Morrn morrn

Då är vi vakna och har tagit morgon. Efter en mycket trevlig dag igår ser vi nu fram emot imorgon. Imorgon drar vi våra rövar mot Göteborg och in på Liseberg. På vägen dit stannar vi på Bloms och där ska jag in och kika på kläder. De har faktiskt fått in roliga kläder och vissa är samma som Vero moda säljer. Köpte en jäkligt snygg klänning där förra året, eller om det va året innan. Hur som så kliar det i shoppingfingrarna på mig :P Inte nog med att vi ska ha en rolig dag på Liseberg, Tyra blir en månad imorgon. En hel månad har gått sen hon kom ut till oss. Tiden går så fort! Kommer göra iordning ett inlägg ikväll med lite bilder från dag 1 till nu :) Ska försöka göra iordning lite andra roliga inlägg också så det inte bara blir mms inlägg imorgon!

Idag då, ingen aning om vad vi ska göra faktiskt! Det är fint och soligt ute idag så man borde ju dra sig utåt men vart är frågan. Borde iaf åka iväg till stan och köpa solskydd till lillan ifall hon ska ha kortärmat på sig imorgon så hon inte blir bränd. Hon har ju fått sig en tjusig liten mössa med skärm, ja som en mjuk keps typ. Haha gud när vi provade den, så söt haha!

Men nej detta går inte, måste göra något. Kan ju börja med att äta något kanske. Vi hörs sen!




Vill du vinna läckra ögonskuggor? Klicka HÄR för att komma till min tävling!


BILDBOMB: Kalas i väse!




















Tack för en trevlig och mysig dag!
Och grattis gudmor Johanna som äntligen höll Tyra ;)
Nu ska det inte tjatas mer om det, hehe!


Pssst... Ni har väl inte missat tävlingen? Klicka HÄR!


Glad onge!

img_9315 (MMS)

Elliot har fått ett flygplan i present. OM han älskar den :) haha Go rompa!


Dagens Tyra!

Tunn body från Newbie
Hängsleshorts
(eller vad man ska kalla det) från H&M
- fått dem av Elena's mamma Maria :)
Söta strumpor från H&M
- Addidas skor, något stora - fått av Zigge :)

Färdig för kalas! ;)


TÄVLING!

5 saker du inte vet om mig!

1.
Jag sminkar oftast "ner" mina läppar med foundation när jag vill ha dem ljusare då de är väldigt röda naturligt. Ibland är de så röda att de ser ut som jag dragit på läppstift. Min kompis Josefine A påpekade alltid det förr, att mina läppar va så röda!


2. Jag sjunger för fulla muggar när jag kör bil själv eller med Tyra.


3. Jag har fått massa leverfläckar sedan ja började sola solarium förra året. Något störande!


4. Jag älskar att spendera pengar (men kan spara också).


5. Jag har haft så bråttom en gång så jag glömde dra ner mina trosor när jag skulle kissa. Tack för att jag va hemma ;)



Till tävlingen

Såhär tävlar du: skriv och berätta något du gjort som inte många eller kanske någon vet om dig. Du har då chans att vinna en egen sådan platta med läckra metallic-ögonskuggor som jag köpte häromdan. Skriv namn, mail och/eller blogg (Man behöver inte ha en blogg för att vara med och tävla). För extra chans på vinst, tipsa om tävlingen i din blogg och länka hit! (Skriv i kommentaren att du länkat så jag vet och kan kika)

Vinnaren dras om 1 vecka!



LYCKA TILL!


Här har ni!

Godmorgon :) Sovit gott? Startar dagen med lite käk till Tyra och ett inlägg till er. Lovade ju er igår att börja dagen i bloggen med att berätta vilken hårinpackning jag använder och vart sminket är köpt som jag fick häromdagen (pling! jobbig info: häromdan/häromdagen ska fr.o.m tidigt 1900 tal vara ihopskrivet. Jahapp, då vet vi!), ni är några som frågat om skuggorna :)

Hårinpackning jag kör med är GLISS - Total repair, antihair breakage kur! Jag tycker den är jättebra för mitt hår som är ganska slitet faktiskt. Skulle behöva klippa mig men får lite smått panik när det känns som mycket hår försvinner, även när man bara toppar det :P Men med denna så känns håret mycket bättre iaf (även om jag SKA toppa det snart). Hårinpackningen ska sitta i 1 minut bara. Jag tycker det är bekvämt med den lilla tiden då man kanske inte alltid har tid att stå med en inpackning hur länge som helst. Självklart finns det säkert bättre alternativ men jag tycker denna funkar fint och den gör dig heller inte fattig. Finns att hitta i de flesta mat affärer/hår & smink butiker.



Skuggor på plattor! Ja jag fick ju hem 3 plattor med skuggor igår med otroligt snygga och bra skuggor. Jag testade dem idag och kan inte klaga alls direkt. De fäller lite "stänk" (vilken skugga gör inte det?) så att lägga lite puder under ögat går ju om man inte vill kladda med att få bort färg osv efteråt. Jag la inget puder under ögat utan fick bort resterna med en sminkborste lätt ändå. Upp till var och en hur man gör :) De la sig jäkligt snyggt på ögat och man behövde inte mycket färg alls för att få den stark tycker jag! 39kr st va plattorna lätt värda! Man kanske skulle köpa på sig några ;) De är köpta på Ö&B.



Nu blir det frukost och tv innan de är dags för dusch, leta upp kläder och göra sig i ordning för kalas. Idag är det ju som sagt firande för Elliot 1 år och Emelie 4 år :) Vi hörs innan vi drar med lite outfit bilder!


En dag i stan.

Idag har jag varit i stan och det blev som ni såg shopping till Tyra men också till mig. Jag letar ju efter en go höst tröja, gärna stickad med knappar. Idag hittade jag en go tröja som jag fastnade för direkt. Den är en sådan man får dra över huvudet, skit mjuk och go! Bild på den får ni se imorgon, jag hittade tyvärr ingen på nätet.

Efter stan så blev det hemåt och här har vi spenderat kvällen med lite toast och tv tittande. Tyra har varit väldigt övertrött idag också en sväng. Hon blir det lätt när vi varit i stan för väl i stan vill hon inte sova utan är med och tittar och vill helst ligga över axeln så hon ser ordentligt. Jag försöker att inte ha henne uppe för mycket då jag vill att hon ska kunna ligga i vagnen och slumra till när hon blir trött, men oavsett armen eller vagnen så tar hon sig en nap på max 2-5 min kanske innan det är dags för att kika mer på vad som händer runt omkring :P Hon är och har varit väldigt med och tittat väldigt mycket redan från det att hon föddes. De första dagarna kanske hon sov mer men mesta delen har hon varit väldigt vaken och med hela tiden sen födsel. Kul de!

Nu sitter jag och kikar på tvn men funderar på att lägga Tyra i sängen och mig själv brevid och dra på någon film eller så. Hon vaknar väl upp om 3-4, förhoppningsvis 5 timmar och vill ha mat kan jag tänka mig. Kan va skönt att få någon timmes sömn innan det :) Imorgon ska vi iväg på kalas. Då blir det tårta och grillning ute hos min moster. Vi ska ju fira Tyra's tremänningar Emelie och Elliot! :) Får se vad vi kan få på oss för festliga kläder eller om vi helt enkelt bara drar på oss något bekvämt ;) Bild kan ni få se imorgon oavsett.

Nej nu får det bli sängen. Imorgon får ni ett inlägg vid frukost tid med vad det är för hårinpackning jag kör med och även lite info om sminket som ni undrade om. Godnatt!


Nytt till Tyra!

Pyjamasen som vi visade i inlägget nedan!
(H&M)



En söt och go jumpsuit!
(Lindex)



Och en söt body, min lilla stjärna ska glänsa i den ;)
(Lindex)


Hon har även fått strumpbyxor och lite sånt men det behöver vi ju inte visa upp här :) Tror nog de flesta vet hur strumpbyxor ser ut. Svärföräldrarna köpte även en dopklänning till Tyra idag. Så otroligt fin! Tror många av er förstår vilken jag menar när jag säger att den faktiskt är från Kappahl. Bilder på den kommer, när vet jag icke ;) Inte bestämt mig för om jag ska vänta med att visa tills hon ska döpas eller om den kanske slinker in här redan imorgon. Vad tycker ni?


Mammas tuffa bebis!

img_2042 (MMS)

Mammas tuffa bebis!


Återkommer när Tyra somnat!

Återkommer när Tyra somnat!


Dagens mama-fit!

img_8088 (MMS)

Ja, såhär ser jag ut idag! Jag och Tyra är på språng idag igen. Klättrade på väggarna hemma! Jag kommer besvara lite frågor ikväll :) Vi hörs senare med lite annat. Tjopp.


Vill bara säga tack till tv:n och bilen so...

img_5918 (MMS)

Vill bara säga tack till tv:n och bilen som vet precis vad Tyra behöver när hon är trött ;)


Tidinställt!

Medans ni läser detta är jag förmodligen och käkar eller iväg och letar efter en ny hårinpackning och lite annat till Tyra. Gillar de där hårinpackningarna som ska sitta i 1 minut bara, bra när man är lite stressad. Jag är lite dålig på detta med hårinpackning men det är ju gött när jag väl gör det :P Min har iaf tagit slut nu så en ny ska köpas. Kan visar er sen om jag hittar någon jag vill ha om det finns intresse för det?

Pappan är iväg och fiskar, så vi ska nog kila ner till dem sen och se om han får någon fisk eller inte :P Får se om vi hinner dit innan han är tillbaka hemma! Men nu ska jag fortsätta käka eller vad det är jag gör :P BYL.


Nytt i sminkväskan!

Krikke köpte med tre små plattor med ögonskuggor till mig. Bara 39 kr/st kostar de! Billigt och bra. De innehåller massa små snygga metallic-skuggor som blir fina på ögonlocket!






Värt säger jag :)


What to do?

Jahapp, vaken och fick sova ut idag. När Tyra vaknade kom mormor och lekte med henne så sov jag och Krikke vidare en stund. Det va riktigt gött och nu är jag fit for fight igen :) Inatt/imorse när Tyra käkade mat så kikade jag på lite olika tatueringar på internet. Söker lite inspration till min nästa. Jag vet ungefär vad jag vill ha men inte riktigt hur det ska vara. Får kika vidare på det och prata med han som ska tatuera mig också. Ska fortsätta köra lite på underarmen på den arm jag har börjat på. Där har jag ju lite liljor och dödskallar så vi får se vad jag kokar ihop till underarmen. Vill inte bara ha liljor och dödskallar på hela armen, men dödskallar och någon mer lilja för att klistra ihop temana lite blir de självklart! Ja vi får väl se hur detta slutar, ska komma på hur det ska börja först :P

Men annars då, vad gör man en dag som denna? Jag har inget planerat och känner att det är väldigt skönt faktiskt. Krikke är iväg och handlar lite med Åhlin och köpte med smink till mig, men jag ger han pengar för det sen. Kan ju inte snika på sin karl jämt :P Krikke gav mig ett solkort som jag ville ha här om dagen godingen (inte köpt det än men ska det i veckan). Ska skämma bort honom lite längre fram med något.

Nej nu har detta inlägg tagit hur lång tid som helst att skriva. Kikar på så mycket annat på internet! Ska ta mig en dusch nu innan mamma åker hem. Vi hörs senare!


Haha, måste ju bjuda på en av KICK's första bilder.
Gud va kul det är att kika igenom gammla bilder :)



GDNT.

img_3647 (MMS)

Time to sleep. Night.


Övertrött

img_9738 (MMS)

Idag när vi va på väg mot stan! Nu är vi i sovrummet och jag försöker få lillan att somna men hon kan verkligen inte somna. Övertrött och skrikig, inte lätt alltid :( Ibland verkar det nästan som att hon har lite ont i magen, men hon fick lite minifom och mat så pruttade hon lite så nu är hon lugnare men ändå ledsen. Får bli bilen i värsta fall. Där sover hon gott oftast :p Update: bilen blev. Åkte runt i ca 1,5 tim för att hon verkligen skulle somna in och de gjorde hon :) snarkade som bara den när vi kom hem igen :) <3


Barbie

img_9473 (MMS)

Barbie va jättekul att kolla på förut när mamman gjorde sig i ordning förut tycker Tyra ;) Nu är vi i stan och ränner och fixar födelsedagspresent till Elliot och Emelie, Tyras tremänningar som fyller år i början av augusti. Gud att Emelie blir 4 år och Elliot 1 år, tiden går så himla fort! Men men nu ska vi vidare till Ikea här och kika efter lite smått till hemmet. Får se om vi hittar något vi ska ha. Känner att de fattas lite i kökslådorna där hemma. Vi hörs sen!


Kvällsmys

Då är man hemma sen ett tag tillbaka. Bilen jag kikade på va inget att tänka på för min del. Den va jäkligt fräsch och så men det va lite som inte stämde med vad de skrivit och helt felfri som de stod att den va var den inte så nej, jag hoppar den och fortsätter kika. Någon gång dyker det väl upp något guldkorn, hoppas bara det är snart! Så tråkigt utan bil :P Ja det är ju tur att vi har Krikke's Saab. Den bilen är helt underbar att köra den, passar oss fint ;)


Nu sitter jag i soffan med mamma och Tyra, mannen är ute och fiskar. För oss brudar blir det lite smörgåsar och försöka få Tyra att somna. Gud så övertrött och ledsen hon är ibland, min lilla skrutt. Nu ligger hon tyst men så fort ögonen stängs så panik-öppnar hon dem igen för att tvinga sig själv att vara vaken, hehe.

Men ska ta och duka fram lite mackor och pålägg här medans det är reklam på tvn. Kollar på Ghost Whisperer som är på tv4+ nu. Får se om jag hinner in sen igen, annars får ni nog ett mms inlägg innan det blir natten här!


I bilen på väg hem. Varit och kikat på en ...

I bilen på väg hem. Varit och kikat på en bil men nej, det va inget intressant. Kan berätta mer om det sen. Nu ska jag hem och hämta älsklings bil och åka och handla lite. Skriver när jag är hemma igen.


Old pic - mms inlägg.

img_7347 (MMS)

Dags att få upp pappan i familjen. Måste ju laga mat, göra oss i ordning och åka iväg och väga och mäta Tyra (va stängt förra veckan) innan vi ska iväg på kalas hos Krikke's farmor :) Ikväll ska jag iväg och kolla på en bil också! Får se om det är något att ha. Men har en sovande bebis på magen här så ska försöka lägga henne på en filt här så ja kan komma igång. Stress :p Vi hörs senare!


