Åsikter och svar.

Fått en kommentar idag, anonymt, på min blogg ang min ålder och barn. Såhär ser kommentaren ut:



Ja, jag är 22 och nej jag har inga barn. Om jag hade haft barn hade väl inte det varit fel? Jag är 22, inte 12. Jag känner mig mentalt redo för barn och skulle tycka det va jättekul med en liten bebbe, men det kommer inte hända än.

Men tänkte på åldern där.. Blir verkligen folk så förvånade om folk mellan 20-25 har barn i dagens läge? Numera är det ju allt från 14-15 åringar till 60 åringar som föder barn. Är 22 verkligen för ungt att skaffa barn då?
Enligt mig.. NEJ! Jag hade inte haft emot att ha en vid 20 års ålder heller men glad att jag väntat för bättre stabilitet i ens eget liv som jag har nu.

(Men till dig anonym, som jag nu skrev. Nej jag har inga barn. Vart har du fått det ifrån? :P Jag har skrivit att Emelie är mitt kusinbarn, om det va det du syftade på.)

Detta är iaf mina åsikter om ålder och barn.
Har du åsikter om detta? Skriv gärna och berätta!!



Gumman :)


/Linda


Kommentarer
Postat av: Sara

Har absolut inget emot unga föräldrar, mamma fick mig när hon va 18, pappa 19 och farfar och farmor 16 när dom fick pappa. Så i min släkt är dom på mig för att jag är SEN med att skaffa barn, det tjatas som tusan att det är dags nu för att jag börjar bli gammal... jag skulle väldigt gärna ha en liten MEN jag vill ha ett fast jobb innan, fast visst blir man väldigt sugen när man ser små bebisar!

2010-06-23 @ 14:07:46
URL: http://saras88.blogg.se/
Postat av: Ida

Va blir det? Jag är 23 och ska ha barn snart.

Åldern är väl egentligen bara en siffra, hur gammal man är mentalt är en helt annan sak. Jag tycker att det är en bra ålder för oss att skaffa barn nu, jag känner mig mogen nog och jag har mitt barnasinne kvar och jag dör inte innan ungen tar studenten!



Puss <3

2010-06-23 @ 15:01:21
Postat av: Linda

hahahahah, jag håller med ida :P



Ja även dig sara, skrivit svar i din blogg!



Puss <3

2010-06-23 @ 15:04:30
URL: http://lindarangfeldt.blogg.se/
Postat av: Kajsa

absolut inget fel alls med barn i ung ålder.

Btw, du har SUPERSNYGG design!

2010-06-23 @ 16:14:28
URL: http://livetmedautism.blogg.se/
Postat av: seema

Håller med ovanstående talare.

Jag fick barn när jag var lika gammal som dig, Linda. haha, vad gammal jag känner mig när jag tänker på hur ung du är liksom =) haha. jag är ju 26 år nu, och har redan 2 barn. och vill såklart ha fler, men jag och mannen kanske inte riktigt är överens om det ;p haha. Men jag hoppas vi kommer få ett eller två barn till i alla fall, inte mer.



Men altså till saken.. så tycker jag inte alls att åldern har någon betydelse.. bara man känner sej mogen.. och i mitt fall, så trodde jag att jag visste innerbörden av att ha barn. men i själva verket, så var jag nog inte alls mogen. Men är glad att dem ändå är här, mina små älskade små liv. dem förgyller verkligen min vardag, och utan dem så vore jag inget <3 dem är så söta så. Visst kan barn vara jobbiga, men dem är väldigt underbara också!! Kan seja att man har svårt att seja nej till dem, när dem ler med sina "hundvalps gulliga ögon" jaa, då är det verkligen svårt att motstå att seja ja. då kan man ju inte något annat än att seja JA till dem. hehe.. joo då. men det är svårt. jag har verkligen svårt för det där ibland. man viker sej nästan, eller jaa.. jag brukar skratta bort det istället. tyvär. och då är det inte lätt att hålla sej till "nejet", ska jag seja er! för då försöker barnen skratta bort det också, och tror att dem är roliga typ. jaa usch, det är hemskt att va förälder ibland. speciellt när man vill va en perfekt förälder, och man kanske inte alltid lever upp till det heller. Kan seja det att, om ni inte haft dåligt samvete innan. så kommer ni nog deffenitivt, med största sannorlikhet få det då.(haha, och hur lätt det då?? präktigt kanske?? haha, men jag hoppas ni fattar vad jag menar iaf.) usch jaa.. det finns ingen som har så dåligt samvete som mamma. Pratar bara om mig själv, då jag vet, att jag nästan "ursäktar" att jag finns till ibland, för barnen. men det är klart. barnen måste ju också lära sig, att man är inte mer än människa ju. och att alla mer eller mindre gör fel ibland.. även mammor! Hoppas ni förstår vad jag menar, så det inte misstolkas?! kan dra ett exempel. Om man tex är för hård mot barnen någon gång, och skäller extra mycket på dem. Då kan man ju få väldigt dåligt samvete för det, och då kanske man tom sejer förlåt till barnen, och erkänner att det var dumt. I mitt fall, så händer nog inte just det kanske. Brukar få seja till min mamma, att hon är för hård mot barnen ibland. för hon kan verkligen skälla på dem. och jag menar, dem är bara 1 1/2 och 2 1/2 år, så då brukar man ju inte skälla ut dem efter noter liksom. tycker att man ska va försiktigt med dem, eftersom att det är små varelse/människor det handlar om, och ibland är det svårt att förstå för dem ju. dem kanske inte alltid förstår varför man skäller å så ju. och då behöver man ju inte ta i, (så man shiter på sej).. haha.. oj oj, hur blev det där da?? haha, men kom inte på hur jag skulle uttrycka mig, så jag hoppas ni förstår iaf! :) hehe ;p



oj oj, vad långt detta blev.. haha.. =o)

2010-06-23 @ 19:38:41
Postat av: Victoria

Klart de inte är fel att ha barn när man är 22, beror ju på om man själv är redo för de. Det är upp till var och en när man vill ha barn.

Jag är 18år, snart 19år .. jag vill ha barn nu, men har valt att plugga klart och få eget boende tillsammans med min pojkvän innan det blir en liten bebis.

2010-06-25 @ 16:24:59
URL: http://victoriialinnea.blogg.se/
Postat av: Linda

Det är bra det Victoria! Plugga klart först.

2010-06-25 @ 16:44:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0