Mat eller smörgås?

Jag ska skriva om mitt besök hos BM men jag börjar bli hungrig men vet inte vad jag ska äta ännu. Mat eller smörgås.. hmm. Jag tycker det är skit tråkigt att inte kunna bestämma sig :P Ska känna på pluttans fötter som hon trycker utåt en stund och fundera lite till. Får nog stänga av datorn en stund också för den är riktigt varm nu. Den får en sån knäpp ibland och blir väldigt varm.

Återkommer lite senare! :)


Svergies värsta..

PUCKON! Nej jag gillar programmet Sveriges värsta bilförare, men en där är ju helt slut ju. Hur fan kunde hon få körkort? Kommer inte ihåg va hon heter men jag blir alltid så jädra irriterad på henne. GAAAH :P Grabbarna är roliga tycker jag så det är ju tur att de är kvar i programmet, allihopa!

Sitter samtidigt och lägger lite transparent lack på naglarna och ska försöka göra något åt min kära tumnagel som ville gå av häromdagen. Så nu finns det nästan ingen nagel kvar där då jag va tvungen att fila ner den så den skulle bli jämt. Men får väl dra på en tipp i värsta fall. Kommer ju låta min manikyr få växa bort eller vad man ska säga. Kommer bara fila ner naglarna hela tiden och när de mesta är borta ska jag strycka på nagelstärkande. Får se va länge de håller sig långa. När gelén är borta antar jag att de inte kommer hålla sig så länge :P Men kom iofs på häromdagen att jag har ett gelé kitt här så skulle de bli för mjuka trots stärkandet så får jag kleta på lite sådant gelé, även om det inte är i närheten av Idas gelé.

Ska kika klart på Sveriges värsta bilförare nu, men kikar in sen och berättar om besöket hos BM. Kan säga att det hänt grejer på bara 3 veckor :P haha. Men mer om det sen! TTYS ;)


Hej hej hej. Är fortfarande i stan och gre...

Hej hej hej. Är fortfarande i stan och grejar. Letat efter en jäkla blomma men de verkar va lättare sagt än gjort när man är lite kräsen av sig :p men men, blomman dyker väl upp :p Det gick bra hos BM idag, men tänkte berätta lite mer om det när ja kommer hem. Kanske bjuder på en magbild då också så ni får se hur den ser ut nu i vecka 29. Hörs när ja kommer hem!


BM

img_0360 (MMS)

Skjuter ut kulan och åker in mot stan och Gripen. Dags att träffa barnmorskan :)


3 timmar innan alarm

Töligt att inte kunna somna om efter att ens något stressad pojkvän frågar efter försvunna pengar som han säkerligen tagit själv :p jag som inte ska upp först om drygt 1 timme.. Och då har jag redan varit vaken i 2 timmar :p Men men. Ligger i sängen och kollar på tv och funderar på att ta mig lite frukost nu. Ändå varit vaken sen 06.10 som sagt så börjar bli lite hungrig. Hoppas inte ni blivit väckta om ni inte ska upp än, och om ni blivit väckta eller är vakna ändå... Godmorgon på er! :)


Riktigt sliten!

Idag har jag haft en ganska trött dag men fått mycket vettigt gjort tycker jag. Jag har till och med hunnit med att se en film med mamma. Vi såg på I rymden finns inga känslor för hon har inte sett den tidigare. Hon jobbar med handikappade barn, så jag tror hon tyckte det va kul att se filmen. Vi båda tycker att Bill Skarsgård gör en väldigt bra roll med asperger syndromet. Blev bjuden på mat förut av mamma också så det tackar jag mycket för så slapp jag laga mat. Haha är så jäkla trött :P

Imorgon ska jag inte gå upp förens vid 9 tiden. Ska vara hos BM kl 11.00 och mäta magen och väga mig. Jag hoppas jag slipper lämna blod imorgon, det är inge kuuuul.. Men ska iaf bli kul att lyssna på T's hjärtljud imorgon igen :) Älsklingen! Jag gillar att vara hos BM och prata bebis! Tyvärr är ju krikke i skolan och utbildar sig så han är inte med imorgon heller :( Men han ska med lite längre fram. Vill ju att han också ska vara med och höra hjärtljuden och så. Han ligger iaf och känner på magen och hennes sparkar och så på kvällarna. Det är mysigt :)

Men ska ta min nya tidning och ett glas med isvatten och sedan hoppa i säng och läsa. Ska bli riktigt skön att krypa ner brevid Krikke, sno lite värme och somna! Hoppas ni haft en bra dag. Vi hörs imorgon bitti lagomt till frukosten :) Godnatt!


Babybox & blöjhink

Som jag skrev i tidigare inlägg har jag nu hämtat ut den där babyboxen vi fått från pampers (tror ja de va?). Hämtade iaf ut den på Barnens Hus och självklart hade jag klickat i så vi fick en blöjhink också. I boxen låg lite saker som tidning, blöjor, nappflaska, skedar, babyolja, kuponger, reflex m.m.. Ja ni ser kanske lite på bilden :) Mycket av det vi fick har vi redan fått i andra boxar men det skadar ju inte med lite mer grejer :)

Jag gillar ju sånt där med boxar och goodiebags så att få massa babyboxar och kassar tycker jag är jättekul. Och vi kan ju dessutom då testa dessa provflaskor på vår bebis för att testa vilken vi tycker är bäst, innan vi köper dem i större format!

Så alla tummar upp för gratis babyboxar!




Innehållet:


Du som gravid, hämtade du ut gratis babyboxar?
Isf, vad tyckte du om dem?


Hemma igen!

Som rubriken avslöjar så är jag nu hemma igen. Jag kom hem med lite blommor, nagellack, babybox m.m.. Dock ingen blomma till köksfönstret, men en kruka :P haha. Får köpa blomman imorgon till den. Men inte blev det blomlöst i köket för det. Köpte nämligen med 3 buntar med påskliljor för 20kr. De slår ju ut när de sätts i vatten så när jag satte i dom tog jag ett kort efteråt för att se för och efterbilder på när de slagits ut. Kul att se hur buketten ser ut om en timme (låter som jag har för mycket fritid?.. hah).

Jag va ju och hämtade ut en babybox också som jag tänkte ni skulle få se sen. Jag ska bara öppna den själv först och se vad det är som ligger i den :) Men jag kollar det och återkommer med ett inlägg om det strax! Så länge bjuder jag på en bild på blommorna!



GOLDEN

Nedan på bilden ser ni T's nya skor. Yes, i guld! Jag tycker dom är skit fräna och söta.
Att de är så små gör dem ju bara häftigare! Hon kommer ju bli jätte söt och tuff i dessa skor
med exempelvis hennes jeans till. Blir snyggt de ;)

Så ja.. Klart hon ska ha ett par guld shoes ;)




Skorna är något ljusare i guldfärgen i verkligheten.


Städat!

Nu är det städat här hemma, tvätten och disken är bortplockad. Känns skönt! Ska dra mig in mot stan och köpa vitt nagellack och kanske även någon grön växt till köket. Börjar bli väldigt trött på att inte ha något levande i vårt köksfönster :P  Vi får hoppas jag hittar något tjusigt!

Medans jag är i stan kommer det komma upp ett tidsinställt inlägg med bilder som jag lovat från Litens garderob. Jag skrev ju häromdagen att blivande mormorn har smygshoppat efter att ha hört mycket tjat från min sida om att jag tyckte ett par saker va lite coola. Vad det är får ni se lite senare!  :)


Idag går vi in i vecka 29!

BEBIS
Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp. Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.


MAMMA
Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.


PAPPA
Har du och din partner börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med. Bilbarnstol är ett måste om barnet ska färdas i bil.


Mina tankar
Nu går vi alltså in i vecka 29, redan! Jag har börjat tänka endel på förlossningen och jag känner mig nervös. Söta Josefin lugnar mig med att det är mer bra än dåligt och hon har berättat om sin förlossning. Det hjälper faktiskt att prata med henne om det även om en liten nervositet ligger kvar ändå. Egentligen, vem skulle inte va nervös? Man ska ju trycka ut en bebis :P Men trots min nervositet så ser jag fram emot vårt första möte med vårt älskade barn! :)

 
Mamman och pappan ;)


Våfflor

God förmiddag! Eller vad säger man? Jag sitter iaf nu i soffan och njuter av lite våfflor. Fick bli det till frukost idag då jag vaiknade och kände ett litet sug efter det ;) Till mina våfflor är jag bänkad framför tvn och kollar på Våra bästa år. Jag har även hunnit plocka ur diskmaskinen och ställa i ny disk. Ska fortsätta städa resten av lägenheten sen tänkte jag. Duktig känner ja mig ;P hehe. Ja dom som känner mig vet att jag inte är något stort fan av just städning, men måste man så måste man :)


Segt för dig också?

Blogg.se måste vara väldigt segt just nu. Jag har uppdaterat med två inlägg innan detta
och det har fortfarande inte dykit upp i bloggen. Men det kommer väl upp (och antagligen innan detta inlägg).

Är det fler än jag som har problem med detta?
Det var så här igår också. Lite irriterande är det ju :P


6 år redan.. Vi saknar dig!

Idag är det 6 årsedan bron i Kil rasade och du med den.. Det är 6 årsedan vi miste dig, en vacker vän, mamma, mamma nr 2 och farmor. Du va underbar på alla plan. Jag saknar dig lika mycket idag som jag gjorde då.

Jag vill även passa på att säga grattis till dig. Du vet varför om du blickar ner :)

Cina, vi glömmer dig aldrig!
Tack för tiden du gav oss!


Föräldrautbildning dag 1 av 2

Idag har jag som sagt varit på föräldrautbildning. Det var mest information och lite presentation av oss själva. Vi är 4 par i vår grupp så den är ganska liten men jag tycker det är skönt. Härliga par jag är med så det känns jättebra och de va riktigt roligt faktiskt. Dagen såg ut ungefär så här..

Presentation: Vi fick alla gå till ett bord där det låg massvis med bilder. Vi fick välja en som vi skulle ha med i vår presentation när vi skulle berätta lite om oss själva. Jag valde en bild på en tatuering och förklarade det med att jag gillar tatueringar. Vi berättade alla vart vi var ifrån, vart vi bodde och lite annat så om oss själva.

Information: Vi fick information om förlossning och fick även se hur kanylerna ser ut som de använder till olika bedövningar. Jag har ju aldrig haft några problem med att se en nål, speciellt inte eftersom jag piercar och så. Visst, jag gillar inte sprutor, blodprov och sånt men att se en nål har aldrig rört mig så.. Tills idag! BM visade alla kanyler och när hon kom till ryggbedövning så tog hon fram kanylen och visade den. Till en början gick den bra även om den är läskigt lång. När hon sen förklarade vart den trycks in och hur långt mellan kotor och ben (ja, vad det nu va) så kände jag bara ur jag började bli kallsvettig. Ärligt, det är fan inte nyttigt att visa eller åtminstone förklara hur kanylen ska in. Den där mördar nålen va hemsk. Jag gick till toan och drack lite vatten, samlade mig och gick tillbaka.. Nej, då börjar jag må illa istället, haha. Kändes precis som den där jobbiga morgonillan jag hade för många veckorsedan. Jag smet då ut igen och drack mer vatten och försökte spy. Äckligt talat så räckte det med en rap :P haha.

Andning: När jag kom tillbaka från mitt andra avbrott så kollade de på en film ang anding. Tror vi alla fick oss ett riktigt gott skratt då tjejen på tvn skulle demonstrera ett ljud (kan man säga så?) för oss om hur det kan låta. Hahaha, hon lät som en brunstig ko! Hon skulle sedan visa hur vissa kan göra som är mindre bra för kraftens skull, hon skrek då rakt ut i falsett och lät som en jag vet inte vad, haha. Ah alltså jag önskar jag kunde visa er klippet, fan va roligt det lät! Efter filmen så fick vi lite papper om just anding, vad som kan underlätta och inte. Vi fick även med oss en broschyr om lustgas som vi ska läsa och lämna tillbaka om några veckor. Så den ska jag läsa imorgon och även låta krikke läsa igenom. Är bra om han vet lite om det också tycker jag.

Uppdelning: Vi blev delade i två grupper, tjejer i en och killar i en. Vi fick 4 bilder på olika saker som har med barn och familj att göra. Vi skulle då prata om det vi kom att tänka på när vi fick se dem. Vi pratade om jobb, mammapeng, grejer till bebisen och massa massa annat. Det va riktigt kul faktiskt!

Fika: Ja mitt i allt så fick vi lite fika och med tanke på mitt illamående så satt detta perfekt. Lite skorpor och jucie blev till en trevlig pratstund med alla!

Film om förlossning: Vi avslutade allt med en film om förlossningar. Jag som älskar att se sånt tyckte detta va jättekul. Jag tycker det är så intressant att se hur allt går till och massa. Man fick även höra om förlossningar från pappornas håll. Det uppskattade jag då det ofta är mycket ljus på enbart mamman, men pappan är och ska vara lika delaktig han, tycker jag! Ah.. ni förstår nog hur jag menar.

Jag har säkert missat en del trots att jag skirvit ganska mycket. Men jag är glatt överraskad över denna så kallade kursen. Har som sagt haft tre trevliga och roliga timmar. Ja, förutom när den där jäkla kanylen dök upp ;)


Sällskap

img_9831 (MMS)

Hemma hos mormor och umgås med henne, mamma, Lena, Johanna och självklart lille dretongen på bilden :) Sötsaken har suttit på min mage, haha! Ja magen börjar verkligen ta sin plats nu :p Föräldrautbildningen gick bra, men berättar mer om det senare i ett eget inlägg tänkte jag. Väntar nu på att älskling ska sluta så vi kan åka hem och betala räkningar och sån skit. Räkningar är då inte  kul. Men men sånt är livet. Hörs när jag kommer hem. Då får ni även de lovade bilderna ja prata om igår.


Föräldrautbildning!

Frukosten är äten, nu ska bara kläder och lite smink på
sedan åker jag mot stan och föräldrautbildningen. Wish me luck! ;)


Update om dagens shopping:

Hittade en bild på tröjan jag fick med mig hem idag. Tyckte den såg go ut och vi hoppas väl att den blir tjusig till en stor kula till mage också ;) Men ska väl inte vara några problem. Jäkligt gött tyg va den i iaf! :)

Så här ser den ut:


Det andra jag köpte idag och det som lillan har i sin garderob
men som ni inte sett ännu kommer komma upp här imorgon.
Missa inte det, vi hörs då!


Blödig då!

Har ju shoppat lite idag men till min inte så stora förvåning så är batteriet slut i kameran, så det ligger nu på laddning. Så bilder på det dyker upp imorgon. Min mamma har även smygshoppat till vår plutt efter att ha hört mig säga 1000 ggr att det va en sak jag ville ha till henne, så även det får ni se imorgon.

Satt nyss och va helt blödig till En unge i minuten. Hur ska jag inte vara när min plutt kommer ut då? Kärlek till henne och hennes pappa kommer ju va helt obeskrivlig. Jag längtar att få se Krikke ha sin dotter i famnen, även att jag ska få ha henne i min famn så klart. Men det är något med pappa och bebis. Det känns så vackers på något sätt. Kristoffer är ju min stora kärlek och att få dela detta med honom är stort. Det är ju inte vad som helst vi håller på med utan det är ju faktiskt vårt barn! Ah, känslan är enorm :)




Ska gå in och lägga mig brevid Krikke nu och kolla på Big Bang Theory tror ja. Imorgon ska jag ju upp i tid och iväg på föräldrautbildning. Ska bli intressant :P Hört att det är lite sisådär, men att vara där skadar ju inte.

TTYT.


3 månader av tomhet

Du vet väl att jag saknar dig vännen?
Kan fortfarande inte förstå att du är borta.. Man bara väntar på att höra ifrån dig.
Men vi ses igen.. jag vet det!







Sov gott älskade du..
Lev ditt efterliv med glädje!


JUST NU:

En unge i minuten.

Update efter det. Då ska jag berätta lite om dagen och visa vad jag shoppade idag.
Hörs snart.


Fick ett kort av mamma.

img_4289 (MMS)

Hur goa är dom inte då? Mina små hårbollar <3


DH

Sitter och kollar på Desperata hemmafruar på tvn. Längesen man såg de gamla programmen. De är ju så roliga de där fruarna. Är väl tur att det dragit igång igen på Tisdagar.

