Gäsp..

Hemma och i sängen. Är så himla trött så uppdatering och bilder får ni imorgon. Har lite att visa och berätta. Ska vara hos Barnmorskan vid 11 men vi hörs innan de :) Imorgon går vi också in i vecka 38, wihoo :) Godnatt på er!


Gött att sitta lite!

img_8058 (MMS)

Nu ska tanterna fika här! Nej jag ser inte mig själv som en tant utan tänkte mer på mamma och mormor ;) jag själv har köpt en festis och sådana där minibits-kexchoklad. Fattar ni vad jag menar? :p Kan säga att någon rolig shopping har de inte blivit ännu :p fan knappt köpt något alls, men än tar inte dagen slut. Nu strax ska vi åka över till Norge och kika lite! Får se va långt in vi åker. Men på återseende när jag är tillbaka inom Sveriges gränser igen då!


Minnen!

Fotograferingen med bago, vilken härlig dag det var!
På den tiden som Ellen var med i KICK!






Music in the morning!

Godmorgon gott folk! Sovit gott? Det har jag, när jag väl somnade vill säga. Fasan va jag hade svårt för det inatt och det blev inte bättre av att man hade en bebis som låg och tryckte på urinblåsan, fasan va jag va uppe och kissade :P När jag tillslut hade somnat in så vaknar jag av att Kristoffer säger "Nej nej nej" till mig så jag vaknade och kunde inte somna igen :P haha. Jäkla skit, men efter att jag kröp lite närmre och snodde lite värme så somnade jag gott tätt intill honom :) Tackar vi för.

Käkade nyligen frukost och kollade på Jim's värld men är nu dags att göra sig iordning så jag kan sätta min i bilen och åka mot mamma sen. Yes, idag är det ju dags för shoppingturen mot Charlottenberg och Norge som gäller. Som jag har väntat och längtat efter denna dagen, haha! Nåja, håret ska plattas, sminket ska på, kläder ska letas fram och åka på så jag får nog dra på tempot lite här hemma nu! Hoppas ni får en bra dag. Vi hörs via sms och mms senare idag!


BB info på sjukhuset!

Idag var vi ju iväg till sjukhuset för att få lite info om just BB och de avdelningar som hör till. Vi kom dit och alla par, vilket va väldigt många, samlades i en stor sal där vi fick sitta som i en biosalong ungefär. Där satt vi och lyssnade på 2 undersköterskor som berättade saker och visade bilder. Vi fick bl.a veta att detta sjukhus är ett av de som man inte får ha på mobilen inne på förlossningen men att det finns en telefon i varje rum som man får ringa på gratis. Krikke kom på smarta idén att sätta på flygplansläge.. ja tyckte han men jag vet inte ja :P hehe. De berättade lite vad som finns på förlossningsavdelningen och vad som är bra att tänka på. Kan dra lite som va bra att tänka på: Mynt - till parkeringsautomat då de inte tar visa kort och även mynt till kaffeautomaten på förlossningen om man vill ha något där. Cd spelare - finns bara en kvar då de andra blivit stulna så vill man vara säker på att få lyssna på den musik man vill, om man nu vill ha musik så kan man ta med en egen. Energi - bra att ta med cola, kanske någon godisbit, smörgås osv som mamman och framför allt en hungrig pappa kan ha och äta på. Mamman förses med saft och sådant men just mat om det drar ut på tiden kan bli svårt att få tag på ifall det är nattetid. De berättade även för oss vad som kan vara bra att packa ned i våra väskor som ska med när det väl är dags men det är ju sådant man har lite små koll på ändå.

Infon om vilka bedövningsmetoder de har här berättade de också om och det tyckte jag va bra. De flesta sjukhus har det mesta men ibland kan det ju skilja sig men här har de allt. Till och med sjuksköterskor som är utbildade inom en viss massage som kan vara avslappnande :) Åh tur att ja kom på de, Kristoffer ska ju få massera mig lite så han lär sig litte tills de att vi ska åka upp ifall de behövs. Ska packa ner massage grejen (vet inte vad det heter) vi fick av svärföräldrarna i julklapp, den kan nog komma till bra användning unden förlossningen ifall det hjälper med massage vid ryggslutet.

Allt som sas idag är väl info man får reda på när man väl kommer in också men det kändes tryggt att veta att man kan ringa gång på gång om man undrar något eller om man känner att det är kämpigt att vara hemma. Man kan till och med få komma in om man tycker förvärkar är hemska. De kan då ge en något som lindrar smärtan lite eller något man kan sova på. Ibland får man åka hem och ta det och ibland får man stanna och sova kvar där. De berättade också att om man tror att vattnet gått så ska man ringa för att prata om det och kanske komma in på en undersökning för att kolla om det var vattnet som gått och isf om de är läge att åka hem eller kanske stanna kvar. Sådant är olika då det kan ta några dagar innan värkarbetet drar igång eller att de på sjukhuset sätter igång det.

Även om vi bara stannde en timme idag på infon så gav det mig mycket faktiskt. Kristoffer tyckte sådär om helheten men att viss info va bra för honom att veta också! De sa ju mycket om vad pappan kan vara med på och vad pappan eller den som är med mamman ska vara med på. Pappan ska ju följa sitt barn vart de än tar det ungefär! Men men, bra timma va det iaf! Nu jäklar är vi redo här.. ja snart! ;) hehe men jag hoppas faktiskt att hon kommer lite tidigare än utsatt datum. Vi längtar ju massvis efter vår lilla bebis nu! ♥



Älsklings T....!


Med färg i håret..

Sitter här hemma med färg i håret som rubriken avslöjar. Va på tiden då min utväxt hade börjat få fart och så snyggt är ju inte det. Idag har jag hälsat på Josefin och Levi en stund, åh Levi blir ju så stor lille gosen! :) Innan de va jag ju på stan och skulle in till labb och lämna blodprov för att BM ska få hb värdet på mig osv, men de hade stängt för lunch så det blev inget blod lämnat idag. Får fixa det innan jag ska till BM på onsdag!

Blev iväg och hämta Kristoffer vid 16.oo tiden och åka mot sjukhuset för lite BB info.
Men jag berättar mer om det sen, nu ska jag skölja ur mitt hår!


Full rulle!

Godmorgon eller förmiddag mina vänner! Vaknade förut och kikade då ut genom fönstret där jag låg gött under mitt täcke, en klarblå himmel, härligt! Frukosten är intagen och jag ska klä mig och göra mig iordning för att åka in mot stan och besiktiga mammas bil, lämna blod och kanske ta mig en sväng förbi Josefin och Levi innan de blir att hämta Krikke och sedan möta upp Polly och Felicia för ett besök på BB. Idag har de lite info och visning där som många gravida par åker på så man får veta lite mer så man slipper va som en yr kyckling när man kommer upp när det väl är dags. Ja, så man slipper va mer yr än man redan kommer va då av all nervositet och spänning :P

3 veckor kvar till BF och snart börjar det bli dags att kryssa på "Vad tror du" - listan där några av er har gissat vikt, längd och datum. Det är en av er som gissat på den 4:e juni redan. Jag misstänker att jag kommer få kryssa över den, men man vet ju aldrig ;) På onsdag iaf går vi in i vecka 38. Nu rullar det verkligen på här!

Ikväll efter BB besöket ska jag packa skötväskan tänkte ja. Krikke får självklart också vara med och packa om han vill de men jag har iaf tänkt lägga ner lite kläder och sånt vi behöver ha med till pluttan. Så ikväll har jag tänkt att även visa er vad som läggs ner och så. Skönt att ha den packad. Jag kommer även packa lite för mig själv så jag slipper stå där den dagen och få panik bland mina värkar och kanske glömma något för att man inte riktigt kan tänka klart :P Men ja, även min väska kan ni få en liten insyn i ikväll, av det som blir packat idag då. Kan nog inte packa allt för mycket heller :P

Men nu måste jag skynda på här så jag hinner, så vi hörs senare idag. Hoppas ni har en bra start på denna veckan!


Innan jag somnar..

Grattis underbara mamma på mors dag! ♥
Vad skulle jag göra utan dig? :)




Och även grattis till alla andra mammor där ute :)


STATUS:



Godnatt peeps.
Hörs imorgon vid frukost!


Säsong 1, igen..

Eftersom tvn inte har speciellt mycket att visa så har de kört igång Solsidan säsong 1 igen (ja jag vet att det varit ett avsnitt innan). Jag klagar väl inte så eftersom jag tycker den serien är förbannat rolig, men ändå :P Nåja, hur som helst så är det iaf vad jag ska kika på kl 21.00. Om ni inte sett Solsidan tidigare, vilket jag tvivlar på även om de fallen finns (min mamma exempelvis, hon har inte sett allt än men ska ;) hehe), så se serien! Den är riktigt rolig och de är riktigt sköna karaktärer i den!

Till allas förvåning ska jag göra våfflor strax. Ja ni kände nog ironin i den meningen, jag är ju ganska duktig på att göra våfflor relativt ofta. Men är man sugen på det så är man och inte ska man väl snåla då! Mätta suget! ;)

Så våfflor och Solsidan blir!


Tacksam!

Vill bara säga tack till era kommentarer och fina ord ni ger :) Jag är kanske inte snabbast på att svara på allt men de kommer. Alltså jag har blivit så trött av mig :P haha. Lillan får gärna komma snart, även om jag kanske blir ännumer trött då om hon har sömnlösa nätter osv, men nu va det inte det jag skulle prata om. Tack tack tack ni snälla som kommenterar. Säger det än en gång, gillar att klicka in på bloggen och se att man fått kommentarer :)

Kramar till er!


Reebok - Easytone!

Igår så nämnde jag att jag shoppat något jag är riktigt nöjd med, jag har nämligen unnat mig själv ett par Easytone's! De är så sjukt sköna att gå i och sitter perfekt på foten. Nu förstår jag att det inte bara är prat när folk berättat att de gått i dem hur länge som helst utan skavsår. De är som utgådda redan från start. Rekommenderar dem verkligen! Är så glad att jag tog tag i mig själv och köpte dem då jag velat ha dem ett bra tag och absolut nu när lillan kommer ut när det förmodligen kommer bli endel barnvagnspromenader. Skönt att ha ett par skor som "tränar en" och som är extremt bekväma att gå längre promenader i.


Det finns ju olika skor men de jag valde är dessa, ett par svarta Easytone Trend II



Dessa finns att köpas på lite olika ställen men
  jag köpte mina på Intersport för 1200:-
Värt varenda krona!


Det var jag värd!

Idag hörrni har jag unnat mig något jag egentligen skulle ha unnat mig på tisdag! Är super nöjd med mitt köp verkligen :) Vad det är får ni se i natt eller imorgon. Nu måste jag dra mig mot stan och käka mat så jag hinner de innan de bär av mot nöjes och jobb! Ha en bra kväll :)


Proppad med mat

Sitter i soffan och är så full som det går med mat. Jag kan trösta mig med att det blev lite städ och tvätthäng innan jag gjorde maten. Eller Krikke städade medans jag lagade mat och sedan plockade jag bort lite :) Kollar nu på Big bang theory och funderar på om man ska ta och hitta på något innan det bär iväg till Nöjes för jobb ikväll! Bara 3 gånger kvar med ikväll innan det blir ledigt och lillan kommer! Skönt att jag orkar jobba såpass länge men det är ju inte sådär jätteslitsamt så.

Men ska fundera ut något att göra nu. Hörs senare.


Magbilder

Tänkte bjuda på lite magbilder såhär på fredagskvällen! Bilderna är nyligen tagna så är alltså magbilder för vecka 37! Jag brukar mäta mig runt om varje vecka och nu är måttet uppe i hela 96cm från naveln till naveln (om ni fattar hur jag menar?)! Ta fram ett måttband och ta fram 96 cm. Det ser inte ut att va så farligt när man håller ihop måttbandet men ändå ser magen så stor ut :P hehe.



Så här är alltså magen i vecka 37!
Tänk att vår plutta ligger där inne och är typ helt klar för att komma ut till oss när hon känner för det. Konstigt när hon kommer ut och man ska förstå att det är hennes små sparkar till stora knuffar man känt där inne! Häftigt :)


Vecka 37... 37!!!

Ja detta skulle ju som sagt kommit upp i onsdags men jag glömde totalt bort det. Blev så mycket då jag och Krikke va på bio och det va fix med min bil hela dagen! Här kommer texten iaf, bättre sent än aldrig :)

BEBIS

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar med blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

Vikt: ca 3 kg
Längd: Omkring 49cm från huvud till häl


MAMMA

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden kan gravida kvinnor få svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.


PAPPA

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.


Mina tankar

37.. 37.. 37!!! Det låter ju jättemycket. Snart är det bara 3 veckor kvar (på tisdag). Egentligen kan det ju hända när som helst men jag lär väl gå över.. tyvärr! Det är iaf vad jag tror. Jag vill inte gå över, jag vill att hon ska komma senast den 23:e! Senare än så vill jag inte ha, haha :) Skulle hon komma den 23:e så har jag ju gått över 2 dagar och det är de jag kan gå med på, MAX! haha. Nej men det vore kul om det blev någon vecka innan BF faktiskt. Vi längtar ju så efter henne, är så otroligt nyfikna på hur hon ser ut! Jag är dessutom trött på att behöva vakna mitt i natten av att det känns som om min arm är på väg att gå av. Det gör verkligen skit ont pga detta jäkla vatten. Inte kul alls för det är inte alltid så lätt att somna om. Att jag måste vakna och springa på toa kan jag ta, det är ju bara att kissa och sedan lägga sig igen men armen är hemsk. Får hoppas att vattnet försvinner FORT efter att lillan kommit ut! Nu är det inte långt kvar, håll tummarna för att hon vill komma inom dessa veckor!


My day.

Idag har jag då varit i stan med Josefine A och Carro. Jag shoppade absolut ingenting. Jag kollade inte speciellt mycket i butikerna eftersom vi ska iväg till Charlottenberg på tisdag och shoppa. Får gå loss i affärerna där ist. Träffade kusinerna med barnen och moster på stan så blev lite prat med dem och blev sedan med Johanna och kollade på nya glasögon. Hittade endel som hon passade i! Blev sedan en fika med Josefine och Carro innan jag och Josefine begav oss mot affären och sedan hemåt. Väl hemma nu blev det pizza med Krikke och gustav. Jag åt väl en halv sen va jag proppmätt, typiskt mig. Har lite ångest då jag egentligen inte va sugen på pizza alls, men de kom jag ju inte på förrän pizzan stod på bordet :P Hade hellre käkat lite kinamix med gräddfil eller färskpotatis, köttbullar med gräddfil. Det är fan inga fel de :P Får käka det imorgon!

