Dagens mage och en lista över vad som behövs!

Här har ni alltså dagens kula. Den är täckt med en t-shirt från E.sprit som jag köpte för ett tag sedan men har ej använt den ännu. Så idag blev den invigd och den sitter jätteskönt! Kulan som ni ser är ganska rund när man sitter ner. Ganska ihoptryckt och det brukar ofta va i denna ställningen som pluttan i magen drar igång där inne. Blir kanske lite trångt åt henne ibland när jag sitter. Vem vet ;)



Trots min kula va det en gäst på nöjes igår som blev jätteförvånad över när jag sa att jag va med barn. Han trodde det inte förens jag verkligen visade kulan, hehe. Sånt gillar man ju att höra så klart! haha :) Älskar iaf min kula men längtar mer tills pluttis där inne kommer ut :)

Jag och Krikke ska sätta oss någon dag och gå igenom vad det är vi behöver köpa in de närmsta 3 månaderna. Kan va bra att ha och kanske bestämma att vi ska hinna köpa in allt inom ett visst datum, just för att vi ska kunna va så redo och bekväma som möjligt när hon väl tittar ut. Så har ni tips på vad man kan köpa in så får ni gärna tipsa. Till helgen är det ju barnmässan i stan och där lär man ju få tips också :)

Det vi har är:
- Barnvagn
- Säng + tillbehöv
- Barnbilstol
- Skötbord
- Kläder
- nappar
- badbalja
- Filtar
- osv osv..


Det jag kan komma på just nu att vi behöver är:
- Nappflaskor
- Bädd till barnvagnen
- Nattlampa
- mer kläder
- nappar för nyfödda
- blöjor
- tvättlappar
- baby olja
- puder för veck
- Vårtnapp
- Ställning till skötbordet
(ska bygga en ställning att ställa de på ist för att ha det på sängen)
- Babygym
- Babysitter
- Mobil över sängen
- Amningsbh
- Amningslinne
- Bröstvärmae
- Amningsinlägg
- Badrock till T
- kisskydd
- Regnskydd till vagn
- Myggnät till vagn
- Hjulskydd
- Bärsele
(lite osäkra på de än, vi får se hur flitigt det kan behövas.
Ska prata lite om det med min kusin tänkte jag)

(Listan kommer uppdateras så fort jag får bra tips så jag kan gå in här senare och skriva av den)

Ja det är ju lite som ska inhandlas innan hon tittar ut men känner att jag vill ha allt klart iaf några veckor innan hon kommer IFALL hon kommer tidigare än förväntat. Det enda som man kanske köper i samband med att hon kommer är väl tvättlapparna/våtservetterna så inte de ligger och blir gamla och torkar. Kanske inte gör det när paketen är oöppnade? Hur som helst så känns det som att det är sånt man kan köpa när hon kommit. Men som sagt, har ni tips på mer så får ni gärna skriva det. Lite svårt att tänka på allt när det är så mycket och första barnet :)


Kommentarer
Postat av: Ida

Vårtnapp heter de! Det hade jag och de var skitbra!

2011-03-20 @ 14:54:29
Postat av: Emma

Finfina magisen :D

2011-03-20 @ 16:49:49
URL: http://emmadahlen.blogg.se/
Postat av: Therese- Mamma till Ameah

Hej gumman! Länge sen. vad stor och fin magen har blivit :)



Jag kan tipsa om att köpa små handdukar från IKEA, tror man får 10 st för 10 kronor eller var det kanske 20? Domanvänds flitigt här hemma. Salva för röd rumpa kan vara bra att ha hemma. Vi använder inotyol och den sätter sig som ett lager och skyddar hur bra som helst! Nässug (näsfrida) är bra att ha när bebis blir förkyld eftersom dom inte är så bra på att fräsa själva ;) Nagelvårdsset köpte jag innan och har använt en del. Man får med nagelfil i setet och det används mycket här hemma eftersom hon river sig själv och man helst inte ska klippa bebisens naglar. Sen är det ju skönt att ha en febertermomter hemma och en badtermomter :)



Ámningskudde kanske? Jag använder min alla amningar :) Så avlastande och skönt!



