra att ha det mesta klart så vi slipper tänka på det när det väl är dags!

Hoppas ni haft en bra dag, nu säger jag godnatt och återkommer imorgon :)



(lånad bild, detta är inte ens fläskfilé :P haha)


Woho

- Dammtorkat
- Dammsugit
- torkat av bänkar, nattduksbord, hyllor, bord, 
fönsterbräden, golv (för hand dessutom, dock bara på ett ställe) :P
- vikt tvätt och in i garderober
- dragit igång en diskmaskin, plockat ur och dragit igång en till
- lagt iordning tvätt (tvätta blir imorgon)
- lagt saker i lådor och fått undan lite skit
- gått ut med sopor


Ja, det va väl lite av vad vi städat nu. Förtjänar att njuta av en coca cola innan jag slänger mig i duschen och gör mig i ordning. Blev visst lite slut efter allt städande :P hehe. Cola och Family Guy nu, ohjaja!


Mer sol!

Ytterligare en dag med massa sol. Blåser gör det ju tyvärr en hel del. Inatt så blåste de så det knakade i fönstrena här hemma, men de va mysigt! Tror ni inte att min kära älskling skulle ta med mig på en nattpromenad som jag ville då? :) MEN jag låg redan i sängen när han sms:ade och då va jag så trött så jag inte orkade lyfta på arslet :P Kanske lyckas ta med han senare ist? ;)

Nu har vi nyss käkat, köket bjöd på fiskpinnar med mos. Nu lutar det åt att vi ska städa, tråkigt men behövligt. Senare så ska vi in till stan och kika på Starboys som spelar på Sandgrundsudden. Lär nog bli en hel del folk som alltid. Kan va kul att driva runt där lite och kika på lite folk och lyssna på roliga låtar och vad de (Starboys) nu kan hitta på.

Men nej, vi ska ta tag i städningen här nu så jag kan få ta mig en dusch sen. Skriver lite senare igen.


Sätt igång nu då!

Hello! Haft en bra dag ute i solan idag. Blev en glass och lite minigolf, som jag vann med hela 2 poäng hehe, i solen innan det bar iväg till affären för att köpa lite sallad och sådant med mamma. Blev hem till henne efter det och där åt vi en god grekisk sallad med baguett till. Riktigt gott! Efter det blev det iväg en tur och kolla på mosters nya båt. Jättefin såg den ut att vara!

Nu är jag hemma och har för en stund sedan varit ute på en liten liten promenad med Krikke. Kändes att bebisen trycktes nedåt när jag gick, eller kanske ska säga att det kändes som om hon trycktes nedåt. Jag hade gärna gått en längre bit för att få känna lite mer men tror inte Krikke va så sugen på det. Ska fråga honom igen snart om han vill ta en liten nattpromenad! Vem vet, med lite tur kanske han hakar på :P Annars får det nog bli sängen snart och någon film. Är ju lite sliten efter idag men är nog mest för att man satte sig ned nu och tog det lugnt.

Jag vill så gärna att det ska sättas igång nu. Klart man inte vill ha ont men det kommer göra minst lika ont nu som om 2-3 veckor. För oss får lillan mer än gärna titta ut nu. Jag har börjat komma in i det där tänkandet igen att "tänk om hon är jätte stor!". Har ju börjat drömma att hon är jäääättestor när hon kommer ut. Alltså nu drömmer jag att hon är överdrivet stor, som en 2-3 åring och det lär hon ju inte va i verkliga livet :P Men tankarna går ändå upp och ned efter att man fått höra lite historier som några i ens bekantskap har fått vara med om. Sen så klart så kan folk ha fått stora bebisar och det har gått jättebra, men ja en liten oro ligger ändå där då jag känner på mig att hon inte kommer vara sådär pytteliten. Ja menar, kolla bara på magen. Den är ju enorm nu!!



BF 21/6


Dagens lunch och rädsla under täcket!