På prat om program så är det En unge i minuten ikväll. Det får jag inte missa! Jag tycker det är jättekul att se på folks förlossningar och hur de berättar om det sen. Jag älskar ju att läsa förlossningshistorier på folks bloggar. Jag gillar att läsa om hur folk uppfattade sin förlossning och även hur lång tid det tog osv. Jag kände igår för första gången en liten nervositet över själva förlossningen, men jag är övertygad om att jag kommer klara det. Jag är också övertygad om att Krikke kommer vara ett fantastiskt stöd. Ja, så mycket som det går att stötta. Det måste ju ändå vara svårt för en kille att veta hur han ska kunna stötta och vara eftersom de får se oss tjejer ligga där med en otrolig smärta. Men alla killar gör väl de bästa de kan för att vara ett stöd och jag tvivlar inte på att Krikke kommer vara helt underbar :)

Krikke låg och höll om mig igår när vi skulle sova och magen började då att rycka som attans. Lillan satte igång och sparkade på sin pappas hand :) Krikke frågade om de va hon som sparkade och jag sa att det va det. Då klämde han och kände jättemycket sparkar från T. Jag tror han tyckte det va väldigt kul för han buffade som bara den och T sparkade och buffade tillbaka :) Mina godingar!

Men nu ska jag ta mig en dusch och sedan åka in till stan. Ska lämna av Dessan och sedan åka till mormor en sväng.

BYL.


Craving på g.

Idag när jag och Dess skulle åka hem från mamma åkte vi förbi Maxi och handlade. Jag gick lös för mina cravings (sug efter något). Jag la detta i min korg: minimorötter, gröna äpplen och vaniljyoghurt.. okej, lite glass också. Men det mesta va väl ganska bra saker att ha sug efter?

Ska iaf ta lite minimorötter, ett glas med isvatten och slänga mig i sängen brevid älskling. Jag börjar bli riktigt trött så lär lägga igen mina ögon snart! Tänkte iaf bara kika in och berätta vad mina cravings är numer. Och tack för att det inte alltid är chips och sånt onyttigt ;)

Natti natt.


Jag är glad!

Idag har det varit en slapp men bra dag. Känner mig glad och lycklig :)

Dagen började med frukost och massa prat med Dessan. Vi kikade på tv och En unge i minuten (repris från i måndags). Det va ett par som fick sin son 3 månader för tidigt. Hon hade gått 27+1 dag när hon åkte in och födde ut honom 3 dygn senare, alltså ungefär som jag är nu. Så bebisen vi fick se är i storlek med T i min mage. Alltså att få se en riktig bebis från samma vecka som mig och se storleken på riktigt gjorde mig lite tårögd och så otroligt lycklig. Ungefär så stor är min bebis i magen. Alltså känslan va helt otrolig! Visade även Krikke bebisen när han kom hem och sa att ungefär så stor är våran T :') Käääärlek! Min egna lilla familj ♥ Att man fått goa sms av Krikke idag också har ju bara gjort dagen bättre :)





Jag och Dessan åkte ju in till mamma och käkade mat förut och kollade på SOA. Jag är ju som ni redan vet jäkligt besviken på att TV11 är borta. Funderar starkt på att kolla vad de där kanalerna kostar osv. Men de blir ett projekt att kolla upp i veckan! Ska även fixa med mammapenningen i veckan tänkte ja. Måste fixa ett till papper för att få allt rätt tror ja. Får se om jag får ihop allt, men ska väl inte vara några problem ;)

På tisdag ska jag på "föräldrautbildning".
Krikke är dock i skolan men vad gör det. Jag kilar väl iväg utan blivande pappan och kollar om det är något att ha! Återkommer med mer om det efter de mötet. Det är iaf bara 2 gånger så det ska väl inte vara någon fara.

Nej, om man skulle vara lite social kanske. Dessan byter ju hem imorgon, hehe.
Det va iaf en bra dag detta med mycket glada och lyckliga känslor runt min graviditet :)
Godnatt på er, åter imorgon igen!


Nyligen ätit mat hos mamma och sitter nu o...

img_6705 (MMS)

Nyligen ätit mat hos mamma och sitter nu och kollar på Sons of anarchy. Mamma har kvar tv11 som tur är. Kan inte missa SOA, bästa serien :p hehe.  Blir att åka hem sen och kanske kolla på någon film eller så. Ska iaf förbi affären och handla med lite till min kära pojk, så han har lite mat i veckan när han är på skolan. SOA nu. BYL.


Sånt här gör mig glad!


Detta fick jag från en läsare på bloggsvar (lilla frågerutan till höger).
 Sånt här får mig på otroligt bra humör. Alla ni som skriver snälla
och roliga saker får mig att bli så glad!

Ni alla är super!! :)


Svar på önskemål

Det är några som bett mig om att visa lite från lillans saker, som säng, barnvagn och kläder osv. Tänkte då passa på nu att säga att allt redan finns på bilder här i bloggen och ligger under kategorin Litens garderob. I den kategorin hamnar nämligen allt som köps till henne.

Så kika in där så ser ni :)


Jävla skit!

Vaknade upp och kände mig skönt utvilad. När jag kikar runt på tvn så kommer en stor besvikelse. Vart i helvete är tv11??? :O Jag som har väntat på att denna jäkla söndagen skulle komma så jag skulle få se på Sons Of Anarchy.. GAAAH va trött ja blir! Men ringde mamma (som också följer det på tv) och det verkar som att hon har kvar kanalen så det blir väl att åka hem till henne och kolla på SOA.

Ist för Tv4 fakta och Tv11 så har vi fått tre olika Disney kanaler, Nick jr, Nickelodeon, Axess och några fler. Men det väger ju inte upp ALLS, enligt mig! Får nog ta och se över detta med att fixa Tv4 fakta och Tv11 igen. Köpa kanalerna :P

Jag menar, ingen tv11 = ingen SOA och ingen BB..
Hur ska detta gå? ;)



Time for bed

Jisses. PA2 va ju faktiskt jäkligt bra om ni frågar mig. Läskig va den! Så nu blir det nog att slänga sig i sängen och dra på någon tjejfilm och kanske ta en godisbit eller två. Sugen på något surt.

Har haft en bra och mysig dag idag och för det får jag tacka mamma, Dessan, moster Lena, kusin Johanna och kusinbarn Elliot. Blev lite skratt och prat med snosongen iaf :) Har även haft en bebis i magen som kört full rulle med sparkar och rörelser - helt underbart, som alltid :)

Men ska dra mig från datorn nu. Återkommer imorgon igen, i vanlig ordning.
Godnatt till er!


Massvis med grejer!

Hallå bloggen!


Nu är jag hemma från stan, placerat mig i soffan och ska strax dra på Paranormal activity 2. Har ni sett den? Jag har hört att den ska va bättre än 1:an.  Har endel mesproppar runt mig som "grina" för 1:an men sååå farlig va den ju inte ;) Läskigt men det är kul det!

Idag på barnmässan så fick vi två (tre st med mammas hjälp) väskor med massa saker till bebis. Det va riktigt kul att få kika i väskorna när vi kom hem och få massa blöjor och annat skoj. Jag skulle ha tagit kort på allt vi fick, men jag glömde bort det när jag väl satt med det för det va så kul att kolla igenom allt och sedan packa ner allt som inte skulle in i garderoben och annat. Kanske kan hitta bilder på internet på en av väskorna iaf :) Ska även hämta ut en box och blöjhink på Barnens hus någon gång framöver. Då blir det mer saker. Men alltid bra att ha. Man får ju små tuber med krämer, bad olja, shampoo och annat som är perfekta att lägga ner i skötväskan sen längre fram :)

Men nog om det nu, nu blir det film!
Scäääääry!



TapOut till liten!

Igår på outleten hittade jag som jag skrev i tidigare inlägg lite kläder till pluttan. Jag köpte en body med en mössa till och mamma köpte en heldress till henne som vi ville ha! Mössan är ganska stor, eller bred typ, men kanske kan passa när hon blir lite större.

Detta är iaf det senaste som tillkommit till Litens garderob!





Tuffing till bebis :)


Vad tycker ni om våra köp?


STEFFE!!!



Hahaha, lite torr humor så här en lördagseftermiddag! :P


Knepigt!

Skrev ett inlägg från mobilen i natt när jag precis kommit hem från jobbet. Men ser nu att det inte kommit upp? Men jaja. Skrev inte så mycket vettigt, hehe.

Igår så va vi ju på outlet med märken som exempel TapOut. Självklart hittade man inte speciellt mycket till sig själv då det inte fanns så mycket till tjejer tyckte ja.. typiskt! Men jag shoppade iaf till bebis. Vad jag och även hennes mormor köpte får ni se i ett inlägg senare :) Efter outleten på kvällen blev de iväg på jobb på fabriken och hej va det gick. Allt rullade på jättebra igår verkligen och vi fick mycket beröm för det också så det va kul. Att det idag känns som att jag världens växtvärk i benen är ju en helt annan femma.

Har nu hunnit ätit frukost och slappar nu i soffan lite. Ska väl strax göra oss iordning för att dra oss mot stan och Barnmässan. Ska bli kul att se va det är för grejer de ha där. Ska kramas på en viss liten grabb iaf, det vet jag det :) hehe. Lilla E! Kanske även träffar Em och H där om ja har tur :)

Men nu måste jag kila. 2 tidsinställda inlägg kommer komma upp här under dagen med lite från Litens garderob och ett väldigt roligt klipp. Kika in senare för att se mer :)


Våfflor på våffeldagen! Nom nom nom ;)

img_9881 (MMS)

Våfflor på våffeldagen! Nom nom nom ;)


Längtan!

Har jag sagt hur mycket jag älskar dig?



Av mina tre helt fantastiskt underbara kusinbarn träffar jag denna lilla prins (på bilden ovan) mest av dem alla. Skulle vilja träffa dem alla lika mycket men blir mest att jag träffar Elliot eftersom jag har mer som en systerkontakt med Johanna. När jag är med plutten E så kan jag inte annat än känna stark kärlek för den lilla skitongen. Han är så otroligt go den ungen :) Och när jag är med han eller passar honom så längtar jag jätte mycket efter min egen lilla trollunge! Ska bli så otroligt roligt när hon kommer ut :)


Frukost

Godmorgon på er. Vaknade riktigt tidigt idag. Älskling drog väl runt 7.20 - 7.30 och då vaknade jag och kunde först inte somna om. Till slut lyckades jag somna om iaf och sov tills en stund efter 9. Sitter nu framför tvn med Dess och kollar på Våra bästa år och äter frukost.

Efter frukosten blir det väl att göra sig iordning och åka mot stan och mamma. Blir att käka lunch där med mamma och mormor. Våfflor med sylt och grädde står på menyn idag. Det är efterlängtat kan jag lova ;) Efter det blir det väl att umgås lite och senare idag åker vi till en outlet och kikar lite.

Men mer om det sen. Nu ska jag fortsätta njuta av denna soliga morgon och min sparkande bebis i magen :)

BYL.


Soffan

Nu sitter jag och Dess i soffan mätta och belåtna. Kollat på Big Brother och pratar om allt mellan himmel och jord. Snackat gamla minnen och skrattat en hel del, som alltid :) För er som inte vet så har Dessan gått i mitt cheerleadinglag men fick flytta till Nyköping för snart 6 årsedan för privata skäl. Så det är skönt att ha henne här på besök!

Har varit lite osocial mot er idag men det är för att jag varit ute på vifft med Dess och innan de så slappade jag med älskling här hemma. Jag skriver mer imorgon. Då blir det bl.a lunch med mamma och mormor, samt lite annat skoj. Vi hörs då ;)



Inte nöjd!

Har nyligen fixat mig lite. Kan ju inte gå runt och se ut som en säck potatis jämt. När jag fixat smink och sånt så gav jag mig på mitt fågelbo till hår och skulle platta de. Sovit med blött hår så, ja det va ju inte vackert om man säger så.

När jag va klar med håret så plockade jag bort allt i vanlig ordning och kollade sedan ner på händerna.. RÖDA!! Va fan.. hårfärgen fägar av sig när man tar på håret och ändå har jag tvättat håret några gånger efter färgningen. Och inte nog med det, håret färgade av sig på mitt vita TapOut linne som jag drog på mig förut. Jäkla skitfärg! Kommer aldrig mer använda den färgen. Visst att färgen på linnet och händerna går bort men jag blir irriterad och har aldrig varit med om liknande med någon annan färg förut. DÅLIGT!!!



5 år och fri från böter... eller?

Just ja. Jag har ju inte berättat vad som hände under tiden när jag va på möte i måndags. Jag hade ju precis varit hos Josefin, David och Levi. Åkte till jobbet och parkerade lite hastigt på Nöjes parkering på baksidan. I all hast så tänkte jag ju inte på att jag hade mammas bil och inte min egen. I min bil ligger mitt personalkort och det brukar jag ha i rutan ifall jag ska stå där bak då jag inte har något tillstånd från huset. Det glömdes nog bort för längesen. Hur som helst när jag kom ut från mötet så slogs jag av tanken med kortet då jag insåg att det va ju mammas bil jag hade. Jag hoppades och hoppades... Förgäves!

I rutan sitter en gul liten remsa.. Jo men grattis Linda, du har nu fått din första böter! FAN tänkte jag, som vill klara 5 år utan böter. 400 spänn för ingenting. Kändes ju skrattaretande att jag varit så jäkla osmart 1,5/h tidigare när jag sprungit in till mötet. Men jaja, jag klarade mig i 4 år iaf. Alltid något.

Så nu sitter jag här med min gula fina remsa på och har lärt mig att jag inte ska ha så brottom nästa gång jag lånar mammas bil!




Har ni fått böter någon gång?


Strålande sol idag!

Åh vilket härligt väder det är ute idag! Förutom att du måste ha brillor och säkerhetslina på dig om du ska gtå ut för du kan förmodligen få sand uppblåst i ögonen och med lite mer otur blåsa omkull själv. Nej, kanske inte riktigt men det blåser massvis. Jag funderar på att dra på mig skinnjackan som jag fick av mamma när jag fyllde år och en stor halsduk. Så skinnjackian, stor halsduk, mina vita Converse och några sköna brillor blir. VÅÅÅR!

Kl 16.40 ska jag hämta upp Dessan vid tåget. Då blir det väl hem och lämna hennes grejer sen får vi se vad det blir! Åker nog in ett tag innan jag ska hämta henne. Vill inte sitta inne när det är en såpass fin dag.

Har ni också sol och fint hos er?


Nu hoppar jag i säng!

Imorgon kommer Dess hit och ska som sagt stanna över helgen, 
så det är nog bäst att samla krafterna och förbereda sig för mycket skratt. Kommer bli en rolig helg!
Sängen och film väntar alltså nu. Skriver imorgon. Night!


FB



Strax är det BB!


Bara städ.

Sitter i soffan nu efter att ha städat lite i pluttans garderob. Lagt in lite kläder vi fått och lagt ned sådant som ska tillbaka. Endel saker vi fått efter Krikke's brorsdotter har vi redan och det är ju inte så kul att ha två av massa. Men vi tackar iaf för det som las i garderoben. Nu är också alla presenter vi fått inlagda i hennes garderoben så nu ser det mer städat ut.

Nej, mycket städ idag och än är det inte klart. Nu är det dags för en Linda-städ, och med det menar jag att det är dags för en dusch för min del. Ska duscha svalt, så jäkla varmt här hemma just nu. Men man ska väl inte klaga :P

TTYL.


Storstädat!

Har verkligen storstädat här hemma idag.
Fått det mesta att skina nu tycker ja. Allt damm är borta och det är så skönt. Ja man hinner ju blinka två eller tre gånger iaf innan nytt damm lägger sig. Men det gamla är nu borta och det känns skönt! Har en snäll mamma som tittade förbi och städade toan åt oss, hur snällt som helst då jag spyr av lösa hårstrån osv :P Äckligt!!

Efter städanadet kände jag att jag va värd en pizza, så jag och Krikke köpte en varsin och mumsade i oss. Jag åt nästan upp hela pizzan och har nu hamnat i en matkoma känns det som. Alltså jag är så mätt så jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen eller hur jag ska sitta för att de inte ska kännas jobbigt :P haha. Ja, vilka problem jag har va?