Nu sitter jag iaf i soffan själv här hemma då grabbarna stack och kollade på när Krikke's bror skulle fixa med sin bil. Vad jag ska göra har jag ingen aning om faktiskt. Har inte tänkt så långt men det blir väl en lugn kväll och massa slappande. Som ni kanske märkt så är jag inte riktigt lika aktiv i bloggen nu som för ett tag sedan. Blir lätt så när man är trött om dagarna och man faktiskt måste prioritera att vila än att blogga. Det är inte långt kvar tills lillan kommer och kroppen tar nog mer stryk än vad jag själv känner. Eller ja jag känner ju att jag blir sliten och så men de känner jag mest såhär när jag sätter mig ned och verkligen andas. Men men, det är iaf mycket därför jag inte är så aktiv ibland. När man varit ute hela dagen så är det skönt att bara slänga sig i sängen :P Men jag ska försöka hålla er så uppdaterade som möjligt! Nu ska jag ta och skriva till lite text om vecka 37 som jag inte gett er ännu! Glömde bort det totalt i onsdags! TTYS.


Jag är kär!



Finns det något vackrare?
Förutom att vi ska få vår egna lilla T till världen inom några veckor! :)


100 %

Fick ett meddelande på FB idag om att min manager / 100% Party har lagt upp något med mig i 100% bloggen. Jag kikade in och fick mig ett gott skratt på bara rubriken som löd: Linda & Tempramentet.
Till det låg denna video:



Hahaha, kan säga att det va mygg överallt, vi hade gjort det miljoner gånger och det gick inte få det rätt, alla gjorde olika hela tiden. Vi hade filmat hela dagen och tillslut så brast det lite och jag höjde rösten. Ja det va kul för mig att titta på, jag fick mig ett rejält skratt då jag totalt hade glömt bort detta. Så jäkla kul att det finns så mycket på film :) Något som mer är roligt i denna videon är Elenas armar, haha hon får dem verkligen inte att följa med :P hahah!

Ja, här har ni alltså lite behind the scens från sista videon vi (KICK) spelade in.
Klicka HÄR för att se musikvideon!


Vaken vaken

God morgon! Varit vaken i mer en timme redan men ligger fortfarande kvar i sängen. Kollar på tvn och har ätit lite frukost. Tror dock att jag ska försöka sova någon timme till innan jag går upp. Har vaknat endel i natt pga konstiga drömmar, fylld blåsa så man har sprungit på toa och sist så vaknade jag av att min arm värkte som satan. Så typiskt nu när ja börjat svälla med vatten osv. Känns som armen inte får blod typ men så fort ja ställer mig upp försvinner ju det onda :p Knepigt det där. Men som sagt, har blivit endel spring inatt så om jag inte sover någon timma till så kommer ja va som en zombie senare idag :p Vid 1 tiden ska jag med Josefine À in till stan ett tag. Ska kolla efter någon klänning eller något jag kan ha på min kusins student. Vill ha byxor och någon klänning över tror ja. Får se om man hittar någon bra :p haha. Nåja, vi hörs innan stan. Och btw har jag väl inte skrivit om vecka 37 än va? Får fixa de sen :) Godnatt en stund nu!


Volvo - jag rullar

Tänkte bara kika in och säga att de va ju inga problem med bilen nu inte. Bara att rulla på nu, härligt! ;)


Mobil outfits!

(Wish me luck med biiiiilen!)


Lite kul, kanske. Här har ni 3 outfits som är tagna med mobilen.
Vilken mobil outfit gillar du bäst?

1.




2.




3.



Kommentera med 1,2 eller 3.
En motivering är alltid kul också om ni känner för det!

Puss och kram till er!


GRRR för Jack!

Lovade er ett inlägg igår men blev sängen direkt vi kom hem ungefär. Åkte och hämtade bilen igår på vägen hem och väl hemma så blev det att slänga sig unden täcket och kolla på Big bang theory och How i met you'r mother, bara gosade innan vi slog igen våra ögonlock. Trots bilkrångel så hade jag en bra dag igår. Hade kul och mysigt med mitt hjärta!

På bion igår, ah jag kan bara säga Grrrr, Jack Sparrow har gjort det igen! Tycker han va lite mer ljushårig i denna filmen men ojoj va snygg :P haha. Tur att det fanns lite brudar med i filmen som Krikke kunde kika på medans jag dreglade över Sparrow, som resten av salongens tjejer också gjorde kan jag tänka mig :P Jag gillade verkligen den nya filmen med Pirates även om den är väldigt olik de andra filmerna. Charmen fanns där, humorn fanns där och Sparrow är alltid sparrow. Tror att många som är väldigt inramade på att de ska va just med Orlando Bloom och de andra så kanske de blir besvikna men nej, jag tyckte den va riktigt bra faktiskt och den ska absolut köpas och ställas i min Johnny Depp samling ;) Så jag säger: 5/5 - Såklart! :) Fast jag är nog fel person att fråga som oftast ger 5 av 5 när Depp är med. Inne i salongen fanns ju självklart lite halvt störande människor. Är det inte alltid så?, att man stör sig på folk som sitter framför eller brevid osv. Jag fick ett sådant gäng brevid mig. De tjejerna fake skrattade, gjorde high-5 så fort de tyckte något va bra gjort av någon i filmen och.. gaaah. De va allmänt irriterande, de satt och snackade som om de va de enda i salongen och det om något irriterar mig när man är på bio. Inte nog med det, de började med att komma in i salongen och sa högt så jag och Krikke skulle höra att vi satt på en av deras platser, riktigt sådär bitchigt. Då orkade jag inte hålla tyst och sa att deras plats va BREVID oss för om dom inte såg det så är det pilar brevid numren som visar vilken stol numret tillhör, IDIOTER!! haha, nej uuh de gjorde mig jäkligt irriterad en kort stund. Kopplade bort det sen och njöt av min och Krikke's bio visit :P



Nej, nu har jag älskat och klagat nog här för ett litet tag. Dags för frukost och göra mig iordning för att åka mot stan och besiktiga min bil igen och hoppas nu att den idag går igenom. Va ju bara den där jäkla handbromsen och spindellederna som skulle fixas och nu är de ju ordnat! Nu ska bilen va så gott som felfri! :) Hoppas ni har en superbra dag, här lyser solen och mycket av himlen är fri från moln, härligt!


Fullt fungerande bil sa vi va?

Jo men det skulle va bra om den vill gå framåt också. Lägger i växeln och ska åka... Inget händer! Blaaah. Nu är den inte värd mycket den stackars bilen. Trött ja blir, klart det ska krångla. Börjar bli smått stressad också eftersom ja ska hämta Krikke om 35 min också. Får bli utan smink och en risig oplattad toffs, men det är väl något charmigt med det med också kanske? Nåja, hoppas bilen kan bli klar idag iaf eftersom den ska besiktigas imorgon, annars får den väl stå tills den är klar och en ny tid får bokas. Börjar bli jävligt hungrig också eftersom jag inte ätit sen frukosten och den bestod bara av lite coco pops med mjölk. Men men ska icke klaga, ja får i mig mat snart :) Tycker dock synd om Micke som grejar som attans och dessutom fyller år idag. Rolig födelsedag :p haha! Nej fy, men får kika och se hur de går för honom nu. Tänkte mest avreagera mig ang skitbilen som jag tycker att den är just nu! :p


Fullt fungerande bil snart?

img_8313 (MMS)

Uh vad vi (läs: Mikael) grejar på bilen. Bara spänna åt handbromsen så är de klart sen! Är väldigt tacksam för all hjälp verkligen. Sjukt va snälla vänner man har! När de är klart så blir det  hemåt snabbt och platta håret och få mig ett ansikte, sen blir det in till stan och hämta upp papper sen babe. Då blir det äntligen käk och sedan bio :D myspys! Blir lite tyst i bloggen idag men skriver ikväll när ja kommer hem igen :) Ha en bra dag allihopa!


Tomorrow tomorrow!

Dåså, då va filmen slut. Älskvärd minst sagt. Satt och tänkte på min bil just, ska iväg och hämta upp Shippe som är snäll och hjälper mig med bilen imorgon. Han har grejat med den idag en hel del, eller ja det hade tagit 2 timmar att få bort EN skruv. Bra bil? Naa.. Shippe va knappast nöjd över den när han ringde :P haha. Men snällt av han att hjälpa mig iaf. Imorgon ska vi iväg och få spindellederna urpressade och de nya i pressade, om jag inte minns helt fel? Detta med att greja med bilar är ju inte riktigt min grej. Men ombesiktning på den när detta är gjort ska ju göras så skönt att få det ur världen. Sen är det bara att brumma och köra menar jag!

Annars idag då så har jag ju som sagt passat Elliot. Mamma va snäll och tog honom första timmen idag då jag försov mig som jag skrev tidigare i morse. Tur att jag har henne så hon kan ställa upp :) Tack mammi! Efter att vi passat E så blev det till affären och handla innan hemfärd. Blev endel gottit till herr Johansson nu när jag tänker efter. Men även jag kan väl va glad i glass ibland, fast jag föredrar mjukglass eller kulglass. Nåja nog om dessa gottigheter. Ska skära upp lite melon så jag kan ta min medicin. Glömde ta den till maten förut och är alldeles för mätt för en macka eller liknande till nu så lite melon borde funka. Imorgon är sista dagen jag ska ta medicinen och då ska bakterierna i urinet vara borta.

Trots att jag är trött så är en bra dag idag, 4 veckor exakt till lillans BF och imorgon vaknar jag för lite ärenden och sedan bio med älskling! Vi går dessutom in i vecka 37. 37, hör vad mycket det låter :) JA, så även imorgon blir en bra dag, en dag med massa mys för mig och min kärlek! Han sa precis att han längtar så tills lillan ska komma. Vi båda är så nyfikna på hur hon kommer se ut. En blandning mellan oss, vad tror ni det blir? ;) hehe. Nåja, hon blir eller är vårt allt oavsett vem hon är lik och inte. Vårt lilla hjärta :) Tack alla ni som kommenterar och mailar era lyckoönskningar, blir himla glad av dem! Blir även glad för era kommentarer över lag. Allit lika kul att läsa!

Men nu kryper jag ner i sängen med Krikke för lite Big bang theory. Hur bra? :)


Trött och åter trött

Är gött sliten och jag bara njuter av tanken av att vi faktiskt nu ska sätta oss och äta och bara slappa i soffan till Pirates of the Caribbean - At the world's end (3:an). Bara ligga still är skönt! :P Låter jättelat men idag har jag haft en lite halvlat dag då magen velat ge sammandragningar så fort jag "ansträngt" mig. Men har iaf haft en superdag med lilleman Elliot och mamma. Blev massa lek, lite gungning och bilåkning! Det va jättekul att dansa och sjunga idag, busfröt :)

Ska springa och ta upp pommes ur fritösen nu och sedan dra igång filmen.
Mer snack och annat efter filmen :)


Försov mig!

Duktig jag är som stängde av första väckarklockan och sov mig igenom den andra :P Sliten va jag nog eftersom jag brukar vakna lätt som bara den nu och vara pigg då :P Jag ska ju iväg och passa Elliot idag så det va ju tur att mamma va ledig och ville åka upp och ta honom tills ja kommer! Hon blir kvar då så ska vi laga iordning lite lunch och så medans Elliot sover en stund. Lunchar allihopa idag :)

Senare i eftermiddag när det är dags att lämna ifrån sig lille godingen så har jag en lägenhet att städa. Blah va tråkigt, men det måste göras. Ska då även passa på att tvätta några maskiner så vi får undan lite tvätt. På tal om tvätt ska jag lägga in alla kläder i lillans garderob igen för de ligger kvar vikta i en bag efter att jag va och tvätta dem i stan.

Men men, ska käka upp frukosten nu och göra mig iordning snabbt så jag kan åka in till lillen och mamma sen. HA en bra dag så hörs vi senare! :)



Ps. Jag älskar dig Kristoffer!! Du är helt underbar och go! ♥ Ds.


Björn Borg - necessär

Idag i stan så köpte jag lite Nivea cleansing wipes, hårfärg, ett fotoalbum till Krikke så han kan samla sina konsertbiljetter och så i. Jag köpte även en necessär till mig och det va på tiden! Den jag har mitt smink i nu är trasig och överfull. Måste rensa ur den lite :P Men min nya ska jag inte använda förrän det är dags för vår tripp till BB för barnafödande. På tal om nytt till det har jag även köpt ett par nya mjukisbyxor som ska få ligga oanvända tills det är dags. Gött att få hoppa i ett par helt nya och mjuka efter allt slit och jobb man gjort för att få ut det lilla (stora?) hjärtat!

Jag har tänkt berätta lite vad jag ska lägga ner i skötväskan, necessären och min väska. Kan även berätta vad Kristoffer lägger i sin bag om det är någon nyfiken blivande pappa eller kanske mamma där ute? Blir väl inget avancerat direkt men någon kanske är nyfiken :P Hur som helst så har jag en känsla av att den kommer packas jämt innan vi åker, men om det finns intresse kan jag ju fråga honom vad han tänkt ha ner i den. Iaf så kommer allt packas nästa vecka hade jag tänkt. Vi ska upp till BB för info på måndag, så kan ju passa att packa väskan efter det kanske. Det kan ju ske när som helst men tvivlar på att hon kommer tidigare än Juni :P Jag har dessutom inte tid att föda barn innan Juni ju ;)

Så här ser min necessär ut som jag köpte.



Den kostade bara 129kr så det va ett värt köp tycker ja!


Film time!

Ska nu springa in i köket och hämta jordgubbar och vispgrädde, mumma. Ska götta mig i soffan med Krikke till Pirates of the Caribbean - Dead man's chest (2:an) :) I stan idag fick jag med mig lite kraffs hem som jag tänkte visa sen. Eller det är väl en sak jag ska visa och resten kan jag bara berätta om för det är inga direkta "wow kolla vad jag har köpt ;D" haha :P Men en sak tänkte jag visa er iaf!

