Gott nytt år!

Med en väldigt osnygg bild med blixt och knappt bild på oss pga detta så säger vi gott nytt år och bjuder på andra bilder senare ;)


Sista dagen på 2011

Hur ska ni fira eran nyår? Har ni outfiten färdig och är taggad för fest eller ska ni kanske hoppa i mjukisarna, mysa ner i soffan och se någon bra film?

Ja alla firar olika. Hade ja inte haft Tyra så misstänker ja att det hade blivit party med Amelie och gänget men nu när jag har Tyra så vill jag bara ta det lugnt med henne :) Så helt ärligt vet jag inte vad vi ska göra idag :p Kl 15 ska vi vara hos hennes farmor och farfar men utöver de vet jag inte. Tycker att nyår är lite överskattat men samtidigt en dag som kan vara väldigt fin. Som mina svärisar t.ex, de har bröllopsdag idag. Stort grattis till er :)

Nej, mig gör det inte ett dugg att bara ta det lugnt och kanske dra på någon film och bara mysa. Har köpt hem lite saker till en god efterrätt jag tänkt göra ikväll. Kan skriva om den då och visa bild för er!

Oavsett vad ni ska göra så hoppas jag ni får en trevlig kväll och ett gott nytt år :) Vi hörs senare!



Lillrompa mi

Hemma och busar runt med Tyra i bärselen, Krikke spelar lite spel med sina vänner och samtidigt funderar jag på vad vi ska käka. Börjar bli hungrig.

Köpte en mysig långklänning i stan som blir go att gå och slöa i och en t-shirt med lite knappar i ryggen. Vet dock inte om jag är sugen på att knäppa knapparna men den såg jäkligt skön ut så de fick följa med hem. Bilder kan ni få senare om ni vill.

Vad gör ni såhär dagen innan nyår? :)


Mys

Nu är jag och Tyra på stan. Lunchat med Johanna S och pratat massa, trevligt! När Johans drog till jobbet gick jag och Tyra till banken för att sätta in lite pengar. Nu dräller vi runt och väntar på Amelie. Blir kanske någon fika eller bara babbel och strosa runt på stan.

Kunde ju inte köpa solkort igår för tjejen som har det var inte där. Får se om jag hinner idag annars får ja köpa det på tisdag. Ska bli sååå skönt att börja sola igen och få lite färg så man känner sig lite fräschare.

Men nu ska vi ringa och kolla vart Amelie är. En sväng till affären för handling av dricka och saker till efterätten vi ska äta hemma imorgon blir innan vi åker hemåt. Hör sen :)


A day to remember

If it means a lot to you!


Copycat..

Singers! Som nu är slut. Vi, jag och Tyra har iaf kollat på det och busat samtidigt. Flyga flygplan, sjunga och dansa är kul de :) Krikke är över till grannen och ser på hockey men kommer väl om en stund.

Tyra är inte trött men glad, det är hon :)

Hur brukar ni roa era små?


Nytt linne

Bland det jag köpte på mellandagarean så låg ett linne i min påse. Fäste snabbt för det, kan inte sätta fingret på varför men det föll mig i smaken helt!


Beslutsångest

Kan inte bestämma mig om jag ska ha ljusare rött som nu (syns dåligt på bilderna), mörkrött eller mörkbrunt hår...

Vad tycker ni?

Tre kort där hårfärgen ser olika ut (det som ser mer mörkbrunt ut är rött men kortet gjorde det mörkt)


Dagens outfit!

Tog två mindre bra kort på min outfit idag.

Stickad svart-silvrig klänning från H&M
Svart tröja med knappar fram från H&M
Svarta tjocka strumpbyxor från H&M
Vit stickad mössa från Zara
(när vi är ute iaf)


Just ja..

Har klippt av mig håret..


Humor såhär på natten

Du: Vet du vad det finns för likhet mellan en apelsin, professor & en potta?
Personen i fråga: Eh, nej?
Du: Professorn och apelsinen är lika klyftiga!
Personen i fråga: Men pottan då?
Du:  Den ska du skita i!



Hahaha... Jaa jag har dålig humor när jag är trött!! ;)

image description

Imorgon...

Hur många har en sådan hög hemma och känner ORK? Jag har dessutom 3 till IKEA kassar med ren tvätt att lägga in i garderoben och ändå tycker jag att våra garderober är fulla. Hur får vi plats med allt???

Nej, nog med detta. Rensa ur garderoberna blir. När vet jag icke men inom en väldigt snar framtid. Innan jag fyller år, vilket är om ca 3 veckor. Kan roa mig med det den 5:e när Krikke jobbar kanske. Nåja, det ska göras iaf!!

Shoppat lite idag. Bilder kommer senare :) Får passa på att be om ursäkt för mitt dåliga Bloggande. Varit lite mycket den senaste tiden så det har liksom halkat åt sidan. Imorgon är det även 1 år sedan vår älskade M lämnade oss, så ja.. det är mycket i skallen just nu. Ska bättra uppdateringen.


I väntan på Victoria!

Ja, Victoria secret fashion show alltså! Årets höjdpunkt! Älskar att se alla underkläderna och showen.

Medan vi väntar kollar vi på Shrek och Tyra kollar på sig själv i kameran, väldigt roande ;) Tidigare idag va vi hos min farmor på mat och lite julfirande. Så NU är julen över typ :p Tyra fick fina kläder och jag och krikke fick presentkort på IKEA, tackar vi för!