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Mamma är kvar så jag funderar på att hitta på något med henne medans hon ändå är här, hehe. Ja, vi får väl se vad som händer. Känns skönt att städningen är avklarad iaf!

Imorgon får jag och Krikke besök som kommer stanna över helgen. Dessan är på väg till stan och hon har ju verkligen valt rätt helg att komma på. På fredag blir det outlet, våfflor hos mamma och jobb på kvällen. Ska köra lite med Dessan i garderoben tänkte ja, haha. Hon är min praktikant skulle man kunna säga! På lördag blir det Barnmässan och sedan massa massa mys med film och gottit! Låter lite som att jag har ett schema på vad vi ska göra. Tragiskt :P haha nejdå men det är lite saker vi ska iväg på iaf!

 Barnmässan ska bli riktigt rolig att gå på och se vad det finns för roligt. Ser fram emot att få gosa lite på E som jag tänkt leta upp där inne. Hade ju tänkt låna honom tills Johanna slutar sitt jobb på lördag men E's mormor (min moster) hann visst före ;) hehe.

Men nu ska jag va lite social mot mamma.
BYL.




Jag och Dessan på en cheerleadingtävling - 07


Vecka 28

BEBIS

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg.

Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna.

Håret på bebisens huvud blir längre. Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.


MAMMA

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade.

Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg (Självklart kan man gå upp mer än så den sista tiden). Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Kom ihåg att prata med din partner. Även han kan behöva stöttning genom känslor och tankar.


PAPPA

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig, hur fin du tycker hon är och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar. Kom ihåg att det är viktigt att stötta varandra. Fråga gärna hur hon mår, visa att du bryr dig.


Mina tankar

Jag funderar allt mer på förlossningen som närmar sig med stora steg men som ändå känns så långt bort. Jag älskar hur jag kan känna hennes rörelser när hon trycker sig och fötter mot magens insida. Jag ser fram emot att ha henne hos oss. Jag kan känna ibland att det bara är jag som tänker på saker som ska ordnas men blir sedan påmind om att jag har fel om det. Jag antar att det är lite hormoner som pratar åt mig ibland, men känner mig ändå inte som ett hormon monster :P Så illa är det inte! Men jag mår annars toppen. Lite sammandragningar, ryggont vid vissa ställningar. Just ja, när jag böjer mig så har jag nu börjat tycka att magen är lite "i vägen". Lite kul ibland ändå, hehe!

Välkommen vecka 28! ♥


Johan Falk, vilken man! Eller? :P haha. Br...

Johan Falk, vilken man! Eller? :P haha. Bra filmer är det iaf, det kan väl ingen förneka. Ligger nu i sängen och lyssnar på lugn och avslappnande musik. Ska väl försöka sova strax. Imorgon ska jag nämligen stor städa här hemma, så lite sömn innan är ju aldrig fel! Hoppas ni haft en bra dag! Godnatt på er


Nu blir det film

Vad för film vet vi inte riktigt ännu. Kanske en Johan Falk? "men va faan" hahah, bästa kommentaren i de filmerna! Ah, det får nog bli en Falk film.

Kikar in med ett sms-inlägg sen då jag ska stänga av datorn nu!
TTYL.


Glädjetårar!

I förrgår så kände jag något jag aldrig känt förut.. T's häl och början på baksidan av smalbenet, ni vet precis ovanför hälen! Alltså vilken lycka, va häftig det kändes! Jag blev så glad att det kom glädjetårar. Jag låg även igår natt och inte kunde sova för att hon va så rörlig i magen. Jag kunde inte låta bli med att lägga handen på magen och känna hennes fot trycka och dras mot insidan av magen. Även idag har hon gjort så med foten. Är som att hon sträcker ut sig över hela magen (från sida till sida).. haha förstår ni vad jag menar? Jag känner henne iaf på båda sidorna samtidigt när hon drar igång ordentligt :)

Jag är hur lycklig som helst som väntar en gosig liten trollunge med min älskade pojkvän ♥ 
Imorgon går vi in i vecka 28 också :) Tiden går, tiden går.. snart vecka 30 :D




(bilden är lånad)


Baby to be

img_7470 (MMS)

Hämtat ut en gratis babybox på Apoteket. I den låg lite salva och andra hud saker, bad saker, nappflaska, två tidningar (som ni ser på bilden) och även lite annat. Tackar vi för :)


Gårdagen - det sista av Zazzie's resa på djursjukhuset

Idag vaknade jag upp utan illamående och utvilad, skönt! Mådde ju illa igår kväll men tror det va för att jag inte ätit sen lunch och sedan jämt innan 23.00 igår. Så de va nog inte så bra! Hade fullt upp igår bara så de blev att man glömde bort att äta!

Igår va vi iaf iväg med Zazzie en sista gång till djursjukhuset. Stygnen skulle tas! Hon va duktig när vi va i vänterummet, precis som hon alltid är. Go och snäll! Sedan när vi fick gå in i ett rum där stygnen skulle tas blev det mindre kul så jag fick rivsår på både mage och bröst. Men det är ju inte så konstigt då hon absolut inte gillar de där undersökningsrummen. Sist hon va inne i ett va det ju massa nålstick i henne som antagligen gjorde ont för hon skrek ju så då. Jag grinade ju när de stack henne, så klart :P Blödig för min prinsessa!

När stygnen togs så fick vi hålla henne på rygg och hon kämpade verkligen med att få klättra upp på oss men vi fick bestämt hålla ned henne. Att ta bort stygnen gjorde ju inte ont på henne utan hon ville inte ligga på det elaka bordet och dessutom bli tvingad :P Att hon rev mig gör mig inte ett dugg. Hon va rädd och det är hennes sätt att försöka ta sig där ifrån. Jag tar varenda smärta och rivsår för henne. Kan säga att det va en lättnad att låta henne trippa in till mamma själv från bilen. Låta henne få gå runt lite i koppel på gården och lugna sig lite. Aldrig varit så skönt att få komma hem med henne, just för att denna gången veta att nu behöver vi aldrig mer åka dit med henne (förhoppningsvis).

Förresten, på vägen ut från djursjukhuset stötte vi på en av de sköterskor som brytt sig och varit med Zazzie mest. Hon hade kikat efter Zazzie hela dagen för hon visste att hon skulle in och ta bort stygnen. Hon blev glad som fick säga hejdå till Zazzie och gav henne ytterligare lite fler komplimanger :) Då blir man glad och vi tacka dem alla otroligt mycket för allt de gjort och för att de räddat livet på vår älskade Zazzie! :)

När jag varit med Zazzie en stund hemma och även släppt ut Kitty i koppel på gården så det inte skulle vara orättvist :) hehe, så åkte jag upp till Josefin och David. Bebis gos på g!! Kom upp och fick se lilla Levi ligga hos Josefin. Herregud va liten han är, och så otroligt vacker!! Va så himla kul att prata med både Josefin och David om deras lilla och den resa de gått igenom med förlossning osv. Är så otroligt glad för deras skull och de är helt underbara med sin son, båda två! Väldigt vackert att se hur Levi blev så otroligt lugn av att ligga på sin pappas bröst och bara gosa! Jag snosade några gånger på Levi också så klart :D Men jag är ju mest van Elliot nu, och den puddingen är väldigt stor jämfört med Levi nu :) Men tänk, så liten och pluttig va Elliot också första gången jag höll i honom :) Åh.. längtar tills våran lilla T tittar ut i världen! (En sak om T kommer i nästa inlägg) Levi's morfar kom och vi satt och pratade gamla program som gått på tvn och skrattade åt mitt engagemang för ett visst program, haha. Alltid lika kul att prata med Mogens! När jag varit hos Jossan, David och Levi i timmar så blev det att åka mot jobbet för möte. Efter de blev de hem och i säng. Mådde ju så illa.. Men som jag skrev högst upp, idag mår jag bra! :)

Blev mycket text om dagen igår. Grattis till alla som orkade sig igenom det ;)

TTYL.


Ledsen folket men jag mår så jävla illa så...

Ledsen folket men jag mår så jävla illa så ja orkar inte sätta mig vid datorn nu. Får återkomma imorgon när jag mår lite bättre! Godnatt.


Bloggar när jag kommer hem! Varit en dag f...

img_7155 (MMS)

Bloggar när jag kommer hem! Varit en dag full av gos och möten. Mer om det sen! TTYS.


Goooomöra!

img_8482 (MMS)

Frukost, Våra bästa år och gos under täcket, än! Har gått upp men gått tillbaka till värmen under täcket! Igår gick jag en rejäl glädjekick. Mer om det sen :)


Nails - tidsinställt inlägg

Att fixa naglarna är vanligt bland alla åldrar. Alla går ju inte iväg och får dem fixade utan sitter hemma och fixar, trixar, limmar och målar. Jag älskar att få naglarna fixade åt en, samtidigt som jag tycker det är kul att greja. Så det jag gör nu (förmodligen) är att jag är på bergvik och letar efter ett snyggt lack. Jag är dock ute efter ett lack med glitter då jag vill göra mina tippar lite roligare och även täcka det utväxta.

Eftersom jag bestämt mig för att lägga de mesta av mina pengar till T i magen nu så kommer jag inte fixa mina naglar hos Ida på ett tag. De får bli längre fram igen när man ska vara tjusig. Mina riktiga naglar är lika långa som förlängningstipparna så det gäller att vara försiktig sen så jag inte bryter dem. Jag har aldrig lyckats ha långa naglar utan förlängning, så det blir en utmaning. Förmodligen en utmaning som jag förlorar efter någon vecka :P haha.

Min fråga till er är:
Går ni iväg till någon salong och får era naglar fixade eller gör ni det själva?

Om ni gör själva:
Använder du lösnaglar eller bara lack?

Kan ni tipsa oss andra om roliga saker man kan göra med naglarna?
Lägg isf gära till det i er kommentar :)



FINNS SÅ MYCKET FINA FÄRGER!!


TP TOG GUUUUUULD!!!

Mina underbara tjejer tog hem guldet!!!!!!!!

Fy fan va stolt jag är över er!


Detta var dom verkligen värda efter allt slit och krångel som dykt upp lite hit och dit. Jag är så otroligt glad för dem så glädjetårarna föll. Det blev inte lättare att hålla tillbaka mer när jag sen fick veta att Dessans lag tog hem silvret! (Dessan är en kompis till mig som gått i mitt lag men som flyttade för några årsedan och startade upp ett lag i nyköping) Jag är så stolt över er allihopa!

Nedan på bilden ser ni några glada själar från mitt Team Panthers!


Mot staden

Ja det blir en sväng in till stan (Karlstad). Älskling är hos Gustav och det är töligt att sitta här själv så drar en sväng till mamma och katterna. Va hos mamma och bli bortskämd är ju aldrig fel. Det tycker väl ingen av oss? ;) Blir nog hos mamma såpass länge att jag kollar på Sons Of Anarchy där innan jag åker hem igen.

Under tiden när jag är hos mamma kommer det dyka upp ett tidsinställt inlägg här till er. Jag tänkte visa er goodiebagen som jag skrivit om men de känns som att det är lite tråkigt nu eftersom de va så längesen. De va iaf lite smått och gott i den som läppglans, mascara, hårprodukter, tidningar, erbjudanden osv osv, för er som är lite nyfikna :)

Vi hörs sen!


Dagens mage och en lista över vad som behövs!

Här har ni alltså dagens kula. Den är täckt med en t-shirt från E.sprit som jag köpte för ett tag sedan men har ej använt den ännu. Så idag blev den invigd och den sitter jätteskönt! Kulan som ni ser är ganska rund när man sitter ner. Ganska ihoptryckt och det brukar ofta va i denna ställningen som pluttan i magen drar igång där inne. Blir kanske lite trångt åt henne ibland när jag sitter. Vem vet ;)



Trots min kula va det en gäst på nöjes igår som blev jätteförvånad över när jag sa att jag va med barn. Han trodde det inte förens jag verkligen visade kulan, hehe. Sånt gillar man ju att höra så klart! haha :) Älskar iaf min kula men längtar mer tills pluttis där inne kommer ut :)

Jag och Krikke ska sätta oss någon dag och gå igenom vad det är vi behöver köpa in de närmsta 3 månaderna. Kan va bra att ha och kanske bestämma att vi ska hinna köpa in allt inom ett visst datum, just för att vi ska kunna va så redo och bekväma som möjligt när hon väl tittar ut. Så har ni tips på vad man kan köpa in så får ni gärna tipsa. Till helgen är det ju barnmässan i stan och där lär man ju få tips också :)

Det vi har är:
- Barnvagn
- Säng + tillbehöv
- Barnbilstol
- Skötbord
- Kläder
- nappar
- badbalja
- Filtar
- osv osv..


Det jag kan komma på just nu att vi behöver är:
- Nappflaskor
- Bädd till barnvagnen
- Nattlampa
- mer kläder
- nappar för nyfödda
- blöjor
- tvättlappar
- baby olja
- puder för veck
- Vårtnapp
- Ställning till skötbordet
(ska bygga en ställning att ställa de på ist för att ha det på sängen)
- Babygym
- Babysitter
- Mobil över sängen
- Amningsbh
- Amningslinne
- Bröstvärmae
- Amningsinlägg
- Badrock till T
- kisskydd
- Regnskydd till vagn
- Myggnät till vagn
- Hjulskydd
- Bärsele
(lite osäkra på de än, vi får se hur flitigt det kan behövas.
Ska prata lite om det med min kusin tänkte jag)

(Listan kommer uppdateras så fort jag får bra tips så jag kan gå in här senare och skriva av den)

Ja det är ju lite som ska inhandlas innan hon tittar ut men känner att jag vill ha allt klart iaf några veckor innan hon kommer IFALL hon kommer tidigare än förväntat. Det enda som man kanske köper i samband med att hon kommer är väl tvättlapparna/våtservetterna så inte de ligger och blir gamla och torkar. Kanske inte gör det när paketen är oöppnade? Hur som helst så känns det som att det är sånt man kan köpa när hon kommit. Men som sagt, har ni tips på mer så får ni gärna skriva det. Lite svårt att tänka på allt när det är så mycket och första barnet :)


Älskling fixar maten

Yes det blir pizza, hur kunde ni veta? ;) Nejdå. Men idag är vi slappa så pizza får det bli. Vaknade för ett tag sedan av att älskling kom in och ville att jag skulle vakna.. jag fick sedan snosa lite och sedan kom han in igen och sa att jag skulle gå upp. Han verkade va lite uttråkad ;) Inte konstigt att han va uppe före mig idag, så som han sov igår.

Idag är det inget planerat alls. Inte mer än att jag ska kolla på Sons Of Anarchy och Big Brother. Får se om jag åker in till stan en sväng då Krikke antagligen ska iväg till en kompis ett tag sen. Vi får se vad det blir! Inget större planerat iaf och det känns skönt!

För att byta ämne lite så är brudarna i cheerlaget iväg på en tävling idag. Jag är avundsjuk över att jag sitter här hemma i soffan och de får stå på tävlingsmattan och cheera som bara fan! Tävlingarna är det bästa som finns. Man får sån kick av att stå där på mattan och köra det program man tränat på så länge. Känslan är helt underbar. Om man sedan tar medalj på det så är ju det bara ännu bättre ;) Med mig i bagaget har jag fyra silver, varav ett är ett SM silver och de andra tre är DM silver, och så har jag två guld. Tror de är så..? hmm. Ja jag har några iaf!

Men nu kom babe med pizzan :) TTYL.

På väg hem äntligen! Kan meddela att fotvä...

På väg hem äntligen! Kan meddela att fotvärken är tillbaka. "Stackars mig" :p Hungrig som jag är blir det lite käk när vi kommer hem och efter de slinker jag under täcket och kollar på någon serie med hjärtat. Goa T i magen har varit hur lugn som helst på jobbet men börjar nu röra sig där inne :) Gillar jag det! Men tänkte iaf kika in med ett smsinlägg och säga lite blask och godnatt. Så med dessa ord sagda är det väl bara godnatt kvar ;) Vi hörs imorgon gott folk. Hoppas ni haft en bra kväll. Godnatt!