Hörs efter filmen peeps!


BILJETTERNA ÄR KÖPTA!!



Nu är biljetterna betalade till Pirates of the Caribbean, 3D! Ska bli himla kul att se den och att Krikke ville med är ett stort plus då han inte är något för bio direkt. Krikke skrev sms förut att det blir 1:an,2:an och 3:an de kommande dagarna nu så vi är lite uppdaterade. Jag kan dem typ utantill men det är aldrig fel att färska upp minnet. Dock tror ja vi får de lite kämpigt att hinna se 2 Pirates filmer på en dag om vi inte bara ligger hemma och nördar då. Tänkte, de är ganska så långa ändå. Får kika på 2:an och 3:an iaf :)

Och btw, fick upplysning om att En unge i minuten är slut redan. Trodde sista va idag jag, men icke. Vilken besvikelse :P Nåja, Pirates it is!


Monday!

Då va dagen igång då! Måndag och ny vecka. Ser fram emot måndagar då det är En unge i minuten på tvn. Tycker de är skitkul att titta på :p Imorgon är de bara 4 veckor kvar till lillans BF. Veckorna rullar på som bara den nu. Om en vecka finns lite planer på måndag, tisdag och onsdag, vad exakt får ni veta närmre de dagarna. Redan nu på onsdag ska jag och älskling bara tänka på oss två. De blir bio och kanske lite käk. Skönt att göra något bara han och jag :) Och självklart är det Pirates of the caribbean 4 vi ska se på bio ;) hehe! Ska sätta mig vid datorn nu och boka biljetterna, så jag inte säger för mycket här kanske :p haha. Men jag skriver lite mer senare idag!


Mycket till liten!

img_2949 (MMS)

Svärmor va förbi en sväng förut med en påse med massa kläder i som vi fått av en vän till henne. Som ni ser är det en hel del och ändå är inte allt med! Sitter iaf nu och viker, sorterar och rensar :) finns mycket söta body's, sparkdräkter, klänningar osv :) Det va miljoner strumpor så de får nog rensas ur lite för de blir nästan för mycket och lillan har inte allt för mycket plats i garderoben. Men tusen  tack för allt säger vi från fam. Rangfeldt/Johansson :) hehe


Tillbaka en kortis

Halvligger i soffan och känner att det börjar bli väldigt varmt. Ska nog lägga mig i sängen om en stund och sätta på en film. Har lite ont i magen så kan va skönt att vila lite. Idag sov vi ganska länge här hemma, lite ovanligt för att vara mig numer som oftast vaknar ganska så tidigt om dagarna. Men det va skönt att få sova ut efter att ha jobbat natt i två dagar nu. Fick ta garderoben igår också då jag fått i uppgift att lära upp Michan på jobbet hur entrén och de funkar så jag fick ta garderoben och sätta henne i entrén. Så i 2 dagar har jag stått upp på jobbet och det känns lite i ryggen men vad gör det, jag tycker det är lite skönt att härda sig lite faktiskt :P

Nej, ska lägga mig i sängen nu. Idag har mina händer en riktig vattendag. Gör ont så fort jag ska nypa åt med fingrarna/handen. Blah, så kan det va!


Göra sig iordning kanske?

Sitter bara och slappar nu och hoppas på att lite smärta från min kära kropp ska försvinna :P haha. Ska väl ta och göra mig iordning snart för att åka in mot stan. Ska ju lämna mobilen till tjejen som ska köpa den och även tvätta T's kläder då. Packade ner allt igår och jag tycker väl inte att de såg ut att va så mycket tills jag fyllde IKEA påsen. Då såg det ut att vara lite mer :P Men då är ju allt vi har i olika storlekar nedpackat så det blir väl inte meeega mycket heller. Har en knodd i magen nu som knuffas och håller på, så gosigt så! Hon kanske känner på sig att jag skriver om henne/hennes kläder ;)

Ikväll är det dags för jobb igen, men idag sitter jag i entrén ist för att stå i garderoben. Lite tråkigt men ändå skönt för mina fötter tror ja :P Men börjar inte förens 21.45 ikväll så de hinns med lite tvätt och annat.

Ska lägga ifrån mig datorn nu så jag kan göra mig iordning och dra sen! Ha en bra dag så hörs vi sen.


Aj aj aj..

Idag är jag förbannat öm i kroppen och då ska vi inte ens prata om mina fötter och händer (jo det ska vi). Jag har så himla ont i dem nu pga vatten som bildas i dem. Gör ont att böja fingrarna, ont att gå på fötterna.. Ja ni förstår säkert! Jag har ju inte klagat så mycket på graviditeten för jag har faktiskt haft en väldigt bra sådan om jag får säga det själv. Dock är detta vattnet mindre kul, korvfingrar/händer, fötter, ont.. Ja ni förstår nog, det är inte så skönt. Känns som att man har ont i lederna. Nåja. Lite klaging måste jag ju få ur mig :P

Annars så har jag idag börjat med min medicin. Har ju fått pakterier i urinet som man kan få som gravid tydligen. Inget farligt men jag fick medicin så det försvinner snabbt, det kan annars försvinna utav sig själv. Jag tyckte dock de lät så snuskigt när hon sa det så jag valde att få något för det :P Så 1 tablett 3 ggr om dagen i 5 dagar, det ska väl gå bra! Ja så kanske jag kommer ihåg att ta de där jäkla järntabletterna också :P Inte alltid så lätt att komma ihåg dem ska jag säga er! :P



Ps. Ni har väl inte glömt att gissa om ni vill det? HÄR hittar ni inlägget med gissningar om vikt, längd och datum på när ni tror att vår prinsessa tittar ut :) Ds.


Packa bebiskläder!

Kom hem för en stund sedan efter en heldag med Elliot. Mamma kom och hälsade på och busade med E medans ja passade honom. Blev lite gungning i parken, kramning och mellis hos mormor innan de va dags för en tupplur igen :) Haft de så mysigt idag så!

Nu ska jag packa ner lite bebiskläder tänkte jag. Imorgon vid tre har jag tvättid hos mormor och ska då tvätta bebiskläderna. Jag vill få dem tvättade nu och då är det bättre att tvätta i tvättstugan hos mormor där de finns fler maskiner än här. Eller ja vi har ju en här hemma så bättre jag åker in med det. Tar det i samma veva som jag ska lämna 3Gs:en som en tjej köpt av mig. Skönt att bli av med den också, bättre någon har nytta av den än att den ska ligga här och samla damm! Men ska bli väldigt kul att tvätta kläderna iaf! Känns som det blir lite mer verkligt, eller liksom att det snart är dags :) Jag är som sagt redo om 2 veckor, även om hon inte är beräknad förens om 4,5 veckor :P Men som jag även sagt tidigare så är vi lite kända för att gå över tiden i vår släkt men jag ska bannimej göra allt för att försöka få ut henne iaf runt BF datumet. Håll tummarna för oss nu! :)

Har förövrigt börjat få väldigt mycket vatten i kroppen. Mina fötter ser hemska ut ibland, lika så mina korvar till fingrar. Mina läppar är svullna som bara den ibland och nu när jag vaknar på morgonen så känns de som om jag har massa vatten i den högra armen. Har jätteont i den tills jag ställer mig upp. Och ont.. händerna när det är som värst, jag orkar knappt öppna en flaska eller så för det gör så ont att knyta händerna och ta i. Uuuh, tur att det bara är en månad kvar (gärna lite lite mindre). Jag får helt enkelt suck it up och stå ut :)



Nu ska det packas!


Tröttis

img_8203 (MMS)

Nu har vi ätit lite mellis och lekt med massa leksaker. Mobilen och gravidbolan va nog roligast tror ja :p Nu har vi iaf gosat ner E i sin babysitter med en go filt runt om (som ni ser på bilden) Tror lilleman somnar när som helst :p Japp, där sov han. Ska lägga ner han i hans säng nu. Godnatt för en stund :)


Elliot gillar Disney playhouse bannemej ;)

img_4076 (MMS)

Elliot gillar Disney playhouse bannemej ;)


Godmorgon!

Varit vaken sedan 7 i morse och känner mig riktigt pigg faktiskt. Somnade runt 23.30 igår då ögonen knappt orkade hålla sig öppna för varken mig eller krikke när klockan va 23.15-23.20. Tror jag känner mig utvilad också för att jag inte vaknat mer än 1 gång i natt för att springa på toa. Blåsan vill tömma sig ofta kan jag lova. Nåja, nog om det. Ska göra mig iordning nu och sedan åka in mot stan för idag har jag en heldag med Elliot :) Undrar vad vi ska hitta på för bus, men något blir det nog :) Kanske ska passa på att gå ut och gunga lite och så nu när det är fint väder. Ja vi får väl se hur vädret ser ut i eftermiddag!

Ha en bra dag allihopa!
Vi hörs senare med lite mms inlägg tills de att jag är hemma igen.





Ps. Ni har väl inte missat att ni kan gissa på vår bebis vikt, längd och vilket datum ni tror hon kommer? Kika in på inlägget nedan och gissa om ni vill :) Ds.


När tror du?

Jag har nu tänkt dra igång en gissning på vad ni tror om litens ankomst! Jag kommer länka detta inlägget i andra inlägg lite då och då så folk kan hålla sig uppdaterade eller fortsätta gissa ett tag till! Kan säga att hon är beräknad den 21:a juni, så ni vet det när ni gissar på datum!

Det jag undrar då är:

* Vikt
* Längd
* Datum

Man får bara gissa en gissning per grej. Exempel: 3760g, 51cm, 20/6. Glöm inte skriva namn så jag kan skriva erat namn före era gissningar i listan. Jag kommer göra listan efter hur ni gissar era datum. Lägsta datumet högst upp osv..


LISTA PÅ GISSNINGAR:

Malin: 2850g, 49cm, 4/6
Nathali: 3150g, 49cm, 14/6
Elena R: 3450g, 52cm, 17/6
Nina/ T's farmor: 3075g, 51cm, 17/6
Theres A: 3150g, ?,  17/6
Miranda: 3252g, 50,5cm, 18/6
Pontus: 3578g, 50cm, 19/6
Zigge: 3380g, 51cm, 20/6
Gustav/ T's gudfar: 3200g, 49cm, 21/6
Emma D: 3243g, 49cm, 22/6
Erica (Das...@hot.): 3650g, 49cm, 22/6
Helena: 3150g, 51cm, 22/6
Carro S: 3640g, 51cm, 22/6
Ida S: 3150g, 51cm, 23/6
Rolf/ T's farfar: 3850g, 51cm, 23/6
Johanna M: 3239g, 51cm, 23/6
Lina N: 3375g, 53cm, 24/6
Mamma/ T's mormor: 3530g, 52cm, 25/6
Johanna / T's gudmor: 3280g, 51,5cm, 25/6
Lallo: 3342g, 51cm, 25/6
Emilia: 3450g, 51cm, 26/6
Anna: 3160g, 50cm, 26/6
Josefin K: 3470g, 49cm, 27/6
Mimo: 3250g, 52cm, 27/6
Ida A: 3330g, 53cm, 28/6
Ingela S: 3205g, 52cm, 28/6
Seema: 3680g, 50cm, 28/6
Josefine A: 3475g, 51cm, 29/6
Madeleine K: 3587g, 51cm, 29/6


VARSÅGODA ATT GISSA :)


BM besöket!

Idag var vi hos BM i ca en timme. Vi kollade blodtrycket, mätte magen, lyssnade på hjärtljud, vägde mig gjorde jag innan, 63 pannor väger jag nu och har alltså gått upp 13,2kg från start. Barnmorskan kände även om hon va fixerad eller ej. T ligger väldigt lågt med huvudet och det är nästan helt orubbart så barnmorskan sa att nu är hon redo. Kan säga att jag och mina korvfingrar är också redo och Krikke verkar vänta som bara den efter henne. Han tycker nog att tiden går väldigt sakta medans jag själv tycker att veckorna flyger iväg :P Hur som helst så såg allt bra ut och det är det som är det viktiga!

Vi pratade om förlossningen också, lite om vad man vill och inte. Jag babblade på om att jag inte vill ha någon som utbildar sig där inne och att jag vill ha lugn och ro men behövs det mycket spring så får de springa hur mycket de vill :P Ja.. vi drog upp lite sånt om bedövning osv. Jag vill ju gärna att de ska peppa mig till att inte ta något men blir det för jävligt så får de väl ge mig något men jag vill då att vi ska diskutera de val som finns. Vi pratade också om just kanyler vart de sätts osv och att Krikke ska vara med och säga till hur jag vill ha det om det är mycket smärta och sådant så det blir stimmigt. Han får liksom va huvudet på spiken åt oss. Vet att han kommer va bra även om även han kommer vara nådigt nervös, vem skulle inte va? Är ju bebis på g :)

Nåja, det va skönt att höra att allt såg bra ut, även om jag nu hoppat upp till den övre kurvan. Jag som hade hoppats på att den skulle sjunka ner lite nu, men nästa gång kanske? :P haha. Får hoppas att den inte är över den översta kurvan nästa gång iaf! :P Hur mycket jag än vill släppa det så kan jag inte riktigt ge mig med att tänka på storleken på T. Hoppas oavsett storlek att förlossningen kommer gå bra utan större problem.

T, vi väntar som attans på dig nu! Om 2 veckor har jag varit på dagstrippen, kom gärna efter det. Då är du ändå färdigbakad :) hehe!


Jag tänkte dra igång detta nu med att gissa på storlek, datum osv.. Men gör ett eget inlägg om det som dyker upp här inom kort! Kommer då skriva in de gissningar jag har på ett papper här hemma också så jag får alla på en lista. Ni är mer än välkommna att gissa i det inlägget :) TTYS.


Magen tar skiten!