Ska ni kolla VSFS kl 20.00 som jag? :)


Slut..

Trött. Hungrig. Orkar inte äta. Sängen. Sova.


Juldagen!

Då va julafton över och juldagen här. Sitter mätt och belåten i soffan med mina nya filt med armar på som jag fick av svärisarna och njuter. Vår minsta goding ligger i sin säng och sover middag. Hon har blivit så duktig med att somna bara sådär utan att gå runt och guppa henne. Det gör en ju lite stolt samtidigt som det sparar på en själv så det är gött!

Nu vaknade hon visst. Hon sov nästan en timme, som hon brukar. Kommer upp och världens leende får man, som alltid :)

Ikväll ska jag iväg och jobba. Kommer bli en hel del att göra men ja kör på som bara den och när en entré stängs åker jag hem till Tyra. Mamma ska passa henne eftersom Krikke också ska jobba. Har fixat lite mat och så mamma kan ha här ikväll när hon är snäll och tar henne.

Nu ska jag fortsätta se på film här och underhålla min lilla tuss. Ha en bra dag, Blog you later.


En av många bra!

Fått jättefina och bra julklappar av älskling, mamma, pappa och svärföräldrarna! Är verkligen jättenöjd. Hoppas att de är lika nöjda med sina julklappar :)

Här är iaf en av alla bra julklappar!
Denna gav älskling till mig..

(slänger in bild på min glad bebis som fick en gåstol som jag nämnde tidigare :) hehe. OM hon va glad! :))


Happy Christmas!

Önskar er alla en riktigt god jul och hoppas ni får en toppendag!

Uppdatering sker väl ikväll då jag måste berätta lite vad vi fått :) Tyra har nyss fått mat och ja trodde hon ville gå upp då men hon somnade om :p Hon ska ju få öppna stooora paketet idag ju :) Gåstol, here she comes!!

Nåja, har ni varit snälla i år så ni får julklappar? ;) Det återstår att se säg, hehe! Kram på er alla och ha en grön men bra jul!


Natten till julafton!

Enligt klockan är det nu julafton och jag bara känner hur mysfaktorkänslan smyger sig på. Tyra är fortfarande vaken, inte lyckats vända på dygnet än och att hon hade en ledsen natt inatt gjorde det inte lättare att vända tillbaka det men hon fick då komma och mysa mellan mig och Krikke och även sova mellan oss. Krikke gav upp tillslut som kände att han behövde mer space att röra sig på så han la sig i soffan. Ta detta på rätt sätt, jag älskar att sova brevid krikke men JIIIIHOOO va skönt de va att sova med Tyra i sängen helt själv. Det betyder ju att vi fick hur mycket plats som helst att bre ut oss på ;)

Tyra får ny blöja nu och snart ska det nattas, iaf försöka. Igen.. ;) Om inte så tar jag henne bredvid mig och kollar på Polarexpressen så får hon somna i vår säng så att jag sedan kan lägga över henne i hennes säng.

Så ja, Polarexpressen står på schemat. Imorgon är det jul, Tyra's första.. Som vi längtar :)


Uppesittarkväll med de bästa!

Mannen är med också såklart! <3


Vi har haft tur!

Tuffa sanningen med att ha barn. Ja.. Det finns väl stunder som är tuffare än andra men med handen på hjärtat har jag inget att klaga på. Hon är 9 fall av 10 alltid glad, hon är öppen för nya människor och lägger gärna på ett extra brett leende när någon pratar med henne. Hon är sällan riktigt ledsen, när hon är de så är de oftast något som är "fel" som magknip eller när hon är extremt övertrött vilket sällan händer.

Jag tyckte att de va kämpigt den första tiden för man va så trött men ju mer tiden gick desto mer fick man sova. Men ja, vi har haft tur med Tyra. Hon är fruktansvärt go och snäll. (Är de nu jag ska säga peppar peppar eller? ;) hehe!)

Hon somnade för en stund sedan när hon låg och drog i mitt öra. Mammas ängel :)


TACK!

Innan kära Gun gick bort hade hon köpt julklapp som jag fick igår. Tyra också, hon fick fina svarta byxor med en fin svart rosa-randig kofta, jättefint! Jag fick en jätterolig julklapp i form av en kokbok. Det roliga med denna bok är att det finns 3 kategorier: förrätter, huvudrätter och efterrätter. Det som är roligt med just det är att det är en sådan bok där du kan komponera din egen 3 rätters. Leta bland bladen vad du vill ha, lägg dom så de ligger "på samma sida" och lägg sedan gummibandet över recepten så hittar du lätt tillbaka när det är dags att laga maten.

Åh tycker verkligen om den och ska så småningom göra lite middagar och bjuda hit på. Boken får det ju att bli så kul :) hehe!

Så ett tips till er som inte handlat alla julklappar, köp kokboken och ge bort. Jätteroligt att få tycker jag. Boken heter: 1 miljon menyer!


Dumma sorg..

För inte alls längesedan togs ju Krikkes mormor av sjukdom kan man säga och inte stannar det där.. Inatt vann cancern över Ellens morfar.. :(

Jag beklagar hemskt mycket till Ellen och hennes familj som får gå igenom detta. Hon och hennes morfar stod varandra väldigt nära. Jag förlorade också min morfar i cancer så jag vet ju vad hon går igenom. Så alla styrkekramar och tankar går till min vän Ellen idag!