"Men va faan..."

Haha ja ikväll är det kära Johan Falk på tvn. Är Joel Kinnaman med i filmen ikväll? Måste kolla det! Åh han som spelar Johan Falk är så dålig skådespelare där men filmerna är jäkligt bra. Lutar åt att se den filmen iaf och göra toast med min kärlek och vår lilla. Just nu så är hon otroligt övertrött och gråter väldigt mycket så över axeln och gå runt och gunga är vad man får göra, hehe. Inte alltid en dans på rosor att vara mamma.. eller jag ska omformulera mig. Det är underbart att vara mamma men vissa stunder är tyngre än andra. Det ska ingen mamma sticka under stolen med!

Pappan är iaf ute och fiskar men kommer nog om ett litet tag och då blir det nog att göra toast efter att Tyra somnat! Hon behöver sova en liten stund iaf, men gärna inte för natten för då vaknar vi nog runt 3 tiden som inatt. Bättre hon somnar runt 00.00 tiden och sover längre in på dygnet :)

Men nu måste jag ta pluttan min här! BYL.



UPDATE:
Ja men klart som fan han är med ;) Fint då!


Halsband till Tyra!

När min pappa, farmor och farfar var här på besök så hade de ju med ett halsband till Tyra som är efter min gammelfarmor, som förövrigt är 98 år i år. Tyvärr är hon inte helt med men det är ändå kul att vi är 5 generationer. Halsbandet som hon fick fick min g.farmor när hon konfrimerade sig som ung, så detta är självklart jättekul tycker jag eftersom halsbandet börjar få några år på nacken så att säga :P Ett silverhänge med någon sten (eller va det är) och en silverkedja!


Halsbandet är väl kring 84 år kanske. Tycker det är jättekul att Tyra fick detta!


Just nu: mys med Sandra! Har blivit bjuden...

img_6608 (MMS)

Just nu: mys med Sandra! Har blivit bjuden på god mat som va färskpotatis, fyllda tomater med tacoköttfärs och crème fraîche med vitlök och god efterrätt i form av vaniljglass med färska hallon. Underbart gott va de! Blir hemåt om ett tag för lite fix hemma och se film och slappa! Vi hörs då med lite bilder och annat skoj.


Dagens planer!

Sitter i soffan och kollar på tvn. Väntar på att mamma ska komma så ska vi iväg och handla. Tyra ligger i min famn och sover. Jag tror hon drömmer för nyss så gjorde hon massa ljud och det lät precis som ett skratt först som sedan följdes av andra ljud. Åh jag smälter verkligen :) Jag är så fruktansvärt stolt över min underbara Tyra :) <3 Hon och Kristoffer är mina bästa! När mamma kommer så ska jag göra mig iordning snabbt innan vi åker till maxi. Senare idag ska jag och Tyra till Sandra och gosa. Vi (jag) blir bjudna på god lunch där. Hon skulle bjuda på färskpotatis, fyllda tomater med tacoköttfärs och crème fraîche med vitlök, hur gott?? :) Men ska snosa lite mer med Tyra här innan mamma kommer. Jag skriver mer sen och lovar att försöka få in lite bilder sen som jag lovade här om dagen. BYL.


The bed.

Tyra sover för natten. Misstänker dock att denna natt inte kommer innehålla riktigt lika mycket sömn som de tidigare gjort då hon somnade väldigt tidigt idag för att sen vakna en stund bara för mat.

Men nu blir det iaf sängen och film för vår del. GDNT.


I will take what's mine, create what God would never design


Såld!

Efter en dag med lite spring och affärer gjorda så är jag nu hemma igen och ska strax laga i ordning lite mat tror jag. Ska ta mig något att äta iaf, är hungrig så jag har ont i huvudet - no good.

Har varit till bergvik idag och gått runt lite samt handlat lite mat till Tyra och så.
Blev en glass med Shippe där också innan vi drog oss hemåt igen för att åka mot svärmor för lite fika, gos och även få lite hjälp med ett papper. Min svärmor är väldigt duktig på detta med att skriva ihop saker och annat viktigt. Så om det är något sånt jag behöver hjälp med så är det till henne jag vänder mig oftast.

Jag skulle ha hjälp att skriva ihop ett papper som har med en affär att göra, jag har nämligen sålt min bil - bara sådär! Nej men det har varit prat på att sälja min bil ett tag nu då jag är sugen på en annan. Så idag skrevs det papper på att en affär kommer genomföras om 14 dagar. Känns bra men ändå tomt redan nu när pärlan redan är i dess nya ägares händer, min fars. Perfekt det!

Så nu då ska det letas ny bil. Jag kan inte vara utan för jag blir så låst tycker jag. De flesta jag umgås med bor ju i stan (Karlstad) och nu bor ju jag lite utanför Karlstads gränser så. Kalla mig bekväm men detta med buss, bebis och barnvagn.. nej tack. Men jag kan hålla med om detta med bekväm, jag är jävligt bekväm av mig och det har jag varit sen jag fick det rosa kortet i min hand för 5 årsedan. Gud, det är 5 år på tisdag! Fort det går.



Hejdå min lilla pärla


Trött trött..

img_5802 (MMS)

God morgon! Mms inlägg direkt från soffan. Är något trött idag kan jag lova. Blev inte lika mycket sömn i natt som tidigare. Ja får iofs skylla mig själv som somnade väldigt sent men de va svårt att somna när krikke inte va hemma. Tillslut gick det iaf och tur va väl de :p Idag blir det inte många puckar gjorda (kan man säga så?). Får nog bli en redig hemma-dag tror jag! Vad ska ni göra en söndag som denna? :)


Fossing!

img_7272 (MMS)

Tyra, din lilla fossing är underbar! - Tänk att bebisfötter kan va så gosigt :) Tycker inte ni också att det är helt underbart med bebisfötter? Så små och söta ju :)


Ljud och läten!

Här om dagen så låg Tyra på en filt i soffan och kikade runt medans jag sprang in i sovrummet och hämtade en sak och skulle sedan springa tillbaka. När jag va i sovrummet hörde jag ett ljud, Tyra's ljud! Jag trodde att hon skulle bärja gråta men icke... Tyra har nog börjat komma på att hon har en röst hon kan använda.

Mer och mer nu gör hon små ljud och olika läten. Jag smälter! Älskar när hon gör något läte, jag springer fort dit och kikar på henne och hoppas på att få henne att låta lite mer! Kommer tycka det blir jättekul när hon ska göra massa olika ljud och prata massa som man inte kommer förstå ett dugg av. Åh mitt underbara hjärta :)


Mamman och hennes favorit när vi fikade med Ellen!
Hon ser ut som en liten rumpnisse där :) hehe


Frågor!

Om ni undrar något har frågor till mig vill jag bara påminna er om att ni kan skriva dem i frågerutan där det står "Fråga, jag svarar!" Tryck på den knappen så kommer en ruta upp där ni kan skriva era frågor.

Jag lovar er svar inom 1 dygn!



Mormor - mamma - dotter

Idag har vi haft besök av Nathali och hennes dotter Stella, himla mysigt :) Så söt och go den där ongen! Jag och Nathali pratade förlossning, vikt och tuttar ungefär, haha! Efter att de åkte hem tog jag med mig Krikke och Tyra och åkte in till min moster och satt där och töla lite. Louise, min kusin fyller år idag så de hade fikat och så där. Va kul att träffa Emelie igen som gärna vill gosa med Tyra :) Och Emelie (min kusindotter) är så himla lillgammal. Hon fyller 4 i år, så sjukt skön unge!

Nu iaf sitter jag i soffan med min prinsessa och hennes mormor. Vi ska ha lite mys här ikväll då pappan ska iväg och jobba. Så honom får vi inte gosa på förrän i natt vid 3 tiden kanske. OM vi kommer sakna han när vi ska sova! Till vårt Mormor - mamma - dotter mys så ska vi köpa kinamat, hur gott? Blir även film till hade vi tänkt oss. Tyra ska ju festa till det med sin ersättning, som vanligt ;) hehe!

Men mys mys mys, underbar kväll :) Men självklart kommer pappan vara saknad!


En gördel

Jag (läs: mamma) köpte ju som sagt en gördel idag på Lindex för endast 199kr (så hade mamma rabatt så den gick på hela 139kr, tackar jag mamma för). Självklart är den ju inte som de där dyra men den sitter verkligen åt och den är jäkligt skön att ha på sig faktiskt!

Så tror ni att detta hjälper? Jag tycker det ska bli välidgt intressant att se hur mycket den hjälper och va lång tid det kommer ta. Jag antar att jag kommer få ha på mig den dagligen, men kommer säkert fuska lite när jag ska äta :P Eller så kanske jag är duktig och har den på, återstår att se. Men som sagt så va den välidgt skön att hya på sig så det kommer ju inte bli några problem alls att ha den under kläderna om dagarna.

Jag tog en svart men finns även i beige för er som är intresserade av att köpa en likadan!



Nu blir det snart sängen här. Imorgon kommer jag visa halsbandet Tyra fick idag som är från min gammelfarmor. Som jag skrev fick ju g.farmor det i present när hon konfirmerade sig. G.farmor lever än, fyller 98 år i december. Så nu med Tyra så är vi 5 generationer. Ganska häftigt ändå!

men nu.. Godnatt!


Magen 3 veckor efter förlossningen!

Då har jag tagit kort och även försökt trösta min något övertrötta dotter. Inte lätt att tyda dem alltid men jisses va trött hon är hjärtat, men sova.. "Va, vad är det för något?" :P Trollungen min! Men tillbaka till magen. Det har nu alltså gått exakt 3 veckor sedan förlossningen och magen har lagt sig ganska bra faktiskt. Dock är jag inte nöjd med den som den är nu utan vill ha den ännu mer platt och vill att skinnet ska dra sig tillbaka mer. Inte direkt mycket så men jag är som jag skrev tidigare ganska petig med detta.

Såhär ser iaf magen ut nu då som sagt efter 3 veckor!



Märkena som är på magen är efter mina jeans jag hade på mig tidigare. De satt visst åt lite ;p Ser även lite märken från gördeln jag hade på mig tidigare. Och nej, jag fick inga bristningar under graviditeten. Jag hade tur, för jag hade faktiskt räknat med att få det!
Ja, magen är väl inte mycket att klaga på, men det är ju jag som lever med min kropp och ingen annan. Det jag menar är att även om någon annan skulle tycka att jag borde knipa käft och vara nöjd så kan jag inte vara helt nöjd eftersom jag känner min kropp bäst och vet att jag kan bli mindre, mindre som jag gillar! :)

Till vågen då, jag har gått ner 13kg och gjorde det på typ 10-13 dagar kanske. Nu står det still och jag har 3 kg kvar. Senast jag kollade iaf. 3kg gör lite på min kropp eftersom jag är ganska liten i mig själv, så dessa kilon vill jag absolut gå bort, gör inget om det följer med ett extra kilo eller två :P Får bli mer promenader med Tyra i vagnen också så man kommer ut och rör på sig och inte bara sitter hemma och äter goda kakor (jäkla marabou kakor, haha)!

Bild på gördeln kommer upp senare, så kika in då!


Besök!

Haft precis haft besök av min pappa, farmor och farfar. Blev lite fika och presenter! Tyra fick bland annat ett halsband som min gammelfarmor fick när hon konfirmerade sig som ung, jättekul att få ju! Hon fick även ett par tofflor av sin morfar, jättesöta och bra med bjällror i så de låter! Hon fick även lite mer av min farmor och farfar, en filt, gosedjur och en dyna. Bilder på detta kommer upp senare.

Ska kolla lite på nätet nu och se ifall Tyra vill somna en stund så ska jag ta lite kort sen på presenterna och även magen hur den ser ut nu 3 veckor efter. Kommer även visa gördeln och berätta lite ang viktnedgången, hur mycket som runnit av och vad som står kvar på vågens visare. Vi hörs sen!


Funkar det?

Jag tänkte mycket på detta med slappt skinn på magen under min graviditet, om hur magen skulle bli efter att Tyra kom ut. Jag funderade mycket på detta med en gördel som ska hjälpa till att dra tillbaka magen osv. När Tyra var född så hade jag väldigt ont i magen och kunde då inte riktigt förstå folk som drog på sig såna där saker på en gång efteråt och jag la det där på hyllan.

Nu 3 veckor efter har ju magen dragit sig tillbaka väldigt bra och jag har bara en pluttig mage kvar som jag vill ha bort. Skinnet är ju lite som det är också men inget som är direkt märkvärt, iaf inte när man står upp. Hur som helst så är jag ganska petig av mig ändå när det kommer till detta med en slapp mage, häng bröst osv. Ja ni vet sånt man får på köpet som man inte vill ha. Men till min lycka har jag inte fått några hängiga strutar, hahah! ;) Min mage är inget större problem men ändå något litet störobjekt i mina ögon, så därför köpte jag mig en gördel idag faktiskt. Den va billig och jäkligt skön att ha på sig. Jag köpte den på Lindex för bara 199kr! Jag förstår att den säkerligen inte är lika bra som en riktig men känner inte för att slänga ut 800-1000kr på en mer ordentlig utan tycker att denna från Lindex duger fint. Den sitter åt och drar in bra så jag hoppas detta kan hjälpa min hud och mage att dra tillbaka sig ännu mer. Jag tänkte ta bilder sen så ni får se hur min mage ser ut och även hur det ser ut med gördeln på.

Ni som varit gravida, är gravida eller bara har tänkt på detta med magen efter en graviditet.. Vill eller kommer ni testa en gördel? Skriv gärna och berätta!



Beroendeframkallande!

img_2258 (MMS)

- har ni testat dom?


Min prinsessa

img_3372 (MMS)

Ibland faller de tårar när jag tittar på min prinsessa och känner vad mycket jag älskar henne! Är så extremt glad att jag och Krikke skaffade henne, hon är det bästa vi har! :) Krikke har verkligen blivit skit go mot mig och Tyra. Självklart är han de jämt men de där gulliga sms:en börjar komma igen och jag är lyckligare än någonsin :) Va bara tvungen att säga det ;) God morgon!


En plan.