Marinerat, grillat kött och färskpotatis som serveras med beasås!



Håller på med detta nu. Ska bli jäkligt gött! :) (bilden är lånad, min mat är icke klar än :P)

Vaknade vid 5 tiden i morse och kunde inte sova. Det va varmt, jag mådde illa, jag hade halsbränna och kände mig konstig. Jag gick upp och kissade och försökte dricka lite vatten. Jag blev bara mer illamående av det så fick låta bli det även om jag kände att jag behövde få i mig lite vätska. Började skölja händerna och handlederna i kallt vatten för att kyla av mig lite men så fort jag slutade blev jag lika varm igen. Inte feber men varm. Öppnade balkongdörren och fick en sval vind mot mitt ansikte, underbart! Jag la mig i soffan och försökte somna här för att då få det kyliga på mig, dock utan lycka. Efter lite vandring i lägenheten så la jag mig tillslut i sängen igen och lyckades då somna om. Äntligen! Är det slut där? NEJ!

Jag vaknade av ett knepigt ljud några timmar senare.. Jag kunde inte förstå riktigt va det va som lät, jag va ju helt nyvaken och trött efter nattens vaknande. Ju mer jag tänkte på det och ju mer jag öppnade ögonen så insåg jag va det va.. EN GETING! Kanske ska tillägga att jag hatar getingar och springer i ren panik när de kommer mot mig. Jag till och med släppte vagnen med Tuva i när en geting kom i närheten av oss. Ida (tuvas mamma) va ju självklart med så hon skrattade lite och jagade bort den. Men vart va Ida imorse? Inte i mitt sovrum iaf! I ren panik så gömde jag mig under täcket och höll på att dö av svett för de va så varmt, men hellre svett än se den där getingen. De är ju inte direkt små i år heller! Krikke är alltid min räddare gällande getingar men nu låg han och sov och han kände sig lite halvkrasslig igår när vi somnade så jag ville ju inte väcka honom. Det irriterande surrandet fortsatte och jag fick smått panik på bara det när jag låg där under täcket och försökte få luft :P Tillslut blev det tyst så efter ett tag kikade jag fram och insåg efter ett tag att getingen va borta. Den förstod nog tillslut att det inte gick att flyga genom ett fönster och jag antar att den flög ut i vardagsrummet igen och hittade den öppnade balkongdörren som jag öppnat tidigare på natten. Dumma jäkla getingar! Flyg inte in när ni inte kan hitta ut!!! Jag vet ju en sak iaf, en tidning eller något att slå med kommer få läggas i vagnen, jag kan ju inte bara springa ifrån T när hon ligger i barnvagnen om det kommer en geting i närheten av vagnen. Tuva kunde jag ju gå ifrån eftersom Ida va brevid :P Inte alltid jag har Ida eller Krikke till hands när de där sakerna dyker upp i ens närhet!


Lånade en tecknad bild från internet.
Fick panik av att se bild på riktiga :P haha


Hej martin!

Från Martin - De är sällan man hör nånting om Krikke, hehe. Kul att han gjort en tatuering! vad blev det för något? Måste säga att jag har samma stil som Krikke, kläder, korset på halsen och dylikt. Ser att han gillar tapout kläder, kan rekommendera en affär i Stockholm, som heter Fashiongate (fashiongate.se), dom har allt från Tapout och Affliction m.m. Ta hand om er!!!


Hej Martin! Jaså tycker du? :P Jag som trott att jag hållit en ganska bra nivå ang skrivandet om Krikke. Inte för mycket så det blir tjatigt men inte heller för lite så ni vet att han existerar. Nu när jag tänker efter så har det kanske inte varit så mycket om honom. Men kan säga såhär, väääärldens goaste kille och en helt underbar blivande pappa :) hehe. Han fortsatte att bygga på sin arm. Han har någon dödskalle, vingar, knogjärn, kort.. ja lite allt möjligt. Kan ta en bild när de läkt lite bättre eller när den är helt klar och visa dig om du vill. Ja han gillar Tapout, MM, Famous och sådana märken så jag ska absolut hälsa att du tipsat honom :) I framtiden lär det bli mycket om Krikke och T (vår dotter) här i bloggen just med bilder och så då jag förmodligen kommer knäppa miljontals på dem när de gosar eller gör något kul :) HA det så bra nu Martin och kul att du läser min blogg!