Ge henne en styrkekram du också: milady.se

Idag skiner du inte på samma sätt som på kortet, men en dag ska du skina igen, vännen! <3


Linda svarar!

Fått en kommentar om att jag ska visa de kläder jag fick av mamma här om dagen. Alltså det är inte så roligt att se 2 skjortor, en vit och en blå/vit randig kanske och en svart tröja. Men underkläderna och klänningen är nog lite roliga att se! Slänger upp de här imorgon eller på fredag :)


Handlingslistan..

Min mobil ville inte skriva handlingslistan utan bytte till detta: ha dök gallsten.. Hmm? Oookej.

Sitter iaf och skriver lista på det som ska handlas imorgon. Alltså det är sjukt svårt att komma på allt man ska ha bara sådär. Ibland är man ju duktig och skriver ner så fort man kommer på ngt men inte denna gången :p storhandlas ska de göras iaf. Känns inte som att vi har något hemma..

Är ni klara med allt nu inför jul? Inte jag. Har några få julklappar kvar att köpa, kuvert måste jag ha också samt strumpbyxor eftersom jag tydligen slängt alla mina? Nåja, inte nog med handlingen, vi ska storstäda imorgon också.. Ser jag inte fram emot. Fy vad tråkigt det är att städa!! :p Jag längtar iaf till fredag och uppesittarkväll med bingo, nygjord julskinka och bra på tvn! Avslutar kvällen med en eller två filmer innan sovdags, den sista är i vanlig ordning Polarexpressen :) Julkänsla i bott!

Tänk, för ett år sedan väntade vi på Tyra och nu ska vi fira hennes första jul :) Himla mysigt tycker jag (y)


Linda-tid

När jag har egen tid, helt själv så brukar jag bara sitta still på arslet och göra något jag tycker om.

Idag på min egentid så har jag valt att sätta mig framför tv-rutan där filmen Monster till svärmor visas på tv11 och självklart med lite glass att avnjuta. Åh, trivs så med mina små stunder :)


Ego bilder ??

När Tyra själv får klicka ;)


I sorgens stund..

Idag har det varit begravning. På väg och ska hämta Tyra nu. Nu behöver vi, och absolut Krikke vår älskade lilla solstråle.

Återkommer senare idag med lite gladare inlägg!


En dag med Levi och Jossan


Shopping!!

Åh, lite nytt till mig. Tusen tack mamma som kände för att skämma bort mig idag. 2 skjortor, en tröja, en klänning och underkläder är med hem :)

Fick även en julklapp med mig hem som jag ska lägga i min julstrumpa och öppna på julaftonsmorgon :)

Ett medel till att ta ur löshåret kom idag också. De va verkligen som aceton :s dret. Men jag får ju ur håret iaf, så ja även en hårfärg blev med hem idag då min vackra utväxt ska bort innan jul :p


Noplisar!

Fryser så blir att krypa under täcket strax. Film, jaa vad ska man se tro! Någon julig kanske :)

Har ni några speciella filmer ni alltid kollar på runt jul? :) Jag och krikke kollar på massa julfilmer som Ett päron till farsa firar jul, The Holiday (kollar jag på), Grinchen, Ensam hemma 1 och 2 och massa fler filmer. Men just dagen innan julafton så kollar vi på Polarexpressen innan vi ska sova :) Självklart kollar vi på någon av alla versioner av En julsaga. Underbara allihopa ju. Men det är olika om den ses på uppesittarkvällen eller på själva julafton. Det är ju mysigt att se den både innan och under julafton tycker ja men helst vill jag se den på julaftonsmorgon :)

Sov gott hörni så hörs vi imorgon!


Din dag!

Idag skulle du fyllt 24. Jag säger grattis till dig älskade Micke med ett leende på läpparna, ler av tankarna om allt roligt vi gjort tillsammans.

Micke, jag saknar dig. Både tårar och skratt ger du mig. Skratt när jag tänker på hur rolig du va, tårar när jag inser att jag aldrig mer kommer få prata med dig, ge dig en kram eller skratta med dig när du berättar dina roliga saker!

Jag minns ett samtal, du ringde och ville töla lite. Du berättade om en kille du bodde bredvid när du va och jobbade på något ställe. Killen hade fått ryck och slagit sönder en stol och haft ryck. Haha jag kommer aldrig glömma det skrattet du gav i telefonen när du berättade om grannen, hur roligt du tyckte det var :) hehe!

Grattis älskade vän, jag glömmer dig aldrig!


Hos Tyris farmor och farfar

Tyra sitter på farmors arm och pratar som bara den. Kollat på Julkalendern här, lite spännande nu faktiskt ;)

Ska strax dra oss hemåt och laga mat till mig innan jag avlider av hunger här. Det kan hända att det blir pizzerian som får laga min mat idag :p Oavsett så blir de adventmys med tända ljus sen och film, men film får det blir när Tyra somnat. Ska se på lite barnprogram med Tyra eller leka i babygymmet innan det är sovdags för henne :)

Hoppas ni har en trevlig 4:e advent allihopa :)


Njuter

Vaknade av en pratande, gurglande bebis. Gick upp, kollade på Julkalendern från igår på svt play då jag missade det igår. Satte på tvn och då precis började det en Harry Potter film så jag och Tyra satte oss i soffan och gosade till filmen. Efter en stund blev lillan trött igen och det va dags för att sova lite förmiddag.