Sängen. Krikke. Sovande Tyra. Film - Arthur. Sova. Jag lovar att ni får bilder på magen imorgon. Lite roligare när det är 3 veckor exakt :) Nu när ja kollar på klockan så va Tyra exakt 10 minuter gammal för 3 veckor sedan! (kl är 00.54 just nu) Sjukt va fort det går egentligen! :) Men imorgon blir det mer besök här men inte förrän kl 16.00 så då hinner ni få lite inlägg innan de och även bilder då som sagt med magen osv. Hoppas ni vill kika in då :) Godnatt.


You had me at hello!



Åh, jag måste börja lyssna på lite gamla godingar igen! Med de orden menar jag mer de låtar jag lyssnade sönder 2007/2008/2009. Så gamla är de väl inte, men måste börja lyssna på de låtarna och banden som jag lyssnade mycket på då. Underbar musik.


Vid datorn, äntligen!

Inte haft igång datorn på länge nu känns de som. Blivit endel mms-inlägg då jag faktiskt inte haft tid att dra igång datorn. Jag har iaf fått mina kläder från Nelly som jag visade er i fredags att jag beställt, Inte provat dom än men ska göra det strax här. Vi har även fått lite paket till Tyra från min farbror och hans Inger och från min kusin Ida och hennes Johan :) Jättesöta kläder, tusen tack!

Kl 12.00 idag var jag och Krikke på Nöjesfabriken för ett möte med chefen inför höstens arbete. Det va ett bra möte tycker ja och det är nu dags för mig att leta efter lite arbetsvilliga människor. Ska se om jag kan leka lite viktig och kanske ha lite intervjuer ;) haha. Nej riktigt så kanske det inte blir men ska kolla med lite folk jag känner. Nu ska det in nytt och fräscht folk, härligt :) MEN kommer sakna de gamla såklart, underbara brudar och Simon R! Efter mötet drog vi till barnens hus med Tyra's mormor och köpte 2 pyjamaser, påsar till blöjhinken (PISS DYRT!!!), en flask-borste och solskydd att sätta i rutan på bilarna för Tyra's skull.

När vi senare kom hem från stan fick vi besök av mina kusiner Ingela, Ida och Johanna (Tyra's gudmor) samt hennes Adde och alla barnen :) Blev fika, massa prat och nästan svimmat av av värmeslag ungefär. Fy tusan va det är varmt i vår lägenhet, något jobbigt ibland. Var iaf väldigt trevligt att ha dem här då de flesta inte sett hur vi bor ännu :) Tyra fick sig lite gosande också, mysigt det!

Nu ska jag prova lite kläder här. Hade tänkt ta kort på mig och visa hur jag ser ut nu snart 3 veckor efter förlossningen. Ska se om jag hinner få ihop ett sådant inlägg sen! Kram så länge!


Åå, maaagen ♥
Även om det inte blir på lääänge, så längtar jag till nästa graviditet. Sååå gosigt!


Fullt ös här! Återkommer sen ;)

Fullt ös här! Återkommer sen ;)


Godkväll gott folk! Ligger i sängen och fö...

Godkväll gott folk! Ligger i sängen och försöker natta Tyra. Går ju sådär skulle jag kunna säga :p inte lätt med en dam som är en aning vrång och bestämd, men det har hon fått av mor sin så nu är det mat och sen sovdags för denna lilla damen :) Efter det ska jag se på film och sen sova. Får ge er allt jag lovat imorgon. Tyra har tagit upp min tid nu på kvällen. Hoppas ni förstår :) Godnatt (om vi inte hörs sen. Jag kikar nog in en kortis sen med mobilen som nu)


Soffmys med Tyra och Krikke, mina underbar...

img_5862 (MMS)

Soffmys med Tyra och Krikke, mina underbara! Vi kikar på livet på BB och jag och krikke kan inte riktigt låta bli att prata om vår förlossning och skratta lite. Känns underbart :) Tyra är väldigt övertrött just nu så ja får skriva mer sen!


God morgon allihopa! Nu blir det soffmys o...

img_9954 (MMS)

God morgon allihopa! Nu blir det soffmys och våra bästa år strax!


GDNT.

Äntligen ska jag dra igen mina ögon och sova! Ni får se lite bilder på shoppingen imorgon. Blev inget tillfälle förut då smulan låg så bra på armen. Jag och krikke passade på att krypa upp i soffan och se på en film medans Tyra låg på en kudde vid oss och sov. Myspys :) Men nu lägger ja igen. Godnatt :)


Just nu i min famn:

img_7904 (MMS)

Så ja, ni får se lite senare vad vi köpt för just nu sover hon så gott på min arm. Hon va så övertrött förut så de va gött för henne när hon äntligen lyckades dra igen sina små söta ögonlock. Tänk att de ska gråta och vara lite ledsna ibland när de är trötta ist för att bara somna :) Älskade små liv!


Hello! Sitter i bilen på väg hem nu. Har v...

img_5668 (MMS)

Hello! Sitter i bilen på väg hem nu. Har varit i stan och fikat med Ellen och även kollat runt lite. Det blev lite shopping till Tyra. Hennes mormor gillar att skämma bort henne :p Men det var välbehövliga saker hon fick iaf. Vad hon fick får ni se sen. Från det ena till det andra så är jag så sjukt sugen på att se sista Harry Potter filmen igen. Helt galet bra va den! Jag är som en liten unge på julafton när ja tänker på den :p haha, ja jag är något nördig i Pötta filmerna :p


Hey!.

img_5379 (MMS)

Sitter i underkläder och morgonrock.. Än!! Tyra ligger på min arm och sover just nu. Mycket skönare på en halvt benig arm än på en mjuk kudde.. Godbit ;) Nej benig va väl att ta i, finns att lite fint fläsk på armen hon kan vila huvudet på Så, har ni sovit gott? Det har vi och absolut Tyra som har börjat sova många timmar i streck nu. Natten till igår sov hon från 23.00 till 4.00, då ville hon ha mat och somnade sen om till 7.00 Igår somnade hon runt 00.00 tiden och sov till 5.30 i morse, då vare mat sen somnade hon om till 8.30. Då vaknade hon kort och sov sen en timme till innan vi gick upp! Mamma och pappas duktiga tjej!! Men nu ska mamman på bilden snart laga i ordning lite lunch. Väntar på mormorn som ska komma och luncha med oss för att sen ta med oss till Baby proffsen där det är rea! Får se om vi hittar de vi ska ha till Tyra. Men nu ska jag försöka få igång dagen här för oss och klä på mig och Tyra som fortfarande ligger och göttar sig i sin pyjamas. Väcka pappan med massa pussar ska vi göra också! Hörs senare idag, och då förhoppningsvis med en gosig bild med tant Ellen som är i Karlstad :)


"Skriver ni era egna kommentarer?"

En fråga som tagits upp bland många kändisar som bloggar för ett bra tag sedan va ju om man kommenterat sin egen blogg. Jag tycker det där är lite roligt att prata om för vissa tycker ju att det är jättekul att skriva till sig själva för en extra kommentar. Många kändisar sa "ja självklart har jag kommenterat min egen blogg med ett annat namn så det blivit lite extra go i det hela". Det tycker ja va härligt av vissa att erkänna osv, de kommenterade på en rolig nivå med humor. Det som sen blir det patetiska bland folk som kommenterar sina egna bloggar med andra namn är sådana som ska överdriva om hur bra den är, skriva komplimanger som ska ta dom till månen och tillbaka pga skryt. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag kan tycka det är lite barnsligt och faktiskt tragiskt att skriva sådana överdrivna kommentarer för att det ska verka som att personen i fråga skulle va bättre, snyggare eller smartare än andra. Jag tycker det är lite fult att sätta sig på en tron i andras namn bara för att man ska verka populär. Vi alla har säkert olika åsikter om detta men jag tycker att det på något sätt blir väldigt smaklöst och dessutom är det jäkligt fult när de skriver kommentar efter kommentar med bara någon minuts mellanrum. Självklart är det upp till var och en som kommenterar sin egen blogg vad de ska skriva men jag tycker ändå att det där typiska "jag är så bra-skrytet" är väldigt smaklöst. Som sagt så har jag inget emot folk som gör det, med lite humor så kan det ju va kul, men något "åh så snygg, så bra, så bäst" nej.. Jag gillar inte sådana som tror sig vara bättre än andra. Själv kommenterar jag inte min blogg mer än i mitt eget namn isf, vill inte folk kommentera så vill dom inte och då får jag vara utan kommentarer. Men jag tycker det är väldigt kul när ni kommenterar, så sluta inte ;) Vad tycker ni om att kommentera sin egen blogg? Okej eller inte okej? Jag tycker det är en lite intressant fråga så lätta era hjärtan skriv nu vad ni tycker :)


Ut på promenad!

Nu tar jag med mig Tyra och Krikke ut på en promenad :) Vi hörs senare!


Harry Potter - and the deathly hallows, part 2!

Kom nyss hem till vår älskade Tyra! Åh vad jag saknade henne de timmar vi var i stan och käkade och var på bio. Vi såg ju som sagt Harry Potter and the deathly hallows, del 2. Satt i salongen och kände mig sjukt taggad, filmen började och PANG, gåshud på en gång! Alltså fy helvete vilken jäkla bra film. Hade gåshud genom hela filmen, utan att skoja! Det var ett PERFEKT avslut på hela Harry Potter historian. Ni som gillar Potter filmerna MÅSTE se den sista, den är som sagt helt otroligt bra! Gick ifrån biografen med ett stort leende på läpparna.

Jag ska lätt se den igen.. på bio!!!
5 av 5 - rakt av!



Svar ang solarium och spraytanning!

Fick en fråga ang att sola solarium. Frågan var varför inte spraytanning ist. Jo för det första så kostar ju flaskorna mellan 120-150kr och en sådan flaska kör jag slut på på 2 gånger, så försvinner ju färgen efter ett tag och då blir det dyrt i längden :p Jag gillar dessutom att ligga i ett varmt solarium och bara slappna av till lite musik! :) Sen så tycker ja de är roligare och även finare med en riktig bränna än en på flaska ;) Så solkort it is! Vet att många reagerar mycket på solning just för cancer och så, men i dagens läge kan du ju få cancer av allt, t.o.m chips :p Men ni som vet får gärna svara på min fråga som finns i inlägget här under! Kram och tack för frågan :)


Sola solarium efter förlossning?

img_1111 (MMS)

Fan ja måste börja sola igen nu när pluttan är ute. Någon som hört något om att sola solarium efter en förlossning? Har ju gått 3 veckor på fredag. Borde väl inte va några problem att sola nu? Måste bli bruuun. Kan ju inte visa benen alls nu ju. Är väl tur i oturen då kanske att vädret inte tillåter en att visa benen. Kallt och regn. Men jag har ju köpt värsta sommarklänningen så ja vill ha bra väder och en brun kropp, gärna på ett knäpp med fingrarna!


I'm up

img_4072 (MMS)

God morgon! Så det ser ut när man har barn. Nåja, det ska väl synas att det finns en liten i huset. Lillan har nyss fått mat och ligger här och drar sig. Gissa vad jag gör... Rätt! - hoppas på att få sova en stund till ;) Update: blev inget somna om här inte!


JAG ÄLSKAR DEN!!!!!! Grät säkert 4-5 gånge...

img_4037 (MMS)

JAG ÄLSKAR DEN!!!!!! Grät säkert 4-5 gånger i filmen och fick mig en del skratt! Åh, en film att lägga vid mina absoluta favoriter! Hur mysig film som helst (y) Drar på filmen igen och somnar skönt. Och tjejer, Josh Duhamel gör sig i filmen ;) GDNT.


Jag och Tyra har myspys i sovrummet och ko...

img_3364 (MMS)

Jag och Tyra har myspys i sovrummet och kollar på tvn en stund men ska nog sätta på filmen snart. Har kikat klart på Pötta iaf så nu är ja bara mer taggad för bion imorgon ;) Är det någon av er som läser bloggen som är lika tokig i Harry Potter som jag är? Jag är ju inget Pötta freak direkt men älskar filmerna! Böckerna orkar  jag faktiskt inte läsa även om jag hört att de ska va sjukt bra! Nej nu blir snuttan otålig här, lite gung på armen och tutten (inte mitt bröst) är nog vad som behövs. Hörs sen via mms igen antagligen. Jäkligt bra de när man har bebis och inte hinner ta fram datorn jämt!


Köpte en film!

Jag nämnde ju förut att jag köpte en film igår, Life as we know it fick det bli! Har hört att den ska va ganska bra och jag kände för att köpa en film ist för att ladda hem hela tiden. Kan va kul att ha lite mer i hyllan här hemma :P Den ska jag iaf se efter att lillan vaknat och vill ha mat. Så länge ska jag sätta på den näst sista Harry Potter filmen som jag och Krikke började kolla på igår. Tänkte jag skulle se den och färska upp mitt minne lite i vad som händer. Jag kommer ihåg typ allt ändå men kan va bra iaf, finns alltid någon liten detalj man glömt bort som kan va bra att ha i färskminnet imorgon.

Älskar när man ser en film och man tror man fattar allt tills man ser den igen och man då ser någon liten detalj och blir "ahaaa...", haha. Jag tycker det är som att filmen får ännu mer liv än tidigare. Jag kan bli så till filmer jag sett några gånger, när det liksom inte riktigt gått upp i hjärnan på en just den där lilla detaljen som fulländar det hela. Haha, ja ni hör ju va töntig jag är!


Dagens i svart/vit.. Byxor i tyg och skinnimitation från Gina,
baslinne från Gina och Jeans väst med nitar på axlarna från Nelly.


Till något annat.. Idag har jag haft en sakna-Micke-dag. Kan inte fatta att han varit borta i snart 7 månader. Kan inte fatta att jag aldrig mer kommer få se eller krama om honom igen. Inte i detta liv. När jag och Micke umgicks som mest var han min bästa killkompis. Jag kunde säga allt till honom, jag kunde vara ledsen och hans fanns där. Man kunde alltid ringa honom om det var något. Han var verkligen en av mina bästa vänner då. Tråkigt att vi kom ifrån varandra lite men man har alltid kunnat prata med honom som om de vore igår vi snackade sist, även om det kanske var månader emellan. Har haft så sjukt roligt med honom!

Jag saknar dig jävligt mycket Micke! Jag, Krikke och så många fler tänker på dig och vill bara ha dig här hos oss. Jag hoppas vi ses igen, någon gång efter detta liv! Underbara vän..



Gillar verkligen denna bilden. Jäkligt rolig midsommar 06 :)


Härry Pötta!

