Föräldrautbildning dag 1 av 2

Idag har jag som sagt varit på föräldrautbildning. Det var mest information och lite presentation av oss själva. Vi är 4 par i vår grupp så den är ganska liten men jag tycker det är skönt. Härliga par jag är med så det känns jättebra och de va riktigt roligt faktiskt. Dagen såg ut ungefär så här..

Presentation: Vi fick alla gå till ett bord där det låg massvis med bilder. Vi fick välja en som vi skulle ha med i vår presentation när vi skulle berätta lite om oss själva. Jag valde en bild på en tatuering och förklarade det med att jag gillar tatueringar. Vi berättade alla vart vi var ifrån, vart vi bodde och lite annat så om oss själva.

Information: Vi fick information om förlossning och fick även se hur kanylerna ser ut som de använder till olika bedövningar. Jag har ju aldrig haft några problem med att se en nål, speciellt inte eftersom jag piercar och så. Visst, jag gillar inte sprutor, blodprov och sånt men att se en nål har aldrig rört mig så.. Tills idag! BM visade alla kanyler och när hon kom till ryggbedövning så tog hon fram kanylen och visade den. Till en början gick den bra även om den är läskigt lång. När hon sen förklarade vart den trycks in och hur långt mellan kotor och ben (ja, vad det nu va) så kände jag bara ur jag började bli kallsvettig. Ärligt, det är fan inte nyttigt att visa eller åtminstone förklara hur kanylen ska in. Den där mördar nålen va hemsk. Jag gick till toan och drack lite vatten, samlade mig och gick tillbaka.. Nej, då börjar jag må illa istället, haha. Kändes precis som den där jobbiga morgonillan jag hade för många veckorsedan. Jag smet då ut igen och drack mer vatten och försökte spy. Äckligt talat så räckte det med en rap :P haha.

Andning: När jag kom tillbaka från mitt andra avbrott så kollade de på en film ang anding. Tror vi alla fick oss ett riktigt gott skratt då tjejen på tvn skulle demonstrera ett ljud (kan man säga så?) för oss om hur det kan låta. Hahaha, hon lät som en brunstig ko! Hon skulle sedan visa hur vissa kan göra som är mindre bra för kraftens skull, hon skrek då rakt ut i falsett och lät som en jag vet inte vad, haha. Ah alltså jag önskar jag kunde visa er klippet, fan va roligt det lät! Efter filmen så fick vi lite papper om just anding, vad som kan underlätta och inte. Vi fick även med oss en broschyr om lustgas som vi ska läsa och lämna tillbaka om några veckor. Så den ska jag läsa imorgon och även låta krikke läsa igenom. Är bra om han vet lite om det också tycker jag.

Uppdelning: Vi blev delade i två grupper, tjejer i en och killar i en. Vi fick 4 bilder på olika saker som har med barn och familj att göra. Vi skulle då prata om det vi kom att tänka på när vi fick se dem. Vi pratade om jobb, mammapeng, grejer till bebisen och massa massa annat. Det va riktigt kul faktiskt!

Fika: Ja mitt i allt så fick vi lite fika och med tanke på mitt illamående så satt detta perfekt. Lite skorpor och jucie blev till en trevlig pratstund med alla!

Film om förlossning: Vi avslutade allt med en film om förlossningar. Jag som älskar att se sånt tyckte detta va jättekul. Jag tycker det är så intressant att se hur allt går till och massa. Man fick även höra om förlossningar från pappornas håll. Det uppskattade jag då det ofta är mycket ljus på enbart mamman, men pappan är och ska vara lika delaktig han, tycker jag! Ah.. ni förstår nog hur jag menar.

Jag har säkert missat en del trots att jag skirvit ganska mycket. Men jag är glatt överraskad över denna så kallade kursen. Har som sagt haft tre trevliga och roliga timmar. Ja, förutom när den där jäkla kanylen dök upp ;)


Kommentarer
Postat av: Izabelle

Tro mig Linda... ryggbedövningen kommer vara din bästa vän och du kommer att älska den mer än något annat för stunden!! kram

2011-03-29 @ 23:26:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0