Nu hör jag att hon ligger i sängen och skrattar så hon har väl vaknat nu antar ja :) Ska hämta mitt hjärta och se klart på H.P innan det blir dusch osv.

Åh, jag njuter så otroligt mycket av våra lugna och mysiga förmiddagar :)


Dålig uppdatering.

Dåligt från min sida, ja vet. Har varit lite fullt upp senaste dagarna bara. Men jag tar igen snart. Lovar :)

Vad gör ni ikväll?


Limpa med ost!

Ja ska fatta mig kort då jag har lite bråttom..

Mamman tittar bort, Tyra smakar på mammas ostsmörgås.. Bus!! :p jaja det va ju gott iaf ;) Kan tillägga att hon sög på den och inte åt åt. Men som sagt, gott va de ;)


Vad hände?

Tyra har vändt på dygnet nu igen. Uppe till runt 00.00 tiden, INTE BRA :p busonge! Försöker verkligen natta henne tidigare men hon väääägrar sova och håller sig vaken in i den sista lilla energi från hennes lilla kropp. Jag ska inte klaga MEN tidigare än 00.00 vill jag faktiskt ha henne i säng, för bådas skull. Vi sover inte bort så mycket av dagen och vi har lite bättre rutiner, om man nu kan kalla de för rutiner ens :s

Efter helgen ska hon va som vanligt igen, det är vårt mål iaf. Sist hon vände på dygnet va också en torsdag/fredag. Känner hon på sig att det är helg tro? ;)


En julsaga

Barbie's julsaga för att va exakt. Tyra fick ju välja en film jag höll upp på affären för några dagarsen. Hon sög tag i den och skulle stoppa den i munnen, jag tog det som att hon ville ha den.

Nu kollar vi på den iaf och Tyra pratar med tvn när det glittrar och glimmar av de andar som dyker upp på natten hos Barbie :)


Resultatet

Självklart proppade jag i allt som fanns i min väg att hänga i granen :p haha! Det duger, den ska ju bara stå uppe ca 2-3 veckor ändå!

Självklart hjälpte Tyra till, världens goaste hon :)


Julgran!

Då är man hemma efter en sväng i stan där de blev påhälsning hos mormor, fick god mat och äppelkaka. Fortsatte sedan mot Ikea och bergvik för att avsluta dagen med att köpa en julgran!

Nu står den i nät här hemma och bara väntar på att få bli klädd med kulor, glitter och ljus (m.m..) Men först ska Tyra få sig ett bad och få komma i pyjamas!

Har ni gran? :)


Kan själv!


Redo!!

"Mamma kom fort!! bästa år har ju börjat!!" - Tyra


Svar på frådestunden!

Vill börja med att tacka för era frågor samt alls kommentarer om en bra blogg och vår underbara dotter, ni är toppen allihopa, verkligen :)

Då ska vi se, vi tar alla frågor här tycker ja så ni har lite att läsa :) Jag har valt att inte ta med era namn vid varje fråga utan ni vet med er själva vad ni frågat och om någon vill veta så syns det ju i inlägg längre ner :)