Imorgon har jag och Kristoffer årsdag ♥ så vi ska faktiskt gå på bio bara han och jag. Tar en tidig bio så får Nina, Tyra's farmor vara med Tyra de få timmarna. Kommer bli jobbigt att lämna henne men hon blir lämnad i trygga händer så det känns skönt! Nina och mamma litar jag verkligen till 100 på. Finns fler jag litar på till 100 också men de är de som haft henne närmast nu så :) Bion vi ska se iaf är självklart sista Harry Potter filmen. Jag har längtat så sjukt mycket efter att få se den! Skulle nästan kunna säga att jag känner mig riktigt j*vla taggad :P haha!

Ni kommer väl ihåg min fina Pötta bild?


Farmor på besök.

Just nu sitter Tyra och gosar i hennes farmor's knä och äter lite. Hon blir helt tokig när hon ska ha mat. Precis som att någon ska sno den ifrån henne surplar hon i sig som bara den! En riktig liten goding denna bestämda dam vi fått i våra liv :)

Vi fick lite saft som Nina kokat i ordning. Den ska jag smaka på ikväll samtidigt som jag ska kika på en film jag köpte igår när jag var i stan. Får se om lillan tillåter en att se på film men får dra på den när hon somnar till. Förhoppningsvis hinner man ser hela innan hon vaknar upp igen, annars får hon självklart vara med och kika :) Bara hoppas på att hon är nöjd och glad då när hon är vaken! Sötnosen.



Pappa-gos är mysigt de!


Ny dag och nya tag! En rosa och trött dam ...

img_8892 (MMS)

Ny dag och nya tag! En rosa och trött dam ser ni på bilden. Den är dock tagen för två dagar sedan men hon ligger rosa och trött i min famn just nu också, fast i pyjamas. Har inte kommit igång med dagen ännu men det är ju söndag så vad gör de :) Har ni haft en bra helg? Gjort något roligt kanske? Berätta gärna och underhåll mig en stund :)


Hmm...

Uttråkad men lite trött. Så, what to do ikväll?


Lite av det nya!



Tåget med Tyra's namn som min moster Lena köpte till lillan när de va på Mallis. Himla fint!! Roligt att ställa de i Tyra's rum när hon får ett :)




Vår nattlampa från Lumilove. Denna fick vi av min mamma när Tyra var född. Är supernöjd med den!!




Kaninen som Tyra fick av Johanna Stambro igår. Hur mysig som helst :)




En ram att sätta bilder i på lillan. Denna plus kläder fick vi av min kusin Ingela med familj när Tyra va nyfödd :) Blir ju jättebra att sätta i hennes rum senare med fina bebisbilder på henne i svart/vitt :)






En Baby-fotoram, hur fin som helst! Den står just nu i vårt vardagsrumsfönster. Ska framkalla någon gå bild på Tyra och sätta i den så snart som möjligt!


Jag har funderat på detta med framkallning och tror jag ska försöka framkalla en gång i månaden. Då kan man ju lätt ha korten iordning. Ex: Tyra 0-1 månad, Tyra 1-2 månader.. osv. Vi har en jättefin handmålad leksak med bjällra här hemma till Tyra som hon fick av min moster Siv. Ska visa er den någon dag, glömde bort att ta kort på den nu. Den är lite personlig och fin tycker ja :)


Min familj!



Älskar er!


Svar från frågestunden!

Nu äntligen är det klart och ni ska nu får svar på de frågor ni ställt!
Hoppas ni blir nöjda med svaren! :)


Hur träffades du och din pojkvän & kan inte du spela in en liten videblogg där Tyra är med och kanske din pojkvän?
- Svar: Vi träffades genom en gemensam kompis när vi var 12 år gamla. Så vi har känt varandra ett bra tag nu :) Videoblogg kan vi satsa på lite längre fram när Tyra blir mer med och medveten i sig själv :)

Fick du några bristningar under din graviditet? Och om du fick det.. är dem fina idag? Eller hur ser dem ut?
- Svar: Jag fick inga bristningar under graviditeten och inte heller efter (hört folk som fått det). Jag är tacksam för det men jag tycker absolut inte att folk som får det ska vara ledsna. Man bär ett barn, det är vackert och då kan man stå ut med lite bristningar. Oftast så bleknar de och nästan inte syns något efter också. Självklart finns de fall som är jobbigare och jag vet att jag skulle flippa om jag fick de, iaf till en början. Jag är ganska hård mot mig själv gällande min kropp men har ändå ingen självdiciplin till att låta bli fet mat och annat gott :P

Dem som e stammar på din sida.. brukar du läsa deras blogg? Eller kikar du kanske bara in ibland? Och vad tycker du om dem som är tillexempel nybloggare, eller som inte har nåt vettigt att seja? Tycker du det bara är löjligt att blogga då?
- Svar: Jag brukar gå in och läsa ibland. Nu finns inte så mycket tid att läsa allas så, men jag har absolut mina favoriter. Men när ni kommenterar och länkar era bloggar så brukar jag gå in och läsa lite innan/efter jag svarat på kommentaren. Jag läser allt, jag har ju inte heller alltid något vettigt att skriva om :P

Ammar du själv eller får hon bara ur flaskan?:)
- Svar: hon får ur flaska nu. Vi ammade först men när det inte kom tillräckligt mycket så gav hon sig. Hon vill inte ta bröstet, vi försöker ibland men hon blir bara arg. Pump är inhandlad och den ska testas

Trivs ni med barnvagnen?
- Svar: Ja vi trivs bra med vår vagn. Smal och går in fint i bilarna!

Ska det fortsättas med kick?
- Svar: ja, det är väl tänkt så men just nu ligger det på is pga Elena's plugg i USA i 6 månader f.o.m augusti och jag som är mammaledig med Tyra!

Kan du inte visa bilder på dina tatueringar? =)
- Svar, självklart ska jag fixa in bilder på dem. De finns i bloggen redan så jag kan sätta mig och leta upp det inlägget någon dag här och länka er :)

Vem är Tyra mest lik? :)
- Svar: Just nu är hon nog mest lik mig när jag va bebis, men vissa miner hon gör så kan Krikke verkligen inte ifrån säga sig sitt föräldraskap. Gud så lika ibland :)

Varför skriver du aldrig om din pappa?
- Svar: jag har ingen direkt bra relation till min pappa och väljer därför inte att skriva om honom i min blogg.

Känner du dig som en annan människa nu när du blivit mamma?
- Svar: Jag tycker själv att jag är den samma men självklart har man blivit lite annorlunda såklart. Man tar ansvar, är inte lika petik med bebisbajs, kiss, spya.. ja ni vet. Jag tror att jag drog mig in i mammarollen väldigt snabbt. Kristoffer ger mig beröm som mamma och det betyder mycket för mig!

När ska du bli aktiv med er nya kamera ;) ?
- Svar: Så fort jag hinner ägna lite mer tid till att lära mig den ;)

Är Tyra född sista juni eller första juli? Med tanke på att hon faktiskt föddes efter 00...
- Svar: Tyra är född den 1:a juli, 00.44 på natten :)

Mådde du illa under din graviditet?
Det är ju många som säger att mår man illa, får mkt finnar osv så är det en flicka i magen, tänkte om någon av dessa myter stämde in på dig :)?

- Svar: Jag mådde illa som bara den i början, spydde dagligen men de gick över. Jag tror inte på de där myterna då jag vet många som fått pojkar som spytt i flera månader :)

Vilken ålder tycker du är den perfekta åldern att få sitt första barn? hur många barn vill du ha? :)
- Svar: Jag tror att ålder inte har så stor betydelse utan mer om du är redo att ta ett större ansvar och även ändra dina vanliga livs vanor lite. Det går ju inte riktigt leva som förr nu när man har en till att ta hänsyn till :)

Hur länge har du och din pojkvän varit tillsammans?
- Svar: Vi har varit tillsammans lite till och från i 6 år, och varit fasta som par i 2 år. Den 1/11 - 11 har vi även varit förlovade i 2 år.

Hur känns det att äntligen vara mamma?
- Svar: Det känns underbart! Vad gjorde jag utan min Tyris? :)

Vad tycker dina föräldrar om att du har ett barn?
- Svar: De är väldigt glada. Mormorn är helt frälst i henne. Morfarn har inte träffat henne ännu, men det ska ske inom kort.

När du låg i badet då du hade värkar, hade du varmt eller kallt vatten?
- Svar: jag fick rådet att inte bada i allt för varmt vatten men jag frös så jag drog på med mer varmt och det var riktigt skönt :)

Vart gillar du att köpa kläder?
- Svar: Lite överallt faktiskt! Jag älskar att shoppa i butiker lika mycket som jag älskar att klicka på nätet på olika sidor!

Vad brukar du göra då du får en liten ledig stund från Tyra? :)
- Svar: Sova :P Har henne oftast med mig överallt men har hänt att man fått sova en stund utan henne också. Ska lämna henne med hennes pappa några få timmar någon dag och gå på bio. Vill se nya Harry Potter filmen. Får se hur det går. Tvivlar inte på Krikke utan mer hur jag ska klara av att åka ifrån henne ;) hehe

Var Tyra planerad? eller hade ni pratat om att skaffa en liten så småningom?
- Svar: Hon var inte planerad och vi hade väl inte tänkt skaffa barn än. Vi skulle åka till USA 2012 och skaffa barn efter de sa vi, men så blev de inte :) Vi ångrar oss inte en sekund att vi behöll henne!

Är tyra en "snäll" beebis än så länge eller verkar hon ha ett starkt humör?
- Svar: Hon är väldigt snäll men en bestämd dam ;)

Min fråga är varför ni föll för just namnet Tyra? Hade ni några andra namn på lager eller var det redan spikat?
- Svar: Vi pratade igenom många namn innan vi bestämde oss för Tyra (mitt favoritnamn). Jag gillade bl.a Ebba och Mayia m.fl.

Sen undrar jag lite runt din förlossning, du verkar ha haft en tuff förlossning och det var starkt gjort av dig. :) Men vilken del i förlossningen tyckte du personligen var jobbigast? Och är du nöjd med hur din förlossning blev, kan du se tillbaka på den med glädje eller räds du lite över att ev. skaffa fler barn?
 - Svar: Jag tyckte det va jobbigast precis innan jag fick EDAn och även precis innan jag fick krysta. Vid det laget hade jag ju feber och skadade som bara den för att jag inte ätit på nästan 2 dygn, då ville jag bara att de skulle snitta mig så det skulle vara över någon gång.

Var/är mammalivet som du trodde?
- Svar: Det var mycket mer sömnlöst än man trodde. Iaf vissa dagar, men nu sover lillan bra och vaknar upp 1-2 gånger per natt och vill ha mat!

Saknar du din gravidmage?
- Svar: Jag saknar den väldigt mycket ibland.

Mari från Norge undrar lite över killens roll i det hela på BB osv och jag kan säga att av det jag hört så ska det vara jobbigare att stå brevid än att själv gå igenom själva förlossningen. Visst vi tjejer ligger där med det onda och allt :P, men det är väl just det. Vi kan få bedövning, vi kan hantera vår smärta på det sätt vi själv väljer. Killen eller kanske mamman som är med den kvinna som ska föda kan ju inte göra någonting förutom att peppa och berätta vad duktig kvinnan är som ska föda. Jag vet att min pojkvän tyckte det var extremt jobbigt att inte kunna göra något och han mådde skitdåligt ibland, för det ÄR faktiskt minst lika jobbigt att vara bredvid som att ligga där och föda. Jag sa ju åt Kristoffer att gå ut och ta luft ibland och även gå ut och röra lite på sig både i och utanför sjukhusets väggar. Om din killa ska kunna stötta dig så måste han ju känna sig okej också. Jag kände att det var viktigt att Kristoffer kände sig delaktig och allt sådant, det är ju hans upplevelse också, även om det är jag som trycker ut ungen. Jag försökte va lika peppande tillbaka med att skicka iväg han och se till att han inte glömde bort och äta. Ni tycker säkert det låter konstigt att jag hade sånt i tankarna när jag låg där och skulle föda inom ett par timmar (ganska många), men Kristoffer är bland det bästa jag har och vi bryr oss om varandra. Det låg inte i min natur att strunta i honom bara för att jag skulle vara i fokus, jag va så mycket i fokus med sköterskor och allt vad det var ändå. Dessutom va jag så hög ibland så jag hade all tid i världen att bry mig om Kristoffer då tyckte jag, precis som han hela tiden stöttade och brydde sig om mig! Kärlek! :)


Hur är Tyra när ni är ute på stan ?
- Svar: Hon är oftast väldigt väldigt snäll och sover mest i vagnen eller bilstolen :) När hon inte sover och blir lite gnällig så vill hon bara upp på armen och se världen, precis som vi andra :)

vad är de jobbigaste du stött på hittils? ( ex lite sömn eller så)
Och vad är de bästa med Tyra tycker du just nu?:)

- Svar: Bästa med Tyra är den kärlek man får av henne, man kan inte låta bli att titta och gosa på henne. Det jobbigast är när hon är ledsen och man inte kan komma på exakt vad som är fel. Det gör så ont i mammahjärtat då!


Nu ni!

Nu har jag tagit tag i mig själv och börjat svara på de frågor som är kvar att svara på från frågestunden. Jag har ju knappt hunnit med några alls för när man väl satt sig ner och ska skriva så har lillan vaknat och det tar ju ens tid då :)

Hon sover nu så jag ska försöka få svar på alla, hoppas jag hinner! De kommer upp här så fort jag är klar. Vi hörs senare med lite andra bilder och så också! Puss så länge!


Kan faktiskt inte låta bli att sakna den lite! :)









MAGEN!!


Godnatt fredag!

Nu har jag varit uppe länge för att vara mamma :P Brukar oftast försöka lägga mig senast 00.00 iaf när Tyra sover så man får sova lite innan hon vaknar upp och vill ha mat. Nu har hon sovit ett bra tag så hon vaknar säkert snart för lite mat men man vet ju aldrig. Ska försöka bära in den nu 2 veckor gammla bebisen in till sängen och se om vi kan sova en stund till innan hon vill ha mat, men misstänker att de kan bli svårt att få henne att fortsätta sova om hon vaknar till.

Kan ni tänka er, 2 veckor är hon REDAN. Vart tar tiden vägen egentligen? Snart är hon väl 18 och ska ut på krogen. Nej nej, det hinns med massa pussar och kramar på min lilla tjej innan det! :)

Hoppas ni haft en bra fredag, det har iaf jag! Johanna Stambro har varit på besök och av henne fick Tyra en jättemjuk och fin kanin som en liten "för present" tills den riktiga presenten som är beställd ska komma. Kaninen va extremt söt iaf och är placerad i lillans säng. Bild på den får ni se imorgon! Ska även få försöka hinna ta kort på lite annat jag lovat också.. som det där tåget med hennes namn exempel. Men, åter med det imorgon! Nu är det natten här. Godnatt alla!