Ont i fötterna

I natt på jobbet så stod vi still en del och de gjorde att jag fick jäkligt ont i fötterna. Vaknade idag och va fortfarande ganska öm om fossingarna. Kände då att det nog inte skulle bli så kul att jobba ikväll, men det har börjat avta nu så det är skönt. Ni vet när man dansat länge i höga skor och fötterna värker typ, eller fotsulorna värker.. Så kände jag imorse och de blev ju då dagens ilandsproblem :P hehe. Men de va ju att det "löste" sig ;)

Har käkat god lunch, om man nu kan kalla det så, med älskling. Vi gjorde pommes, lövbiff och beasås. Det va himla gott! Jag måste hylla ICA's egna pommes. De va riktigt goda! Friterar du dem så påminner de lite om BK's pommes. Ah de va riktigt goda faktiskt! Pluttan i magen verkar vara nöjd då hon sparkar glatt och har gjort hela dagen. Hon kanske lägger sig och sover middag nu när hon får i sig lite mat ;)

Nu ska jag kolla på lite tv och slappa (Verkar jag va väldigt slö av mig eller? haha). Blir kanske in till stan en sväng och strosa lite innan jobbet. Får se vad jag hittar på! Skriver lite senare igen, hörs då!


Nej nu...

Jag börjar bli hungrig här hemma. Känns som jag är bakis? :S Knepigt det där. Jag har iaf inte druckit på över 27 veckor, och självklart är de för pluttan i magen :) Men iaf, tillbaka till ämnet jag skulle komma till. Min kära pojkvän tycker ju att jag är som en komapatient när jag sover länge osv. Nu på senare tid har han tagit över den titeln, utan tjaffs. Det står helt klart att det nu är han som sover som en komapatient :P


VAKNA NU ÄLSKLING!!




(Hoppas ingen tar illa upp för uttrycket komapatient. Vet att sådant kan vara lite känsligt ibland om någon känner någon som är i den "situationen". Detta är iaf bara på skoj, hoppas ni förstår!)


Svar till Anonym

Anonym om Svårt att ta in..:

Aaaw det är så gulligt med den där magen asså!! Shitt men vart har du köpt jeansen? Dom va skiit snygga!!! :D ta hand om dig nu :) kram älskar bloggen btw!

SVAR:

Hej och tusen tack för din kommentar. Den värmer :) Ja det är gulligt och framför allt gosigt med magen :) Iaf nu när den är såpass liten mot va den kommer bli :P hehe. Jeansen är vanliga Gina Tricot jeans som jag köpte för något årsedan. Men de finns nog nu också eftersom det är vanliga ljusa jeans. Tror de ligger på runt 400 kr, så inte så jätte farligt! Jag är nöjd att jag fortfarande kan ta på mig mina jeans och sätta en gummisnodd i midjan. Gillar att ha riktiga byxor på mig nu när jag är gravid. Tycker det är fint :)

Men ha det så bra och ta hand om dig! Kram


HAR DU OCKSÅ EN FRÅGA?
Är ni fler där ute som undrar något? Kommentera, maila eller skriv frågan i frågerutan (bloggsvar) som ni ser i spalten till höger. I den spalten hittar ni även min kontaktmail.  För snabbast svar rekommenderar jag bloggsvar rutan! Vi hörs väl?


En liten vibb och jag är vaken

Jahapp, då har man varit vaken i lite mer än 1 och ½ timme. Jag trodde jag skulle få sova ut till iaf 12.00 idagdå jag kom i säng väldigt sent igår efter jobbet. Mådde illa som attans när jag la mig så trodde att jag aldrig skulle lyckas somna, men tillslut så. Iaf så vaknade jag av att min mobil vibrerade, efter det lyckades jag inte somna om. Så ist la jag mig och kollade på magen som åkte åt olika håll. Livlig bebis i magen hade jag förut vill ja lova. Man såg hur hon bytte sida och hur hon drog hand eller fot efter "mag väggen", hehe. Så gosigt :)

Smsade lite med Josefin igår också så på måndag efter att Zazzie's stygn är tagna ska jag åka och hälsa på henne och hennes bebis Levi, ja även D om han är hemma. Ska bli så kul att äntligen få se den godingen i verkligheten. Så jag får ge honom våra presenter också!

När jag ändå nämnde Zazzie så måste jag säga att jag är lite nervös för läkarbesöket på måndag. De ska ju bara ta stygnena och kolla så snittet läkt bra. Men jag är ändå nervös för Zazzie's skull. Tycker så jäkla synd om henne att vi ska behöva ta med henne in till det där stället igen. Hon måste ju tycka det är jätte elakt av oss att ta dit henne hela tiden och att de bara är "elaka" mot henne där. Egentligen är de inte elaka och jag är så grymt glad över de människor som tog hand om Zazzie. Efter hennes operation hade till och med en tjej som jobbar där tagit till sig Zazzie och gosat med henne en stund och sett till så allt va bra hos henne och som hon sa "jag kliade henne och umgicks med henne så hon fick lite kärlek" (något sånt), tycker de va helt fantastiskt gjort av henne att ta sig tid för vår lilla prinsessa. Men bara måndag kvar nu sen ska hon inte behyöva åka tillbaka dit något mer, inte på vääääldigt länge iaf! Älskade kisse ♥

Men nu ska jag nog dra på mig lite kläder här. Sitter i morgonrocken och myser än :P Dock är det nog mjukiskläderna som får åka på nu. Skönt de!

TTYL.



Två av mina absoluta favoriter här i livet!


Väntar på att få åka hem från jobbet nu. S...

Väntar på att få åka hem från jobbet nu. Satan va skönt de ska bli att få av sig skorna! Skriver mer imorgon. Blev inget inlägg från mamma förut för jag och älskling åkte iväg och käka tillsammans innan ja skulle till jobbet så blev en snabbis till mamma bara! Hörs imorgon :)


The hair.

Ska strax dra på mig jackan och dra mig in mot stan. Tanka bilen, lämna pappren och sen hem till katterna en stund innan jobb vid 17.00 då som sagt. Mamma har varit snäll och köpt med en god baguette till mig, så jag tror jag ska käka hos henne innan jobbet ist för på jobbet. Låter som en plan ;)

Mitt hår är klart iaf. Det lät komplicerat men jag hade i en ny röd färg för att slippa utväxt och dassiga toner. Kan säga att det blev RÖTT nu ;) haha. I ljuset är det verkligen rött, men jag är nöjd som bara den. Förutom att utväxten självklart alltid ska bli rödast, vilket inte är så konstigt. Men jag hade ju tagit en mer "mörk" knallröd nu så de inte skulle bli så, meeen så blev de. Men va gör det om 100 år. Här får ni en dålig webcam bild på färgen i ljuset.



Ganska go färg ändå va? Håret känns mer levande iaf!

Men jag måste dra mig nu. Återkommer när jag är hos mamma!
Hej så länge.


Svårt att ta in..

Jag har lite svårt att få in i skallen tror jag att jag har en kula på magen. När jag ska gå förbi någon eller något i trängre utrymme så säger det nästan alltid stopp. Jag "drar in" magen och försöker gå förbi. Men vadå dra in? Det funkar inte riktigt, haha. PANG, just ja.. magen! ;)


Kampsport

Härliga härliga bebis i magen, du är helt fantastiskt underbar med dina gosiga sparkar... På morgonen dock ska ni veta att är man kissnödig så är hon inte så rolig längre, fortfarande lika underbar, men mindre rolig. Att urinblåsan är placerad för de små att kunna sparka på va en dålig idé av kroppen tycker jag :P Det är som om hon tränar kampsport mot den ibland. Tänk er att ni är jättekissnödiga så trycker någon på er mage då, inte så skönt. Tänk er då att ni har en bebis som sparkar eller buffar mot den, lite svårt att få bebisen att låta bli ;) hehe! Men som jag alltid säger, är så skönt att hon visar sig där inne med sparkar och sådant :) Min livliga lilla krabat!

Sitter annars i soffan och avnjöt för ett tag sedan en frukost i form av fil och flingor. Inte helt fel! Kollar på våra bästa år och ska snart ta tag i mig själv så jag kan färga håret. När det är gjort och sängen är bäddad ska jag åka in mot stan och lämna lite papper till Krikke som han glömde här hemma i morse. Och eftersom jag ska börja jobba vid 17.00 så stannar jag en stund hos katterna så de får lite sällskap innan jag drar iväg. Saknar dem massa nu när jag är så van att gosa med dem :) hehe.

Så min fredag kommer väl inte vara så fartfylld förutom att jag kommer springa runt på jobbet då och hjälpa folk. Hoppas inte det blir en så jätte sen kväll ikväll utan att man kan få åka hem i tid. Hoppas på att hjärtat inte sover när man kommer hem så man kan se film eller något :)

Men ska få denna dagen i rullning nu och färg i håret blir det första jag ska börja med.
Nu ska utväxten bort! Meeen.. Skriver mer senare idag!


Hade du också halsbränna?

Neeeej! Halsbrännan är tillbaka, igen. Varför kommer den när ja ska sova för? Orättvist ;) hehe. Är svårare för mig att somna när ja har de, som ni säkert förstod, hehe. Blir väl att spela spel en stund och hoppas på att de ger sig :) Du som är eller har varit gravid, har/ hade du mycket halsbränna?


BB time!

Nu är klockan strax 22.00 och det är dags för Big Brother. Tycker faktiskt att det blir roligare och roligare för varje dag som går. Självklart tycker man ju att några kan öppna dörren och bara gå där ifrån, men de måste ju finnas sådana med i huset med!

Jag ska placera mig i sängen och kolla med älskling, och efter det blir det säkert lite How i met your mother i vanlig ordning innan vi somnar. Har iaf haft en bra dag med mamma, moster, mormor, goa Elliot, mys med katterna och nu kvällsmys med Krikke. Tack alla ni som varit delaktiga!

Och till er läsare så hörs vi imorgon. Blir nog inget mer inlägg idag då jag är ganska sliten. Ska bli skönt att lägga sig i sängen och kolla på tv och buffas lite med hjärtat i magen som sparkar för fullt och varit i full gång mesta delen av dagen. Så skönt att hon är aktiv och visar att hon mår bra där inne :)

Men ha en fortsatt trevlig kväll. Nu har BB börjat så vi hörs imorgon!
Stor kram till er!



I C U.


LÄNGTAR

Alltså.. va jag längtar tills jag ska få klä min och Krikke's kära dotter i hennes mysiga kläder. Tänk när hon ska ha en "rosa dag" och får gosa sig i det set ni ser nedan. GOOOS ♥ :)



Ljusrosa och gullit på en liten pluttis :)


"Det va kanske det sämsta jag sett någonsin"

Sitter i soffan och kollar på Sveriges värsta bilförare. Haha, vissa borde ju verkligen inte bli godkända när de kör upp. Farligt ju! Har iaf nyss käkat god potatisgratäng och lövbiff med älskling. Gosigt att ha hemmakväll med han, även om jag tycker det är extremt tomt att det inte kommer upp någon kisse till en och ska gosa.

Är ju så van att vara hos katterna. Men ska dit imorgon och kika över Zazzie's stygn lite när mamma jobbar. Eftersom hon lyckats komma på hur hon ska få av sig tratten OAVSETT om vi knyter den så hårt som vi kan utan att den sitter åt runt halsen på henne, så lyckas hon ta av sig den :P Men hon låter bli stygnen så det är duktig tjej de. Åh de är så jäkla goa mina missar, helt underbara personligheter :)

Nu ska jag slappa lite här och bara må! Ska invänta Big Brother som börjar om en timme. Har ju varit duktig med tvätt, matlagning osv nu när jag kom hem efter ärenden i stan. Så lite slappning, de är jag värd ;)

Hörs lite senare :)




Ps. Tack söta moster för den gulliga body'n till T :) Det var ett bra fynd, hehe! Ds.


Sweety, you had me!




GAAAH va bra! :)
Minnen!!!


Dags att göra sig klar

Ska fixa fram kläder nu och hoppa ur myskläderna. Ska in till stan på ärenden, bl.a lämna in en ring som jag älskar. Den har tappat två stenar så den ska lämnas in och få i nya. De ska ju inte lossna så det är kostnadsfritt, tack och lov. Det är en ganska dyr ring från Smycka så därför vill man ju få den inlämnad, men det är inga problem :) Ska få iväg ett paket till Emma med mobilskal hon köpt av mig och ska även få iväg papprena om vår bebis försäkring som jag skulle skickat iväg förra veckan men nu så är de på gång iaf! Hon måste ju ha en försäkring vår älskling som även täcker när hon kommer ut :)

Men ja, det är några av de ärenden jag ska ordna idag. Och nu måste jag göra mig iordning så jag hinner med allt innan de blir hem och ta hand om den sista tvätten. Ska nog byta sängkläder sen och även dammsuga så de finns lite att stå i här hemma också!

Vi hörs senare! :)


9 vs 27

Jag har klippt ihop två kort från början av graviditeten till denna veckan.
Kanske inte är så tydligt eftersom de är bilder tagna på olika avstånd.
Men här ser ni iaf att magen växt endel sen start! ;)



Kortet jag tog är visst från dagen innan vecka 27 såg jag nu. Men en dag hit eller dit.. :P
Så vad säger ni, är jag klassad som en tjockis nu? :D hehe. Krikke verkar älska att kalla mig tjockis ;)
Inte mig emot, jag bär ju på vår dotter, som just i detta nuet gillar att sparka hårt nedåt. Busan!


Får utlopp på tandvården!

Jag är så arg på detta jäkla system de kör med gällande tandförsäkringar. Jag gick med på att ta tandförsäkring år 2009. Denna försäkring skulle gå ut i början på 2011, alltså skulle den vara i 2 år. Jag har nu fått en räkning för ett 3:e år för det va ett 3 års kontrakt (??!???!!?) MY ASS att det va. Och vadå kontrakt, jag har inte skirvit på ett skit! Ursäkta mig men jag blir så jävla irriterad. Inte nog med att de säger en sak och sedan ändrar det/ljuger om de, när man sedan ska ringa de som har hand om fakturorna så kan hon ENDAST lägga om fakturan! Och när man blir irriterad och säger att det är för dyrt för att ha ett år till som inte ingick när man tog det så låter det "ja men du får ju tandvård för det" Men no shit?? Men fortfarande så blir det ju billigare utan skiten. Dessutom har de inte gjort en ny bedömning på mina tänder osv när jag vet att de skulle bli billigare nu eftersom jag slutat röka. Och det gjorde jag ju i oktober förra året!!

ÅÅH jag är så arg på dessa jäkla "Folktandvården". Inte första gången man får problem med er! Jäkligt dålig stil av er att gå ut med en sak och sen gäller en annan... USCH FÖR ER!!

Funderar på att ringa min kusin som jobbar som jurist och fråga om de verkligen får hålla på så här! Ni kanske tycker jag överreagerar men det är pengar jag kan lägga på försäkring på T i magen ist och även köpa annat vi måste ha till hennes ankomst. Man är inte gjord av pengar så man vill inte kasta massa pengar i sjön som ändå inte kommer bli "utnyttjade".

GRRR säger jag bara!


Borde sova nu!

Ligger i sängen och ska försöka sova. Min dator blev så varm förut så jag stängde av den så vi får nöja oss med ett smsinlägg :) Just nu ligger ja här med världens halsbränna. Inte så jättekul så ska spela lite spel på mobilen så man blir sådär gött trött. Förhoppningsvis kommer inte halsbrännan störa då :p Förresten kom jag på att jag inte visat er goodiebagen vi fick i fredags. Jag ordnar in bilder på de imorgon så ni får se :) Ni ska även då få se kort på magen i vecka 8/9 och ett vi tog idag, alltså i vecka 27. Vet att några vill se skillnaden från då och nu, så det kan ni ju få! Men vi hörs imorgon. Ska försöka sova nu. Godnatt från oss!


21.55 = BB strax

Om 5 min börjar BB och jag sitter redo hemma i soffan! Måste ju se nu när de är "skadade", haha. Jag hade inte velat va blind som en "är". Rädd för massa hyss ju, haha! Men nu ska jag lägga ifrån mig datorn.

Återkommer efter programmet!


