Vecka 10



Barnet:

Alla anlag till organ är i princip klara. Ett känsligt utvecklingsstadium har passerats. Nu ska den lilla mest koncentrera sig på att växa och mogna.
Längd huvud till stjärt: 37 mm.

Mamma:


Brösten fortsätter att växa och det kan vara bra att börja använda en stöd-bh. Du känner troligen fortfarande av trötthet och illamående men nu blir det snart bättre - för de flesta. Din midja börjar försvinna. Många börjar mäta sin mage nu. Det kan vara kul att kunna jämföra magmåttet från vecka till vecka. Din livmoder är nu lika stor som en apelsin.


Pappa/partner:


Tiden under graviditeten upplevs gå olika fort. Som partner är den långsammaste tiden ofta de första tolv tretton veckorna eftersom man då inte märker något konkret. Då räknar man ofta dagar och veckor. Efter vecka 12 känner man sig lite säkrare på graviditeten och räknar kanske inte lika noggrant. Slutet av graviditeten kan åtminstone av partnern upplevas gå betydligt snabbare och rätt som det är så är förlossningen där.


Ja det va de! Då är vi iaf i vecka 10 och hej va det går.
Känns som det inte va alls längesen vi fick reda på de men det har ändå gått ca 4 veckor. Men än så länge är ju detta bara en bråkdel av vad som väntar! 3 fjärdedelar kvar :D Hoppas verkligen att illamåendet kommer bli bättre snart. Skulle vara väldigt väldigt skönt, då kan man börja äta ordentligt igen. Just nu känns de inte som att jag njuter direkt av maten då jag äter för att slippa må illa ungefär. Usch usch.

Kommentarer
Postat av: Emma

Åh vad mysigt! :D Börja ta mått nu Linda för att se om några veckor! Kramis på dig

2010-11-03 @ 15:41:45
URL: http://emja.bloggplatsen.se/
Postat av: I väntan på Liten - Gravid i vecka 31

Säger grattis igen då! hihi :D Och ja, jag längtar också jäääättemycket till jul, ska bli så mysigt att få fixa iordning med allt. Eftersom jag har BF i början på Januari så ska vi vara här hela julen också, så då är ju julstämningen extra viktig :)

2010-11-03 @ 16:37:03
URL: http://madeleiene.blogg.se/
Postat av: Ellen Bergström

Jag kom på en sak! Hur blir det med rökningen?? Har du slutat helt nu?? Puss

2010-11-05 @ 09:54:32
URL: http://www.milady.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0