Idag så åkte ju jag in till stan och tjatade massa med Johanna och vi passade på att ta en lunch. Som nu rubriken säger så fick ju magen ta lite skit, eller rättare sagt sås för att vara mer exakt. Mitt på magen med en fin klick sås på ett VITT linne. Jo man tackar! Fasan. Nåja, är man tjock om magen så är man :P Hämtade upp Krikke och vi gick en stund på stan innan det blev dags för BM. Krikke tittade på mig och sa ngt i stil med att jag såg skitig ut och gick och köpte ett nytt vitt linne till mig som jag kunde dra på mig, haha! Borde kanske spilla sås lite oftare på kläderna? :P Jag bytte om och vi gick vidare till en annan affär med kläder för både mig och Krikke. Det slutade med att han köpte sig en tröja och drog även med en till mig, godingen! Har ju kollat på tröjan på internet som jag ville ha men den har inte funnits i min storlek. Den fanns nu i butiken vi va inne i och i rätt storlek så då slog Krikke till, trots att jag sa att jag kunde vänta tills jag får lön och köpa den själv men han ville köpa den åt mig. Så idag har han skämt bort mig med ett linne och en Fox topp. Tusen tack min goding ♥ Min tur att skämma bort honom snart känner ja :)

Här är toppen jag fick:

Jag tycker den är finare i verkligheten och sitter bättre också. Dock ska jag inte använda den innan lillan kommer tror ja så den inte blir uttöjd vid magen. Får hoppas den sitter snyggt när magen gått ner men den va ganska stor i storleken tycker jag så i värsta fall får man väl ta in den lite (iaf i armarna), meeen jag gillarn :)


Yoghurt!


Yoghurten är uppäten (godaste yoghurten som finns), jag är totalt oklar och inget smink i facet alls. Sitter i sängen med tjusiga morgonfrilla och funderar på vad jag drömde förut. Va någon knepig dröm iaf i ett köpcentrum. Kanske sett lite för mkt på How i met your mother (Let's go to the mall today!) haha. Ni som sett det förstår vad jag menar :)Ska göra mig irodning nu och sedan dra in mot stan för att möta upp Johanna S. Blir massa tjat och lunch innan hon ska dra iväg mot jobbet och jag ska hämta upp Krikke. 15.00 ska vi till BM. Kul kul!

Vad ska ni göra idag?


Baka pizza!

Jag och Krikke funderade nyss på om vi skulle göra oss lite mat kanske. Han bestämde sen att han ville att vi skulle göra hemmagjord pizza så det blir väl att fixa till strax :) Köpte hem grejer till det igår och ryckte då åt mig salami, namnam. Då blir den ju tillagad och ska då va okej att äta har jag läst.

När pizzan står i ugnen så ska jag sätta mig och skriva ner lite punkter jag ska ha med mig till BM imorgon. Vi ska dit imorgon igen och vara där en timme för prat om förlossning och även vanlig undersökning med mätning, hjärtljuds lyssning och vägning :D Ja, som ni vet älskar jag ju att gå dit! Jag fuskade och vägde mig förut så jag vet redan vad jag väger ;) Brukar oftast hålla mig annars nu när jag går så "tätt" till barnmorskan. Det jag ska skriva ner i lite punkter är hur jag vill ha förlossningen, önskemål och så. Jag kommer självklart be krikke berätta hur han känner. Jag frågade honom i måndags när han kikade lite på En unge i minuten med mig om han ville att vi skulle be om en sackosäck till honom, fick då svaret att han inte ville ha en sådan utan en säng :P haha. Jag brast ut i skratt och sa lite snällt att det kan nog bli svårt att få dom att rulla in en säng att ställa brevid min för att han ska kunna ligga bekvämt när han stöttar mig genom det jobbiga :P haha. Alltså, han är för go min älskling. Han säger så roliga saker ibland och jag känner bara att fan, han är ju helt underbar den här människan! :) Sjukt glad att det är han som är min pojkvän och pappa till vår dotter. Får hoppas att hans humör är på topp när vi åker in, då kommer jag nog få det väldigt roligt mellan värkarna :) Men iaf, imorgon när jag kommer hem kommer jag berätta mer för er vad vi gick igenom hos BM och vad vi gör den där timmen där :) En sak vet jag och kan säga redan nu är att jag kommer få penicillin eller va det va för jag har bakterier i mitt urin. Drygt! Fattade inte ens vad det va för något men hon förklarar väl mer imorgon.

Men nu ska jag börja med maten så vi får i oss den någon gång. Vill komma igång och skriva ned önskemålen om förlossningen också som jag skulle gjort för några dagar sedan men det dök tydligen upp annat :P Vi hörs senare peeps!



Gravid eller inte, vem får inte craving när man ser en sån här bild? :P Mums!


Vecka 36 - wiho!

BEBIS

Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Vikt: Ca 2,7 kg
Läng: Omkring 34 cm från huvud till stjärt
och omkring 48 cm från topp till tå


MAMMA

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ. Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.


PAPPA

Du har väl läst artikeln om Pappans / Partnerns roll vid förlossningen? En artikel med bra tips till dig som undrar hur du kan finnas till hands på bästa sätt under förlossningen.

"Att vara med om en förlossning är en stark upplevelse även för dig som pappa, partner eller medföljare. Det är lätt att känna sig hjälplös, men det finns mycket du kan göra vid förlossningen för att få den födande kvinnan att må bättre. Du är en viktig person för henne när barnet ska födas.

Det bästa du som pappa & partner kan göra när förlossningen väl sätter i gång är att finnas till hands, berömma, stötta och lugna den födande kvinnan."

Läs hela artikeln HÄR!


Mina tankar

Som jag skrev förra veckan så känns det som om vecka 36 är stort, har även bärjat känna så för vecka 37. Då känns det verkligen som att det inte är långt kvar alls. Jag längtar massa och vill ha ut henne nu, men vill hinna med lite innan hon kommer också, som shoppingdagen exempelvis. Har även lite jobbdagar i början på Juni jag vill köra innan de är dags för BB och bebis ;) Men ja man vet ju aldrig, hon kan ju vara envis och vänta hela juni ut. Hon är ju beräknad den 21 juni men man får ju gå över 2 veckor innan igångsättning. Men jag ska försöka att göra allt för att slippa gå över :P hehe. Hört att man inte kan påverka kroppen så utan bebisen bestämmer själv när den vill ut men något måste man ju kunna göra tycker ja? Tips? :) Nåja, jag har en dum halsbränna och bräjar känna lättare nu i ryggen hur det gör ont om jag sitter still för länge i samma ställning. Ibland är det lite tungt och ja just ja, jag har vattenfyllda fötter och händer. Tjusigt? Knappast, men skönt att det är sådant som förvsinner när pluttan kommer ut. Hon är fortfarande väldigt livlig i magen tycker jag och vissa dagar är det som om hon är riktigt uttråkad och försöker ta sig ut genom skinnet, men det är bara mysigt och jag ska passa på att njuta ordenltigt av hennes rörelser och magen nu innan det är försent. POFF säger det så är hon här hos oss!


Illamående i slutet på graviditet?

Jag har nu i två dagar mått illa, i förrgår och idag. Jag tror att det har med graviditeten att göra men är inte helt säker. Har läst lite att illamående kan komma jämt lite före förlossningen som 2-3 dagar innan eller samma dag då det är kroppens sätt att "tömmas" innan en förlossning. Samma gäller då tarmar och sådant. Jag har dock inga känningar på att det skulle vara "på gång" redan nu utan har bara ett litet jobbigt illamående ibland som inte varar så jättelänge utan kommer, irriterar och sedan försvinner. Kan det va som min kompis trodde kanske, att kroppen "tränar" inför förlossningen precis som med sammandragningar?`Vilket som så är det inte så kul utan det får gärna hålla sig borta tills de att det verkligen är på gång :)

Har ni några tankar kring detta eller har en bättre information än vad jag har?
skriv gärna och berätta!


Shear genius

Sitter i sängen och ska strax ta mig en macka och lite yoghurt! Gud va jag har blivit duktig med att äta frukost på senare dagar :P Mer hungrig kanske? Hmm.. hehe. Sitter och kikar på Shear genius och där fixar de till 6:åringar som ska se sitt bästa ut inför deras skolstart. Men what? De är ju supersöta ändå! Visst, det blev lite klippning och lite lockar, men ändå. Men men, de små tyckte ju de va kul iaf :) Snart börjar Våra bästa år så jag ska väl kika lite på det. Får göra mig iordning lite under pauserna då jag måste åka till Krikke's skola och lämna lite lunch till han som han glömde hemma. Snäll flickvän jag är va? Nu samlar jag poäng vet ni! ;)

Frukost nu mina vänner!
Hörs senare med lite text om den underbara veckan 36 som vi går in i idag :)



Min frukost ser ju nästan lika god ut som denna på bilden :P (host)


Desperata hemmafruar!

Placerat mig i sängen och kollar på DH. Inte varit en sådär mega händelserik dag för mig men lite handling blev ju och så. Dock inga mer pyjamaser till lillan då jag totalt glömde bort att fråga krikke när vi va och handlade :p Men ja kollar väl efter det när vi drar iväg på den där dagsturen som är om 2 veckor. Längtar! Ska bli kul att åka iväg och shoppa någon annanstans och bara komma bort på en dagstripp :) Får se om de blir Charlottenberg eller om det blir Töcksfors, kanske även blir Norge samma dag eller något annat stopp. Ah gött ska de bli vilket som! På tal om gött så har mitt sug för ngt satt igång igen. Det där lilla suget efter något kommer och går och nu är det tillbaka. Jag gillar det inte!! Grrr!! Men men, får försöka stoppa i mig nyttiga saker men är ju lite svårt att välja ex äpple när suget skriker choklad :p Hoppas suget försvinner snart iaf, brukar vara i några dagar. Men nu börjar DH igen så ska återgå till tv tittandet. TTYL.


Snuttefiltar

Igår så fick vi två snuttefiltar till lillan. Äntligen!! Som jag har letat ska ni veta. Visst de finns överallt men jag vill inte ha stora babyfiltar som snuttisar och inte heller snuttisar i flanell, även om det också är gosigt så klart. Jag kommer ihåg min snuttis så väl som jag hade. Jag älskade den, så klart lillan ska ha snuttisar också och jag hoppas hon kommer uppskatta dom när hon blir några månader! I början så är det nog mysigt att snutta med dom också men blir ju inte riktigt samma sak förens de blir lite äldre och verkligen vill krama om snuttisen. Nu köpte vi iaf 2 st vita med gråa nallebjörnar på, jättesöta tycker jag. Jag vill ha två så man en gång kan dra undan den ena för tvätt och ge den andra utan att T ska märka någon större skillnad. Lite lurig sådär måste man ju vara ;) hehe. Såhär ser snuttefiltarna ut iaf:





Söta va? :) De är väldigt mjuka och relativt stora men ändå inte riktigt lika stora som en babyfilt. Jag vill ju inte ha dom allt för små till T just för att hon växer ju och det ska ju ändå va lite att krama på. Men dessa blir super iaf! Nu ska de bara tvättas och sedan ska jag och krikke sova med dem lite längre fram innan T tittar ut så hon känner doften av mamma och pappa. Det kan vara lugnande för henne tror jag!

På tal om tvätt så ska jag ta och tvätta alla T's kläder till helgen. Vissa kanske tänker "redan?", någon annan kanske tänker "Bra tid för det nu" och någon tänker kanske "men har du inte gjort det?". Så: yes jag ska tvätta dem redan, och: ja, jag tycker det passar bra nu att tvätta dom så man har det klart, och: nej, jag har inte gjort det än då jag ansett att de kan göras längrefram, som nu :P hehe. Ser ni, där fick vi in svar på allas tankar :) Ska iaf bli kul att få dem tvättade och vika in dem igen och veta att de är redo när vi ska packa skötväskan :)


5 veckor kvar..

Tick tack.. Idag är det exakt 5 veckor kvar till litens BF.
Tiden rullar på som vanligt och jag kan nästan inte förstå att
jag och älskling snart är 3 ♥ (utanför magen)

Älskling där inne, vi längtar efter dig mycket nu :)



"Rock this way" - Sex and the city

Sitter i soffan med en handuk på huvudet och kollar på Sex and the city - the movie, 1:an. Efter att jag duschat förut så gjorde jag lunch lite snabbt och kröp sedan upp i soffan och drog på filmen. Jag skrev på FB förut att jag funderade på att se en film och fick då rådet att passa på att se på film nu för efter lillans ankomst kan de bli svårt att se en hel film utan avbrott, iaf på ett tag. Kan kanske stämma faktiskt men jag tycker ändå att jag borde kunna se en hel film utan avbrott när hon kommit. Jag ska snart tyvärr avbryta mig själv i filmen för att blåsa håret och så innan det bär iväg och hämta upp älskling för att sedan dra iväg och handla. Efter att jag frostade ur frysen igår så insåg jag att de inte fanns så mycket kvar. Iofs så ska vi inte köpa så mycket frysvaror heller, men ändå :P Får se om vi kanske kikar in efter några pyjamaser också. Vi får väl hoppas att pappan är på det humöret idag ;) hehe!


What to do now??

Tisdag idag då. Inga planer alls för dagen. Lite tråkigt men kanske dyker upp något om jag har tur. Ni ska iaf få se bilder på två saker vi köpte till pluttisen i magen igår. Pyjamaserna ni fick se igår fick hon av sin mormor. Tackar vi för! Skulle dock behöva fler pyjamaser, men får kika på de när vi drar iväg på shoppingdagen eller om Krikke tar svängen förbi H&M eller något och köper några han gillar :) Behöver 2 till i storlek 50 och även i storlek 56, men kan vänta med 56orna och se om de kommer ut några fler roliga lite längre fram! Men men.. Åh va tråkigt att inte ha ngt att göra idag då.. Får ta mig en ordentlig funderare här på vad jag ska hitta på :p Hörs senare!


I pluttans paket!

Hämtade ut ett paket från Ellos förut som va till pluttan. Hemma så fick Krikke öppna det och i paketet låg dessa:



De va skitsöta i verkligheten med sina små fötter :) hehe. Vet att jag visade er dessa när vi gjorde beställningen för några månader sedan, men nu äntligen kom dom! Vi fick även annat till lillan idag men det får ni se imorgon :)


Chili con carne

Mamma är på besök och jag bestämde mig då för att bjuda henne på lite mat. Som rubriken avslöjar så blir det alltså Chili con carne serverat med ris, mums! När vi käkat ska jag frosta ur frysen, är verkligen på tiden! Efter det ska vi iväg och hämta ut ett paket jag fått på posten. Vad som ligger i paketet får ni se senare!