Min vän Sandra - Ni vill inte missa!

Ja, jag har faktiskt lite vänner sådär lite varstans! Här är en av dem, Sandra Andersson! Människan med fötterna på jorden och humorn på topp. Hon är genomhärlig och framför allt genomärlig! Jag skriver nu för att tipsa om hennes blogg då jag anser att hon är värd miljoner ögon för sina texter och sitt härliga jag! Människan är otrolig, med hennes blogg kommer jag ha magrutor innan denna sommaren är slut! Tro mig, ni vill inte missa denna bloggen, den går inte sluta läsa!

Jag har kopiera ett inlägg för att här ge er ett exempel på hennes tankar och texter!

Sandras ord:

" Tydligen Obama. Vår Kung ligger lite avsides, stackars liten. Så mycket skit han har fått med hela den här otrohetsskandalen med Camilla Henemark i gruppen  Army Of Lovers.
Varför just henne? Varför inte Alexander Bard? Han är väl lika mycket kvinna, kanske lite mer skägg, fast det vet vi ju inte egentligen, hon kanske lurar på en liten buske under snåret där någonstans - URSH SANDRA!

Min point är att GIRLS faktiskt runs the world. Samma sak med David Beckhams "återkommande" otroheter. Brudarna som han låg med kammade ju hem flera miljoner dollar genom att sälja storyn, oavsett om den var sann eller inte. 

Här kan man också dra en parallell till prostitution. Om vi säger att en brud ligger med en kille. En timme. 1000:-! DONE DEAL! Killen kan alltså inte få sig något av frugan, så går därför till en prostutierad för njutning. En WIN WIN situation tycker jag. Njutning och stålar i ett.

Det var bara en tanke som jag hade så här på sjökvisten, kvällskvisten*

En dubbelmacka kanske?

 "



Så vem är denna Sandra Andersson? In och kika med er nu.
Klicka HÄR för att komma till hennes blogg!

Linda har klickat!

Jag nämnde ju tidigare att jag fått så kallade Nelly pengar av Nelly.com för att det krånglat med mina skor tidigare som bara va fel och sen fick jag inte hem några. Skorna va ju från tjejkvällen men jag tyckte att jag hade ju rätt till ett par som alla andra. Hur som så fick jag ju Nelly pengar som jag nu shoppat för. Fick bli 3 saker och dessa valde jag:



Söt sommarklänning jag hoppas på att kunna använda i sommar på varma dagar med mina converse och kanske min jeans eller skinnjacka till! Snyggt!



Slappt och snyggt linne som blir snygg att ha till svarta jeans eller några snygga leggings!



Och slutligen en randig lite kortare tröja som blir snygg att ha till jeans!


Ett sug!

Godmorgon allihopa. sovit gott? Jag gick upp för en stund sedan men lämnade en sovande pojkvän och dotter kvar i sängen. Trodde Tyra ville ha mat där vid 10.00 tiden men hon somnade om och sover så gott med sin pappa där inne nu.

Ja sitter här i soffan och kollar på våra bästa år och känner hur shoppingsuget blir större och större. Lite irriterande då plånboken säger "Nej, inte nu linda du får vänta till lön". Jag har ju iofs Nelly-pengar som de så fint kallar det som jag kan shoppa för. Jag skulle ju få ett par skor ni vet (som läst bloggen ett tag) från Nelly efter att de haft en tjejkväll på mitt jobb. De skickade ju fel skor så jag skickade tillbaka dem och hörde ingenting från dem sen trots brev och mail. Tillslut blev jag så arg så jag skrev med lite argare ord och då fick jag svar på två sekunder. Fick då välja om jag ville ha nelly-pengar eller skorna, jag tog nelly pengar då jag ångrat mig lite med de skor jag valt. Jag hade ju hittat ett par andra :P Men nu vet jag inte om jag kanske ska köra någon fin klänning ist för skor, jag har en hel del skor. Krikke är sååå trött på mig och mina skor :P haha! Men jag älskar shopping av kläder och skor! Jag blir glad av det!

Nåja, jag kanske ska ta och göra magen glad också med lite frukost så får vi se om jag kikar in på Nelly sen och kanske klickar hem något. Det får ni isf se sen! ;)


Säger Godnatt med en av mina favoriter. Bå...

img_4395 (MMS)

Säger Godnatt med en av mina favoriter. Både i bild och Tyras outfit. Vet inte varför jag gillar kläderna så mycket men den där outfiten är lite av en favorit faktiskt ;) Men nu ska de sovas en stund innan damen vaknar upp för mat :) Godnatt från oss, hörs imorgon med lite mama och baby outfit bilder.


Nytt till pluttan!

Idag kom farmor med lite saker till lillan, Tyra's farmor alltså. Lite sängkläder, super! :) Vi fick även en stor kudde och en jättesöt ram att sätta kort i. Tusen tack! Det tackar vi massa för. Vi har ju även fått presenter av mina kusiner, mostrar osv. Jag tänkte ta bilder på det imorgon och lägga upp här så ni får se :) Vi har bl.a fått ett tåg i trä som är i Tyra's namn. Skitfint är det!

Men ni får se detta imorgon :) Även frågorna får ni se senare i veckan. Hinner tyvärr inte sätta mig med dem just nu! Hoppas ni har lite mer tålamod ;)

Stor kram från oss!


Hur mysigt? :)

 

Mormor och farmor gillar att snosa och Tyra mår absolut inte dåligt av det ;) I mormor's famn är Tyra 3 dagar och i farmor's famn är hon inte ens ett dygn! Hon känns så stor redan nu när man tittar tillbaka på bilderna, känns som hon växt och blivit stora tjejen, men ändå är hon liten mot vad hon kommer bli. Snabbt de växer ändå!


Står i köket och gör våfflor. Har vispat g...

img_2685 (MMS)

Står i köket och gör våfflor. Har vispat grädde och ska ställe fram sylt strax! Himla gott det där. Känns lite ibland som att jag ska äta tillbaka de där kilona jag tappat efter graviditeten :p har fortfarande 3kg kvar men det ska bort. För min egen skull!! Men att unna mig fet eller god mat har jag alltid varit duktig på, det är de där jäkla Marabou kakorna som förstör tror ja. Farligt goda!! ;)


"Direkt från sängen!"

God morgon! Ligger i sängen fortfarande och himla skönt är de. Tyra har somnat om och jag funderar på att göra detsamma. Kan va skönt att sova när hon sover ibland. Idag skulle vi ju fått besök men det är ändrat och bloggens design får därför bli densamma tills Elena kommer. Ingen idé att jag ger mig på det där IFALL jag skulle sabba något ;) Men ska blunda en stund till här men lär väl inte bli allt för länge. Kram så länge så hörs vi sen, hoppas ni får en bra dag!


Då rörde vi på oss igen då! Lillan somnade...

img_7530 (MMS)

Då rörde vi på oss igen då! Lillan somnade på en gång när vi kom i vagnen, godingen! Jäkligt kallt ute ikväll måste jag få säga :p


Mamman och Tyra

Nu har jag och Tyra soffmys utan pappan. Han har vi skickat över till grannen för lite fotbolls tittande. Lillan är något trött här tror ja och vill ha mat heeela tiden :P Nu fick jag henne att ligga på en filt här brevid mig. Får se va länge hon ligger där och är nöjd ;) Hon är väldigt trött så hon är lite gnällig, men hon är så mysig och har varit så otroligt snäll idag så :)

Nej nu är de armen som gäller. Berättar om hembesöket från BVC senare! Ska se om Tyra vill somna en stund snart så kan jag sätta mig och kolla på Livet på BB som bärjar kl 21.00 :)


Tyra just nu:


En trött dam som inte ens orkade äta upp!

Ska strax köra hem min mamma och samtidigt smita in på bergvik och köpa lite grejer som deo, mjölk osv. Tar lillpluttan med mig. Hon gillar verkligen att åka bil :) Ja är lite mer aktiv här sen så ska jag försökia hinna med att svara klart på alla frågor så vi får upp dem här ikväll! TTYS.


Design!

Tänkte bara informera om lite oviktigt här! Designen är ju nu som att jag väntar på Tyra än. Dels för att de nya kategorierna inte ligger på översta menyn och dels för att text och min gravid - widget ligger kvar till höger. Detta ska självklart ändras och tas bort. Text ska skrivas om, kategorier ska skrivas in, bild ska bytas ut och bild ska sättas in. På tordag får jag besök av Elena, Lina och Linda och det är ju Elena osm gjort min design så hon ska få hjälpa mig att ändra de saker som ska ändras på, hade jag tänkt mig ;) Linda är ju med och båda dom är väldigt duktiga på designer så det ska väl gå snabbt att få det ändrat :)

Nu när pluttan är ute så ska självklart det synas också :) Headern kommer förbli som den är just nu. Får se längre fram om jag ändrar den men just nu gillar jag den när den är lite av den "hårdare" sidan mer än den mjuka, om man nu kan uttrycka sig så. Men men blir snart natten här. Tänkte bara dela med mig lite av mina design-planer ;)


BVC - första besöket

Dåså, då är man här igen! Efter en något kämpig dag för oss alla så sover nu lillan gott här på en filt bredvid mig i soffan. Hon har gråtit så mycket idag och det har verkligen gjort ont i mitt hjärta när hon varit så ledsen. Förut grät både hon och jag samtidigt som jag försökte lugna mig för att inte hon skulle känna av att jag va ledsen, men oj vad svårt det är! Känslig är man och det känns som om man har värsta hormon ruschen i kroppen. Värre nu än när jag va gravid!

Vi va iaf iväg till BVC idag för första gången. Lillan hade lagt på sig en hel del och väger nu över 4 kg och har även växt 1,5 cm sen födsel! Att hon lagt på sig va ju inte så konstigt med tanke på att hon får ersättning och att hon faktiskt äter en hel del om dagarna. Hur hungrig kan man vara egentligen? ;) Ibland tror jag faktiskt att hon äter bara för att äta, men hur ska man kunna veta det! Allt såg bra ut iaf och Tyra passade på att kissa på bänken där man mäter bebisarna medans hon ändå inte hade någon blöja på sig :P Barnmorskan sa att det va den typiska revir kissen som bebisarna brukar göra där! hehe :) Imorgon är det hembesök som gäller och jag ska väl försöka komma på så mycket som möjligt att fråga när hon ändå är här. Får se vad hon säger och informerar om också.

Nu ska jag ta och kika igenom de frågor ni ställt till mig. Får se om jag får upp några svar här redan ikväll eller om ni får vänta med alla tills imorgon. Kan ju köra en liten tjuvstart och ge er några, vi får se!



(Kom visst lite hår i vägen)
Hon är min stjärna!


En liten Donna i bilen. Vi är ute en sväng...

img_9719 (MMS)

En liten Donna i bilen. Vi är ute en sväng och åker med lillan. Hon har verkligen gråtit hela dagen. Svider något så fruktansvärt i hjärtat på mig när man inte vet exakt vad som är fel. Man vill ju verkligen göra allt för henne och då gör de ont i en när man inte vet :( I bilen orkar hon sova lite iaf. Får se om jag kan komma in här lite senare.


BVC strax!

Hej! Hinner inte riktigt dra upp datorn nu så de får bli ett snabbt sms-inlägg :) Vi ska iväg om en stund till BVC med Tyra. Ska bli kul att se vad mycket hon lagt på sig. Lär ju va en hel del med tanke på hennes matvanor :p hehe! Sötisen äter som bara den ibland. Vi ska också kolla vad vi kan göra åt hennes mage. Hon har ju blivit lite hård i magen av ersättningen tyvärr :( Men vi får hoppas vi kan hitta någon mild lösning på de :) Från det ena till det andra så tänkte jag svara på frågorna ikväll från frågestunden. Har fått lite frågor i andra inlägg också som jag tar med där. Men nu ska vi dra iväg här så vi hörs när vi är hemma igen. Ha en bra dag så länge!


På promenad :) skönt att sova i vagnen!

img_6552 (MMS)

På promenad :) skönt att sova i vagnen!


Tjockis!

Josefine Andersson lyckades verkligen fånga mitt tjocka jag på bild :P haha. Snacka om att trycka in armen och visa en liten dubbelhaka på bild ;) haha. Charmigt!



Haha, ja tänk vad vinklar kan göra med ens figur ;)


10 dagar senare..

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar gravid-magen, för det gör jag. Det va himla mysigt med kulan där även om man kände sig något klumpig ibland! Så ni som är eller blir gravida, njuuuut av magen innan den försvinner :)


Min mage, BF +5. Här va det alltså 5 dagar kvar tills lillan kom ut.

Nu har det ju gått 10 dagar sedan förlossningen och jag tänkte visa upp min mage igen. Med kläder på men den ser likadan ut utan kläder. Jag menar alltså att mitt linne inte plattar till magen något. Jag vägde mig också imorse och fick då se att jag är 3 kilo ifrån min startvikt. Självklart som jag sagt tidigare så är de ju självklart så att siffror är en sak och kroppen är en annan. Min mage är lite smått degig men drar sig tillbaka väldigt bra ändå tycker jag. Ska bli kul att se hur den är om några veckor om den kommer dra sig tillbaka eller om den förblir en liten deg ;) Såhär ser jag iaf ut idag, 10 dagar efter förlossningen!



Jag är nöjd!!


Svarar på en fråga och sen är det Godnatt!...

Svarar på en fråga och sen är det Godnatt! Nej vi har inte badat henne förrän nu. Vi skulle inte bada henne för tidigt nämligen. Vem är du som undrar? Tycker det är himla tråkigt med anonyma kommentarer. Men men, vill man inte namnge sig så vill man inte men jag ser hellre en kommentar med namn :) Men nog om de :) Ligger i soffan och kollar på film med älskling och Tyra ligger på en filt bredvid mig och sover. Hon vaknar nog snart för mat skulle jag tro. Efter det blir det sängen iaf :) Ni får sova så gott allihopa. Det är en dag imorgon också, som de gamla brukar säga ;)


Första badet är avklarat!