Kram

2011-03-20 @ 18:03:07
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: nina

gå-stol är ju något som är roligt att ha, men det köper man väl längre fram när de kanske är 7-8 månader :) lycka till!

2011-03-20 @ 18:59:43
URL: http://ncocookies.bloggplatsen.se
Postat av: Seema, Mamma till Elvira och Leon

Vilken gullig liten mage du fått. Eller jaa, inte så liten längre, eren ju inte. Men fin i alla fall. En annan fick ju inte så fining till mage. En annan såg nog bara allmänt fet ut, hehe. :p fick nog inte finis mage, förrens vecka 26 ungefär. Då började jag få riktig kula, i alla fall med Elvira. Med Leon minns jag inte. Tog inte så mycket bilder på magen, när jag väntade honom.. men annat var det med Elvira.. då tog jag varje vecka, från v.5 tom v.36(tror jag). För sen tittade hon ut.. Så sen blev det en sista bild på förlossningen, efter vattenavgång hemma. Å det va lite skillnad, sen innan menar jag. Innan vattenavgången altså. Magen såg liksom inte lika stor ut sen. Eller jaa, det var väl mer att den hade sjunkit, och sen såg den ganska platt ut också.. eller jaa lite :p kommer också ihåg, att bebisens sparkar och rörelser, kändes lite annorlunda sen efter vattenavgång. Å bevisen sparkade inte lika mycket som innan. Utan den va lugnare, och stillsammare då. Och vanligtvis så är dem stillsammare, och man har inte alls lika mycket aktivitet inne i magen då. Men så vare inte för mig. Inte som jag i alla fall la märket till i alla fall. Hehe.

Ojsan, en massa onödigt struntprat kanske. :p mm, I guess so !

Förresten..om du vill fråga oss på bloggen något om förlossningar eller barn/bebisar överhuvudtaget.. så ere ju bara att fråga oss typ. Typ ett inlägg i din Blogg, om det är något du undrar, eller så då :)

Själv så älskar jag att prata förlossningar med andra.. mm, e så kul så :) å jag kan säga, att så ont gjorde det inte. Visst gjorde det ont stundtals, men inte det värsta. Trodde det skulle va värre än vad det var altså :) hehe. :p och lägg märke till, att det inte är något jag bara säger. Needå :)

2011-03-20 @ 22:12:26
Postat av: Anonym

kan du inte lägga upp lite bilder på vagnen och sängen och så! kul att se. kram

2011-03-21 @ 18:32:19
Postat av: Anonym

jag hade 2 klädesplagg, en vagga med sängkläder, skötbord, lite blöjor och barnvagn när bebisen kom. Köpte allt eftersom.

Tycker inte man ska planera så mkt.. man har ju all tid i världen sen när bebisen kommer.

2011-03-22 @ 09:27:49
Postat av: Tess

Ett tips är att köpa en del saker när bebben väl har kommit till världen. Då ser du vad du behöver inhandla =) Det var många saker jag köpte när Thea låg i magen som jag inte alls fick användning för. Medans sådant jag skulle ha behövt hade jag inte köpt.

Mina tips som är bra att köpa hem är:

*Inotyol salva (akta bara så de inte kommer på kläderna, de ger fläckar som ej går bort helt i tvätten)*Salva för att ta bort skorv i hårbåtten (vet ej va den heter men den var super bra)*nagelvårdsset *nässug *hårvårsdsett febertermeter

2011-03-22 @ 23:16:07
URL: http://http:/
Postat av: Ida

Jag glömde! Jag har massa "kiss-skydd" hemmma. det är i typ med plast under. Som man kan ha i vagnen, sängen eller vart som helst! Fick en jättestor bit som man kan klippa till själv!

2011-03-23 @ 14:28:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0