En titt i FB arkivet

Har kikat lite bland gamla bilder som man blivit taggad på på FB. Jag valde en bild jag ska visa för er då jag kommer ihåg vilken rolig kväll detta var. Vi går tillbaka ca 2,5 år till sensommaren 2008. Ellen hade precis börjat i KICK och vi va på en fest på Hammarö med lite andra jobbarkompisar inom musiken och även annat trevligt folk. Kommer ihåg att vi byggde cheerbygg på fyllan och hade oss. Skrattade mycket den kvällen :)


På bilden ser ni (fr.v) mig, Caroline, Ellen och en tjej jag tyvärr inte minns namnet på!

Nu ska jag fixa undan lite här och sedan se på reprisen på Big Brother eftersom jag missade det igår. Ska bli kul att se vad de hittar på för något idag (igår). Hoppas ni får en bra kväll. Hörs lite senare!

Gravid i vecka 27 - 3 veckor kvar till mitt mini-mål!

BARNET

Nu är bebisen drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva

Vikt: ca 1 kg.
Längd: ca 24 cm från huvud till stjärt

MAMMA

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

PAPPA

Graviditeten blir än mer verklig med din kvinnas mage som växer och fosterrörelserna som du kan känna utanpå. Tiden för den beräknade förlossningen är inte så långt bort. Många par kan känna att de har fullt upp nu. Kanske har förädragrupperna börjat redan och ni har flera träffar inbokade närmaste tiden. Intervallen mellan besöken till barnmorskan blir också tätare snart. Det kan kännas som att ni behöver planera och ordna med praktiska saker inför förlossningen och förädraskapet. Prata med varandra om era förväntningar, er eventuella oro och andra funderingar ni har. Skriv gärna ner tankar eller frågor ni har och ta med er för att diskutera med barnmorskan vid nästa besök.


Mina tankar

Känns inte som om det va alls längesen jag skrev att jag va glad över att gå in i vecka 26. Denna veckan har verkligen gått fort och jag älskar det. Dels för att vi kommer längre och längre in i graviditeten och dels för att jag vill ha hit våren på riktigt nu! Älskar att gå i min varma vinterjacka men en fodrad skinnjacka skulle också va skönt :) Men de måste bli armare ute eftersom en skinnjacka inte är något alternativ om man vill ha en jacka man ska kunna stänga, magen är ju ivägen för de ;)

Iaf under veckan som varit har jag haft en eller två sammandragningar. Kroppen tränar sig inför förlossningen när den gör så läste jag. Det gjorde inte ont utan buken blev mest spänd och hård. Det är vanligt att sammandragningar kan komma i dessa veckor, men de gör inget då de är ofarliga. Annars mår jag bra! Börjar känna att det är lite kämpigare nu att böja sig framåt och om jag står för länge känns det som om mina läppar ska domna bort, haha. Ansiktet känns också lite lamt så :P Så det gäller att snabba sig med att sätta på sig skorna ;) haha.

Nu är det bara 3 veckor kvar till mitt lilla mini-mål som sedan kommer bli vecka 35. Jag har en känsla av att de 3 veckor som nu väntas kommer gå snabbare än jag förväntat mig! Så jag ska nu lägga mig i soffan och passa på att njuta av pluttans sparkar och av den "lilla" magen!


Paket på posten!

Både igår och idag fick jag paket på posten. I dessa 3 paket låg det 5 st skal till mobilen. Kommer ni ihåg att jag sa att jag köpte 6 st? 4 rutiga i olika färger, ett svart med blommor på och ett Ed hardy med snyggt motiv. Det svarta skalet med "inristade" blommor på kom för någon vecka sedan och har sedan dess prytt min mobil. Så här ser det ut, för er som inte kommer minns :)


I de två paket som kom igår låg de rutiga skalen (de finns på bild i tidigare inlägg under kategorin shopping, för er som är intresserade av att se dem också). Ganska fina faktiskt, men kommer väl ha dem när jag tröttnat på det svarta och Ed hardy skalet. Hardy skalet kom i paketet som jag fick idag, så jag bytte skal då. Så nu är det detta skal som pryder min mobil för tillfället:



Det är något mörkare i verkligheten men lika snyggt.
Antar att min man kommer nalla detta av mig när jag tar av det (om han inte tar av det åt mig :P) hehe.
Men vilket tycker ni är snyggast, det svarta med blommor eller Ed Hardy?
Beror kanske på vilken stil man har, men ändå!

Nu ska jag fortsätta kika lite på internet här. Fastnade i att kolla på gamla bilder som finns på FB, haha. Kanske kommer upp ett inlägg här snart med en titt i det så kallade FB arkivet ;) Hörs snart!


Härligt!

Vilken härlig dag det är ute! Solen skiner och det är fint. Blåser lite kallt dock men ändå härligt. Jag sitter nu hos mormor men ska snart dra mig mot mamma och gosa lite med katterna, i vanlig ordning :) Får se sen om de blir till cheerträningen och hjälpa dem med finslipningen. Men jag återkommer när ja är hos mamma och kan sitta vid en dator. Hej så länge.


Godmorgon sysselsatta dag!

Började dagen med att tvätta! Så nu är maskinen igång och jag håller på att vika undan torr tvätt och ska strax hänga upp ny för att sen dra igång en till maskin. Jag tänkte dock nbu ta en liten paus för lite frukost. Våra bästa år började nyss på tvn så de blir ju bra att vika och hänga tvätt till det!

Senare idag ska jag in till stan och träffa mormor, Johanna och Elliot. Va inte igår vill jag lova! Ska kanske även till cheerträningen och kolla. Hjälpa dem att fila lite på de sista detaljerna som ska tänkas på inför en tävling. Mamma jobbar idag också så jag ska även förbi katterna och se till så de har mat och att Zazzie inte dragit av sig tratten :P Mammas bus!

Hade en så sjuk dröm inatt. Jag drömde att T (vår bebis) hade kommit ut och att vi satt henne i bilbarnstolen och när vi snabbt skulle hämta något så va det någon och bogserade bort bilen. Så mammakänslorna flödade i drömmen och jag tyckte jag va en hemsk mamma.. Usch det va jätte hemskt :S Men som tur är så ligger ju pluttan kvar i magen än och inte i någon bil som va borta :P

Men nu ska jag ta mig lite frukost sen få ned och upp tvätt på tvättstället här hemma. Hoppas ni får en bra start på dagen. Här skiner solen och fåglarna kvittrar så det är riktigt vårigt här utanför :)

TTYL.


Kl är efter tolv. Vi är i 7:e månaden! Låt...

img_2960 (MMS)

Kl är efter tolv. Vi är i 7:e månaden! Låter mycket :D hehe! Ville bara kika in med bilden :) Godnatt!


Halsbränna, jo men visst..

Halsbrännan har kommit tillbaka. Hade det jämt ett tag men de försvann. Lite töligt är de men inget större att klaga på då ja annars mår bra. Och vet ni, jag kan fortfarande ha mina vanliga byxor!! Även de i minsta storleken 24 (ja, med gummisnodd i midjan på alla så klart :p). Tycker de är jättebra att ja kan de då ja inte vill gå i leggings jämt och alla mamma-jeans är jätte stora i storleken. Iaf de mammabyxor ja tittat på. Men ska försöka sova nu. Är trött som bara den! Sov gott mina kära läsare :) Vi hörs imorgon! - Då är vi i vecka 27 ;)


Chili Con Carne

Har varit på cheerleadingträning och kollat på mina duktiga tjejer. På söndag ska dom tävla och jag kan inte följa med :( Blir 2:a tävlingen jag missat på 11 år. Hoppas på det bästa iaf för dom!

Sitter hos mamma nu och ska laga mat tänkte ja. Eller mamma har börjat så jag ska gå och hjälpa till strax. Blir Chili Con Carne och ris, som jag så mycket tycker om! Får ju passa på att käka sådant när man är på bortaplan då älskling inte är så förtjust i det ;) hehe. Ska äta god mat med hjärtat hemma någon annan kväll, som han tycker om :)

Men nu måste jag skynda mig ut i köket så mamma slipper göra allt själv.
Skriver lite senare!



Bild lånad härifrån!

Kika in där för att se många goda och härliga recept.


Sitter hos mormor och blivit bjuden på pan...

Sitter hos mormor och blivit bjuden på pannkakor. Det satt riktigt fint de ;) Ska åka hem till mamma och kolla till katterna. Zazzie har kommit på hur hon drar av sig kragen/tratten, inte dum min katt inte ;) Blir dock viktigare nu att hålla koll på henne så hon inte drar av sig den och är på stygnen. Men hon är ute efter att få tvätta sig ordentligt där hon har päls, men ändå! Så nu ska vi se så tratten fortfarande sitter på. Önska oss lycka till! TTYL. Ps. T hälsar spark spark :p Ds.


Dagens mage ;)

img_3178 (MMS)

Dagens mage ;)


En unge i minuten! Nu snart börjar de på t...

En unge i minuten! Nu snart börjar de på tvn och självklart sitter ja bänkad. Gör du också de? T i magen har varit så livlig idag och de känns så himla skönt! Men nu ska vi gotta oss med en hamburgertallrik och kika på tvn :) TTYL.


Här vilar vi allihopa!

img_0534 (MMS)

Vaknade nyss efter en stunds vila. De va skönt men nu fryser jag endel ist :p Men de börjar bli bättre. Kolla bilden, kitty ligger och sover som en liten boll här en bit ifrån mig, hehe :) Zazzie ligger i sängen i rummet intill och gosar sig hon! Funderar på att se om det finns något mumsigt här och sätta på en film. Extremt sugen på iskallt vatten med citron i, så det blir iaf! :) TTYL - då förmodligen i ett vanligt inlägg!


Word.

img_6947 (MMS)

Är hos mamma men har inte orkat dra igång hennes dator så ja bjuder på ett mms så länge. Ätit en god kycklingbaguette och slappar nu i soffan. Blir lite vila nu, sen åker hårfärgen i håret. Har en jäkligt "snygg" utväxt nu som måste bort. Word Word Word..


En rubrik är inte det lättaste att komma på ibland.

Sitter i soffan och har nyligen ätit en sen och lätt frukost. Ska nu göra mig iordning och sedan åka mot stan för lite ärenden. Ska även ta mig en titt hos mina katter då mamma jobbar. Bara 1 vecka kvar sen tas stygnen på Zazzie. Ska bli så skönt att få ta av henne kragen/tratten. Märker så väl på henne hur hon tycker den är ivägen när hon försöker tvätta sig och klia sig. Men hon är så duktig, hon har vant sig på ett bra sät ändå, även om den är lite jobbig för henne.

Annars idag händer det väl inte så mycket. Jag ska färga mitt hår och lite sånt äre tänkt. Ikväll är det ju dessutom En unge i minuten, det får jag inte missa :) Tycker sånt är jättekul att titta på! Kikar ni också på det? :)

Nej, måste göra mig klar nu så jag hinner iväg i tid :)
Ha en bra dag, så hörs vi när jag är hos mamma och katterna sen!


100

Åh jag insåg just att det är exakt 100 dagar kvar till BF dagen för lillan :D
Ska försöka hålla mig sysselsatt så mycket jag kan så tiden går fort, men det är samtidigt underbart  att ha henne tryggt i magen. Vårt hjärtegull :D

Kanske kanske kanske ses vi om 100 dagar!
Kanske tidigare, kanske senare..


Mamma och Pappa längtar efter dig!


Skillnad?

Vinklar med en kamera kan verkligen få en att se både smal och tjock ut. Samma sak med kläder. Det jag ser mest på nu är magen så klart. Jag ska visa er 3 bilder jag nyss tagit på min mage så ska ni få se vad mycket vinklar och kläder kan trolla bort eller till och med trolla fram en mage!

Bild 1:

Magen ser ut som en stor boll. Riktigt rund!

Bild 2:

Magen syns inte speciellt mycket i denna vinkeln. Kulan från ovanstående bild ser ut att vara som borta.

Bild 3:

Och här ser vi magen i "verklig" form, utan kläder. Den ser inte så fotboll ut längre men den är heller inte borta.

Tänk vad mycket vinklar kan göra på oss, men det vet vi ju alla. Är nog därför många av oss är väldigt duktiga på att säga direkt efter att ett kort tagits "Får jag se!!" för att sen 8 fall av 10 säga "haha åååh va dålig jag blev.. Ta en ny! :D" haha. Ja, jag lär väl inte va ensam om det skulle jag tro ;)

Nu blir det sängen för min del. Får visa er goodiebagen imorgon. Inte hunnit lägga in korten på det ännu. Sov gott iaf alla gamla och nya läsare! Har ni några frågor eller funderingar är det bara att kommentera eller maila mig på min kontakt mail som ni hittar i min presentation till höger! Godnatt :)


KLICK

Jag har inte klicka hem den men när jag såg den sa det klick. Tyckte den va lite snygg då texten känns lite zombie inspererande på något sätt. Visst, texten är glittrig men den är faktisk riktigt snygg (om man har samma smak som mig) ;) Så denna fick jag med mig från stan idag, glad och nöjd!



Vad tycker ni?


Shooooes!

Som jag skrivit tidigare fick man välja 3 par skor just för att ha en back up ifall man inte skulle ha chans till just de man valt som nr 1. För mig va det absolut inga problem jag skulle kunna kunna ha valt minst 3 till. Jag skrev ju också tidigare att alla skor inte kommit ut på sidan ännu och av de jag valde finns bara två par på sidan. Så de är dom jag kommer visa för er nu.

Kan säga att de jag inte får hem av de tre jag valde kommer jag klicka hem själv. Gillar dem massvis och de är inte heller så jättedyra! (Alla skor man fick välja mellan är i Nelly's egna märke)






ÄLSKAR SKOR!


GAH

Börjar bli riktigt trött på min förkylning nu. Det är väl in i det sista det är nu men den är jäkligt tölig ändå. Snart varit redig förkyld i 2 veckor. Får allt ta och gå över NU! Tråkigt att man ska vakna varje morgon av att inte kunna andas, ungefär.

Förutom att klaga på detta så lagar jag mat till min kära man just nu! Ska senare dra in mot stan och leta efter en t-shirt jag sett som jag är redigt sugen på att köpa. Har ju ett presentkort som kan bli användbart för det. Hoppas den finns i butiken så jag får med mig en sådan hem! :) Isf får ni se den när jag är hemma igen!

Jag kommer fixa ett tidsinställt inlägg till er som kommer komma upp när jag är i stan. Inlägget är med lite bilder som jag lovat på de skor jag valde på tjejkvällen med Nelly.com (goodiebagen kommer upp senare ikväll). Jag undrar jättemycket vilket av paret jag kommer få hem! Ska bli kul att se :) De kommer dock inte komma förens någon gång i April, men den som väntar på något gott.. ;)

Vi hörs senare :)
Kram så länge!


Snark.

Gah, trött som attans. Hoppas ni haft en bra kväll iaf. Återkommer imorgon med bilder och sånt som jag lovat :) Godnatt!


Tjejkväll på Nöjesfabriken igår!

Tänkte berätta lite om kvällen igår på jobbet. Det va ju tjejkväll med Nelly.com. Det betydde att de 100 första tjejerna fick ett par skor. Jag kilade in och kikade på vad det va för skor. ÅÅH det fanns ju hur många läckerheter som helst. Jag tänkte snabbt "fan jag skulle ha skickat hit mamma med en biljett" haha. Till det positiva fick jag sedan höra att vi tjejer som jobbade också skulle få gå in och välja skor. WIHO!

Min tur kom och jag gick in och kollade. Herregud vad ska man välja? Man fick en lapp att skriva upp tre par skor. 1,2 och 3:e hands val. Efter mycket om och men fick jag ned 3 st tillslut. Jag hade kunnat ta ut hur många som helst där ju ;) hehe. Valde både med öppen och "sluten" fot. Får se vilket par det är som trillar ner i min brevlåda (en avi förmodligen, hehe). Funderar starkt på att klicka hem de andra två paren som inte kommer hem när jag får lite pengar över. Kom och tänka på massa outfits jag kan ha dem till så ja, det blir något att fundera över.