Älskling och Lindberg -09



Krikkisixx!


Vecka 38 - Snart snart snart..

BEBIS

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär sex procent föds före fullgågna 37 graviditetsveckor. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt: ca 3200gr


Navelsträngen runt halsen

Oroar ni er för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.


MAMMA

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Den allra sista tiden brukar de blivande föräldrarna ägna tid åt att "boa". Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.


PAPPA

Nu kan förlossningsväskan packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske något att äta till dig själv. Du eller din partner kan ansvara för att en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon kommer med till förlossningen. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran kan också vara bra att ha. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? Har barnmorskan skrivit ner era tankar och önskemål till förlossningen i journalen? Om ni vill kan ni skriva ett eget förlossningsbrev och lägga i er pappersjournal. Ni kan skriva fritt med egna ord eller använda er av någon mall som går att hitta på nätet. Hör med din partner om hon vill det.


Mina tankar

Dåså, vecka 38! Nu bara väntar vi och väntar och väntar.. Alla funderingar i huvudet flyger omkring som ex nyfukenheten på hur hon ser ut, om hon kommer likna någon av oss när vi va bebisar, kommer hon ha hår, hur stor och lång kommer hon vara. Är det verkligen en hon? hehe ja ni förstår ju att tankarna snurrar runt :) MAn nästan går och känner efter ifall man känner något. Kan säga att jag haft lite känningar de senaste dagarna men inte direkt förvärkar utan mer som mensvärk och lite känningar bara. Tror dock inte att de betyder något alls utan bara att det är kroppen som förbereder sig lite för förlossningen. Idag har det ju varit massvis med sammandragningar men det är ju kroppens sätt att träna så.. Men jag hoppas ändå att jag kan få bryta "trenden" som de flesta flickor på mammas sida följt, att slippa gå över tiden! Men vi får väl se :P


Dålig update idag!

Tja! Inte hörts på hela dagen idag ju. Har försökt mms:a in lite inlägg men utan lycka. Varför går det inte för???? Nåja, är hemma nu och har nyligen avnjutit lite jordgubbar och vispad grädde. Har varit med Krikke idag när han tatuerat sig. Gissa om jag va avundsjuk. Okej efter 3 timmar så hade han ganska ont i armen men vill man vara fin får man lida pin. Inte klart än men de kom en bra bit på vägen iaf!

Har även varit i stan idag och fixat sak att hänga runt min kusins hals som tar studenten i år. Skulle också köpt en klänning men blev inte så. Ångrade mig i bilen hem då jag kom på att den kan va jäkligt skön att ha i sommar så ska åka in imorgon och köpa den! Måste dock sy upp den lite då jag tycker den är för lång för korta mig. Är ju inte mer än ca 1,64 över marken och jag gillar inte klänningar som går jämt till knäna. De får gärna va lite högre upp på benen så det syns att jag har ben ;P hehe. Ska klänningar vara långa så ska det va långklänningar, inget mitt emellan för min del tack (och då menar jag inte att jag bara vill ha kort kort).

Idag har jag haft sjukt mycket sammandragningar. Så fort jag gått så har det dragit ihop sig ungefär. Nästan så jag va sugen på att ta mig en rejäl prommenad förut för att försöka hjälpa naturen lite på traven men blev inte så :P Kanske ska ta mig en promenix sen? Får se om jag får med mig någon på det kanske. Har ni tips på annars hur man kan hjälpa naturen på traven? :P



V. 38!


Gissa om jag är avundsjuk? Älskling får li...

img_3934 (MMS)

Gissa om jag är avundsjuk? Älskling får lite bläck på huden och jag får fint titta på och drömma vidare tills de är min tur, vilket inte lär bli förrän till hösten. Längtar! :p


Rekommenderar!

