Svar på kommentar - Det ordnar sig!

Annika om 9 månader:
Först och främst; stort grattis till Tyra på hennes 9 månaders dag!
Nu till min fråga. Jag förstår helt om du inte vill svara men det skulle vara till stor hjälp för min del. Jag är gravid och ska har barn i slutet av sommaren. Min sambo arbetar deltid och jag likaså. From i maj kommer jag dock vara arbetslös. Jag börjar få smått panik över hur vi ska få råd med alla saker som ska inhandlas samt hur vi ska klara vardagen när den lille/lilla väl är född. Eftersom du är den blogg jag följer som mest tänkte jag höra hur det funkar för er. Som jag har förstått jobbar varken din sambo eller du heltid?? Hur får ni allt att funka? Tjänar du så bra på bloggen att du räknar det som ett "vanligt" jobb med tillhörande inkomst? Är så väldigt orolig just nu...
-
Svar: Hej Annika! Tyra säger tack ;) Först kan jag säga att jag tjänar inte en krona på bloggen utan har en enbart för att jag tycker det är roligt att skriva och få respons på det. Så detta är en hobby utan betalt :) Nej, vi jobbar inte heltid någon av oss. Jag har nyligen fått jobb på H&M men inget som är fast så inget man vet helt säkert så. Vi får ut pengar genom att vi jobbar extra båda två och att jag får mammapeng och Tyra får barnbidraget. Barnbidraget brukar jag använda mest till att köpa saker, kläder och mat till henne. Självklart tar jag inte enbart de pengarna utan även från mina och Krikkes också. Vi har inte gemensam ekonomi på det sättet men vi är heller inte så noga över om någon får betala mer någon månad. Vi lever tills det är slut helt enkelt :)
,
Att du känner en oro är fullt förståligt men du ska veta att det är ni själva som bestämmer över er "bebis-budget" :) Kan säga att Tyra har mer än behövligt, för att JAG också har det. Jag älskar att shoppa i den mån man har råd och gör det med glädje ofta. Nu låter det kanske som jag är tokig i det och det är jag men som sagt, när man har råd. Och trots att man inte har ut så mycket på mammapengen osv så funkar det fint. Vi har en hyra som inte är allt för hög så bara där "sparar" vi pengar om man tänker på folk som kanske har hyra på 5-7 tusen, om inte mer. Vi ligger alltså under de siffrorna. Men de jag ska komma fram till är att ni behöver inte köpa allt nytt, ni behöver inte köpa det dyraste, ni behöver inte mäta er med andra om inte NI själva vill och känner att ni har råd med det. En kompis till mig köpte barnvagn plus skötväska jättefräscht för 700kr begagnat, medans min andra vän köpte en ny vagn för 8000. Man väljer själv vad som passar en och ens budget :) Jag tror ni kommer fixa detta!! :)

Kommentarer
Postat av: Annika

Tusen tack för svaret! Det behövdes kan jag säga ;)Nu ska jag försöka se positivt i fortsättningen!

2012-04-02 @ 06:54:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0