Vi fick även en varsin Goodiebag med lite smått och gott i. Mycket trevligt tycker jag! Bilder på de skor jag valde kan ni få se i morgon och även innehållet av goodiebagen kommer upp här i morgon. Dock såg jag att bara två par jag valde finns på hemsidan. Hörde igår att alla skor inte riktigt kommit ut på hemsidan ännu, men ni kan ju ia få se två utav dem :)

Men nu ska jag lägga iordning sakerna här och sedan dra mot en till kväll på jobbet. Är något evenemang för 15-20 åringar. Alltså borde det inte bli några jättehäftiga rörelser då det inte kommer finnas alkohol inblandat! Inte varje dag man jobbar en kväll där alla är nyktra, iaf från husets sida. Man vet ju själv hur man va som 15 :P

Men ni får ha det så trevligt ikväll så hörs vi antingen i natt eller imorgon!


Blivit tråkig!

Jo tack jag vet. Har liksom blivit så nu denna helgen. Imorgon kommer bloggandet va igång igen precis som vanligt! Jag har haft min dator hos mamma men kommer ta med den hem idag! Sitter nu hos mamma och är väldigt mätt och belåten. Ska andas ut lite nu och bara va innan de blir iväg på jobb kl 20.00. Skriver nog ett inlägg innan ja åker också! TTYS.


En lat en!

img_2429 (MMS)

En lat en!


Nu drar vi oss mot jobbet! Hoppas ni får e...

img_9970 (MMS)

Nu drar vi oss mot jobbet! Hoppas ni får en bra kväll. Kram till er :)


En liten sovstund och en synd efter det.

Nu är mamma tillbaka efter jobbet så vi ska väl ordna lite här och sedan åka och köpa present till Jossan och David's lilla L. Måste ju skämma bort honom lite nu när han äntligen kommit ut.

Jag har iaf haft en jättebra morgon och förmiddag här hos mamma med missarna. Åt ju en helt underbar frukost och efter det la jag mig i soffan och gosade med Kitty. Efter att vi båda kollat på Våra bästa år så la vi oss i mammas säng och gosade med Zazzie också. Där somnade vi, jag Zazzie och Kitty, det va skönt!

Efter att jag vaknat så va det dags att synda.. Jag kunde inte låta bli. Zazzie satte sig för att äta torrfoder men kom inte åt de utan att behöva trycka massa med huvudet, hon försökte även klia sig massa vid öronen och halsen samt tvätt sig men de gick ju inte heller.. Så jag tog av tratten :O Jag sa till henne att den kan få åka av en stund så hon får röra sig fritt lite och kunna klia sig. Jag tog av den och hon började äta massvis med torrfoder, försökte locka med läckra bitar i sås men nu va det torrfodret hon va rejält sugen på märkte ja :P Gumman käkade sedan gick hon till en matta vid balkongdörren och där började hon klia sig på de ställen hon tidigare inte kommit åt pga tratten. Hon tvättade sig för fullt på tassar, i ansiktet, på kroppen och på de ställen hon har kvar hår på magen. Hon har faktiskt varit duktig och inte rört såret eller stygnen alls. Duktig tjej! Hon har nu gått runt och kikat lite mer än vanligt och hon känns riktigt pigg. Himla skönt att se! Tyvärr kommer de svida lita i hjärtat på mig att behöva sätta på henne tratten igen, MEN det är ju för hennes eget bästa så den måste tyvärr på igen! Men hon är så duktig så tjejen!

Ska väl snart dra oss så får sätta på henne kragen strax. Jag skriver lite senare idag!


God morgon!

Har ni sovit gott? Det har jag. Slocknade som ett litet barn brevid Krikke när jag kom hem igår. Vaknade utvilad imorse efter 6-7 timmars sömn utan att vakna en enda gång under natten :) Så vi gick upp efter många tryck på snooz-knappen på mobilen och åkte mot stan. Jag släppte av Krikke och åkte sedan och hämtade upp mamma för att släppa av henne på hennes jobb. Hon hade nog kommit lite sent till jobbet annars, så de va tur att jag va ute i god tid idag ;) Nej, de brukar inte va vanligt att jag är de :P

När jag släppt av mamma så åkte jag mot affären för att köpa med mig lite frukost hem till mamma. Köpte nybakat frukostbröd, sallad, gurka, jucie och lite sånt :) Så nu har jag äntligen satt mig ner efter 1 timme av gos med katterna, för att äta min frukost. Ska bli riktigt gott och det blir en bra start på dagen, som jag ska spendera här hemma hos mamma :)

Vi hörs lite senare. God morgon allihopa :)


Bilden är lånad.


Snart dags att åka!

Sitter just nu och kollar på Step Brothers hos mamma som nyligen kommit hem från jobbet och så. Med sig hade hon en glass till mig. Tyckte ju jag va lite snällt! Att jag beställt en av henne är ju en annan sak ;) Ska iaf snart pussa mina katter godnatt och åka hem och kramas med min älskling som förmodligen har placerat sig i sängen nu.

Imorgon ska vi upp tidigt både jag och hjärtat då jag ska köra honom till hans utbildning och jag ska till katterna och se till att de får lite mat och att Zazzie får i sig sin medicin. Så imorgon blir det frukost här med missarna :)

Men hoppas ni haft en bra dag. Vi hörs imorgon :) Godnatt!


Text om vecka 26

BARNET

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Vikt: omkring 900 gram.
Längd: ca 23 cm från huvud till stjärt


MAMMA

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


PAPPA

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan och för barnet. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller simma. Undvik sporter med risk för slag eller knuffar.


Mina tankar

Åter igen är jag glad att vi gick in i en ny vecka igår. Pratade med Josefin igår, hon ringde från BB. När man pratar med henne gör det ju inte direkt att man längtar mindre om man säger så. Riktigt avundsjuk nu när hon och David äntligen får snosa på deras nyfödda bebis :) Men om några månader är det jag och Krikke som ligger och kramas på vår egna bebis, vårt första barn :) (någon gång i framtiden vill man ju säkert ha fler. Men en räcker till att börja med ;) hehe). Jag var hos BM igår och där vägde jag mig, mätte magen och lyssnade på hjärtljuden. Jag har nu i vecka 26 gått upp ca 7 kg från start, 6 kg sen jag va hos BM sist och det va ju i vecka 9 el 10. Min mage mättes till 24 cm och det resulterade i ett perfekt kryss på mittenkurvan där man helst ska ligga. Ska bli kul att se om jag håller den kurvan eller om jag höjer mig till den högsta kurvan som endel brukar göra mot slutet :) T i magen va livlig när hon skulle lyssna på hjärtat men det lät fint och de slog fort :)


Just nu:

Jag i mammas soffa med ett stort glas citronvatten, lite chips och film. Ska dra på Sommaren med Göran tänkte ja. Har inte sett den på jättelänge men har för mig att jag inte tyckte den va sådär jättebra. Varför ska jag då se den tänker väl ni, och ja jag tänker väl samma sak men vet inte vad jag ska se annars. Kan ju hända att den är bättre andra gången man ser den.. Eller va tror ni? ;)



UPDATE:
Blev ingen film. Fastnade framför tvn ist! BB repris om 1 timme.
Då ska jag äntligen få se det som alla pratar om.


Film passar bra nu!

Sitter hos mamma och snosar på kissekatterna. Ska vara här idag eftersom mamma jobbar och vi vill inte lämna Zazzie helt obevakad ännu. Hon måste ju även ha sig maten med sin medicin på, vilket vi måste se till att Kitty inte rör då Kitty inte borde få i sig den. Zazzie verkar må bättre och bättre för varje dag nu iaf :) Hon är väldigt mammig (Linda mammig) mot mig så det blir endel gos, vilket jag bara tycker om!

Har tagit med mig lite filmer hit jag tänkt kika på. Ikväll måste jag se reprisen på Big Brother också då jag missade det igår. Människorna där inne alltså.. haha. Nu när jag kikar ut genom fönstret så ser jag att det blir en bra dag med film och mys. Det snöar som bara den här i Karlstad. Tråkigt! Vill ha våren nu när jag väl börjat använda mina converse så flitigt ;) Vill ha mer converse, men de får bli längre fram!

När vi ändå pratar på skor så vill jag ha några motionsskor som är sköna att gå långt i då jag planerar mycket promenader när lillan tittat ut. Det gick ju en reklam för ett par skor för ett tag sedan som tränade benen och rumpan extra pga dess sula. Vet ni vilka jag menar? Och vet ni om de är något att ha? Jag kommer tyvärr inte på vad det är för märke. Vet ni några andra bra träningsskor som är sköna?

Nu ska jag buffa lite på magen och känna på lillans sparkar, samt se på tv.
Hon är verkligen i full gång prinsessan T! ;)


Bolan hänger på idag!


Tusen tack och ännu mer!

Vill tacka er som skickat "krya på dig" mail till Zazzie och även till er söta som kommenterat eller bara skänkt oss en tanke i det som just varit :) Ni är helt fantastiska och de värmer i hjärtat att det finns folk med djur-hjärtan där ute :)

Jag trodde nästan att jag skulle få kommentarer som "men det är ju bara en katt". Jag måste erkänna att jag hade nog blivit jävligt sur om någon skrivit så :P Just för jag har ju haft med Zazzie under en stor del av min uppväxt och blev där med som min bästa vän. Det känns som vårt band har stärkts med denna upplevelse eftersom jag aldrig lämnade hennes sida när vi va på sjukhuset. Jag märker det för när jag nu är hos mamma lämnar hon sällan min sida. Hon vill sitta på armen, ligga i knät eller på magen och bröstet och sova, kela och pussas. Mamma tror också att vårt band stärkts mycket pga att jag va med henne genom allt, att hon känner sig trygg hos mig! Tanken av det gör mig jätteglad och lycklig :)

Men som sagt så är ni alla är super söta! Och åter igen, tusen tack för era fina ord!


åh vad vi gosar oss :) Ska dra igång dator...

img_9731 (MMS)

åh vad vi gosar oss :) Ska dra igång datorn här snart så jag skriver ett lite längre inlägg då!


Imorgon!

Det blev ett långt inlägg nedanför. Ni som orkar läsa och känner för de, kan ju läsa igenom det. Skönt att få skriva ur sig allt och så ni fick veta hur det slutade/började (ja i den ordningen).

Jag ska iaf gå och lägga mig nu så lite info om vecka 26 och vad vi gjorde hos barnmorskan idag berättar jag om imorgon :) Haft en jättebra dag idag iaf, hoppas ni haft detsamma!

Godnatt mina goa och förstående läsare. Ni är så bra!
Kram till er.


Slutet på en början..

Vilka dagar, vilken helg.. Dessa extremt jobbiga tyngder man haft på sig och det tunna men ändå stora hopp man bärt har varit fruktansvärt. Jag pratar självklart om allt som hänt min katt Zazzie. Först få höra att utan operation så kommer hon inte överleva, för att sedan få höra att hon kanske inte klarar en operation. Blodprov togs och det visade sig att hon skulle klara det. Jag blev så lycklig men samtidigt fruktansvärt rädd. Att lägga henne på operationsbordet betydde att antingen skulle de gå hur bra som helst eller så skulle det få sitt slut där. Dagen hon opererades va igår och med handen på hjärtat så är det bland den värsta dagen jag någonsin varit med om..

Dagen började med att vi åkte in med henne kl 11.40. Väl på djursjukuset så fick vi höra att hon inte skulle opereras förens kl 16.00 (???). Så ni menar då att jag ska lämna henne helt ensam här i 4 timmar?? Glöm det. Jag satte mig med henne och mamma i en soffa och väntade. Jag klappade henne och hon la sig i mitt knä och va jättego. Jag bara grät och grät och grät.. Det gjorde så jäkla ont att veta att om de är en stor jäkla tumör där inne så kommer detta inte gå, då kommer dom "ta henne ifrån mig" idag.. Jag klarade inte ens av tanken. Efter ett tag åkte mamma och hämtade buren och en filt hemifrån henne. Filten la vi i buren för att få Zazzie att känna sig mer lugn och trygg när hon väl ville lägga sig där inne. Hon tvekade inte så fort filten kom i. Hon gick in och la sig och somnade till att jag klappade henne medans jag sa att hon är en tuff tjej och att hon kommer få komma hem igen. Jag har ett jäkligt svagt hjärta när det gäller sånt här så jag grät och hoppades på att jag inte ljög för henne, att hon skulle få komma med hem.. Fy fan säger ja bara :'(

Efter flera timmars väntan kom de och sa att de va beredda på att ta henne för operation nu. Jag storgrät och sa att hon va en duktig tjej och att hon skulle va stark. (Usch, gråter när jag skriver detta..) När tjejen förklarat va de skulle göra så tog hon henne och gick och då bröt jag ihop totalt. Mamma fick hjälpa mig ut där ifrån. Jag grät så jag inte fick luft. Jag va så rädd att jag aldrig mer skulle få se henne. Vi åkte då hem till mormor och väntade på att de skulle ringa när de va klara för att säga hur de gick med henne. Om de klarat henne eller om de kaske va läge för en spruta så hon fick somna för gott..

Väntan kändes som en evighet när det plötsligt ringde.. Det gick som en hård rysning genom hela kroppen och jag blev till sten. Mamma svarade och gick in i ett rum lite längre bort, men jag kunde fortfarande se henne. Jag hörde "hallå!... okej.. aha okej.. OJJ..." Fan där kom det... ordet "Oj" va inte vad jag ville höra... helvete :'( Jag blev inne i min egen värld och bara satt och stirrade. Helst spänd kunde jag inte röra mig. Tills jag hör henne säga "nej, vi bor på ***. Så det är inte så långt bort. Ah okej... Ah tack... Hejdå" Det enda som ekade i mitt huvud var att jag kommer få hämta Zazzie i en urna. Mamma kom ur från rummet igen och gick mot mig. När hon kom fram sa hon "DET GICK BRA!! HON KLARADE OPERATIONEN!!" Jag la händerna över mitt ansiktet och börjadee störtgrina! Herregud va lycklig jag blev, allt släppte, all spänning, all tyngd, allt sa bara POFF så brast jag ut i tårar ist! GLÄDJETÅRAR!!

Att mamma sa oj i telefonen va för att Zazzies livmoder vägde 930gram, alltså nästan 1 kilo. Den va dessutom vätskefylld så ni kan ju förstå att de va en liten tjockis till katt vi hade, när hon själv inte väger mer än 2,3 kg. Hon är dock väldigt smal nu men hon har ju inte kunnat äta så mycket. Vi fick iaf hämta henne, smått groggy kl 20.00 igår på djursjukhuset och de första jag sa till Zazzie va "Jag är så himla glad att se dig gumman!" Så fick jag henne så jag kramade henne, försiktigt. Bästa stunden!!

Hon är nu hemma och får lite medicin en gång om dagen tillsammans med mat. Hon har en "strut" (vad heter det?) på huvudet för att inte kunna komma åt såret. Hon tar det ganska bra bara att hon inte riktigt kan kontrollera den ännu. Den ska sitta på i 12 dagar nu tills stygnen tas. Jag vet att hon vill tvätta sig, inte just på såret utan på ben och sånt, hon försöker verkligen. Men hon måste ju ha på sig den så hon får klara de. Har varit med henne hela dagen idag och när jag kom till mamma förut så kom hon halvspringnas till mig och gosade massa, även min andra lilla prinsessa Kitty :) Jag blev så jäkla glad när hon kom emot mig så jag knappt orkade hålla tårarna, hehe. Mitt lilla hjärta klarade operationen och nu ska hon bara läka. Hon sover endel men har bra apitet på maten så detta ska inte vara några problem.

Detta va verkligen slutet på en början, bästa början man kunde få!
Jag älskar henne otroligt mycket, hon är familj! ♥


Kort på mig och puppis från april - 10


Bloggpaus! Är tillbaka ikväll med inlägg o...

Bloggpaus! Är tillbaka ikväll med inlägg om både vecka 26 och dagen igår som kan ha varit en av de svåraste jag varit med om. Mycket mycket känslor flödade igår! Mer om det ikväll.


Snabba ryck!

Vaknade för ett litet tag sedan av att mamma ringde. De hade ringt från djursjukhuset redan kl 8.00 i morse. 11.40 ska vårt hjärta lämnas in på operation. Ni kan ju gissa att det är känslokrig i mitt hjärta och min hjärna just nu. Jag vill vara stark och lugn framför allt. Detta innebär ju mer stickande i henne och ytterigare en bilresa i rent helvete då jag vet att Zazzie inte är dum. Klart hon känner på sig att något är "fel". Jag förbereder mig därför för ytterligare en dag med uppgråtna ögon och påsar där under. Jag vet så väl att jag kommer tycka det är svinjobbigt att lämna henne där..