(bilden är lånad)


Hoppas ni har en bra dag och njuter av er lunch
lika mycket som jag kommer göra!


Saknar!

Saknar att stå på scenen, saknar att latja i studion, saknar att skratta under repningar med Elena.. Saknar musiken jättemycket! Till höst måste det bli mer mer meeeer musik! Det är väl vad vi/jag tänkt oss/mig iaf! Snack om det har det också varit. Ska åka till min manager innan lillan tittar ut och spara alla bilder och videor som finns på oss och snacka lite om framtidens planer om vi ska samarbeta längre fram eller om vi ska köra stenhårt på KICK. KICK kommer i vilket fall inte läggas ner så, det vill ingen av oss, men om det ska fortsätta så krävs lite planering om vad vi ska köra på osv osv. Nåja, det blir kul när det snacket kommer. Jag och Elena vet väl vad vi vill iaf, ha kul!

Hur som så saknar jag musiken väldigt mycket!


Hi peeps

För snart en timme sedan ringde Krikke's alarm och det va dags för honom att gå upp, stackarn va så trött. Jag som också borde vara trött vaknade och fick springa och kissa i vanlig ordning. Känns som man gör det en miljon gånger om dagen nu :P Hur som helst så efter mitt lilla toabesök så kunde jag inte somna om och jag blev allt mer hungrig, så det va bara att kliva upp de! Blev att fixa några mackor, vinka hejdå till älskling och sedan käka frukost till Jim's värld. Efter frukosten så placerade jag mig i sängen igen och nu sitter jag här och kollar på Jim's värld. Fick lite tröttfrossa så att smyga under täcket igen va skönt! :) Känns i kroppen att man är något sliten än så kanske ska ta en liten nap på 20-30 min efter J'sV. Har lite tvätt att ta tag i sen också. Kan ju inte tvätta allt man har på en dag då eftersom man måste vänta tills allt på tvättstället är torkat så man kan vika bort de :P haha. Ja ni ser ju vilka "problem" jag har här hemma :P mig gör det inte ett dugg, håller mig sysselsatt om dagarna. Just nu längtar jag väldigt mycket till den sista. Då ska vi dra iväg på en shoppingtur utanför Karlstad's gränser. Blir kanske att vi åker över till Norge också i samma veva. Vilket som ska de bli kul att komma bort lite, även om det bara är över dagen, men just att inte se samma ställe eller gå i samma butiker (lokaler).

Men men, nu ska jag fortsätta kika på tvn här en stund och vila lite innan de blir upp och fixa lite här hemma. Lite mulet ute och så så det passar bra att bara va hemma idag och dola. Ikväll är det dessutom en bra tv kväll - Total blackout, En unge i minuten, Pirates of the Caribbean och NittiLeaks. Tyvärr är ju Pirates samtidigt som En unge i minuten och sen NittiLeaks. Men En unge.. är givet! (Även Pirates men den filmen har jag ju iaf)


Godkväll läsare!

Står just nu i sovrummet där jag lagt min dator men befinner mig annars i köket och gör våfflor. Hade mellanmjölk som går ut i datum imorgon så våfflor fick de bli nu. Och det passar bra för jag gillar verkligen inte någon annan mjölk än lättmjölk. Okej jag kan dricka mellanmjölk men då måste den vara extremt kall annars tycker jag att det är äckligt. Lättmjölken är så bra för den är tunn och blir fort kall, riktigt kall, precis som jag tycker mjölk ska va ;) Nödvändig info va? Hur som helst så har jag inte gjort så mycket idag. Varit med Krikke hela dagen och mest slappat. Kollat på hockey och snart blir det väl mer hockey då sverige spelar om guldet.

Varit tyst i bloggen idag men har gjort endel saker nu när jag tänker efter. Jag har ju faktiskt tvättat och varit iväg till affären, sen va vi iväg och käkade sen till en annan affär och efter det blev det hem och hockey. Efter 2:a perioden i hockeyn så drog vi ju till T och I så Krikke kunde hjälpa dem med lite ringsignaler.. Så jo, det har varit litre fläng idag ändå :P Men ändå slappt!

Imorgon är det måndag och det betyder ju ny vecka och då nya tag med bloggen. Blivit en tråkig söndag från min sida gällande bloggen. Men som sagt, ny vecka och nya tag! Nu ska jag återgå till våfflorna. Slinker in ett inlägg senare också, så tills dess!


Visst är ja duktig?

img_6378 (MMS)

.


Godnatt!

Hemma igen. Blev käk, snack och en liten biltur runt i Karlstad. Kikade förbi mormor's och även några av mina kusiners gamla hus. Kul att kika lite och se om de ändrats något. Ett hus såg precis ut som förr ungefär medans det andra va annorlunda. Tänk att man spruingit där när man va en liten plutt :) Många minnen finns i de husen! Nu är jag iaf placerad i min säng. Sitter och kollar på Ett päron till farsa som är på 6:an. Funderar dock på att dra på någon annan film då dessa Ett päron till farsa filmerna är rätt välsedda vid det här laget. Ja så får det nog bli. Börjar även bli ganska trött så ska väl gå och tvätta av mig sminket och så innan jag drar på någon film ifall jag skulle somna.

Hoppas ni haft en bra lördag. Förstår att den även fortsätter ett tag till för endel av er! Hade den nog gjort för mig med om jag inte haft lillan i magen, men nu på slutet har man blivit så trött av sig (så länge man inte är på jobbet), så nu tycker man de är skönt att varva ner och bara slappa i sängen ett tag innan man ska sova, ist för att vara ute på äventyr hela natten :P haha! Men lite sömnlösa nätter och fötter som skaver efter mycket dans med tjejerna är ju knappast slut än. Det pågår nog hela livet! Ibland måste man ju få hitta på sånt och gå ut också även om man har barn. Menar absolut inte att man ska göra det jämt, men någon gång lite då och då måste man få unna sig! Tur att jag och älskling kommer så bra överens när det gäller sådana saker så vi båda kan göra saker vi vill, både var för sig och tillsammans :)

Men nog om det. Jag va ju trött skrev jag ju? Gick nog över lite. Men film, det får det bli nu!
Godnatt på er / Tölmajan Linda, haha!


(På väg mot sthlm och Sonisphere -2010)


Baaaacon

Hello there blog.

Som jag skrev förut så va vi hos svärföräldrarna och fick oss lite god mat. Tackar vi för! Gosade lite med Tuva och satt och snackade efter maten. Blev sedan hem så jag och Krikke slängde oss i sängen och glodde på film. Vi såg på Death Sentence med Kevin Bacon i en av huvudrollerna, en film att rekommendera. Jag tycker iaf att den va väldigt bra!



Nu blir det in till stan och ha en liten mat-date och tjatter med 1 eller 2 bruttor.
Efter lite tjat och annat blir det nog hemåt igen för film. En "vild" gissning sådär :P


I'm out

Duschat, gjort mig iordning, kollat på nätet efter lite kläder ( I FEL STORLEK!!! skit att de inte fanns kvar.. buhuu) och nu ska jag dra mig mot mina svärföräldrar som bjuder på mat idag! Ska bli himla gott, som alltid!

Vad gör ni idag?
Roa mig med kommentarer!


Puss då!


Godmorgon folket!

Om man kan säga så vid den här tiden? Jag har iaf varit vaken ett tag och kikat runt på internet lite. Min kära sambo sover än, trötter! Undrar vad man ska göra för mat som duger åt Herren. Jag skulle tycka att de skulle va extremt gott men kyckling och ris nu, men Krikke är inget stort fan till kyckling om det inte är nuggets :p jaja, jag får väl väcka honom och se vad han vill ha! Hoppas ni har en bra start på dagen och att den fortsätter så! Ska se vad jag ska förgylla min dag med :) Kram till er!


Hemma!

Nu är jag hemma och funderár på att ta något att äta faktiskt. Blev endel godis och cola hos Johanna så lite salt skulle sitta på sin plats och nu va det längesen jag käkade så jag borde nog få i mig något tror ja. Har iaf haft en jättetrevlig kväll hos Johanna. Blev att möta upp henne och Elliot på maxi för att köpa lite gottit och sedan åka hem till dem. Väl hos dem så matade jag Elliot så han fick i sig sin kvällsgröt. Haha ungen är bara för go! Riktig liten solstråle! När Elliot efter många om och men gick med på att sova så kollade jag och Johanna på Big Brother och fortsatte med godisätandet och avslutet allt med att kika lite på Lady Gaga's konsert som gick på 1:an. Ja, kvinnan har ju endel konstiga kläder (saker?) på sig, men show är det ju! Tusen tack iaf till J och E som gjorde min kväll slapp och bekväm :) hehe. Och tack för blöjorna!

Nej, om man skulle ta sig något att äta då? Lite Sex and the city till de också tror ja eftersom älsk är hos "Gustifer" än. Han va visst inte så mycket för Sex and the city min man :P haha



Har en liten fröken i magen som gillar att trycka nedåt.. Mamma säger: ta en paus nu gullunge! :P
Fullt ös hela dagen har de varit idag, men skönt är de också så man vet att hon har de bra där inne!


En sak jag saknar..

img_7600 (MMS)

Hittade en gammal bild på mobilen. Gud vad jag saknar att krypa i lite större tröjor som sitter slappt! Det mesta sitter ju åt nu. Även om ja älskar gosemagen så längtar jag tills ja får träna bort den, hoppa i en slapp tröja och gosa ner mig i krikkes famn med vår lilla T på armen ist för i magen :)


Rött eller svart? Hmm...

img_6938 (MMS)

Sugen på svart hår igen men vet inte jag. Gött med rött också. Speciellt nu till sommaren så det är lite liv i håret än bara svart. Men det är ändå fint med svart tycker ja, men då måste jag fan sola i sommar och kommer ja kunna sola så mkt då tro? :p Nej, får bli en funderare på den :p men sugen, det är jag!


Är hos Johanna nu och mumsar godis och kol...

img_8517 (MMS)

Är hos Johanna nu och mumsar godis och kollar på Talang. Skön fredagkväll :) Lilla E försöker sova. Nej gick Inge bra ser ja nu. Han blir med oss i soffan och kollar på Talang :) Nu ska jag fortsätta njuta av  min lediga fredag! Hörs senare.


Vattenmelon

Sitter i sängen och kollar på hockeyn. Nyligen piggnat till efter en stund vila och då blev det ut i köket och skära upp lite vattenmelon, gott! Känner mig mör i kropppen typ, sliten. Har lite molande värk i magen också så är väl kroppen som säger åt mig att vila nu, men jag tycker inte att jag gjort något som skulle kunna säga åt kroppen att vila :P Men men känner mig något piggare i huvudet nu iaf. Och där säger vi grattis till Sverige som vann matchen!



Ikväll blir det nog att åka in till Johanna och va med henne och E. A skulle ut på äventyr så jag kan ju passa på att tjocka mig lite hos Johanna då när hon ändå är själv. Slå två flugor i en smäll. Blir väl att åka in strax till dem skulle jag tro så jag hinner ge lillen en kram innan det är sovdags för honom sen!

Nej, leta upp lite myskläder blir nu och sedan dra mig in mot stan och trevligt sällskap.
Uppdaterar med ett mms sen i stan eller när ja kommit hem igen!
Ha en trevlig kväll!


Hockey

Jag är så himla trött just nu. Nyligen ätit lite så mätt och belåten ska jag lägga mig i soffan och kolla på hockey. Slumrar säkert till någon minut, men de känns som om det skulle behövas nu så det gör mig ingenting!

Hörs lite senare när jag är något piggare! :P


Morrn morrn.

Frukosten är nyss äten, hjärnan grubblar på vad man ska sätta på sig idag. Är det jättevarmt eller blåser det kyligt? Äh, chansar. Ska iaf göra mig iordning för att gå iväg till Ida, Tommy och Tuva nu strax (för er som inte vet så är Tuva kusin med lilla T i magen. Tommy är alltså Krikke's bror) och lämna lite salt till Ida. En liten hårig fröken i det huset får bebisar så det är lite blod här och där som måste tvättas bort! Åh, hur ska jag kunna vara hos Ida och Tommy nu i fortsättningen utan att slinka ned en söt kattunge i fickan på vägen hem? Jag som är sååå svag för småttingar! :P

Igår när jag va i stan och skulle kolla efter de där korgarna jag tjatat om till skötbordet så va de jag skulle ha slut!! Fan va irriterad jag blev :P De va de enda korgar jag verkligen kunde tänka mig att ha, klart de tagit slut! Jävla skit :P Hoppas verkligen att de får in mer. Vill få iordning detta nu! Men men, får hålla ut och försöka inte att titta ned mot röran.

Nej, ska göra mig klar nu och sticka iväg. Vi hörs senare!


Vecka 35 - mini-målet!

BEBIS

Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter

Vikt: ca 2 400 - 2 600 gram. Längd: ca 45cm från huvud till häl

MAMMA

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan 11 och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. Du kan också börja kika på vårt tema om Barn och föräldrar, eller känns det för overkligt? Har du barn sedan tidigare kanske du har glömt en del.

PAPPA

Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan.

När ni har kommit hem med bebisen från BB behöver ni många saker; skötbord, spjälsäng, blöjor med mera. Passa på att handla startkitet nu. När ni kommer hem med bebisen vill ni bara mysa hemma, inte fara runt i affärer.

Mina tankar

Mini-målet är här! Ser fram emot vecka 36, den veckan känns på något sätt.. ja hur man nu ska förklara :P Nedräkningen har iaf börjat på allvar. Inte långt kvar nu!


Magbild i vecka 35

Älskling tog kort på kulan förut och ja, på dessa kort ser den verkligen mer kul-formad ut :P hehe. Gosiga magen! Även om den börjar kännas väldigt stor och att de börjar bli varmt så älskar jag magen. Jag älskar att knuffas och buffas med lillan där inne, jag älskar när Krikke känner och klämmer på den. Det är himla gosigt faktiskt :)

Nåja, såhär ser magen ut nu i vecka 35 iaf :)



Bara jag som tycker magen ser mindre ut än förra veckan? :S
Eller har den sjunkit lite tro? Hmm...


Dregellapp!