Dåså, nybadad något ledsen men mätt prinsessa ligger nu i soffan på en filt med pyjamas och sover! Gud va det sved i hjärtat på mig när hon grät och skskade när vi badade henne. Vattnet va nog lite lite för kallt eller så reagerade hon så bara för att det va lite läskigt. Första badet är iaf avklarat och nu är hon mjuk och go efter babyoljan :) Imorgon är det iaf jag som köper en badtermometer!

På tal om imorgon så ska jag och Tyra ge oss ut på en liten stadsrunda. Jag ska in till stan och få papper påskrivna och så ska jag ju som sagt köpa badtermometern. Kan va skönt att ha lite mer koll på temperaturen innan man lägger ner pluttan i badet nästa gång :P Medans vi ändå är i stan imorgon så tar vi oss väl en runda och kollar i lite affärer, skönt för lillan att komma ut lite. Mer luft får hon nog imorgon kväll då jag och älskling ska ut på en promenad här i Vålberg. Skönt även för mig att få röra lite på mig även om man har lite ont fortfarande. Med tanke på blodet jag förlorade på förlossningen så va ju järntabletter nästan ett måste och jag har faktiskt varit riktigt duktig på att ta dem! Bra av mig ;)

Men nu ska jag soffmysa lite med mina hjärtan här och se om det kanske blir en film eller så! Jag återkommer innan det är läggdags.


Mitt allt!

Vad skulle mamma och pappa göra utan dig vårt älskade hjärta? ♥




Litet bildregn: Hampus 1 år!


Jag och Tyra innan avfärd!


Emelie och Tyra!


Lite släkt!


Tyra's gudmor i sitt rätta jag ;)


Tittut Elliot :)


Töttis-Hampus med sin mormor (min moster)


Johanna och Elliot, undrar vem som har roligast? ;)


Morbror!

Idag får vi lite besök, Tyra ska träffa sin morbror för första gången :) De kommer om en halvtimma ungefär så jag ska väl försöka få lite ordning här innan. Blir lite fika och snos såklart! Josefine A är här nu och snosar på Tyra så jag får lite tid att greja lite och fixa innan de andra kommer.

Annars idag blir det lugnt. Tyra ska få bada ikväll och bli lite mjuk med babyolja :) Ska bli kul att se om hon gillar att bada eller om det blir hysteriskt skrik kanske, hehe. Men det ska nog gå bra! 

Medans gästerna är här så kommer det komma upp lite bilder från Hampus kalas som vi va på igår. Gör i ordning ett tidinställt inlägg så ni kan kika in lite senare och kolla om ni vill :) Återkommer när det blir lugnt i här hemma igen!



En gammal bild på mig och min lillebror :P Tror den är från tidig sommar -08!
Haha lite små hemsk men man ska ju bjuda på sig själv :P


Underoath & The Almost!



Minnen!!



I know an angel was sent just for me!



What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone


Kristoffer & Tyra ♥
Aldrig utan er!


Ni missar väl inte?

Nu kör jag en frågestund i bloggen igen, den får ni inte missa! Skriv in en fråga om vad just du undrar över. Det kan handla om mig, mitt liv som mamma eller kanske om något helt annat som ni tror jag kan ha svar på! Ställ gärna fler frågor om det är mer ni undrar. Frågestunden är över imorgon kväll!

Klicka HÄR för att komma dit!


Igår.. Inte idag!

img_0436 (MMS)

Såhär trött va Tyra igår. Det är hon inte nu kan jag lova, jag är där emot. Pluttungen vägrar ju sova mer nu :p varit vaken i 1 1/2 timme nu. Får hoppas hon vill somna snart så man kan få sova någon timme till iaf :p Hur många av er är uppe med tuppen idag? Inte så många kan jag tänka mig ;)


Imorgon!

Får återkomma imorgon. Har en liten tjej med lite
magknip här så det blir gos för fulla muggar nu!
Kram och godnatt! :)


Besök av tant Josse!

Hemma från kalas och allt vad det varit! Fått besök av Josefine som ville hit och snosa lite på Tyra! Hon hade med sig en skit cool present till lillan. Titta :D

 

Hur söt är den inte då? :) TUSEN TUSEN TACK! Denna kommer hon bli tjusig i :)
Ska fortsätta vara lite social här men jag återkommer senare!

TTYL.


Dagens outfit!

img_2244 (MMS)

Dagens kalas-mamafit! Är nu i bilen på väg mot kalaset men först ett stopp på mc.donalds för en hamburgare. Måste ju ha lite mat i magen innan man ger sig på tårtan ;) En bild på bebis outfiten får ni senare idag! Inget speciellt men hon är jäkligt go ändå min Tyra :) Pappan ligger hemma i sängen och är dålig :( så honom ska vi sakna idag men får gosa ikväll igen! Krikke gav mig en ordentlig kram igår och hej vad nära vi stod varandra. Ingen stor mage i vägen nu, mysigt :) Ja återkommer sen mer bilder från dagen! :)


Läggdags.. - Redan?

Ja, Tyra är matad och nybytt, kläderna är av och pyjamasen är på. Den kommer nog kanske få åka av sen och det blir en sovande bebis i blöja brevid mig. Vi har så himla varmt i vårat sovrum och ibland känns de som om hon sover bättre utan pyajamas, iaf när det är som varmast där inne.

Jag får passa på att sova när Tyra sover och vi ska ju ändå upp imorgon så jag hinner färga håret och dola lite här hemma innan det bär iväg på kalas. Tyra ska även badas imorgon innan vi ska iväg så kan va skönt om vi får sova så mycket som möjligt eftersom damen gillar att vakna några gånger per natt och vill ha mat. Ibland vill hon ju även ligga vaken och sprattla lite med ben och armar och då kan ju inte mamman sova ;)

Hoppas ni haft en bra dag och kväll. Imorgon kommer det outfit bilder på både mig och Tyra (ni får då se linnet jag köpte idag)! Det är iaf vad jag tänkt ta innan vi åker på kalas. Ska även försöka komma ihåg kameran så man kan få lite kort på oss i normal miljö och inte bara "pooose" *klick*, haha! Men jajaja babbel babbel. Damen somnar snart här så ska smita in i sovrummet nu!

GDNT!


Har du en fråga?




Psst.. ni som ställt frågor tidigare och inte fått svar på det kan skriva dem igen här, jag lovar er ett svar då :) Fråga på nu gott folk, frågestunden håller på i ca 1 dygn! Och välkommna alla nya som hittat hit. Trevligt att ha er här :)


Ååh kära vänner! Jag hittade lite fint i b...

Ååh kära vänner! Jag hittade lite fint i butikerna faktiskt. Dock va mest av det i alldeles för stora storlekar. Riktigt tråkigt då jag verkligen förälskade mig i två plagg som va för stora! Blev iaf en beige tub-topp med blommor på från H&M som är lite sådär pösig vid magen och volanger vid brösten. Jag kanske kan ta en bild sen på den annars får ni se den imorgon då jag tänkt ha den på mitt kusinbarn's kalas! Lillkillen Hampus blir ett år redan :) Nu är vi iaf på väg hem från stan och de blev lite shopping till lillan också faktiskt. Super Goa byxor, rosa med hjärtan på och volanger i rumpan. De va så himla mjuka så vi kunde inte riktigt låta bli :o ;) åh, ikväll måste vi ju leta upp något riktigt tjusigt till Tyra att ha på sig imorgon på sitt första kalas :) Blir några denna månaden då många i släkten valt att ploppa ut i juli. Ja, även vår lilla sessa! Men nu är vi snart hemma så ska lägga ner mobilen här. Hör sen med lite bilder och annat skvaller om dagen i stan! Vi träffade ju på två riktigt saknade personer, himla kul. Mer om det sen! kram så länge.


Raggar i stan!

img_2236 (MMS)

Mätt och belåten bebis på Ikea! Blir att rulla över till bergvik och kolla på något kul till mig. Fan magen är ju snart helt borta och efter den för mig jobbiga förlossningen är jag väl värd en shoppingpåse! ;)


Uppe med tuppen!

img_3636 (MMS)

Eller?.. Lilla damen vet nog inte riktigt om hon vill gnälla, sova eller äta :p Vi myser framför tvn nu iaf och de verkar som att hon bestämt sig för att sova en stund till. Ja borde kanske passa på ja också. Vaknat några gånger i natt och velat ha mat och bara gnälla lite allmänt, lill plöttan :p Ska lägga ner tröttisen här och se på lite Jims värld. Hörs senare idag. Då ska jag berätta om våra planer för dagen!


00.44 - Redan en vecka gammal!

Har tidinställt ett inlägg för nu 00.44 blir vår älskling redan 1 vecka! (förmodligen så sover vi nu) 
Tiden har gått sååå himla fort. Ska det gå så här fort får jag nog ta fram kameran oftare och ta betydligt mer bilder på oss, oss alla tillsammans också! Snart är hon ju 18 för tusan ;) Nej först ska det va mamma och pappas älskling innan vi går mot tonåren och vi blir svarta fåren mot henne, hehe skämtosido.

Nu är iaf älsklingen en hel vecka. Kan va den tröttaste men mest fantastiska vecka i hela mitt liv!
Grattis till veckan min lilla skrutt!



Imorgon kan vi köra en frågestund!
Vi hörs då :)

Kram från mig och Tyra!


Förlossningsberättelse del 2 - Nu till det intensiva!

Nu till den intensiva delen! Ja jag snackar om förlossningsberättelsen del 2! Del 1 hittar ni HÄR!
Efter en väldigt snäll kommentar måste jag tillägga och tacka min kära svärmor som höll koll på tiderna åt mig!

Klockan hade nu blivit 04.30 och vi fick komma till ett förlossningsrum. Det hade nu alltså gått 1 timme sedan vi kom in på sjukhuset och vi hade ju hunnit med både det ena och det andra med undersökningar osv. Väl inne på rummet så pratade jag och Kristoffer en hel del och var förväntansfulla över vad som komma skall. Ja, om vi bara visste. Värk efter värk kom men de va fortfarande oregelbundna vilket jag tror att de var hela förlossningen. Jag stöttade mig mot både Kristoffer och sängen när jag fick en värk. Det va lite kul för när jag fick en jobbig värk så ställde jag mig böjd framåt mot ex sängen och samtidigt ställde jag mig på tå. På något sätt så kändes det så mycket bättre av att få stå på tå. Tiden gick och det var snart dags för byte av barnmorska.

Klockan slog 7.00 och vår barnmorska kom in för att säga hejdå. Jag berättade då att jag kände att det snart var dags att testa lustgasen då värkarna började gå upp i topparna så de gjorde riktigt ont ibland. Barnmorskan sa att hon kunde ge mig det och visa innan hon skulle gå. Hon drog på de och förklarade hur jag skulle göra och att jag skulle börja direkt jag kände att värken kom. Kan säga att det var en glädje på första försöket. Lite äckligt först men vi blev snabbt väldigt bra vänner jag och den där gasen. Vår nya barnmorska kom in efter en stund och började prata lite smärtlindring och sådant om jag ville testa det lite längre fram. Jag sa att jag helst inte ville just för att jag och sprutor inte är de bästa vännerna men efter ett tag inne i det där rummet så kände jag att det va dags att testa något. Hon föreslog morfin och jag tackade ja.



När hon väl kom in med sprutan började jag fråga om det skulle göra ont eftersom hon skulle skjuta in den vid ena skinkan på mig. Hon förklarade då att jag skulle inte känna något annat än att hon nöp mig i skinnet. Kristoffer ställde sig framför mig och tog mina händer och pussade på mig. Han märkte vad nervös jag var tror ja. Barnmorskan hade rätt, kände bara hennes nyp och efter ett tag när de började värka så kunde jag slappna av mer och ta värkarna i lugn och ro.

Ju mer tiden gick så fick nog Kristoffer lite mer panik och tillslut stod han inte ut. Han sa att han tyckte det va fruktansvärt att se mig ligga där och ha ont och att han kände sig så hjälplös som inte kunde göra något för mig. Jag sa åt honom att jag klarade mig och att jag tyckte att han borde gå ut och ta lite luft och andas lite så skulle jag försöka vila lite. Han gick iväg och kom sen tillbaka och sa att hans mamma var på väg dit så de skulle äta tillsammans om jag klarade mig en stund ensam på rummet. Jag sa åt honom att självklart ska han gå iväg och äta. Han behöver all kraft han kan få. För tro det eller ej, även om det är jag som ska föda barn så tar det väldigt mycket på de blivande papporna också. Jag sa åt honom att ta med kära svärmor till rummet när de ätit klart. Kunde ju va skönt att ha med henne där ett tag - och om det var skönt!

klockan hade nu passerat 11.30 och Nina (svärmor) anlände till mitt rum. Hon verkade väldigt glad som fick komma dit och dela en stund med oss i detta. En stund som vi då inte visste skulle bli hela förlossningen. Jag började spy så småningom och då var jag verkligen glad att ha Nina där. Som tur är har hon inga problem med spy så hon var den som fick slänga mina spypåsar när jag hurklat klart. Kan säga att det blev en hel del sådana att slänga genom förlossningen. Det företaget som gör dem lär ju ha tjänat en slant på mig menar jag. Jag gjorde en undersökning och fick veta att jag nu var öppen 4 cm. BARA 4?? tänkte jag och blev smått besviken som tyckte att jag genomgått många timmar av smärta nu. Men men, 4 är ju bättre än 3 som innan..

Klockan har nu slagit 14.00 och det var dags för byte av barnmorska, igen. Hon jag hade kom och sa hejdå och den nya kom och hälsade strax efter 14 tiden. Jag fortsatte med min lustgas och sa ett ex antal knepiga saker till sköterskor och barnmorskor som sprang där inne. Ibland kunde jag sitta och skratt och säga något och tycka att jag var jätterolig :P Måste sett hemskt ut så sliten som jag såg ut!

Klockan närmade sig nu 16.20 (kanske?) och de börjades prata om att de skulle ta vattnet på mig nu. Det skulle få det att gå lite snabbare trodde de. Jag blev lite halvt nojjig som bara var öppen 4 cm och fått höra att när vattnet går kommer det mycket mer hårda och intensiva värkar. Barnmorskan sa till mig att de inte skulle öka i smärta men att de skulle komma oftare. OM hon hade rätt, ja även fel för helvete vad ont det gjorde. 16.50 tog hon vattnet iaf och Kristoffer var tyvärr inte närvarande nu. Vi trodde att han skulle ha hunnit tillbaka men det gjorde han inte tyvärr. Men men blöt och jävlig låg jag där och va nöjd över att det nu kanske skulle gå fortare iaf. Jag hade sen tidigare sagt att jag ska bennemej ha ett juni-barn. Nu hade jag ju 7 timmar på mig. Fan det måste ju bli barn inom 7 timmar tänkte jag - ack så fel jag hade.