Ska iaf göra mig iordning snart och kanske försöka få i mig något att äta. Har dock ingen matlust just nu, är iofs inge hungrig än heller så kanske ska hoppa över det. Kan ta ett äpple så länge. Ska laga mat hos mamma sen så hoppas de är bättre då efter att man lämnat in henne. Men då lär man väl vara så orolig att de ska ringa senare och säga att de fått stänga igen henne utan att ta ut något. MEN ska se positivt på det här nu, hon tog blodprovet och alla värden ser bra ut! Jag hoppas att det är något godartat i magen som blir lätt att ta bort så det inte fortsätter trycka på resten av allt i magen på henne. Hon är för go min bebis och det ska hon vara i några år till har jag bestämt mig för! Zazzie är tuff, så vi får hoppas hon tar sig igenom detta.

Nu måste jag kila. Jag återkommer senare idag!


Sömnlös

Sitter och tittar på tv. Något program där killar varit otrogna eller elaka mot sina flickvänner. Det syns ju verkligen vilka som ångrar sig på riktigt och inte. De har iaf nu fått ett test som handlar om samarbete och de ska då utöva cheerleading. Jag som är en cheerleader (en pausad sådan, hehe) tycker ju självklart att detta är väldigt kul att se med arga tjejer och killar som rör sig som träpinnar, hehe.

Känner lite hunger i magen så de blir en skål med coco pops nu, se klart på programmet och sedan trotsa min osömniga kropp. Mina tankar flyger bara runt Zazzie.. går inte koppla bort. Hon är ju en del av min familj. Men ska iaf försöka sova snart så kan jag åka och kramas med båda mina hjärtan (Zazzie och Kitty) imorgon igen :)

Måste även säga att jag är himla glad för min älskling Krikke som börjat plugga nu och kommer göra det fram till jul. Han blev verkligen jätteglad när han kom in på den utbildningen han ville och då blev ju jag också jätte glad självklart! Ska bli väldigt kul att se han engagera sig i sina läxor ;)

Antagligen sover många av er redan, men godnatt till er alla iaf!
Ni är toppen!


Snart är vecka 25 slut..

Tanken slog mig precis att imorgon, tisdag, så är det sista dagen i vecka 25, för på onsdag går vi ju in i vecka 26. Denna veckan har gått fort men ändå mer sakta än de andra just för att det varit lite mycket just nu. Jag har gillat denna veckan gällande graviditeten men funderar på hur T i magen reagerat på att jag varit sjuk. Jag har ju läst lite om det och det står att kroppen tar hand om bebisen så det är ingen fara så, men jag tänkte mer på om hon i magen reagerar lite som mig? Hon har sparkat och så men ändå legat lite på lat-sidan så att säga. Idag där emot när jag känner mig mer pigg så har hon varit i full gång hela dagen! Det är som att hon varit "sjuk" med mig och gett mig lite lugn i magen medans jag mått sämst, hehe. Trots att hon sparkat lite varje dag under helgen så kändes de väldigt skönt när hon drog igång i magen idag. Och som jag skrev så har det hållt på hela dagen, även nu!

Älskade trollunge, jag längtar så tills du kommer. Men på onsdag ska vi till BM och jag antar att det är mätning, vägning, lyssna på hjärtat och lite sånt som gäller :) Ja, jag får väl va lika duktig som min katt idag också antar jag och lämna blod igen. Usch usch :O Men jag är glad att vi snart går in i en ny vecka!


Grattis kära J och D!

Jag skrev ju igår att jag fick ett sms..

Sms:et kom från min älskade och då gravida vän Josefin där hon skrev att hon skulle åka in till förlossningen, att det va dags nu. Jag blev jättepirrig och gick som på nålar här hemma. Okej, det gjorde jag inte, jag låg väl mer på nålar eftersom jag låg i sängen och mådde skit pga av förkylningen. Jag hörde inget mer igår från henne.

I förmiddags så fick jag ett mms med en bild på en otroligt vacker liten pojke och en text som berättade hur stor han va och att allt hade gått fort igår och så :) Jag blev så stolt på en gång! Skrev grattis och massa annat i ett sms till Jossan och sedan ett grattis sms till David, grabbens pappa. Fy tusan va kul för dem :)

Längtar massvis tills jag får hälsa på dem och snosa på lillen och höra hur allt va och så,
krama om Jossan och säga vad lycklig jag är för deras skull! Och ni kan ju gissa om jag längtar ännu mer nu tills min lilla trollunge vill titta ut till världen :)

STORT GRATTIS till min älskade vän och hennes David till det vackra underverket :)


En kamp om överlevnad - för min & mammas katt!

Dagen började med att vi fick tid redan idag för Zazzie's blodprov. Ju snabbare desto bättre tyckte vi! Jag kände att förkylningen tagit ett steg åt rätt håll och jag kände mig mer pigg idag vilket jag tyckte va skönt då jag förberedde mig på det värsta gällande proven på Z.

Väl inne på djursjukhuset va det jättemånga hundar i vänterummet men Zazzie va så duktig och la sig i mitt knä och va avslappnad. Hon fick beröm av sköterskan också för sitt lugn mot hundarna. Duktig tös ;) När proverna skulle tas så tyckte jag att det va jättejobbigt. Hon jamade och klättrade upp på mig så fort hon fick chansen. Hon ville inte bli stucken och hon skrek till så det gjorde verkligen ont i mig att behöva tvinga henne genom det, även om det är för hennes bästa. Jag grät och berättade för henne va duktig hon va och att hon skulle få något gott för att hon va så duktig! Ja, de va som om jag höll i min egna lilla bebis, men det gjorde jag också iofs. För Zazzie och Kitty är mina och mammas bebisar! Tillslut iaf efter lite stick i båda armarna fick de det blodet de behövde och Z fick lite bandage där de stuckit henne. Nu fick hon äntligen komma upp på min arm igen, precis som en bebis! :) Än en gång blev jag stolt över henne, samtidigt som det gjorde så ont i mig över att veta att hon va så rädd. Märktes på henne att hon va jätterädd efter att de stuckit henne. Så nu när hon ska in på operation lär jag väl böla mer igen eftersom hon ska sövas ner osv. Jag hoppas verkligen allt kommer gå bra. Zazzie är inte klar i detta livet än. Hon måste bli bra! Så samtalet om provsvaren var ett mycket positivt samtal och ett steg i rätt riktning :)

Dagen bjöd inte på så mycket solsken från himlen, men destomer solsken i hjärtat. Denna dagen har kommit med bra besked och fina ord. Det va precis vad vi behövde! Imorgon är en ny dag och det betyder nya tag. Jag hoppas de ringer imorgon och berättar när Zazzie kan få tid för op. Man vill gärna förbereda sig lite iaf. Men de vill iaf ta henne så snabbt som möjligt för att få det överstökat för allas skull, nu när vi ändå är helt bestämda på att operera henne! Även om jag fortfarande bär en stor sten av rädsla för Z's skull så finns det ett stort hopp, ett hopp jag inte såg i fredags när vi fick beskedet. Jag är rädd, livrädd, att de inte ska kunna göra något, men det finns iaf som sagt ett stort hopp på att hon nu kan få överleva. 

Endel av er kanske tycker att jag tjatar om detta (?), men detta är vår kamp med Zazzie, en kamp om hennes och vårt hopp om att hon ska överleva. Som ni nu borde märkt betyder hon och Kitty otroligt mycket för oss, så därför blir det mycket text om henne och hur det går, för det är de som tynger mitt hjärta mest nu! Jag hoppas ni som tycker detta är mindre kul att läsa om, har förståelse för det.


GLÄDJETÅRAR

JAAAA JAAA JAAA!!! Zazzie får opereras!! Hennes värden såg hur bra ut som helst. Detta va verkligen ett steg i rätt riktning. Nu hoppas ja allt jag kan att operationen ska gå bra, att de går att ta bort allt dåliga! Men som sagt, ett steg i rätt riktning. Kan säga att tårarna föll massa efter att vi fick samtalet. Underbart! :') <3


Nu är jag och T i magen nöjda med en semla...

img_1855 (MMS)

Nu är jag och T i magen nöjda med en semla i magen. Åh va min mormor skämmer bort oss :) Väntar på ett samtal från djursjukhuset ang provsvaren så varenda gång de ringer nu så får ja hjärtat i halsen! Bah!! Och tack S och E till era kommentarer och ja håller med S, jag ser fan inte gravid ut på bilden i förra inlägget. Men som ni ser på denna bild så kommer kulan fram när man vrider lite på sig ;) Ska va lite social nu. Hörs när ja är hemma igen! Kram till er!


Åker mot mormor för lite mat sen vetrinäre...

img_6423 (MMS)

Åker mot mormor för lite mat sen vetrinären. Nervööööös!!!


Hej allihopa! Har varit vaken sedan 9 tide...

Hej allihopa! Har varit vaken sedan 9 tiden och ätit frukost, pratat med mamma om tid för min älskade Zazzie och även fått ett mms men en otroligt vacker sak på bild. Mer om det senare :) nu ska jag duscha och sedan göra mig klar. Blir ju till vetrinären sen! Spänd och hoppfull. Förkylningen börjar gå åt rätt håll iaf. Alltid något. Men nu svamlar jag bara. Skriver senare idag!


Ligger i soffan och kollar på big brother....

Ligger i soffan och kollar på big brother. Fick ett roligt sms förut som ni får veta mer om någon dag. Annars så rullar tankarna i huvudet och hoppet skakar hos mig just nu. Kommer va spänt imorgon när mamma ringer och berättar när zazzie får ta blodprovet. Någon som vet hur lång tid det tar att få svar på värdena när man tar blodprov på en katt? Hur som helst så kommer detta blodprovet avgöra om hon kan opereras eller inte. Om de blir operation hoppas ja de kan ta ut de dåliga. Finns ju ingen garanti till saker men det är mer än värt att ge de ett försök! Nu ska jag fortsätta kika på tv ett tag sen blir de sängen och sova! Hoppas på en bra dag imorgon. Kram till er goa läsare!


Fåglar som kvittrar

Sitter här i soffan med min morgonrock på mig och fryser som attans. Jag vänder huvudet åt vänster och ser ut genom fönstret där solen skiner och fåglar som kvittrar. Skön dag ute idag! Men jag trivs bra inne också. Ska snart lägga mig i sängen under täcket och försöka vila en stund tror ja. För just nu känner jag mig så här snygg:



Ni som inte är sjuka eller upptagna, ut och njut av denna fina dag!
Man vet aldrig när de blir så här fint igen, med tanke på att varenda gång man tror att våren är på väg så tar vintern och kylan nya tag igen. Så jag hoppas hoppas att våren kommer nu för att stanna. Jag är trött på kylan och vill använda skinnjackan!

Kvitter kvitter.


Vill titta åt ett annat håll.

Jag orkar faktiskt inte med att va sjuk. Blöder ju massa näsblod när jag är genomförkyld. Febern har ju börjat gästa min kropp och det är inte kul. Ligger i soffan halvt avslagen men kommer få förflytta mig tillbaka till sängen om ett tag känner ja. Tråkigt nu också eftersom ja ska med Zazzie och ta blodprov när hon får tid för det. Hoppas det blir snart och hoppas att denna dagen med vila får mig att må bättre imorgon. Vill inte va sjuk mer, vill titta åt ett annat håll.



Mycket klaging på mig nu men det är ju så dryyyygt. Hur är eran dag hittills? Haft en bra helg? Jag är iaf glad över att det är söndag. Perfekt sitta hemma framför tvn- dag är det :) Det är ju bl.a. Sons Of Anarchy, Solsidan och mycket mer! Så ja, om det är någon dag jag vill sitta inne så är de väl idag!


Ja, nu känner ja faktiskt att det är stack...

Ja, nu känner ja faktiskt att det är stackars mig. Mår inte pinglan efter jobbet om man säger så :/ jäkla feber, förkylning och allt va de är. Mått apa hela dagen så därför de varit tyst. Nu ska jag sova. Skriver imorgon! /sjuklingen


Snor upp i öronen.

Jag orkar inte va sjuk längre nu. Jobbigt att inte kunna andas ordentligt när man jobbar eller att man ska vakna mitt i natten och inte kunna andas och halsen är helt torr. Nej usch. Men men det går över och det är inte värre än att jag får kurera mig med nässpray, halstabletter, Vicks och ren citron. Förkylningen har verkligen brytit ut på mig. Lite jobbigt att jag blöder näsblod bara när jag blir så förkyld, men jag är ganska van. Jag överlever iaf!

Vill säga TUSEN TACK för era snälla kommentarer ang min katt Zazzie. Blir verkligen rörd när jag kommer in och läser vad snällt ni skrivit. Hon är min och mammas prinsessa och vi kommer göra allt för att hon ska klara det här! Allt hänger ju dock på blodprovet men det ska tas och är de grönt efter det kör vi! Jag sparar drickspengar och alla pengar jag kommer åt nu för att lägga undan till den dyra operationen. Man blir lätt desperat efter de där småkronorna, men det är ett liv det handlar om och då ska inte pengar vara en sak som ska stå ivägen! Så länge jag har makten i mina händer att kunna rädda så ska den chansen tas. Ni är iaf supersöta som känner med mig och verkligen skriver det till mig. Jag uppskattar era kommentarer jättemycket, så tusen tack!

Nu ska jag försöka få i mig lite mer citronsaft här och vila en stund. Sen blir det in till katterna och gosa och förhoppningsvis till träningen där de har genrep idag inför en tävling. För er som missat de va jag cheerleader innan jag blev med barn men har nu (självklart) fått tagit en paus.

Men jag skriver lite senare igen. Hoppas ni har en bra start på dagen!


Gammal bild på mig och Zazzie ♥


Jobb.

Känns piss att åka iväg och jobba när man egentligen bara vill åka hem till mamma och gosa med kissekatterna. Men som tur är så slutar mamma jobba om fåtal timmar så hon får gosa med dem sen. Imorgon på dagen är det jag som åker in och har heldag med smulisarna innan de blir jobb på kvällen.

Men hoppas ni får en trevlig kväll och att er dag varit bättre än min. Dock måste jag säga att jag är stolt över mitt lilla bustroll som va så duktig hos vetrinären. Hon va bara lite uttråkad tillslut och ville kolla runt lite :) Men hon va super! :)

Vi hörs.


Jobbig dag..

Idag har det varit en extremt tung dag. Vi fick inte höra bra saker av vetrinären. Vår älskade Zazzie har antingen en uppsvälld livmoder eller en tumör, det kan även vara både och. De kunde inte se de så bra på röntgenbilderna. Världen rasade under oss och jag kramade Zazzie hårt och försökte vara stark för henne. Det slutade med att hon va väldigt blöt på huvudet av mina tårar. Min älskling, min underbara och goa kisse som varit med mig i så många år och delat så mycket med mig. Hon har varit min tröts när jag varit ledsen, hon har varit ett sällskap när jag varit sjuk eller bara känt mig ensam. Hon och Kitty är ju mina bebisar, de betyder extremt mycket för mig!


Vi beslutade därför att pengar är bara pengar och tack vare en människa som har ett hjärta av guld så kanske Zazzie kan få gå igenom en operation. Jag har känt mig så desperat idag efter att få tag i pengar för att kunna göra detta möjligt att jag till och med har velat starta en insamling eller tigga fram pengarna. En operation är ju inte direkt gratis, men hon måste få en chans! Hon måste bara ta ett blodprov för att kolla så alla värden ser bra ut i övrigt så kroppen klarar av en operation. Fixar hon de så ska vi låta dem öppna henne och försöka plocka ut det som inte ska vara där. Så mycket kärlek och glädje hon gett oss är det inte mer än rätt att vi ger henne en chans att få leva några år till och dö en lycklig död, inte dö pga att något i magen brister på henne. Så jag hoppas hoppas hoppas att hon ska klara av detta så vi kan operera bort de. Det kan tyvärr blir så att de öppnar henne och märker att de inte går att ta bort, då får hon bli igensydd och må bra den sista tiden innan vi låter henne somna in, men jag ska inte tänka på det nu. Ska försöka se ljust på detta och hoppas på blodprovet i första hand. Jag skulle göra allt för henne och Kitty, bara de mår bra!