Sitter och kollar på Sex and the city och är helt proppmätt av jordgubbar och grädde.
Tyvärr va de lite smaklösa endel av gubbarna men vad gör det, gott ändå :)

Tänkte jag skulle ha visat en dregellapp vi haft ett tag nu men inte visat ännu. Den är köpt på Kappahl och hur söt som helst ju med sina små volanger. Lite tjock för att ha direkt när hon kommer men mot september blir den nog skön att ha när det blir lite kyligare ute. Får väl se när den invigs! Söt är den vilket fall och såhär ser den ut :)


Nyss rensat jordgubbar! Ska vispa lite grä...

img_7419 (MMS)

Nyss rensat jordgubbar! Ska vispa lite grädde nu och sedan slänga mig i soffan och njuta till någon bra serie och självklart ett glas med citronisvatten :) nomnom! Lite mer uppdatering om dagen och bilder på magen i vecka 35 kommer upp här senare :) hörs då!


Dagen mamafit! Nu drar jag mot stan :)

img_9497 (MMS)

Dagen mamafit! Nu drar jag mot stan :)


Stort grattis till er lilla!

Måste skriva ett stort grattis till Fia och hennes kille som nu fått sin lilla bebistjej. Efter att ha följt hennes blogg ett tag och hon min så känns de jättekul att få läsa om att deras lilla tjej tittat ut.

Stort Grattis till er tjejen! Äntligen är hon ute hos er :)


Frukost i sängen!

Dagen startar bra med goda mackor i sängen. vaknade för ca 40 min sen men slappade lite i sängen innan jag klev upp och gjorde frukost. Nu ska jag titta på Våra bästa år som börjar om 10 min sen ska jag väl plocka lite här hemma och göra mig iordning så småningom. Lite senare idag ska jag nämligen äntligen åka in till stan och förhoppningsvis hitta korgar till skötbordet. Idag är det en hel del rea på ett ställe jag ska kolla på så det passar ju fint!

Hoppas ni har en bra morgon! Ska fortsätta äta upp min frukost här och kanske ta lite mer ;)
Kram till er!


Later..

Hej! Kör uppdatering när ja kommer hem. Hann bara in en kort stund förut sen blev det iväg till Ida, Tommy och Tuva. Så nu sitter ja här och ska bli bjuden på mat! Det är ju inga fel :p Hörs senare!


Godmorgon! Startade dagen med en enkel fru...

img_4791 (MMS)

Godmorgon! Startade dagen med en enkel frukost och ska strax göra mig iordning. Kvart i elva ska jag möta Jossan och Levi i stan så ska sätta lite fart nu. Ha en bra morgon. Uppdaterar mer senare!


Saknar mina två små tossar!

img_2974 (MMS)

Måste åka till mamma någon dag och gosa med mina katter. Saknar dem massvis! :) Kanske hinner förbi en sväng imorgon innan ja åker hem från stan. Imorgon ska jag ju in till stan för en liten date med Jossan och Levi. Ska ha ett öga på han när J ska iväg till bm en snabbis. Kul att vi har samma barnmorska ändå! Men nu ska jag lägga mig och lyssna på ljudbok och sedan sova. Ljudbok är underbart de!  Godnatt goa läsare, hörs imorgon vid frukost :)


Sex And The City

Blir nog SACT filmen, 1:an!
HUR BRA?!?!



UPDATE: Nope, ingen satc film idag. Blir att kika på Sons Of Anarchy säsong 3 ist. Borde egentligen börjar på säsong 1 och köra igenom alla tre men de blir när jag sett 3:an igen. Fy helvete vilken bra säsong det är!
Sett den?


Desperata hemmafruar

Härliga de är de där fruarna, sitter och tittar på det nu! När jag tittar på det programmet så blir jag himla sugen på att se på Sex and the city. Om inte älskling kommer in till sovrummet allt för tidigt så blir det nog några avsnitt SATC ♥ Bästa brudarna det! Krikke har ju iofs kikat lite på SATC med mig någon gång sådär men vet inte om han ser det som någon favorit, men han frågade ju om rollfigurerna iaf och det är ju en bra start! ;)

Desperate housewives följde jag ett tag men efter en säsongsavslutning så blev det aldrig att jag började följa det igen, men det är alltid lika kul att se ändå. Kikar ni på det? Vilken av fruarna är er favorit?


Vila

Nyss vaknat efter en stunds vila. Va himla skönt att få somna en sund och jag känner mig piggare nu. Vaknade upp och kände ett litet sug efter blåbärspaj med vaniljvisp, så en blåbärspaj står i ugnen och vaniljvispen är vispad och står i kylen redo att ätas :P haha. Ja, så kan det gå när suget får ta över! Men jag har ju tänkt göra paj i några dagar nu men det har inte blivit av. Älsk ligger i sängen och kollar på en film nu som jag ska hoppa in i och se strax ja med tänkte ja. Är någon Tim Burton film så den kan nog va bra skulle jag tro! Efter filmen får jag nog försöka ta mig iväg till affären och köpa lite mjölk, bröd, yoghurt osv osv.. Måste ju ha hem lite frukost nu när jag är så duktig och käkar frukost på morgonen.


(Lånad bild)


What to do?

Sitter i köket nu, städat och dammat hela lägenheten med min sjukling som snällt hjälpte till. Funderar på vad man ska hitta på. Känner mig ganska slut i kroppen just nu så något värre blir det väl inte. Har planerat in en liten tripp till affären iaf för att köpa lite mjölk och kika efter jordgubbar som jag så otroligt sugen på. Hoppas jag hittar några fina att stoppa i min mage!

Annars idag har varit som ni såg i tidgare inlägg varit ute på en liten promenad med Ida, Tuva och Cheron. Cheron fick ju bada lite vilket han nog tyckte va skönt som har det ganska varmt i solen. Tuvis tog jag i vagnen och hon somnade gott på vägen hem.

Nej, ska slänga mig i sängen en stund och se om slitsamheten i ryggen och magen går över. Man behöver fan vila ibland även om man känner sig "liten" och alert :P



GE MIG JORDGÖBBER!! :P


Ute på promenad med Ida, Tuva och voffsing...

img_1736 (MMS)

Ute på promenad med Ida, Tuva och voffsingen Cheron :)


Till alla er som vaknat på fel sida!

Krikke visade mig lite tatueringar igår som låg på en sida och jag kan väl säga att det är knappast var en sida för de finaste tatueringarna man sett. Sidan bestod av massvis med tattoo fails och jag skrattade som attans när jag såg endel. En som blev en rejäl skratt favorit var den på bilden nedan. Ärligt, vem gör en sån där? :P hahah



Hahahaha!! Jag hoppas att du minst kunde få ett leende på läpparna iaf av att se denna. Jag vet iaf att om jag vaknat på fel sida så tar jag fram denna bilden och får mig ett gott skratt! Godmorgn/förmiddag på er :)


Skötväskan!

I fredags åkte vi in och hämtade vår skötväska som äntligen kommit. Känns som allt börjar bli klart nu för lillans ankomst. Kan va skönt att ha allt klart och bara andas ut lite nu på slutet och bara bry oss om varandra. Exempelvis som när älskling skämde bort mig med jeansjackan. Tyckte det va supergulligt av honom och det va kul att ta hem något som var till mig och som jag kan använda både nu och efter lillans ankomst :) Jag vet jag vet.. jag har sagt det förut men Krikke är helt underbar! Bästa bästa! ♥  (tillbaka till ämnet..)

Skötväskan är alltså då i märket Brio precis som vagnen. Vi valde att ta en svart Brio - Basic.


Den blir väl bra till vagnen?
Svart och stilrent, precis som vi gillar det!


Tuffing!

Idag när jag va i stan så skulle jag ju shoppa lite billiga korgar jag sett som är fina tycker jag. Det va då sagt att det skulle vara en rea på dem som skulle starta idag, meeen icke. Hon som jobbar där sa fel dag till mig och rean början alltså på torsdag och inte idag, suck. Nåja, snål blev jag och gick där ifrån utan korgar och kommer alltså återkomma dit på torsdag i hopp om att de jag vill ha ska finnas kvar. Istället så tog jag mitt kära åk till Bergvik för att ta hålla mig sysselsatt en stund. Väl där inne så fick jag med mig en vit väldigt fin bh. Tack H&M för erat bonussystem som ger en tillbaka pengar. Jag fick idag alltså en bh för bara 29kr tack vare det. Både jag och han som jobbade i kassan tyckte detta va ett perfekt pris ;) Kilade sedan in på Lindex och Kappahl för att kika lite på det nya i Newbie och annat. Från Kappahl fick jag med mig en fin vit "dregellapp" med lite volanger på. Visar er imorgon. Från Lindex fick jag med mig något jag tittat på länge. Klart T ska bli en liten tuffing och vara lik mamma när hon kommer ut ;) Titta ..


Dom är ju hur coola som helst :) Många har säkert redan sett dem och tänker "redan Linda" ;) Men jag har kikat på dem länge och idag tyckte jag att nää, de följer inte med mig hem om jag inte tar tag i dem och hjälper dom på traven. Så Vipps så låg de i en påse i riktning mot C-vägen och lillans garderob.


Vecka 34

Här kommer texten om vecka 34.. Något sent men bättre sent än aldrig :)

BEBIS

Nu väger bebisen ca 2,2 - 2,4 kg och är ca 45 cm lång, huvud till häl. Foten är ca 6-7cm! Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur. De flesta ligger redan med huvudet nedåt nu men är inte alltid fixerade. Om inte så sker det oftast väldigt snart.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

MAMMA

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

PAPPA

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

Passa på att njuta av tiden tillsammans med din parnet, hitta på saker. Nu är det inte långt kvar tills ni är tre.


Mina tankar

Imorgon är det exakt 6 veckor kvar till BF. Det känns helt overkligt och jag börjar smått inse att jag snart ska få starka starka värkar och åka in till sjukhuset och föda en bebis. Som jag tidigare sagt så tvivlar jag inte en sekund på att Krikke kommer vara ett bra stöd för mig där inne. Jag hoppas han kommer njuta ändå att han slipper känna den smärta jag kommer få känna :P haha. Halsbrännan är fortfarande förjävlig om man säger så :P Okej, nu är den kanske inte varje natt som innan men när den väl sätter igång så är den inte rolig. Jag skrev väl om min förvärk jag hade på jobbet? Tänk att den värken va ju ond och det gjorde ont i gupp på vägen hem i bilen. Så kan jag nu tänka att tänk när de riktiga värkarna kommer då, jiiiiisses :D hehe. Men all smärta är värd smärta, måste komma ihåg det när de blir som värst :)


En bild i skuggan!

img_0480 (MMS)

.


Hockey nu!

Hello! Nyduschad, handlat godis till krikke och jag ska ställa mig och göra någon mat tänkte jag. Jag ska uppdatera er med lite grejer senare men nu först blir det hockey! Sverige - Kanada, får vi ju inte missa! Hörs efter de :)


Dagens mamafit!

img_5475 (MMS)

Åker mot stan nu! Hoppas vi får med oss lite korgar hem idag då :)


Inlägg efter inlägg..

Skrev ett x antal inlägg igår som fortfarande inte kommit upp? Vad är det för fel på blogg.se nu då???? Börjar bli lite trött på detta. Jag som gillar blogg.se så mycket annars. Irriterande. Nåja, jag gör ett nytt försök och hoppas på att detta ska komma upp.

Senare idag (om blogg.se tillåter :P) så ska jag lägga upp lite bilder på nya jackan och skötväskan. Försökte ju som sagt igår men gick inte. Jag ska även fixa in text och bilder om vecka 34 innan vi REDAN går in i vecka 35 på onsdag :) Hihi, inte långt kvar! Krikke tycker dock att det känns som hon aldrig kommer ut :) hehe. Ja, lite sådana inlägg blir det idag och kanske även lite shopping då jag ska in och kika efter korgar till skötbordet en gång för alla. Nu vill jag ha hit korgar och få klart detta nu!

Lite fix med mig nu sen blir det stan. Vi hörs i eftermiddag!


Inte funkat att uppdatera!

Det är något med blogg.se som inte vill fungera. Har testat att få upp inlägg men utan resultat. Uppdatering blir därför imorgon! (hoppas detta kommer upp nu dååååe!!!)


Sitter i soffan och kollar på hockey med h...

Sitter i soffan och kollar på hockey med hjärtat. Hoppas sverige tar denna matchen nu. Lite senare ska vi iväg och kolla på fotboll. Vilken sportig dag :p skönt att komma ut lite. Satt på Tommy och Ida's altan förut och bara mådde. Helt underbart väder nu ju! Bilder och mer uppdatering blir ikväll! :)


Vilken bra dag/kväll!

Idag har jag spenderat dagen med älskling och kvällen med tre av mina kusiner. Vi har haft en riktigt mysig tjejkväll! Men först om min och Krikke's dag.

Jag vaknade ju som jag skrev i tidigare inlägg vid 10.10 imorse och vid 13.00 kände jag att det va dags att Krikke också skulle vakna. Jag började bli rastlös ju :P När han väl vaknat så åkte vi mot stan för att hämta vår skötväska som äntligen kommit. Det blev sedan lite mat och en sväng på stan. Krikke kollade efter skor som han behöver men utan lycka. Jag kikade på en jeansjacka som jag hittade. Älskling ville ge den till mig men jag tackade snällt nej. Ångrade mig ganska snabbt men ville ändå inte att han skulle köpa den. Vill ju inte snylta :P Men efter turen på stan så blev det en snabbis in på Bergvik och där köpte han den till mig efter att jag provat den. Han tyckte jag skulle ha den om jag ändå ville ha den! Tusen tusen tack min älskade :) Himla go min man! Vi gillar att skämma bort varandra ibland :) Blev iaf hemåt efter det och jag gjorde mig iordning för att dra mot stan senare igen. Dags att möta upp kusinerna!

Åkte och hämtade upp Johanna hemma hos henne och åkte sedan mot stan där vi mötte upp Ida och Ingela för att hyra film och köpa mat. Blev att köpa med kina mat också satte vi oss i utemöblerna på framsidan vid Ingelas hus och käkade ute i solen. Hur gött som helst :) Filmen vi valde hette Once fallen och jag kan väl säga att det va väl en relativt okej film men det hände inte alls mycket i den så det är väl ingen film jag kommer se igen kanske.. Men det blev iaf mycket skratt och prat, som alltid! Haft en jättebra kväll med tjejerna, så tack för det :)

Nu blir det att slänga sig i sängen och kolla på något med ett glas citronvatten i ena handen. Det är så jäkla varmt åt mig just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. Eller jo, köket för vattnet sen sängen med fläkten på i taket! Fläkten är fan helt underbar att ha ibland :P Men bilder på jeansjackan får ni imorgon och även på skötväskan. Hoppas ni haft en lika trevlig kväll som mig :) Kram och godnatt!