Vart är pläden hon ligger i köpt ? Såg mysig ut :)
Hur kände du att du var redo för barn? Och hur kände din pojkvän att han var redo?
Vad har du jobbat med och vad vill du jobba med i framtiden?
Nu när ni haft lilla Tyra ett tag, vad anser du varit det jobbigast med att bli förälder? Och även det bästa?
Har du förändrats som person?
Hur kommer ni fira eran första jul tillsammmans med Tyra?
Vad är ditt bästa julklappstips till en liten?
Beställer du mycket kläder (till både dig och Tyra) och leksaker?
Och vilka sidor kan du tipsa om med fina kläder och bra leksaker?
Har ni börjat ge Tyra smakportioner och gröt? Och hur går det isf?
(Ang Kina-mix) Är det ngn färdigmix som man bara tillsätter köttfärs eller har du gjort den från "scratch" så att säga?
Vad ska Tyra få i julklapp?
Vill du ha syskon till tyra?
Hur ser en vanlig dag ut för dig och Tyra?
ångrar du nått du gjort i ditt liv? Isf vad?
Jag undrar vad du önskar dig i julklapp?
Hade du planerat att återuppta cheerleadingen?
Den miranda nallen du fick som det stod Tyra´s namn och födelsedata på vet du vart den kom ifrån?
Vart är pläden hon ligger i köpt ? Såg mysig ut :)
sv: Det är en liten åkpåse med ben skulle man kunna säga, eller overall utan armar. Tyra fick den på dopet och jag vet tyvärr inte vart den går att köpa. Det borde finnas på sidor med barnsaker på!
.
Hur kände du att du var redo för barn? Och hur kände din pojkvän att han var redo?
sv: Jag tror inte jag kände mig helt redo, gör man någonsin det? Stort ansvar och stort beslut att ta. Krikke kände sig nog inte redo han heller men eftersom vår graviditet kom lite som ett brev på posten tog vi ett beslut, det rätta, för vad skulle vi göra utan vår sessa :)
.
Vad har du jobbat med och vad vill du jobba med i framtiden?
Sv: Jag har jobbat mestadels i butik och på krogen. Jag skulle vilja starta eget eller göra karriär i något jag tycker är roligt, som musik exempel.
.
Nu när ni haft lilla Tyra ett tag, vad anser du varit det jobbigast med att bli förälder? Och även det bästa?
Sv: Jobbigast var i början när det va så korta sovtider. Jag hade ju en väldigt utdragen förlossing (som ni kan läsa om HÄR) och det tog extremt på mina krafter, plus att jag förlorade mycket blod. Allt de gjorde ju att man behövde sova i ett år (kändes det som ;) hehe) men fick aldrig tillfälle att sova ut. Så när jag va så trött och inte orkade med mig själv (aldrig tänkt så om Tyra faktiskt) så fick mamma komma och ta Tyra över natten så jag och krikke fick sova. Gissa vem som smet upp på natten när hon vaknade? Jag ;) Bästa är att vakna på morgonen och mötas av ett leende, att få henne skratta och att få känna att hon är min, vår.. bara vår dotter! Hon är den största glädjen i livet :)
.
Har du förändrats som person?
Sv: Både ja och nej.. Fortfarande gamla knäppa jag men mer blödig. Mer förstående för "vuxenvärlden" och livet har fått en helt annan mening.
.
Hur kommer ni fira eran första jul tillsammmans med Tyra?
Sv: Vi kommer fira den som vi gjort tidigare. På dagen med mina släktingar och på kvällen med Krikkes :)
.
Vad är ditt bästa julklappstips till en liten?
Sv: Svårt att säga. Beror ju helt på ålder, men leksaker har väl aldrig något barn tackat nej till :)
.
Beställer du mycket kläder (till både dig och Tyra) och leksaker?
Sv: Nej jag köper mest i affärer faktikst men ja det blir väl endel då jag ser en riktig glädje i att shoppa.. Farligt ;)
.
Vilka sidor kan du tipsa om med fina kläder och bra leksaker?
Sv: Oj, det finns mkt sidor. Två exempel är: Babyshop.se , Zara.se
.
Har ni börjat ge Tyra smakportioner och gröt? Och hur går det isf?
Sv: Hon har fått smaka på lite potatis, palsternacka, mango, päron, blåbär osv. Ingen gröt ännu men jag hittade någon gröt med grönsaker på burk som vi ska testa. Mango är en favorit, det är något som är säkert iaf ;) Morot fick hon en rejäl rysning av så jag antar att det va äckligt ;) haha
.
(Ang Kina-mix) Är det ngn färdigmix som man bara tillsätter köttfärs eller har du gjort den från "scratch" så att säga?
Sv: det är en mix jag köper i affären. Kolla i frysdisken, där finns det :)
.
Vad ska Tyra få i julklapp?
Sv: Av mig och K får hon en gåstol och en leksak hon valde ut själv ;) Sen får hon väl miljoner olika saker av farmor, farfar, mormor och morfar, haha :)
.
Vill du ha syskon till tyra?
Sv: Ja det vill jag absolut men inte än :)
.
Hur ser en vanlig dag ut för dig och Tyra?
Sv: Vi börjar vår morgon med ett stort leende, ALLTID. Hon ler jämt när hon ser att jag kikar på henne genom springorna på sängen :) Vi byter blöja och antingen går upp eller lägger oss och kramas lite i sängen och pratar om fläkten i teket som är en bra kompis när den snurrar. Sätter på barnprogram när vi kommer upp och myser i soffan tills Våra bästa år börjar 10.20, om Tyra vaknat tidigt somnar hon innan det hinner börja men annars under tiden. Ska vi iväg någonstans tidigt så struntar vi i våra bästa år och gör oss då klara ist. Men om vi inte har bråttom så får hon sova middag i pyjamas och jag passar då på att göra mig själv klar, duscha osv. När hon vaknar är det kanske mat för henne och kläder. Ska vi vara hemma brukar vi antingen hoppa i bärselen och hon hjälper mig ex plocka lite här hemma eller så leker vi lite i babygymmet :) Lite olika vad vi brukar göra. På dagen sen kanske vi är i stan och umgås med någon innan det bär hemåt igen för lite pappa gos, badning om det ska göras och lite mer lek och kanske någon liten barnfilm. Någon tupplur kan tas om den inte togs i bilen hem vilket det oftast brukar vara. Sedan är det full rulle med skratt och mass bus tills Tyra bestämmer sig för att sova vilket oftast nu inte är innan 21.30 men innan 22.30. Alla dagar är olika och hon har inga direkta tider så mer än att jag vet att det går ngr timmar emellan varje lur och ibland överraskar hon med bara någon lur på dagen.
.
ångrar du nått du gjort i ditt liv? Isf vad?
Sv: Det finns nog saker jag ångrar men inget jag lägger energi på längre. Gjort är gjort och det går inte tänka på det hela tiden för då går det inte att gå vidare. Men visst finns det saker jag gjort som jag ångrar och som jag bittert fått ångra. Men sen finns det också något som låter What goes around, comes around. Alla har vi väl gjort ngt vi ångrar och fått ångra bittert :P
.
Jag undrar vad du önskar dig i julklapp?
Sv: Jag önskar mig ett solkort (blek som pappret är jag nu), presentkort på IKEA, kläder m.m
.
Hade du planerat att återuppta cheerleadingen?
Sv: Yes så är det tänkt. Ska se om jag kan börja igen någon gång i början på nästa år :)
.
Den miranda nallen du fick som det stod Tyra´s namn och födelsedata på vet du vart den kom ifrån?
Sv: Den är beställd från något ställe i London. Har tyvärr inte hittat vart. Testa att googla så ska jag se om jag kan få reda på det. Skriver isf!
.
.
Nu snart blir det sängen för min del. Tack igen för era frågor. Alltid kul! Vill ni veta något mer kan ni skriva era frågor i frågerutan till höger. Klicka bara på "Fråga, jag svarar" och ställ er fråga där så har ni svar inom 24 tim :) Godnatt kära läsare!