Många tänker säkert att det bara är djur, men för mig är de inte bara djur. För mig är de familj och bästa vänner! Vad gör man för sin familj? Jo man ställer upp och gör allt för att de ska må bra och det är de vi satsar på nu!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mitt hjärta, kämpa nu! Jag ska finnas med dig i varenda steg du måste gå igenom.
Är extremt glad för att du inte lider ett dugg nu iaf, att du är precis som vanligt :)


Håll tummarna med mig idag!

Jag blir strax upphämtad av min mamma och då ska vi åka hem till henne och sätta på Zazzie hennes koppel har jag bestämt. Jag vill inte att hon ska behöva sitta i en bur hon aldrig gjort förut och va rädd och förvirrad. Buren åker självklart med men vill ha henne i mitt knä så mycket jag kan. Är nog för bådas skull skulle jag tro. Jag känner mig lugnare då och jag hoppas hon gör de också genom att va nära.

Jag (tror inte på gud MEN..) ber till gud att det inte är något! Vill bara höra att det är en liten tjockis vi har att göra med. Tyvärr är det ju vanligt med cancer, cystor osv i hennes ålder. Hon blir ju ändå 13 år i år. Om det är en ofarlig cysta så blir jag lättad ändå. Bara min sessa mår bra då kvittar resten!


Gammal bild på mig och mina hjärtan!

HÅLL TUMMARNA MED MIG NU!!


Just nu:

Äpple
TV11
Sängen

Godnatt sen :)


Hej bikten!

Jag vill säga att jag tycker faktiskt Big Brother blir roligare och roligare för varje dag som går.
Och ja det är väl klart då de lär känna varandra mer och de blir mer intriger. Men trots de trodde jag 
ändå att de skulle vara halvroliga människor men de blir faktiskt bättre och bättre..

Kollar du på Big Brother?
Om ja:
Vad tycker du om det?
Har du någon favorit?


Tröttsamt.

Är hemma nu efter mycket prat och målande hemma hos mormor. Va många kusiner, kusinbarn där osv så jag och Emelie har målat lite teckningar :)

Börjar ju bli riktigt trött på att vara sjuk nu. Inte alls kul att gå runt och ha ont och va helt tät i näsan. Jag funderar därför på att göra mig lite kvällsmackor och ett glas O'boy och sedan hoppa i säng och kolla på någon film. Skönt att bara ligga och slappna av lite och försöka sova sen.

Ska upp i tid imorgon för att följa med till djursjukhuset med Zazzie. Vill vara med och höra vad de säger om henne. Skulle egentligen haft Elliot imorgon också men eftersom jag är sjuk vill vi inte riskera att han blir smittad nu när han precis blivit frisk från en förkylning. Får leka med lillgrisen till veckan ist :)

Men nej, nu ska jag kurera mig med lite citron och halstabletter, ja efter mackorna förstås!



Krya på mig ;P


Vår barnvagn!



Här är vår barnvagn. Lite dåliga mobilbilder kanske men ni ser ju hur den ser ut iaf. Att den är helsvart med detaljer av reflexer gillar jag/vi. Jag personligen kan tycka att många färger är fina på en barnvagn men själv vill jag helst ha en helsvart. Och när jag pratade med Krikke om det kändes de som att vi låg på samma nivå gällande det så de va ju bra! En svart nu iaf, en färgad nästa gång kanske? :) hehe.

Detta är iaf som ni ser en Brio vagn. Trots att det är en kombivagn så är den hög och bra så det va ett stort plus! Som ni ser är den inte heller så bred som några vagnar kan va vilket jag gillade då varken jag själv eller Krikke inte är världens största människor. Krikke är väldigt lång men vi passade bra med denna så vi är nöjda :)


Till mormor!

Nu ska jag strax dra på mig och åka till min mormor och hälsa på. Blir väl lite fika och sådant i vanlig ordning :) Skulle åkt för ca en timme sen hade jag tänkt mig men har krånglat med itunes och så för att få in musik i mobilen igen för de försvann ju när jag gjorde en uppdatering. Så förhoppningsvis är den klar snart så jag kan dra!

Det kommer inte vara helt tyst i bloggen när jag är borta för jag har förberett ett inlägg som jag tror att några av er inte vill missa :) Så kika in igen om en timme så får ni se. Förutom det så kanske de kommer in ett mmsinlägg senare, om inte så hörs vi när jag är tillbaka hemma ikväll!

Ha en fortsatt bra dag :)


Min älskade hårboll!

Imorgon ska vi till läkaren med en av mina absolut bästa vänner och familjemedlemmar, nämligen Zazzie. Min svarta katt som bor kvar hos mamma. Hon har blivit väldigt tjock men är ej med kattungar för hon är en innekatt och hon är tjock på ett litet konstigt sätt så de tyckte vi skulle åka in med henne.. Bara tanken av att det är något fel på henne gör mig fruktansvärt ledsen och det gör ont i mig. Hon är ju min bebis, precis som kitty min gråa katt som också bor kvar hos mamma. Det som är bra är att hon är precis som vanligt. Busar, sover, äter, dricker, går på lådan osv.. Så vi hoppas på att hon bara lagt på sig fläsk på ett konstigt sätt eller att det är något annat ofarligt.




Mammas älskling, du får inte va sjuk så du måste lämna mig nu!
Du måste ju träffa min bebis och vara med under hennes första år!
Min gosigosi Zazzie! ♥


Sjukling(ar)!

Ska ta tag i mig själv och sätta på mig ordentliga kläder snart. Sjuk är man men ett litet besök hos mormor sen får allt bli. Älskade mormor! Jag ska även köpa isglass sen och fixa så det finns isbitar tills ikväll jag kan ligga och suga på. Gött med kallt!

Mannen min har vaknat iaf och även han känner sig lite krasslig idag. Är hans tur igen nu då kanske. Han har ju redan varit dålig. Hur som helst så blev det då inge rostbröd för mig utan vi gör lunch ist. Med Krikkes vilja så blir det potatisgratäng och lövbiff. Lyxlunch? Jo, jag tycker nog det :P Men men är man sjuk så vill man ju gotta sig :P

Men jag ska återgå till att hjälpa krikke med maten och även suga i mig ren citronsaft. Surt men gudomligt gott! Skriver mer sen :) och yes, då kommer bilderna på vagnen! :)



Ps. Kul att ni kommenterat lite på de näst senaste inlägget. Era kommentarer uppskattar jag mycket :) Ds.


Ang namn.

Jag har tänkt lite och vi håller nog på namnet till vecka 30 ändå. Jag kände de lite igår också att vi måste ju ha något att se fram emot. Vi är ju helt bestämde på att hon blir en liten T (vare sig hon vill eller ej ;) hehe) Men inte ska ni hänga läpp för det, för jag kommer ge er bilder på vagnen så länge :) Va allt några som va nyfikna på att se den så jag ska visa er :)

Visste ni om att Barnenshus har stor utförsäljning idag på vagnar och i vissa vagnpaket får du även med en bilstol? (om jag fattade det hela rätt). Det är ju lite smart att åka och kika om ni väntar barn och inte har någon vagn än! Nu är det ju här i Karlstad jag sett att de ska ha en kväll med bra erbjudanden, så bor ni inte i Karlstad får vi hoppas att de kör sådana kvällar hos er också :)

Jag ska käka lite rostatbröd nu och sedan dricka massvis med citron. Fortfarande likte förstörd i halsen. Drygt. Vi hörs sen och då med bilder på vagnen! :)


Storlek på magen.

Tror inte riktigt att jag insett vad "stor" jag egentligen är förens
jag såg mig själv i en provhytt idag. Kolla in kulan, hehe :)


Den börjar ta sig ordentligt nu :)


Vill ni se vagnen eller?
Och..
 i vilken vecka tycker ni det är mest rättvist att berätta
vilket fullständigt namn vi valt till vår prinsessa? :)


Va inte så tysta när ni är här inne! :)
Gillar ju era kommentarer!


Fynd!

Ja efter att ha klättrat på väggarna och en jädra halsondhet så
trotsade jag genom att kika i några affärer.
Jag har fyndat!


En vit sladdrig och skön tröja med ficka som går inåt under bröstet och ett vitt linne i storlek S så magen får andas när man ätit ;) Va ju ganska liten i kroppen innan graviditeten och XS passar än fast de blir jäkligt tight när man käkar tycker ja och då är de jobbigt när de trycker mot magen så S är perfekt storlek just nu :) Båda dessa kommer från Gina Tricot.


Svarta jeansleggings. Dessa är i storlek XS/S så de kan jag växa lite i. Va 20% på dem så blev ganska lite då de kostade 140kr innan rean, men lite är ju bra de med :) 111kr gick de på! De satt skönt och de va bra att de va lite lite stora då jag älskar svarta byxor och vill ha de genom hela graviditeten! Så det va ett litet fynd tycker ja :)


Bästa fyndet idag!!!
Svarta lårhöga stövlar.
Jag ÄLSKAR dom verkligen! Går högt upp på låren. De kostade först 499kr, jag gav 150 spänn!!! Kommer bli skitsnyggt till svarta jeans, någon snygg tröja, t-shirt eller linne och skinnjackan till de. GRRR!! :)

Jag är mycket nöjd med dagens stilrena men snygga shopping (enligt mig)!


Citron

Godkväll, skulle man kunna säga då! Trotsade min hals förut och åkte till lite affärer med mamma. Först och främst så skulle vi köpa citron till mig så jag skulle kunna surpla. Resan tog inte slut där utan vi åkte till lite fler affärer och jag fick med mig några påsar hem faktiskt. Och tro det eller ej men allt jag fick med mig hem är till mig (inget till bebis som jag brukar ha ;) hehe). Kände för att skämma bort mig lite såhär när man är lite sjuk. Så jag har faktiskt fyndat idag. Vad jag har köpt får ni se senare. Ska försöka ta kort på de strax. Hur det sitter och så får ni se imorgon :)

Va iväg och kollade på lite bebisprylar också så klart men de blir inget inhandlat nu. Krikke har sagt att vi ska ta det lugnt ett tag och jag kan väl hålla med. Han kom dock hem med en jacka till henne idag. En mjuk gosig en ;) Enda jag ska köpa när/om de kommer in på barnenshus är en Brio skötväska för jag har 100kr rabatt där så de är ju alltid något. Hittat väskan på babyproffsen men rabatten vore ju lite fin att få utnyttja ändå! Anledningen till att vi ska ha en Brio skötväska är för att vi faktiskt redan har en barnvagn, en splitter ny Brio Sing, helsvart står i vårt sovrum och bara väntar på att få bli använd. Anledningen till att vi redan köpt en är för att den låg på extrapris när vi såg den och vi båda gillade den :) Kan nog lägga in en bild på den här lite senare om ni skulle vilja se?

Nu ska jag iaf ta fram kameran och fota det nya jag shoppade idag.
BRB.


Gravid i vecka 25

Ja, då va vi inne i vecka 25 nu då. Äntligen! Nu kan jag sätta nytt mål på vecka 30 så kanske jag tycker att tiden går lite snabbare. Finns mycket kvar att göra men jag längtar längtar längtar! Här kommer iaf lite text om denna veckan som kommer nu. Texten är lånad från en sida om graviditeter.

BARNET

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt: 800
Längd: 22cm från huvud till rumpa

MAMMA

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

PAPPA

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt


Mina tankar

Jag är som jag skrev tidigare glad över att gå in i vecka 25. Mitt lilla mål som jag satt upp för att det ska kännas snabbare till dagen med stort D. Mitt nästa lilla mål blir då vecka 30 men självklart är varje onsdag ett mål för mig då jag gillar tanken av att veta att vi går in i en ny vecka. Tankarna om min kropp är fortfarande att jag älskar min mage. Vi är nu hela 84cm runt magen vid dens "högsta topp". Jag mäter då magen som om jag har ett skärp på mig men toppar vid naveln ungefär. Förstår ni hur jag menar? :) hehe. Kilon jag plussat är 6,5 kg. Min våg sa mig igår att jag gått upp 7kg så jag antar att de va mycket mat på det ;) hehe. Nej men nu vägde jag mig tidigare på dagen så kan va att jag då fick den mer riktiga vikten. De säger ju att man ska väga sig på morgonen. Men nog om de :) Jag är glad, pluttan i magen är glad och livlig och det är det som är det viktiga! :) ♥



BEBIIIIIS!


Sicksicksick.

Vaknade upp för en halvtimme sen med halsont. Åh va töligt. Jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu.. Baah! Tät i näsan är ja också med lite värk i kroppen. Hoppas verkligen att de går över fort. Har som sagt inte tid med detta.. Men men. Jag går iaf in i vecka 25 idag så lite text om de + bilder får ni senare idag!


Skrattattack!

Jag och Krikke har skrattat en heldel nyligen. Alltså ibland är vi så jäkla fula :P Haha. Älskar just OSS väldigt mycket! :)

Funderar på att slänga mig i sängen redan nu och tvinga Krikke att kolla på något annat än NHL som han kollar på varenda kväll nu :P Tråkigt i längden ju. Så får väl se om jag tvingar på honom att se någon film eller kanske dra på någon serie!

Förresten, tror ni inte på fan att den nya BH:n va för liten då. Jäkla skit. Jag får åka in till stan och byta till en större storlek någon dag. De hade inte större på Bergvik men sett dem i stan så hoppas de finns kvar. Om inte får jag väl byta till någon annan snygg. Viktigaste är ju att den passar :P , men den får gärna va snygg också..

Nej babbel i gåtor. Nu ska jag lägga mig brevid babe med ett glas isvatten och ett äpple. Hörs vi inte sen, så hörs vi imorgon! ©




C ya.


I min shoppingpåse

Idag så fick jag ju med mig en liten liten shoppingpåse hem. I den lilla påsen så hittar vi en sak, nämligen denna:



Som ni ser så är det då en randig bh som jag fastnade lite för när jag gick förbi den inne på H&M. Skulle köpt trosorna till också men de glömde jag bort när jag stod och grubblade på storlekarna. Bh är ju väldigt behövande i mitt fall då jag växt ur de flesta. Denna kommer kanske vara på gränsen men tyckte om den så den fick bli med hem. Hittade även en annan bh som jag blev sugen på som fanns i större storlek, men ska ta mig en kik på internet innan och se om jag kanske hittar någon annan ist! Behöver iaf en till bh som passar, men vi får väl se hur de blir!


Halv 8 hos mig.

Kommit hem nu efter lite handling i stan. Blev en liten liten shoppingpåse, men desto större matkasse med hem. Jag har packat upp allt och slappat lite här. Kikade då in på min kusins blogg och hon skrev om Halv 8 hos mig. De hade jag totalt glömt bort. Jag vill se de eftersom de är i Karlstad denna veckan. Ja tänkte iaf att jag skulle hinna laga iordning lite mat tills dess så jag har lite brottom nu. Potatis, köttbullar och gräddfil med gräslök i. MMM älskar det :)


Vi hörs efter halv 8 hos mig så ska jag visa er vad min lilla shoppingpåse innehåller och även berätta lite andra saker som komma skall ;)

TTYL.


Städar och plockar undan

Mest plockar jag väl undan men det ser förjävligt ut i mitt kök. Nog att min man ska laga mat ibland, men att städa efter sig i köket är ingen hit. Han är duktig på att städa annars, men köket.. ja vad ska man säga ;) Egentligen ska jag inte säga något alls, för utan mig skulle de inte bli skitigt heller så, vi är nog ganska duktiga både jag och Krikke :) hehe. Tur att vi älskar varandra så vi kan leva med våra små lorthögar lite här och var och städa efter varandra! Nejdå, det är faktiskt inte så illa som det låter :P

Jag håller iaf på nu att plocka i köket och ska vika tvätt. Efter det ska jag ge mig själv ett ansikte och sedan dra mot bergvik och kika i affärer och sedan handla lite. Jag ska inte shoppa något vad jag vet men det kan ju ha kommit in något kul man får med sig hem. Den som kikar in sen får se!


Frukost?

Idag har jag verkligen sovit ut. Vaknade strax efter 12 och sitter nu här och funderar på vad jag ska käka till frukost. Funderar på lite rostat bröd och mjölk/O'boy. Det va ju inte igår man åt de! Så ja, så får det bli. Lite god frukost och tv såhär på "morgonen" ;)


RSS 2.0