Gammal bild på kusinerna Johanna och Ida. Sthlm -07.


Samma här, gammal bild på Johanna och mig. Sthlm -07.


Tjejmys med kusinerna!

Tillbaka i bloggen när jag kommer hem!


Talang!

Hej bloggen/läsare. Vaknade kl 10.10 imorse och kunde inte somna om. Låg kvar ca 30-40 min innan jag klev upp och började göra tidig lunch. Pasta carbonara fick det bli, va sådär gott faktsikt :P Men till en tidig lunch dög det fint.

Sitter nu och kollar på Talang 2011 i brist på annat. Vissa är ju jätteduktiga på det de gör och vissa funderar man på hur dom tänkte när dom ställde upp just för vissa saker passar väl inte in under kategorin talang. Men men, kul att se när folk försöker iaf. Försöka måste man ju, annars har man ingen chans att komma någonstans.

Har ni någon talang, något ni tycker att ni är superbra på?
Det kan vara vad som helst som exempel stå på händerna, sjunga, baka kanske :) hehe.
Skriv gärna och berätta om din talang!


Nattinlägg

Tänkte lägga mig i sängen nu och sätta på en film och kika på, men först ville jag titta in här en snabbis. Min kära man är inte hemma än men kommer väl om ett tag kan jag tänka mig. Är fortfarande lite klibbig pga tan sprayen men hoppas på att den ska torka in snart. Hoppas verkligen att jag vaknar upp imorgon och är brun nu och inte randig :P haha. Jag lyckas tyvärr med sånt ibland :P Men nej, en järntablett nu och sedan sängen + film!

Sov så gott!


Färgade ögonbryn - har du testat?

Ja om jag säger såhär. Det va ju enkelt att färga, nemas problemas. Men jag valde ju färgen brun och det skulle jag inte gjort för det hände inte alls mycket kan jag lova :P De syns lite lite mer men inte mycket alls och de är fortfarande för ljusa för min smak så ja, i veckan får jag köpa brun/svart färg ist så det syns lite bättre.

Någon som testat förresten och kan säga om brun/svart eller svart är bäst?
Jag vill inte ha för ljusa men inte helt svarta heller. Jag använde Depend nu, finns det något bättre märke?
Vill färga brynen hemma! Tips på färg och märke skulle vara väldigt uppskattat :)


Nåja, nu ska jag ta och spraya lite tan spray på kroppen så man får lite färg.
 Av den vet jag iaf att jag blir brunare och tur är väl det ;) hehe!


Tack svärisar!

Svärmor vet vad jag gillar och hon kunde inte prickat in en bättre dag..
ÅH MIN HALLONSODA! :)



Nu har jag tänkt att tvätta av mig sminket och hoppa i lite myskläder.
Jag ska ha lite tjejkväll med mig själv här hemma. Tänkte prova att färga ögonbrynen och även ta lite tan spray så man får lite färg på denna extremt bleka kropp. Men först ett glas hallonsoda.

Får skjuta upp detta med texten om vecka 34 i några timmar. Ni får det sen! Är så trött i skallen just nu och vill pyssla om mig själv en stund. Ibland behövs ju lite egentid och vård av sig själv också :) Återkommer senare kära läsare!


Grillat

Kom nyss hem från svärföräldrarna som bjöd på grillat och jordgubbar! Själv åt jag en hamburgare då jag precis innan vi fick samtalet om grillat käkat 3 pizza bitar. Nåja, nu är jag super mätt iaf och gott va de :) Ska fixa iordning mina jordgubbar jag köpte idag och sen ska jag fixa in texten om vecka 34 här. Vi hörs om en stund!


Ser ni vad jag menar?

Kanske inte de bästa bilderna att visa men man ser ju lite skillnad tycker jag. Nu blir det kanske inte så svårt för er att gissa men vilken bild tror ni är tagen på morgonen innan mat och den andra på eftermiddagen med massa mat i magen?

Ja precis.. bilden till höger är på morgon!



Okej, det kanske inte ser ut att skilja mycket så men tro mig det skiljer tillräckligt för att jag ska märka det på både kläder och mitt sätt att se det i spegeln. Men mat eller inte.. älskar vår kula :) Hon har levt rullan i magen nu på morgonen och det är så härligt. Det gjorde hon igår också innan jag somnade. Kände på hennes fötter som hon trycte ut i sidan så man får som en stor bula :) hehe!

Men måste göra mig klar nu. Josefine kommer om ca en timme och hämtar upp mig.


Top model

Sitter och kikar på det men ska strax göra mig iordning. Ibalnd känner jag att jag skulle vilja få en makeover och se vad de skulle göra med hår och så, dock är jag nog liiiite för feg för att låta någon kanske klippa av mig håret. Iaf till en sån där extremt kort frisyr. Jag gillar långt hår. Jag skulle verkligen behöva klippa mig men känns som allt hår försvinner, även om man bara tar någon cm :P Men ska väl ta tag i det där och klippa mina toppar någon dag iaf. Klipper mig själv så slipper det bli mer än vad jag själv verkligen vill!

Om man skulle få en makeover, undrar vilken färg de skulle göra på håret. Jag är ju så van att vara mörkhårig så om de skulle göra mig blond så skulle det kännas jättekonstigt :P Tro det eller ej men jag är ju blond från första början, men känner själv att det är de mörka färgerna som passar mig bäst. Eller är det där bara en vane sak tro? Hur som helst så håller jag mig till mörkt, trivs bäst i det! Men det är alltid kul att kika i hårtidningar och drömma sig bort lite! ;)



Men ska se om jag kan få mitt lilla råttbo att bli rakt och glansigt nu. Sen blir det att åka med Josefine A till stan en sväng. Får se om man kanske kan träffa Malin lite senare också. Va allt för längesen! Ha en bra dag att goa läsare. Tusen tack för era kommentarer. De värmer :)


Meddelande:

Caroline som skickat mail till mig. Ber om ursäkt för mitt dryga svar, du har nu fått ett mail tillbaka! :)


Paddan!

Klev ur duschen förut och kollade ner på mina fötter.. WTF??!!??! Tjusigt.. Vatten har nog börjat samlats i mina fötter och även lite i händerna. Mina fötter såg ut som två paddor ungefär. Ja jag överdriver lite men mina tår såg ut som små korvar. Krikke skrattade väldigt mycket och mätte en tå's topp till att vara lika bred som hans tumme. Nej, det va då inte kul att se :P haha! Tur att vatten är sånt som försvinner allt efter som när man fått bebisen.

Håll ut Linda, snart får ni träffa er älskade och då kan dina fötter och händer gå tillbaka till det normala!
- Ja, jag får stå ut med det helt enkelt :P

Annars idag så har jag fixat två tunna mössor till lillan som ska packas ned i skötväskan om några veckor. Bra att ha med till BB och sätta på bebis när hon kommer ut. Jag fixade även en kudde till barnvagnen. Hittade en kudde som förhindrar att kvalster eller mögel kan sätta sig i kudden, vilket jag tyckte låter jättebra eftersom den ska ligga i vagnen (just för fukt och så.. man vet ju aldirg). Hur som helst så va det himla bra storlek på den så den passar till både huvud och nacke/skuldror.

Ja, jag har ju varit hos BM idag också. Lillan ligger nedåt med huvudet än men är ej fixerad utan det går fortfarande rubba på huvudet. Hjärtat lät bra på henne och hon va livlig som vanligt :) Jag fortsätter på min egna lilla kurva gällande magmåtten, men ligger inte alls högt ovanför mittenkurvan (den man oftast följer), så efter lite förfrågningar om ifall BM tror att lillan är stor så sa hon att jag nog inte skulle oroa mig över det för hon tror att hon kommer bli en normalstor bebis. MEN man vet ju aldrig! Ska försöka att inte lägga så mycket tyngd på den frågan men är samtidigt lite svårt när man hört lite historier och svåra förlossningar och så. Men jag hoppas självklart på det bästa! :) Jag själv har plussat 12 kg sen första inskrivningen, så det blir väl några få kilon till sen är jag "klar" trodde bm. Skönt är väl det för jag har en hel garderob med kläder som väntar på att jag ska komma tillbaka med en något plattare mage så man slipper visa magen i allt :P haha. Ska iaf bli kul att se vad min slutvikt slutar på. Kul att jämföra med nästa barn man får.

Men idag har jag varit jäkligt trött så nu har jag bestämt mig att krypa under täcket och se klart på hockeyn och sedan kolla på något med älskling innan vi båda slår igen våra ögon. Imorgon under dagen lovar jag er ett inlägg med text om vecka 34 och bilder på magen med före och efter maten. Ni ska få se vad "liten" den egentligen är ;) hehe. Min mage har ju alltid svällt endel när jag ätit och det blir likadant nu så kulan ser ju större ut! Men jag ska passa på och njuta av min kula och av att vara gravid nu. Tiden går ju så fort så snart ligger hon ju utanför magen!

Godnatt på er om vi inte hörs sen.
Hoppas ni haft en bra dag!
...


Sa jag att jag är förbannat sugen på jordgubbar?
CRAVING!!


Megamage!

Här är min stora kula i vecka 33.
Text om vecka 34 och egna tankar kommer upp senare idag!



Den ser extremt stor ut framifrån på det där kortet ser jag. Jag själv tycker inte att det ser såååå stort ut i verkligheten. Tog kort på magen förut när jag precis vaknat. Tänkte jag skulle visa "före maten" bilder och "efter maten" bilder senare ;)

TTYL.


Frukost till Jim's värld!

Älskling åkte för ca 20 min sen och jag vaknade precis innan han drog. Jag tänkte att jag skulle ha sovit till 8 iaf men kunde lika gärna vara vaken nu och snosa lite under täcket och äta frukost i sängen, Myyys! Kl 10.00 idag är jag hos BM. Har jag sagt vad mycket jag tycker om att gå dit? Jaa det har jag :p Efter idag är det bara 3 gånger kvar innan lillans BF. Det går fort nu! En dagstur till Charlottenberg och kanske Norge är iaf planerad nu. Jag och älskling ska passa på att gå på bio (som han inte gillar direkt :p). Han kom hem för någon vecka sedan med bio biljetter till oss, då blev jag glad :) Tror vi ska se på Pirates of the caribbean 4. Wiho :) Även lite annat "göra innan hon kommer" är planerat. Känns som det kommer bli en riktigt bra tid nu innan och sen står vi redo med armarna öppna när hon kommer. Men nu ska jag ge mig på den där frukosten :) Godmorgon till er alla!


Yoggi - Dröm vanilj!

Ja, det kan nog vara den godaste yoghurten som finns tror ja.
Krämig och helt underbart god! Håller ni inte med mig?



Blev inte att vi gjorde någon paj idag. Får bli imorgon ist och jag ska därför nu avnjuta en sådan här yoghurt. Tror pluttan i magen blir glad då ;) Imorgon ska jag till BM igen och göra det vanliga som att mäta, väga och lyssna på hjärtljuden :) Ska fråga lite frågor imorgon och även berätta att jag haft min första riktigt ordentliga förvärk :) Haha, låter nästan som om jag vore stolt men även om de gjorde ont så va smärtan värd då jag vet att kroppen gör så av en anledning, det är liksom inte bara ren smärta för ingenting. Visserligen lär de där inte vara i närheten ens när det kommer till de riktiga värkarna :P Då kommer jag förmodligen inte tycka det är så kul längre, inte förrän allt är klart och hon är ute ;)

Men ska lägga mig i sängen och glo på hockeyn nu med hjärtat!
Hörs lite senare med info om vecka 34 som vi gick in i idag! :)


Fyndat till liten's spjälsäng!

I stan idag så tog jag svängen förbi Jysk för att kika in deras rea då jag fått tips på billiga sängkläder till spjälsäng. Eftersom vi bara har ett set så ville jag självklart dit och kika. Jag hittade ett beige med katter och och små hundar på som jag tyckte var sött. När jag läste lite om det så såg jag att det va i satin och då var det givet att köpa med det hem till lillan. Jag och Krikke använder ju nästan bara sängkläder i satin så det är så otroligt mjukt och skönt, så klart vår pluttis ska ha det också! Nu har vi två bedset så lite längre fram ska vi väl köpa ett till så vi har tre. Kan va bra ifall det blir spya och måste byta ofta men också lite kul att inte ha samma hela tiden! Det tredje får nog bli med lite mer färg i tror ja, eftersom hon har ett svart med stjärnor på och nu detta i beige då. Något färgglatt är ju aldrig fel då det faktiskt ska vara till ett barn :) hehe.

Här ser ni det jag fyndade idag iaf. Endast 50kr!




Jag tänkte också passa på att visa den lilla nallen som fått plats på hennes hylla bredvid hennes namn.  Fick ju med mig en nalle hem från stan igår. Jättemjuk och gosig. Hade en bild på kameran från igår på nallen så kan klicka in det här så ni får se. Köpt på barnens hus! (bilden gör inte den goa nallen rättvis)



Men nu ska jag ta och göra oss lite blåbärspaj här hemma tror jag och sedan ropa in älsklingen som är in till grannen och hjälper honom med en dator. Lite hockey blir det nog att vi kikar på eftersom hjärtat är lite av ett hockeyfreak. Haha nejdå, så illa är det inte! Men ni ska bara veta vad kul det är att sitta och kika på hockey hemma hos mina svärföräldrar. Min otroligt söta svärmor blir helt tokig ibland när de är match. Hon skriker och har sig när de gör fel och när någon person i något lag borde straffas :D Det är verkligen kul och man kan bara le när hon drar igång för man tycker hon är så rolig :)


Vit Iphone 3Gs, 16gb till salu!


Det svarta på mobilens skärm (bilden till höger) är skuggan från mitt finger!


Ska sälja min vita iPhone 3Gs, 16gb nu då jag nu fått en iPhone 4 och har därför ingen användning för denna! Den är låst till 3 men är lite lite över ett år, vilket betyder att den går att låsa upp ifall det är någon som vill köpa den men ej vill byta från sin operatör till 3!