Ps. Sorry för alla tråkiga app-inlägg men min dator har näst intill lagt av så jag sitter inte ofta vid datorn just nu. Men inom en snar framtid (förhoppningsvis januari) så ska jag köpa en ny dator och det blir då lite roligare inlägg :) Ds.

Ang frågestunden!

 

Ska sätta mig och kolla på Julkalendern strax och efter det har jag tänkt jag ska börja svara på lite frågor från frågestunden. Får se om jag svarar på alla idag eller om några får dyka upp imorgon också :)

Håll utkik! :)

 


Mamma kan jag ha den här?

 

 


Gillar mer och mer..

Hemma igen och gosar oss. Tyra sov en halvtimme och jag kollade på Julkalendern. Jag börjar gilla den mer och mer faktiskt, nu när man "känner" dem lite bättre :)

Men nu ska vi gosa vidare här. Bjuder på en bild på min gosiga snutt. Glöm nu inte ställa era frågor i inlägget längre ner. Ikväll eller imorgon svarar jag på de frågor jag fått in.


Packar ihop!

Jag och Tyra ska åka till bergvik och handla lite mat till henne och fördriva tiden lite i detta extremt tråkiga väder!

Ska byta byxor på min lilla tomte här. Hon skulle va tomtetjej idag va de tänkt men klänningen hon fick av sin farmor och farfar va alldeles för stor :p Men andra byxor på och sen drar vi oss nog snart.

 


Lucia

Lusselelle lusselelle elva nätter före jul!
Glad lucia goa läsare, hoppas ni får en toppen dag!



Sängen!

Har redan lagt mig i sängen. Legat här i snart 25 min. Skönt att komma i säng i tid även om den där egentiden i soffan på kvällen är skön. Men imorgon är det lucia och jag ska ställa kl och se om jag orkar gå upp och koka gröt innan och kika på luciatåget på tvn och även Julkalendern :) Jag brukar va ganska duktig på att trycka bort alarmet och somna om, men vi får väl hoppas på det bästa ;)

Frågestunden i inlägget längre ner får fortsätta något dygn till. Några frågor har ramlat in och det tycker jag är himla kul :)

Men nu ska jag försöka lägga igen mina blå och sova, vilket inte lär bli svårt ;) Godnatt på er!


Min älskade, som idag började med "mame, mam, baba" :)
åh så go hon låter!

 


Outfit for the day

Hellåå. Korten idag fick bli i i mörkret. Blixten gjorde bara korten konstiga. Fick ett med blixt så ni ser lite bättre. Detta ska jag iaf springa i på stan idag. Jag och Tyra ska med Josefine A till stan för hon ska handla julklappar!

Jag har då idag dragit på mig något jag trivs massvis i. En tröja med armar i annan färg än resterande, älskar sådana tröjor. På benen har jag dragit på mig mina svarta jeans jag köpte på barnavdelingen på kappahl för några dagar sedan, svarta byxor/jeans är nog det snyggaste jag vet i byxväg.

Min svärmor blev helt till sig när hon hörde vilken storlek jag tog :p haha, så rolig :) Men ja är ju inte så stor på jorden så en liten storlek räckte gott och väl. Lite kortare än vanligt men underbart sköna, dessutom va de 25% rabatt så jag gav bara lite över 100-lappen. Toppen!

Glöm inte ställa er fråga i inlägget under. Kram till er och ha en bra dag!

 


Frågestund!

Vi kan kära en frågestund på 24 tim. om ni vill? :) Ställ era frågor i detta inlägget så svart jag på alla frågor imorgon vid den här tiden.

Något speciellt du undrar eller bara vill säga något, spit it out :)


Ps. Jag är 1,64. Ganska kort med andra ord :p Ds.

 


Fråga ang graviditet

Hej Linda! Vad underbart söt din lilla Tyra är :D Jag har en fråga, efter man fött barnet hur länge tar det innan magen sväller ner? Måste man träna något för att kunna få tillbaka sin gamla kropp igen? Kram! Ta gärna upp detta i ett inlägg :D


Hej Viktoria! :)
Jag tror det är olika för olika människor. Men just kulan som ska gå ner är ju livmodern som ska återta sin storlek igen och det kan ta några veckor om jag har förstått rätt. Min mage va nog tillbaka till "sitt vanliga jag" efter 2-3 veckor. Jag hade ju nästan bara mage och var vattenfylld så mina kilon ramlade ju av mig så någon träning så har jag aldrig behövt. Det där beror nog lite på hur ens kropp handskas med graviditeten och de kilon man lägger på sig. Jag gick upp 16kg allt som allt och 14 kg va borta på 2 veckor och de resterande 2 kg försvann av sig själv med tiden. Nu ligger jag 0,4kg under min startvikt och väger alltså 49,5. Som jag brukar göra. Jag har pendlat mellan 47-49/50 i några år. Men tillbaka till ämnet :p Träna får endel göra för att komma tillbaka medans andra kroppar bara går tillbaka själva.
Funderar du på att skaffa barn eller du kanske bara är nyfiken? :) Tack för din fråga iaf och ha en trevlig 3:e advent :) Kram kram


Bilder: gravid och efter graviditet.