Dags att krypa till sängen med några mackor och sätta på någon film tror jag bannemej! På tal om film så kan jag verkligen rekommendera Baksmällan - part II. Tyckte den va skitrolig faktiskt :) Trodde inte den skulle va sååå rolig även om jag förväntade mig en relativt bra tvåa till Baksmällan 1. Har ni inte sett den så borde ni ta er tid att se den, good good!

Men ska ta och leta upp en film och slänga mig i säng sen!
Hoppas ni haft en bra dag. Godnatt peeps!



Saknar naglarna.. Men snart blir det ett besök hos Ida igen för nya!


Nytt till liten!

Tänkte jag skulle visa lite vad som blev med från shoppingturen till T. Blev ju mest köp till henne faktiskt. Men innan jag visar det tänkte jag att vi börjar med att visa en sak vi fick av svärföräldrarna när vi va där förut. Se här :)

En liten speldosa med tre bitleksaker.
Jätte bra och rolig för lillan ju när hon blir lite större :)




I Charlottenberg hittade jag och mamma en skinnfäll att ha i vagnen till vintern och silikonnappar från Avent som ska ge en naturlig känsla och är varmt rekommenderade till nyfödda. I norge så köpte mamma en sängmobil till lillan som vi hittade på rean. Tyckte den va så söt också va den ju nedsatt från 349 norska till 150 norska så det blev ungefär 170 svenska kronor för den. Skitbra ju för de brukar va så jäkla dyra de där sängmobilerna med musik.


En vit skinnfäll till vagnen!



Genomskinliga silikonnappar från Avent!



Och här är sängmobilen!






T säger tusen tack
till mormor, farmor och farfar för de nya sakerna!
Och självklart säger hon tack till sin mamma också för de nya sakerna ;) 
Jag köpte ju ändå napparna :P haha


Det gäller att vara spontan!

Ja iaf nu innan lillan tittar ut. Nåja, spontana blev vi lite här hemma nyss och bestämde oss för att dra iväg på bio om en timme. Baksmällan 2 ska vi se och vi hoppas på många skratt. Även om vi förstår att den inte kommer kunna slå ettan så tror jag att den är en bra 2:a.

Har ni sett den?
Skulle ni isf rekommendera den?


Zombie

Fasan va Kristoffer sover länge idag. Han är nog något trött efter att gå upp så jäkla tidigt om dagarna annars. Sen kollade han ju på hockey inatt ganska länge också iofs, men snart får han allt ta och vakna! Har ju tråkigt här :P

Livliga pluttan i magen idag. Hon har varit väldigt lugn i några dagar tills sent igår när vi gick och la oss, då drog hon igång lite mer. Idag efter att jag började käka så har det varit i full gång i magen på mig, riktigt gosigt eftersom jag vet att snart får jag inte känna dessa knuffar och så, för då är hon ju ute hos oss ist :) Åh, vill verkligen ha ut henne nu!!!

Men nej, jag ska nog gå in i sovrummet och hoppa lite på mr snart om han inte vaknar!


Under skötbordet!

Fick korgarna på plats igår och alla grejer fick plats som tur va! Trodde inte de efter att ha kikat på allt när det låg här på golvet. När jag kom hem igår med korgarna så kom jag på att jag borde kanske kollat måtten ordentligt och inte gissat mig fram. Korgarna passade ju inte exakt men de löse sig bra ändå genom att knö in dem. Såhär blev det iaf, det ser ju lite mer ordning ut nu än innan. Tycker ni inte?

FÖRE:




EFTER:




Sovmorgon!