Värkarna kom nu så täta att jag inte hade någon chans alls till att andas emellan och jag kved och vred mig av smärta. Jag hade så ont och fick lite av panik när jag inte kunde andas emellan. Jag försökte hantera det så bra som det gick men det va verkligen inte lätt när man inte kunde annat än att andas lustgas och hoppas på att det snart skulle vara över. Jag fick beröm av både Kristoffer och Nina. Kristoffer pussade på mig några gånger och masserade min rygg. Även Nina var snäll och masserade min rygg ibland. Jag kommer ihåg att jag kunde ryta till "Nina - massera" "Nina - spy!" haha, ja hon fick då verkligen ställa upp på mig medans Kristoffer stöttade mig på annat sätt.

Eftersom att värkarna var så extremt onda och vägrade avta började de prata om EDA - ryggbedövningen. Jag fick panik! Detta va ju något jag inte ville ha då jag sett den ENORMA nålen. När barnmorskan gått ut fattade jag inte riktigt vad de pratat om och vad de blev sagt så jag frågade Kristoffer om de va bestämt att jag skulle ta EDAn. Kristoffer svarade att det va bestämt men att det kommer gå bra och att han är med mig när den sätts. Så barnmorskan (tror jag det var, vid denna tidpunkt va jag så borta på lustgas så jag är lite flummig) kom in vid 17.40 och satte dropp på mig och när klockan slog 18.00 kom narkosläkaren och började tvätta min rygg, lägg lite bedövning och sådant. Han kände på min rygg vid kotorna och sa att jag hade tur som var smal för det är så mycket enklare då. Mitt i allt fick jag en helvetes värk och de blev oroligt att jag inte skulle klara av att sitta still, men jag var blick stilla. 18.15 satt slangen i ryggen och jag kände inte ett dugg! Kan säga att när jag får nästa barn så ska jag EDA. Det skulle nu tas 3 blodtryck på mig och de togs exakt 18.20, 18.25 och 18.30.

EDAn tog fart och jag var i himlen. Det var helt fantastiskt vad det hjälpte. Man kunde se på en skämr hur värkarna var. De börjar lågt och stiger uppåt likaså med smärtan då. Jag försvann lite i min egen värld och vi bestämde samtidigt att lustgasen kunde hängas bort. Innan förlossningen var över hade jag fått två doser av EDA, så ni kan ju förstå att smärtan och förlossningen var långdragen.

Kristoffer började nu bli lite blek i ansiktet och hungrig så han och Nina bestämde sig för att åka iväg och äta. Kristoffer fick nog lite dåligt samvete över att lämna mig så han ringde min mamma så hon kom upp och var med mig när de var iväg. Det var skönt att mamma kom så jag kunde prata av mig lite med henne. Hur mycket prat det blev vet jag inte eftersom jag va ganska borta och dåsig av allt. Jag ville verkligen ha is men de får inte ha is på sjukhuset, va något med bakterier. Jag låg och tänkte på isvatten hela dagen så när Kristoffer va iväg och käkade så tog han med en mugg med is till mig från Mc.donalds så jag äntligen fick mitt isvatten! De blev nog inte så glada på sjukhuset men de sket väl jag i. Jag skulle föda barn och då vill jag ha mitt isvatten! Jag spydde fortfarande och fick då "order" om att inte dricka vatten eller annan vätska längre då barnmorskan tyckte att illamåendet skulle försvinna. Hon sa också att jag skulle få mer dropp så jag inte skulle vara så törstig. Det hjälpte inte ett skit trots de 3 påsar de gav mig! Jag var skittörstig och sket i att jag inte fick dricka. Även om jag inte drack så ville jag ju spy. Bättre att spy något än att bara krampa med magen tyckte jag.

Klockan hade slagit 20.30 och en ny undersökning va gjord. Jag var nu öppen 6 cm! Kan berätta att under varje undersökning eller liknande som skulle göras så gick alltid Nina och mamma ut så det var ögonblick som jag och Kristoffer gick igenom tillsammans. Det var så vi ville ha det! Kommer ihåg att jag tittade på klockan ett flertal gånger för att se om jag skulle hinna föda barn i juni, men hur skulle jag kunna veta! Jag låg också och tänkte att en bekant och hennes kille skulle säkert få bebis innan oss, hehe. Ni förstår att mitt i allt arbete kommer Kristoffer in och berättar att 2 vänner till oss/han hade kommit in och fick ett rum två rum ifrån oss. Så komiskt för vi har sagt från första början att vi ska mötas på BB, så blev det så. De skulle ha 4 dagar efter oss så även de gick över tiden lite. Det va väldigt kul iaf att vi var där allihopa!

Klockan närmade sig 23.50 och jag insåg att det här blir verkligen inget juni-barn. Hejdå juni och hej barnmorskan som kom in och skulle höja mitt värkdropp för 3 gången. 3 gången?!?!!.. jag tyckte det var tillräckligt som det var eftersom jag börjat känna värkarna. Och då hade jag ju redan fått två omgångar av EDAn. Men nu var jag så slut att jag bad dem skära upp mig och ta ut Tyra. Jag hade feber och låg bara och skakade. Sköterskan sa att hon skulle prata med barnmorskan om vad jag kände och även att jag hade 38,7 (eller va det var) i feber. Barnmorskan kom in och sa att det är något läkaren får ta vid. Ett test hade redan gjorts på Tyra genom att ta blod från hennes huvud och då såg ju allt bra ut och då vill de inte gärna göra kejsarsnitt. Barnmorskan ville iaf göra en undersökning på mig igen för att se hur långt vi kommit innan vi pratade vidare om kejsarsnitt. Nina och mamma gick ut igen, hon kollade och sa "Nej, du är öppen 9cm nu. Nu kör vi på här, snart blir det bebis!" Även om jag va sjukt utmattad och skakade som om jag inte fått mat i mig på ett år så blev jag ändå glad över att jag snart skulle få bli mamma.

De bad mig sätta mig på en toalett som de körde in i rummet och jag satte mig. Jag tyckte bara det gjorde ont att sitta ner och jag fick lite panik under varje värk så ingen ställning va speciellt skön och absolut inte på en toalettstol. Men som sagt fick jag ju iaf sitta på toalettstolen inne på mitt förlossningsrum nu. Tidigare under kvällen tvingade de ju iväg mig på en vanlig toalett och kan säga att Kristoffer och mamma fick näst intill bära mig dit. Jag va alldeles för svag i kroppen för att orka ta mig någonstans. Nu iaf slog klockan 00.10 och jag frågade om jag fick ta lustgas igen för nu var värkarna jobbiga. De höjde lustgasen och jag kände ett lugn igen. Jag var så borta ibland så det kändes som jag dog. Jag försvann ifrån rummet men kom sedan tillbaka, det va skönt men läskigt.

Jag började känna ett extremt tryck nedåt och jag sa att jag nog var tvungen att bajsa för det tryckte på något så otroligt. Sköterskan (tror jag det var) sa att det va bara bra att det tryckte på. Ja jag skulle alltså tydligen inte bajsa, men det trodde jag för jisses va det tryckte på bakåt. Jag blev bedd att stå på knäna i sängen då bebisen lättare skulle sjunka ner, och det gjorde hon. 00.30 gick mamma och Nina ut från rummet för nu var det dags att krysta. Jag tryckte på som satan innan och då kände hon och sa att nu var det nog dags här! Jag fick nu vända mig och ligga på rygg och hon bad mig nu att ta i! Hon kände huvudet sa hon och jag krystade som attans tyckte jag. Jag fick beröm och barnmorskan sa vid ett tillfälle "2-3 krystar till så kan jag lova att ha bebisen ute sen" Jag tog i och huvudet kom ut, det sprängde som bara den men jag tyckte att det var en häftig känsla, det gjorde liksom inte speciellt ont. Hon frågade om jag ville känna på huvudet men jag skrek nej och ville bara fortsätta. Sista krysten tog sköterskan upp ena mitt ben så jag skulle trycka emot och då gjorde det ont så jag skrev aaaj samtidigt som jag tog i. PLOPP så var vår älskade Tyra ute :) Från 00.30 tog det 14 minuter och 5 krystar! Glädjetårarna kom och jag tittade på Kristoffer och var så jäkla lycklig medans de torkade henne ren. Hon fick sedan komma upp på mitt bröst och jag var så förbannat stolt! Stolt över Tyra och stolt över mig själv!

Blodet rann mycket och jag förlorade ungefär 1 liter blod så de blev oroliga och tillkallade läkare. Det avtog tillslut och läkaren gick igen, det var alltså ingen fara. TUR! Jag orkade inge mer nu!

Så för att förkorta allt väldigt snabbt så var jag på sjukhuset 21 timmar och 14 minuter innan hon var ute. Hon föddes alltså 1:a juli 00.44, hon vägade 3855g och var 52cm lång. Jag hade väl 4 olika barnmorskor under min tid där och var nöjd med alla som hjälpte mig. Jag blev sydd med några stygn pga en bristning som satt lite dumt till där nere, annars var jag fri från sprickor och annat jobbigt. Blev väldigt glad över att höra det faktiskt! Det kändes konstigt att bli sydd men kände absolut ingen smärta eftersom de bedövat det.

Trots allt slit och kämpande som pågick i dygn kan man säga eftersom jag hade mycket värkar innan så är jag så extremt glad över vår älskade Tyra och hon var värd allt slit och all smärta! Idag är jag en av världens lyckligaste mammor och jag kan säga att detta har inte skrämt mig. Fler barn är en önskan, men det lär dröja ååår ;) Nu ska jag njuta av min familj, Kristoffer och vår vackra dotter Tyra Alicia Johansson! ♥






En bokstav!

Sitter i soffan och kollar på How i met your mother samtidigt som jag skriver andra delen av min förlossningsberättelse. Så ikväll kommer den finnas att läsa här i bloggen för er som vill de. Annars idag har vi varit in till bergvik en sväng och handlat lite. Jag köpte mer järntabletter och en bröstpump på apoteket och sen blev det in på Ica maxi och handla med lite shampoo, balsam, hårfärg och lite ätbart.

När vi kom hem så somnade lillan i soffan och ibland är hon så jäkla söt med sina sovstilar. Nu tror jag att hon försöker föreställa en bokstav eller något ;) Så go vår lilla snuttis! Haha känner mig så himla mammig och lycklig. Älskar denna ongen så mycket så ojoj :)



Men nu ska jag fortsätta skriva på förlossningsberättelsen.
En liten dam ska snart ha mat här också. Hörs senare då!


Hej där! Kör på ett litet mms-inlägg nu då...

img_5967 (MMS)

Hej där! Kör på ett litet mms-inlägg nu då jag vill svara på en fråga! Anna Karin undrade vad vi kör med för ersättning och det är den ni ser på bilden ovan. Alltså Nestle NAN 1 :) Lycka till med din kommande bebis :D


Verkligheten!

Del 1 av förlossningsberättelsen är uppe i bloggen och jag ska skriva resten sen eller imorgon, men den kommer komma upp här tidigast imorgon.

Jag har ikväll försökt sova lite men gick inte speciellt bra. För det första var det för mycket ljud utanför här med hundar som skäller och skrikande barn. För det andra så grät jag som ett litet barn när Krikke och hans mamma tog ut Tyra på en promenad i vagnen. Det kändes verkligen konstigt att hon inte va hemma med mig. Man vänjer sig så snabbt med dem. När de väl kom hem så gosade jag massa på henne och min mamma kom hit med mer ersättning då vår snart är slut. Jag grät då ännu mer och sa att jag tycker att jag känner mig som en dålig mamma när jag är så trött. Grejen är ju att man orkar inte hur mycket som helst även om man vill. Jag är riktigt känslig nu alltså och kan sätta mig och gråta när som helst.

Mamma tyckte att vi borde sova ut ordentligt i natt så hon var hem till sig och hämtade lite grejer och kom nu tillbaka för att övernatta här hos oss. Det får mig verkligen att känna mig som en dålig mamma men jag måste få sova ut lite. Krikke's mamma gav mig order om att sova ut då hon tyckte att det syntes ordentligt på mina ögon hur sliten jag är.

Det är mycket mycket glädje med att bli mamma, helt underbart faktiskt! Men självklart har allt en baksida och denna är trötthet. Sömnen som inte kommer ikapp efter en ganska så hård förlossning (som ni får läsa om i förlossningsberättelse del 2). Jag har inte fått sova ut alls sen natten den 27:e juni. Jag känner att jag måste få sova. Så när min snälla mamma är här och ser över Tyra inatt så ska jag försöka sova, vi får väl se hur det går! Men som många av mina vänner sagt, vi måste ta emot hjälp och avlastning när jag faktiskt verkligen behöver det!

Men vårt hjärta är värt allt. Älskar henne mest på denna jord!



Tyra bara några timmar gammal


Förlossningsberättelse del 1 - Nätterna innan sjukhuset!

Det va natten till den 28:e allt startade. Jag vaknade av en värk och var tvungen att springa på toa. Jag la mig igen för att somna om men värkarna tog i lite mer för varje gång. Jag började klocka dem för skoj skull efter att de varat ungefär 30 min. De började då komma tätare och kom sedan med 3 mins mellanrum. Slemproppen släppte och jag funderade på om jag skulle ringa eller vänta. Jag sms:ade lite med Josefin som tyckte jag skulle ringa bara för att rådgöra lite med dem, så jag ringde. Självklart fick jag det svar jag visste att jag skulle få "Lägg dig i ett bad och ta en tablett". Tabletten var redan tagen och hjälpte inte men jag la mig i badet iaf. Där somnade jag nästan och värkarna avtog. Jag klev upp och gick och la mig igen.

Dagen den 28:e, värkarna kom med kanske 3 tims mellanrum och va inte direkt störande på något vis så jag tänkte att detta va något jag bara skulle få stå ut med ett tag och det gjorde jag också. Dagen gick och inget mer hände.

Natten till den 29:e, värkarna började komma igång mer efter klockan 00.00
och kom då med 1 tim / 30 min mellanrum. Vissa av dem var jobbigare än de andra. Jag badade några gånger den natten och mer av slemproppen kom. På morgonen var jag så utmattad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Man hann ju inte sova mellan värkarna och lyckades man somna så vaknade man på en gång av att nästa kom. Vid 9 tiden (tror jag det var) så lyckades jag somna och jag fick sova i ca 2-3 timmar utan värkar. Det va guld för mig!