 


Goa läsare!

Hej godingar! Vad har ni för er? :) Själv står jag med Tyra i bärselen och kollar på Disney Channel. Väntat på att svärmor ska komma och hälsa på :) Ska laga lite mat snart och greja lite också tänkte jag.

Till er söta så ska jag besvara era kommentarer senare idag/ikväll om jag hinner :) Annars såklart imorgon! Uppskattar varenda en :) Stor kram till er!



Magneter

Läckra kylskåpsmagneter som jag hittade igår och tyckte kunde pimpa upp min kyl och frys lite ;)

 


Gaaah..

Vad tusan ska jag ha på mig???
Får se om jag hinner med en bild på
mitt klädval sen.


Timon och Pombaa

Godmorgon. Idag vaknade Tyris vid 7.40 med lite magknip så lite massage och gungning så la hon av en brakare och somnade om så gick vi upp vid 9 :)

Nu sitter hon i mitt knä och kollar på Timon och Pumbaa, vänder huvudet upp och är kvar så tills jag pussar henne på kinden :p hehe goding. Åh igår satt hon i mitt knä utan stöd som hon brukar göra i knä, jag sa att mamma skulle ta henne snabbt för jag skulle dammsuga. När mamma närmar sig och säger "ska du komma till mormor" så sträcker Tyra upp armarna lite som att "jaa ta upp mig", skitgooo :D

På tal om sitta så sitter Tyra själv men väldigt korta stunder. Hon sitter alltså inte så bra att jag kan sätta henne på golvet och gå, tillslut ramlar hon ju åt sidan menar ja. Men i sängen och så sitter hon korta stunder (ibland inte alls beroende på bushumör :p) och i knä sitter hon jättebra utan stöd. Tror att det är knät som balanserar henne på ngt vis eftersom hon sitter så bra då. Men oavsett är de kul att se när hon sitter och sen ramlar åt sidan i sängen och flinar eller skrattar :)

Nåja, idag ska vi på Sebastians dop så när Tyra ska sova middag så ska jag hoppa in i duschen och försöka hinna göra mig klar innan hon vaknar igen. Hoppas ni får en bra dag så hörs vi senare :)

 


Julklappar

Hej hopp! Hinner inte skriva så mkt nu men har varit i stan och handlat julklappar, varit på jobbet och handlat. Nu blir de hem och städa, se på idol och laga mat!

Vi hörs sen :)


Linda & lilla Tyra

Nytt namn på bloggen. Ja, jag kallar den nu Linda & lilla Tyra ist för Linda Rangfeldt - mamma till Tyra.

Vilket tycker du passar bäst,
Nya eller gamla?

 


Lunch

Idag äter vi kina-mix med gräddfil vid sidan av, nomnom :)


Mail!

Hej hopp. Såg nu att jag fått ett mail av en tjej som skriver och berättar att hon väntar sina första barn (tvillingar) och undrar hur min mage ser ut idag.

Jag har ju lagt ut kort på magen när Tyra va några veckor och den ser väl densamma ut nu men tog två snabba bilder i spegeln så du kan få se Jenny. Alla människor är olika och du som bär tvillingar får ju kanske en lire större mage än jag hade men för de kan den ju gå tillbaka. Och jag lovar att när dina barn väl är ute bryr du dig inte så mkt om det just då :) Stort lycka till och häftigt att du ska få två, vilken upplevelse! :)


Magen nu framifrån och från sidan.

 


Godmorgon!

Vad ska ni göra idag? :)

Vi vet inte vad vi ska göra. Kanske åka till stan och fixa julklappar och hälsa på älskling på jobbet lite senare ikväll kanske. Vi saknar honom såklart när han jobbar på kvällarna :)

Nu ska vi kolla klart på Våra bästa år och leka drama Queens ;) BYL.

 


Kvällens skratt..

Alltså... Hahah..


Sprutor och tårar

Idag fick Tyra sprutor i benen igen, 5 månaders sprutor.. eller va ni vill kalla dem. Krikke gick inte ens med in denna gången, han tyckte inte alls om att se henne så ledsen förra gången. Så idag fick krikke va utanför och med in följde Nina, Tyras underbara farmor. Hon fick stå bredvid Tyra och leka med en leksak medans jag stod bredvid och grät, i vanlig ordning. Men idag höll jag mig faktiskt under första sprutan men innan nästa va satt så grät jag.. Det gör ju så ont i mig att Tyra får så ont och blir så ledsen :(:(

MEN nu är som tagna och nästa blir inte förrän hon är 1år, tack gode gud för det! Vi fick iaf guldstjärnor "i kanten" av farmorn för att vi varit så duktiga ;)

Vi fick även mäta och väga idag trots att vi gjorde det i fredags. Men i fredags så hade hon gått ner 205 g så de ville ha en viktkontroll på henne men eftersom hon ökat nu igen så såg allt bra ut. Hon gick nog bara ner i vikt för att hon varit sjuk. Nu är hon hela 67,5 cm lång, inte växt lika mycket nu som tidigare men hon växer ändå och blir lång :)


Mammas trötta älskling några få timmar efter sprutorna <3

 


En dagens tack

Visst visst!