Idag tog vi oss en sovmorgon här hemma eftersom Krikke är ledig. Han sover fortfarande men jag kunde inte sova mer så jag gick upp för lite mer än 30 min sen. Har vaknat några gånger under morgonen med en liknande mensvärk men lyckats somna om igen. Värst nu är nog armen med massa vatten i för den gör så förbannat ont, usch usch. Som tur är försvinner ju vattnet efter förlossningen.

Nu tror jag att jag ska placera mig i köket och laga iordning lite mat. Får bli Färskpotatis, köttbullar och gräddfil med gräslök i för min del. Riktigt sugen på det idag :P Får se vad jag ska göra åt Krikke sen när han vaknar, han är ju inte direkt så jätteglad i potatis :P

Men vi hörs lite senare!


Bedtime!

Ska gå och lägga mig nu tänkte jag! Imorgon kommer inlägg där ni får se korgarna till skötbordet tänkte ja. Vi får se om mms inläggen kommer upp i natt för isf får ni en liten smygtitt på dem redan då! Jag lovar er också att jag ska lägga upp text om vecka 38 som vi gick in i idag :) Har inte blivit att jag grejat med det då jag fixat så mycket annat här hemma.

Jag har bl.a lagt på en ny duk på köksbordet som jag köpte i Norge. En tunn och fin en. Den är så fin att jag skulle kunna göra den till en sjal till mig själv om jag skulle tröttna på den som duk :P haha. Den är i typiskt sjaltyg som det är nu med spetskanter. Ja det är väl de som fattas på den, skulle den ha de kanterna så skulle man kunna tro att det är en sjal när man ser den ligga i en hög. Skulle vilja ha nya köksmöbler men de får bli längre fram de. Skulle så gärna vilja ha ett trädbord med snygga skinnstolar till, tycker det är skitsnyggt! Nåja, jag bjuder här på en dålig bild på en del av vårt kök. Tar en bättre bild på duken någon annan dag! Mycket finare i verkligheten än på bild.

Godnatt på er, vi hörs imorgon!


(Som sagt, dålig bild tyvärr men den får duga så länge)


I våra väskor!

Nu sitter jag ned med lite ryggont och en stenhård mage. Ryggvärken för att jag stått och gått runt hur mycket som helst här hemma nu och böjt mig dumt och bärt osv. Magen är hård av sammandragningar. Haft en hel del sammandragningar de två senaste dagarna nu. Jag är iaf klar med korgarna under skötbordet, packat lillans skötväska, lagt iordning partiklar till mig och Krikke i necessären, lagt iordning lite till min väska också så gott de går. Det va himla mysigt att packa lillans väska och jag blev helt pirrig :) Här får ni lite snabbt ihop skrivna listor på vad jag gjort iordning.


I lillans skötväska:

Body strl 50  x2
Body strl 56  x2
Byxor strl 50  x2
Byxor strl 56  x1
Pyjamas strl 50  x1
Pyjamas strl 56  x1
Lite tjockare tröja med luva x1
Mössa (tunn)  x1
Strumpor  x1
Tofflor/Tossar  x1
Snuttefilt  x1


I min väska + necessär:

Trosor  x3
Bandeau BH  x2
Mjukisbyxor x1
Plattång
Tandborstar +Tandkräm
Smink
Toffsar
Borste
Shampoo + balsam
Hudlotion
Amningsinlägg
m.m..

Mer kläder läggs ner när det väl är dags, som tröjor, linnen, strumpor osv.. Bandeau BH'erna (?) från Lindex är ju helt underbart sköna så de blir att ha med sig och ha under och efter förlossningen. Jag provade lite amningsbh:er idag men jag vet inte. Jag kommer säkert köpa mig en sådan när det väl är dags men nu vet jag inte. Tyckte fan de va lika bökiga som en vanlig bh :S Förstår att ni som ammar/ammat kanske säger annat men ah nej vet inte. Köper väl en och ser hur bra vänner vi blir. Menar, om jag ändå ska krångla och hålla på så kan jag ju lika gärna göra det med en vanlig bh. Det jag menar med att krångla va ju att jag testade att klicka av själva kupan då (eller va man ska säga), men jag tycker ändå att det va ett bökande för att få fram bröstet så att det va bra läge för bebisen. Men men, köper väl en och ser om det känns värt eller inte.