Dagen den 29:e så kom värkarna lite då och då men jag trodde inte att något va på gång då det va såpass lugnt ändå. Mitt samtal som jag gjorde till BB va ju bara "Värkarna gör mycket mer ont än i bara mage och rygg när det är dags" - bullshit säger jag!!


Natten till den 30:e bärjade närma sig och det blev nu mer jobbigt då jag kände ett förfärligt tryck mot urinblåsan.
Det gjorde verkligen fruktansvärt ont. Vissa värkar tog kål på mig så efter midnatt ringde jag och frågade om det var något jag kunde göra för att underlätta. De visste inte riktigt hur de skulle hjälpa mig men hon gav mig självklart råd om att bada, tablett och värmekudde. Jag hade redan testat allt men testade igen. Denna gången sa hon dock "Har det inte gått över om en timme så får du ju självklart komma in till oss om det känns tryggare så ska vi se om vi kan göra något för dig. Det kan ju vara så att det finns bakterier i urinet eftersom du haft det tidgare". Jag stod ut i lite mer än 2 timmar sedan ringde jag igen och sa att detta går inte längre, vi måste kolla vad som är "fel". Då fick jag höra det jag så länge väntat på "Kom in till oss du Linda!" Yes, vi är på väg!

3.30 var vi uppe vid sjukhuset och vissa värkar tog som sagt fortfarande kål på mig
. Vi möttes iaf upp av en jättego sköterska som verkade något trött och virrig men gud så go hon va! Vi kom till ett undersökningsrum och fick där ge urinprov och kolla blodtryck osv. De mätte även lillans hjärta med ett CTG ett tag för att kolla så allt var bra och det var det. Det fanns inga baketrier i urinet och allt såg bra ut så de trodde bara att det va lillan som tryckte på ordentligt mot blåsan nu när det ändå kunde ske en förlossning när som helst eftersom jag gått över 9 dagar. Hon ville göra en undersökning medans jag ändå va där uppe men först skulle jag kissa. Väl inne på toan tömde sig hela magen, och jisses vad skönt det var att få ut både kiss och bajs, haha. Undersökningen visade att jag öppnat mig 3 cm och sköterskan bad mig sätta på mig kläderna igen och sa sen "Du är öppen 3 cm så du kan stanna kvar här för du vill väl ha bebis :)" YES tänkte jag - meeen än vad det då inte nära, om jag bara visste vad som väntade mig nu :P

Fortsättning följer!

 

Vårt förlossningsrum!


Nya kategorier!

Jag har nu gjort iordning 3 nya kategorier.



Livet som mamma - där kommer jag skriva om saker som hör till mammalivet

Tyra - här hamnar alla inlägg som har med Tyra att göra. Vissa inlägg kanske hamnar i kategorin Livet som mamma men är det bara om Tyra så hamnar det här!

Förlossningsberättelse - Här kommer min berättelse om förlossningen att hamna. Kategorin är ännu tom men jag kommer skriva en berättelse så fort jag känner att jag har tid och ork till det. Kan iaf säga att den kommer komma i 2 delar! Den första kommer komma upp här inom kort!



Hoppas ni kommer gilla det nya som blir i bloggen nu. Nu går vi från att vara blivande mamma till att vara mamma! Jag älskar att vara mamma. Tyra är det bästa som hänt mig och jag ångrar inte en sekund att vi skaffade oss henne! :) ♥


Ni är fantastiska!

(Om jag nämnt något av detta tidigare så får ni ursäkta. Jag är lite trött just nu :P hehe)

Det har ju varit lite fram och tillbaka med detta om amningen
. Men som jag ser det så måste vårt barn bli mätt och om hon inte blir det för att hon inte vill ta bröstet allt för mycket så är det ersättning som gäller och då slipper hon plågas av smärtor i magen för att hon inte är tillräckligt mätt. Att se henne nöjd och belåten är det enda som betyder något :)

Vi ska där emot köpa en bröstpump så hon får i sig både ersättning och bröstmjölk. Dels för att jag tror de kan va lite gött för henne och kanske även bra för henne som man hört, men också så jag slipper få så ont i brösten. När inte lillan varit där på ett tag så börjar de göra ont. Så en bröstpump är nog lite vinn-vinn situation för mig och Tyra :) Jag skulle gärna vilja att hon tog bröstet hur lätt som helst så man slapp springa upp på nätterna osv men som det är just nu så funkar inte det.

Och med de orden så leder det oss till rubriken, ni är verkligen fantastiska som peppar med era ord eller berättar om erfarenheter ni har med er och era barn. Det värmer verkligen att höra varma ord osv! Speciellt nu när man är så ny som mamma och man har mycket känslor till övers och är något trött om dagarna! Men jag vill att ni ska veta att era ord uppskattas även om jag inte hinner svara på alla kommentarer :)


(Lånad bild)


Magen i dagens läge!

Från att ha en jättestor kula till att gå tillbaka till vecka 24 ungefär ;) Det är ungefär så det känns. Min mage har en rund form och det ser faktiskt ut som att jag är igång med en till graviditet, haha. Så är ju inte fallet som tur är ;) Även om det har varit sjukt underbart så ska det nu bli helt fantastiskt att få lära känna vår älskling. Lära oss hennes signaler om vilket skrik som är till mat, blöjbyte osv osv. Än så länge gråter hon oftast bara när hon är hungrig. Har väl varit lite gråt ibland när hon vill ha närhet också. Men det är så häftigt att magen ena dagen är stor som bara den och dagar efteråt så är den så liten utan att hänga ner till knäna :P

Här får ni se bilder på magen från förlossningen och även bilder som den ser ut idag, 4 dagar senare!

Sista "riktiga" magbilden innan lillan kom ut på natten! Den är inte liten direkt!! :P

Och bild på magen idag, -9kg och 4 dagar senare!


Lite lagomt likblek just nu :P


Svar angående amning!

Yes jag tänkte nu svara på en fråga som många ställer. Endel verkar helt och hållet på "min sida" medans anddra kommentarer känns mer "emot" detta att jag ger min dotter ersättning. Jag ber om ursäkt om ingen av er menar något illa men jag fick den vibben från några kommentarer. Nåja, jag har iaf tänkt svara på detta varför vi ger henne ersättning :)

Det är så att direkt efter förlossningen så tog hon bröstet och det gick jättebra. Detta avtog allt mer och mer och natten kom och hon bara grät hur mycket vi än kämpade. Hon låg ett bra tag och puppade men verkade aldrig nöjd och blev bara mer ledsen. Jag fick tipset att ge henne ersättning tills mjölken runnit till eller helt enkelt köra både och om man får det att fungera. Inte alla som får det och det är det även några av er som skrivit :) Jag tycker det skulle va jättekul om det gick att helamma henne men just nu går det inte så där av ersättningen! Jag har fått tipset om att de ibland tar bröstet lättare med vårtnapp för de tar de till sig lättare i munnen då så det är något vi ska testa. Om detta inte funkar och även om "träningen" inte tar oss någonstans så ska jag pumpa ur mjölk och ge henne då jag vill att hon ska få i sig bröstmjölken just för mjölkens funktion på de söta bebisarna!

Så ja, jag hoppas att ni fått svar på detta med ersättningsfrågan då många blev nyfikna eller undrade varför jag inte ammade. Vi gör de ju någon gång om dagen men som sagt så är det inte fullt igång och jag kan ju inte låta lillongen vara hungrig :)

Kram till er!!


Tröttaste tjejen har jag i knät just nu. S...

Tröttaste tjejen har jag i knät just nu. Så jäkla svårt att låta bli att snosa på de små liven så uj uj :) Jag ska ta mig en tupplur nu tänkte jag. Efter det ska jag föra in lite bilder på datorn om hur jag ser ut nu och lite annat! TTYS :)


God fm.

Sitter i soffan och kollar på tvn och försöker underhålla Tyra lite. I natt blev det inte allt för mycket sömn då blöjbyten avbytte maten ungefär. Lillan har börjat käka hur ofta som helst. Man funderar ju på om hon inte äter sig mätt när man väl matar henne men hon verkar nöjd och spottar ur flaskan själv typ 2-3 ggr och sen får man inte in den igen så mätt borde hon ju vara. Men vi får nog kanske öka lite och se, vill hon inte ha mer så äter hon ju inte :) Har någon av er gett era nyfödda ersättning? Isf, hur många ml körde ni på då när de va sådär några dagar gamla?

Men nu ska jag se om plutti vill ha lite mat här sen ska jag göra mig iordning lite så man får känna sig lite som en människa! :P hehe. Järntabletter ska intas också, det får inte glömmas. Ha en bra dag så återkommer jag senare med bilder och andra saker senare här i bloggen. Kanske att jag även hinner skriva förlossningsberättelsen senare. Vi får se :)

Kram till er alla!


En länk värd att klicka på!

Klicka HÄR och se vår snutta i NWT! :)


"Jag tycker du är världens bästa mamma"

Åh, ni ska bara veta vad mycket tankarna går runt i huvudet på en just nu. Man har varit mamma och pappa i 3 dagar och inatt kl 00.44 blir hon 4 dygn exakt. Alltså vi är så lyckliga och otroligt stolta över vår älskade Tyra. Jag förstår verkligen folk som säger att det är en obeskrivlig kärlek som man bara kan känna för sitt barn. Mmm det är så himla mysigt med bebis :) Även om baksidan på det hela stavas T R Ö T T H E T ;) hehe, men så värt.

Igår så va jag känslig och trött. Tyra började gråta för hon va hungrig och det slog ut i ett hysteriskt skrik. Det skar till ordentligt i mamma-hjärtat på mig när hon började gråta och det slutade med att jag började gråta och bara ville ta över "det onda" (som inte ens va ont :P) och vara en bra mamma. Krikke frågade mig vad som va fel (just för att jag grät), så jag sa att jag va trött och jag tyckte det var jobbigt att hon blev ledsen. Krikke gick fram till mig och kramade om mig ordentligt och sa att det inte är någon fara och att jag skulle lägga mig och sova en stund. Jag matade lillan och skulle sedan byta blöja på henne när Krikke kom fram och sa "Jag tycker du är världens bästa mamma. Jag skulle nog inte klara av det så som du gör." Gissa om jag bara ville skrika ut vilken underbar pojkvän jag har. Han vet verkligen när jag behöver honom som mest och han är verkligen helt fantastisk. Efter att jag och Tyra sovit en stund så kom han in till oss och kollade om vi var vakna och när jag ¨då kom ut i vardagsrummet hade han plockat iordning och gjort fint här hemma. Jag är så lycklig att det är han jag är tillsammans med!

Kristoffer och Tyra är de bästa som finns, min familj! ♥


Tyra med pappa, endast några timmar gammal!



Åka i pappas bil är mysigt!


Just nu:



Ska skriva ett inlägg till er strax men först ska snuttan ha lite mat!


The big four har börjat på tvn och jag låg...

The big four har börjat på tvn och jag låg i soffan och kikade med Krikke och Tyra men tillslut sa Tyra ifrån så nu är hon och jag i sovrummet och hon har nyss fått i sig lite mat. Hon ligger här framför mig och hickar lite sött :p Annars idag har det varit lugna puckar. Måste verkligen vila upp mig ordentligt nu några dagar med tanke på blodet så jag kan komma igång med mig själv sen :) Jag verkligen längtar efter att jag får ta premiär turen med vagnen :D Då jädrar kommer ni få se en stolt Linda med barnvagn ;) Men får ta oss den där lilla sovstunden nu så vi kan vakna och se på Metallica med pappan sen :) Ja mina vänner, detta är verkligen kärlek! :) Har ni haft en bra dag? Kollar ni på The big four? :)


Idag var vi på sjukhuset kl 8.00 för att g...

img_5843 (MMS)

Idag var vi på sjukhuset kl 8.00 för att göra en efterkontroll på Tyra. Allt såg bra ut och vi fick ett bra samtal där uppe tycker ja :) Jag måste ta järntabletter för att jag förlorade så mycket blod under förlossningen. Hon sa att det är ju dumt om jag ska vara onödigt trött för att jag tappade så mycket blod. Jag ställde mig på vågen igår förresten, jag gick ner 6kg efter förlossningen. De va väl snabb-bantat av mig? ;) hehe! Är väldigt vanligt att man går ner en del när bebisen, vatten, blod osv kommer ur kroppen på en. Men nu ska jag passa på att blunda några minuter medan Tyra också gör det! Trötta är vi, men jisses så stolta :)


Fortsätter med sms-inlägg idag!

Vill säga tusen tusen tack för era fina kommentarer :) Vi mår bra och allt gick efter lite hinder på vägen bra. Jag kommer skriva en förlossningshistoria där jag kommer berätta om klockslag på händelser, känslor och rädslan som svämmade i rummet. Ni förstår när ja skriver berättelsen :) Kan berätta att lillan vägde hela 3855g och var 52cm! Kan samtidigt passa på att säga Grattis till Simon Renhult som var den enda som gissade på 1/7 som födelsedatum :) Så nu vet ni iaf vad stor hon va :) vi hörs av snart igen snälla ni :):) Kramar från oss!


Gud vad jag älskar dig min Tyra!! <3

img_2286 (MMS)

Gud vad jag älskar dig min Tyra!! <3


Ligger i sängen och vilar med vårt hjärta....

Ligger i sängen och vilar med vårt hjärta. Jag ska uppdatera er lite bättre så fort vi landat lite. Varit hemma sedan imorse då vi kände att sjukhuset va något vi hade fått nog av. Vi ska där emot tillbaka dit imorgon bitti kl 8.00 för någon kontroll med lillan. Kommer inte ihåg vad den kallas men sak samma, den ska göras iaf ;) Ska försöka ta en bild på oss här i sängen men får väl då varna alla att man inte ser speciellt pigg ut kan ja tänka mig :p haha! Återkommer strax!


Obeskrivlig kärlek!

img_2109 (MMS)

Hon är underbar vår älskade Tyra! Tusen tack för era kommentarer :) Jag ska försöka svara på alla när vi kommit hem och landat lite :) Stor kram till er!


Vår älskling är ute! En riktig liten lipar...

img_2247 (MMS)

Vår älskling är ute! En riktig liten lipare ;) Tyra Alicia Johansson, vi kunde inte va lyckligare föräldrar än vi är nu! <3


RSS 2.0