Till mobilen förljer självklart boxen den säljs i + bruksanvisningar, laddare, usb kabel och headset. Jag skickar även med 7 skal med olika motiv. Allt från blommor till dödskallar! (bilder på dessa går att få via mail. Säg till isf)

Nypris på mobil: 6100kr (kvitto finns)

Nypris på skal: 50 till 150 kr/st

Mitt paketpris: 2300kr!

Vid intresse och frågor:
maila mig på [email protected]


Tar mig i kragen, åker och lämnar blod.

Frukost, tv och morgon slapp. Ja, jag va värd det för nu är det blogga klart, smink och kläder som gäller för efter det ska jag sätta mig i bilen och åka in mot stan. I stan ska jag köpa skärmskydd till min mobil och även vara en stark kvinna och lämna blod :P Jag gillar inte blodprov direkt men måste ju för pluttis i magen och då är det värt det egentligen lilla sticket. Jag tycker det är hemskt egentligen, som om de kör in en påle i armen! Haha nej inte riktigt men att stoppa nålar i armarna är inte min grej, alls! Uuuhhäää.

Senare idag ska jag hem och lägga ut 3Gs:en för försäljning. Är några som väntar på bilder och sådant men de flesta får vänta tills de kommer upp i ett inlägg här! Blir lättast så :) Måste ta kort på de 7-8 skal som ska säljas tillsammans med mobilen också. Kan ju va kul att se hur de ser ut kanske :P

Men ska skynda mig att göra mig klar nu så kanske jag kan va hemma ungefär samtidigt som Krikke. Brukar sällan lyckas med det då jag alltid kommer på massa annat att göra i stan innan jag ska åka hemåt :P Men vi får väl se!

Ha en bra dag iaf, nu ska jag inte stoppa er tid med massa drabbel. Hörs senare!


Bara 7 veckor kvar!

Idag är det exakt 7 veckor till lillans BF! Imorgon går vi in i vecka 34. Kändes som om det var nyss jag gick in i vecka 33 och ännu mer i vecka 25 :) Fort går det men har nu börjat planera lite dagsresor som ska göras innan pluttan kommer. Hoppas på att kunna ta en dagstur med bara älskling också. Skulle göra oss gott de ;) hehe.

Mys!


Massa fix!

Har suttit med mina två iphone's nu på kvällen och grejat med att lägga in allt på den nya och ta bort allt på den gamla. Så nu ska min vita 3Gs säljas. Ett inlägg om det kommer komma upp här imorgon vid 19-20.00 tiden med mer info om det ifall någon här skulle va intresserad! Är väldigt glad att man kunde föra över allt till nya mobilen iaf så jag slapp skriva in varje nr var för sig. Skit jobbigt de ju :P haha. Nu är jag sugen på att beställa något skal men vet inte riktigt vad jag vill ha för något. Något skal ska jag ju ha som skydd iaf!

Jag och Krikke va även en sväng till Grums förut och handlade hem lite mat då det började bli lite tomt här i både kyl och frys. Inget bröd eller frukostflingor hade vi och det va väl det som satte lite panik på mig som börjat käka frukost varje morgon. Konstigt ändå, jag som aldrig ätit frukost så förut. Klart jag ätit frukost men det har inte varit något som varit självklart, utan jag har nog kanske ätit frukost 1 gång i månaden max tidigare och hållit mig till lunch ist. Men ja, det är ju annorlunda nu när pluttis ska ha mat också! Men nog om mina vanor, gud va tråkigt :P

Från stan idag fick jag med mig lite nursing pads, en nalle till lillan, en foundation och ögonbrynsfärg. Ska se om jag kan få mina ljusa bryn att bli lite mörkare så jag kanske slipper fylla i dem jämt. Räcker ju med att bättre på dem bara ist för att nästan behöva ge dem all färg med en brynpenna. Jaja, vi får väl se imorgon hur resultatet blir.

Nu ska jag ta och skriva lite om mobilen som ska upp både här och på en annan sida imorgon och se om vi kan sälja den till någon annan lycklig ägare kanske redan denna veckan! Underbar telefon, dessutom vit. Love love, kommer sakna den :P


Lunch på Wayne's.

img_1273 (MMS)

God pasta/kycklingsallad på Wayne's blir min lunch idag. Mums mums mums, är verkligen att rekommendera!


Bra dag tack vare mina leggings!

Alltså detta med att man växer och växer har inte rört mig speciellt mycket i ryggen tills idag då jag drog på mig ett par svarta jeansleggings (jag som ÄLSKAR kolsvarta jeans/jeansleggings). Jag kände mig som en tjock korv och blev på riktigt dåligt humör när jag såg hur byxorna satt på mig. De sitter väl inget fel på benen (eftersom jag kan växa i dem ytterligare där), men i midjan så är de jobbigt för jag måste vika nedkanten fram för magens skull men det är obekvämt att inte vika ned den bak också men skulle jag då böja mig så skulle jag gissa på att jag visar rumpan. Jag fick lite ryck när jag höll på och försökte få dem att sitta snyggt utan att känna mig som en flodhäst, men utan resultat. Tog av mig byxorna och tjurade en stund och tyckte att detta va nog det största problemet idag.. Tjocka dumma mig! Ja, ungefär på den nivån låg det. Hemskt.

Ist så letade jag fram ett par andra leggings med spets i sidorna. Satte på mig dem och vek ned kanten, drog på mig ett linne och vips, känner mig inte alls som en stoppad korv nu och det klämmer ingenstans heller då denna kanten går att ha nedviken utan att man visar rumpan när man böjer sig.
Tack kära leggings, ni har gjort min dag!


Bilden är inte från idag, men det är samma underbara leggings!


Vad är det för snö folk pratar om?

Ligger i sängen och kollar på tvn. Nyss ätit frukost och inväntar nu Våra bästa år innan de blir in i duschen. Känner mig väldigt sliten just nu men är väl fortfarande väldigt trött efter att ja inte kunde somna förrän sent inatt. Jag vaknade dessutom 05.20 och var typ klarvaken. Kunde inte förstå varför krikke låg kvar i sängen förrän ja tittade på klockan. Det va bara att lägga igen de blå igen för min del. 2-3 timmars sömn räcker ju inte. Så jag somnade tillslut om igen och vaknade när krikke gick upp och hörde när han drog. Somnade sedan om igen och vaknade vid 9 förut. Så ja, kanske inte är så konstigt att ja känner mig sliten när jag sovit oroligt hela natten. Förut när jag vaknade för sista gången gick jag in på Facebook och folk snackar om att det snöat? What? :p jag ser ingen snö (tack och lov). Även om inte snön lägger sig så vill jag inte se snö nu. Är väldigt mätt på vinter och nu vill ja bara ha sommar! Vill inte ni det? Vad ska ni hitta på för kul i sommar?


Usch.....

Har ett huvud som dunkar och jag skulle verkligen behöva sova men kan inte somna.
Sitter i soffan och glor på tvn, värdelöst. Vad gör man? Vill sova.


Lyktan

Här kommer det bilder på lyktan jag fick idag!
Visar er både bilder i dagsljus och kvällsljus. Är nöjd som bara den,
det lyser så mysigt här i vardagsrummet när man tänder ljusen :)


                                                                           La i lite svarta stenar brevid ljusen.



Vad tycks?


Hittat den!

Hej hopp! Är nu tillbaka från stan, dock utan micro sim till mobilen. Har bestämt mig för att beställa ett istället, så hinner jag föra över alla bilder och spela klart ett spel, haha! Nörden blir jag kallad här hemma på kvällarna när vi ligger i sängen och kikar på tv och jag ligger med mobilspel i högsta hugg :P
(Update: Hämtar ett micro sim imorgon på 3 ist)




Ni som läst min blogg länge vet ju att jag för bra längesen va ute efter en större lykta att ställa på golvet. Har inte hittat någon i den storlek jag vill ha ännu och även tyckt att de som är storlekarna mindra är för dyra för sin storlek. Idag hittade jag en mellanstor fin lykta i trä, precis sån jag vill ha! (Vill ha en i några storlekar större också, men som sagt så är de lite svårare att få tag i det) bilder på lyktan kommer upp ikväll. Har tagit kort på den där den står nu men vill även ha kort på den ikväll när jag tänder ljusen i den!

Nu ska jag lägga mig i soffan och bara ta det lugnt. Har haft endel sammandragningar så blir skönt att få slappna av lite nu. Blir kanske att lägga sig och läsa tills En unge i minuten drar igång på tvn. Älskling ska över till grannen och se på hockey nu så det blir jag och tvn som har en date ikväll. Jag får ju inte missa En unge i minuten, tycker det är jättekul att se om förlossningar och även att läsa förlossningshistorier. Så ni med barn som bloggar och har skrivit om era förlossningar får gärna skicka länk till mig så jag får läsa :) 

Återkommer senare med bilder på lyktan :)


Nu så!

Dammsuga, hänga tvätt, vika tvätt, ordna i köket, klippa till skydd till lillans säng och vagnen, vika in lillans kläder i garderoben, slänga ut mattan från balkongen och tömma den på barr.. Ja allt detta är nu fixat! Bara sovrummet som ser lite stökigt ut med obäddad säng och alla kläder huller om buller på sängen. Men nu orkar jag inte mer, dags att göra något annat och ta tag i sovrummet sen! Är ju bara bäddning och vikning av de kläderna på sängen som ska göras där inne nu. Ja okej.. damm torka lite också.

Men nu blir det stan och fixa micro sim (förhoppningsvis) och även kika efter lite annat. TTYL.


Från liten till stor

Jag tänkte på det va mycket en bebis växer i magen på en. Jag kikade på de bilder jag brukar lägga upp tillsammans med text om varje ny vecka. Jag kommer ihåg så väl när jag började följa veckorna och de där bilderna och bebisen va så liten :) Jämför man de bilderna med de man lägger upp nu så är ju bebisen jättestor, men ändå ska den bli större! Inte klar än på några veckor :)

Men är det inte lite sjukt ändå.. Om ca 7 veckor (+ -) så är jag en mamma och Kristoffer en pappa. Skulle ljuga om jag sa att jag inte njuter av tanken varje sekund!



Såhär mycket har iaf bebisen växt i magen från vecka 10 till vecka 33. Växer ganska snabbt ändå!


Jag visade er aldrig mitt ägg va?

Frukost som består av goda smörgåsar och mjölk intas nu. Till det kikar jag på de fantastiska intrigerna i programmet Våra bästa år. Ibland borde man ju skratta för att de överspelar sina roller något så otroligt :P haha. Men jag kan inte dra mig från att titta iaf!

Idag ska jag röja en hel del här hemma hade jag tänkt mig. Ska dra ut mattan från balkongen och tömma den på all jädra barr från vår julgran som jag slängde ut den vägen. Ska även ta och dammsuga och sånt här inne och få lite ordning. Tvättat undnan handdukar så de ska hängas upp och disken håller på i maskinen. Ja, man blir lite hemmafru ibland när mannen är iväg på utbildningen :)

Senare idag ska jag iväg och hämta ett micro sim på 3 tänkte jag. Ja nu kan säkert en hel del av er förstå vad som låg i mitt påskägg. För er som inte vet så ska ni veta att jag blev mycket glad över innehållet! Tack mamma :) Detta låg i mitt påskägg:



En iphone 4!


En riktig liten lyckopingla!

Ja det är vad jag och Kristoffer haft i min mage idag! Idag har hon varit riktigt livlig, samma sak har det varit hela den här helgen. Jag älskar när hon bjuder på massa sparkar och rörelser, det får mig att bli så glad :) Kristoffer verkar inte sen på det heller för han känner och klämmer massa på magen när hon rör sig :) Mina gosar!

Såg förut i almanackan att med besöket till BM på torsdag så är det bara 4 besök kvar tills det att lillans BF är här. Ett besök efter BF datumet är inbokat ifall vi skulle gå över tiden. Men alltså det är så kul nu när jag kollade upp detta för nu kommer jag efter varje besök räkna ner och även bli mer och mer nervös kan jag tänka mig. Jag menar snart är hon ju här hos oss :D

Kristoffer sa förut "Kommer få pengar en gång till, och gången efter det så kanske man är pappa. Häftigt!" och det stämmer ju! Ååh, fick en sådan härlig känsla i kroppen när han sa det!


blogg.se segt?

Är det så att det är sidan som är seg med att lägga upp nyskrivna inlägg eller är det bara jag som råkar ha en otroligt seg blogg? Irriterande är det hur som helst :P Man hinner ju skriva ett nytt inlägg innan de förra kommit upp ju! (Nästan iaf...)

Har ni samma problem?


Våfflor och hockey!

Idag har det varit mycket slapp för oss. Började dagen med att åka mot pizzerian som fick laga vår mat idag. Vi hade extremt dålig fantasi när vi vaknade så då blev det lätt att bara välja från en meny ist. Väl där kom Krikke's bror med en kompis och käkade med oss. Blev endel skratt då Krikke's bror inte va på topp, eller ja han hade väl inte riktigt hunnit bli nykter sen igår. Vi som även fick se honom på lyran igår med hans kära Ida skrattade gott åt hans beteende som han hade igår. Tommy själv tyckte nog inte det va så kul att höra om det, men vad gör det :P

Efter att vi käkat på pizzerian så blev det mot stan och Bergvik för att fördriva lite tid för mig och älsk. Vi gick mest och snackade och kollade lite bara. Blev en film och lite dricka med hem. Kommer tyvärr inte ihåg va filmen heter nu men vi la oss iaf och kollade på den när vi kom hem och vilade typ. Skönt att bara slappa! :)

Nu står jag i köket efter att förut va iväg till Konsum och köpte vispgrädde och sylt. Yes, det blir våfflor till kvällsmat! Kände doften av våfflor förut och då va det kört. Suget vann och ja.. även hungern för nu är jag hungrig! (För er som undrar.. haha) Vi kollar även på hockey här hemma. Så hockey och våfflor för familjen Rangfeldt/Johansson är de som gäller denna kvällen! :P Men ska fortsätta här i köket nu. Skriver mer sen, efter en mycket tyst och tråkig dag i bloggen från min sida!


RSS 2.0