Åh, ni ska bara veta vad jag längtar nu! Ska skriva upp en lista också med saker som ska packas ner precis innan vi åker, som: pengar, kamera x3, mobil + laddare, dricka, lite godis osv osv.. Man vill nog kanske inte ha värkarna när de väl är igång som värst men jag längtar tills vi får möta vår dotter nu. Så ja hörrni, jag önskar att allt drog igång nu!



Nu står väskan här och bara väntar!


Dumma blogg.se!

Har mms:at in inlägg till er idag och inget av dem har kommit upp ju! Störande när man ändå vill hålla er uppdaterade. Men de kanske dyker upp i natt, som de gjorde förra gången när de inte gick att få in dem i bloggen.

Nyligen fått i mig mat iaf och ska nu fortsätta med mitt plock här hemma. Jag skrev i ett inlägg att jag hittat två korgar idag och att det nu bara är att få i allt som ska i! Tog kort och mms:ade in men ja som sagt så har det ju inte kommit in ännu. Tar lite kort med vanliga kameran så ni får se sen också ska jag ta på lite av shoppingen. Köpte även lite saker idag som är bra att ha och behagligt att ha på, under och efter förlossningen.

Vi hörs sen, måste bli klar här. Ser ut som någon släppt en bomb i vardagsrummet med blöjor och baby-stuff :P


MMS inlägg som inte kommer in i bloggen..

Fler som har problem med detta?
Jag blir tokig :P


Detta grejar jag med just nu! Hittade korg...

img_1456 (MMS)

Detta grejar jag med just nu! Hittade korgar i stan idag så nu ska allt bara ner i dem. Får se vad mycket som får plats och inte. Nu blir de lite mat och sedan fortsätta igen! Hörs om ett tag.


Titta vad jag köpt ;) fega lilla jag! Är p...

img_7509 (MMS)

Titta vad jag köpt ;) fega lilla jag! Är på väg hem nu så jag berättar mer om detta sen. Ska även berätta om mitt besök hos BM idag. Dags att dra igång värkarna nu tycker jag. Nu vill jag ha barn!! :) Men hörs när ja kommer hem!


En liten titt!

img_5344 (MMS)

Varje morgon vaknar jag coh ser detta.. Det är dags att göra något åt det där nu :P Som ni förstått så har jag inte hittat några lådor att ha allt i, men jag fortsätter kolla. Ska dra iväg till ett ställe idag och kika ifall jag hittar några men jag tvivlar på att de kommer finnas. Men annars får jag ta och röja upp lite så det ser lite bättre ut. Idag ska jag till BM kl 11. Ska bli himla kul att lyssna på lillan och så igen. Hon har varit relativt lugn de senaste dagarna men ibland drar hon igång och knör massa där inne. Är väl trångt åt lillskiten kan jag tänka mig.. Hmm, jag som har så stor mage ju :P hehe. Undrar va mycket plats hon har där inne egentligen! Nåja, ska bli kul att lyssna, väga och mäta idag iaf :) Något ska bli mindre roligt och det är att jag ska lämna blodprov innan BM. Skulle lämnat i måndags men de va stängt då. Nåja, det ska vara det sista provet så det ska väl gå bra. Vilket nu påminner mig om att jag måste ta järntabletten! Nej, får ta och skynda på här hemma så jag hinner in i bra tid ifall jag får vänta ett tag vid labb. Hoppas ni får en bra dag med mycket sol, här är den då inte iaf. Hörs senare med bild och text på vecka 38 och även bilder och text om gårdagens shopping! Hejsvejs.


RSS 2.0