 


Tisdag

6:e december redan.. Snart är julen här. Men först lucia, myyyys tycker jag! Kommer bli annorlunda på jul i år, med stämningen tänker jag på. Med några av de bästa i himlen får man se ljust ändå, det är ju Tyras första jul :)

Har ni kikat på Julkalendern något då? Jag kollar varje dag. Än så länge så tycker jag väl inte att det är någon höjdare men det är ju kalendern, måste ju kika. Det får en liksom att känna lite mer julstämning :) Längtar tills jag ska fixa granen, de blir så mysigt med gran tycker ja. Förra årets var ju stoooor och fin (kan visa bild när jag sitter vid datorn någon dag), i år blir det mindre. Allt barr åkte typ av den och jag lovar er att det va MYCKET barr att ta upp så krikke har sagt nej till en äkta gran i år :p Men jag övertalade honom till att ha en äkta men liten gran, de luktar ju så gott och är så fint med riktiga granar, även om det är mer bekvämt med en i plats :p Vi hade alltid det hos mamma, smidigt att bara packa upp och ner.

Ska byta lite blöja här på min lille plutt som idag förhoppningsvis är feberfri. Hon va febrig igår också och sovit dåligt inatt. Inte lätt att va liten och sjuk.

 


Febriga tjejen!

Vår plutt har 38,6 i feber, blank i ögonen av detta och lite trött av sig. Men tror ni hänger läpp för de? Icke :) pigg i övrigt, pratar massvis och skojar. Klart hon gnäller till ibland, men som sagt, hon är ju lite tröttis.
Jag och min trötta älskling <3

 


one.


Av Linda Blom

Kan inte vara mer nöjd med Tyra's dopkort! Tusen tack underbara Linda <3

Dessa är 3 av 16 kort. Ska bli såå spännande att se alla :)
De är både i färg och svart/vitt.

 


Du är vårt ljus!

 

 


R.I.P

Det som man inte vill ska hända har hänt, den sorg man inte vill känna är här.. Igen, i december. Idag gick en nära nära släkting till min pojkvän (och självklart Tyra) bort. Det är så sorgligt, så oväntat och så orättvist.. Vila i frid underbara du <3

Snart är även Älskade Micke's årsdag här. Fy det har snart gått ett helt år. Jag saknar honom lika mycket idag som dagen han lämnade oss, jag är lika ledsen än och kan bryta ihop över det när som helst. Det kommer fortfarande i omgångar..

Jag saknar och älskar dem alla, alla nära och kära i himlen.. Som Micke, morfar, Cina, Gun och många långa fler.. Många av er som vi saknas gick bort alldeles för tidigt. Ni var inte klara med livet på långa vägar. Men vi ses igen, jag bara vet det.

Dagar som denna så är de ju ruskigt jobbigt och då kommer det så lägligt att en söt läsare/passerande och skickar en kommentar som gör en så himla glad! Kopiera och kliv in på denna sidan och kika på videon, jag smälter:

http://naattiis.devote.se/blogs/14552438/mysfaktor-100.htm


Storm

Morrn! Tyra ligger och babblar med figurerna på tvn och jag kikar ut lite och ser en "storm" utanför fönstret. Nej men jisses va de blåser. Låter ibland som att våra fönster ska flyga med, molnen på himlen flyger förbi som en tant i permobil - inte så fort men ändå med en bra fart.

Så dagens planer.. Vi stannar nog inne idag.

 


Min kusin..

Är jääävligt grym på att rita av folk m.m.
Ärligt, hur bra är inte detta??!!


Fredag - Aldrig vaknat så tidigt!

Hej hopp fredagen är här. Min mobil dog igår när jag va in till stan och därför blev det ingen bloggning. Va och köpte julklapp till Krikke igår. Hittade äntligen något jag tror han kommer gilla. Ja kan ju hoppas iaf ;)

Idag gick vi upp tidigt då vi glömt bort tiden för när Tyra skulle få sina sprutor. Jag trodde vid 9 men hon va inte där så antar att de blir vid 12 då. Jag hade ställt kl på 7.30, Tyra vaknade innan det.. Whaaat? Va håller ungen på med? :p haha Vi har nog aldrig gått upp så tidigt då hon iaf brukar sova till 9. Men jag hoppas att om hon ska upp så tidigt om dagarna att hon vill somna tidigare på kvällarna så man får lite egentid innan man vill få sina timmars sömn :) Vi som hade det så bra tycker ja ;) haha!

Ikväll jobbar Krikke så jag och Tyra ska i vanlig ordning på fredagar ha Idol-mys här hemma. Laga någon god mat till mig och Tyra ska få god smakis. Men på tal om mat ska jag nog se om det finns lite frukost att käka trots vårt tomma kylskåp (läs: slut på smör).

 


5 månader!

Grattis mammas älskling!
Är stolt som får vara din mamma.
Bästa valet i mitt liv var att behålla dig <3

 


RSS 2.0