BB info på sjukhuset!

Idag var vi ju iväg till sjukhuset för att få lite info om just BB och de avdelningar som hör till. Vi kom dit och alla par, vilket va väldigt många, samlades i en stor sal där vi fick sitta som i en biosalong ungefär. Där satt vi och lyssnade på 2 undersköterskor som berättade saker och visade bilder. Vi fick bl.a veta att detta sjukhus är ett av de som man inte får ha på mobilen inne på förlossningen men att det finns en telefon i varje rum som man får ringa på gratis. Krikke kom på smarta idén att sätta på flygplansläge.. ja tyckte han men jag vet inte ja :P hehe. De berättade lite vad som finns på förlossningsavdelningen och vad som är bra att tänka på. Kan dra lite som va bra att tänka på: Mynt - till parkeringsautomat då de inte tar visa kort och även mynt till kaffeautomaten på förlossningen om man vill ha något där. Cd spelare - finns bara en kvar då de andra blivit stulna så vill man vara säker på att få lyssna på den musik man vill, om man nu vill ha musik så kan man ta med en egen. Energi - bra att ta med cola, kanske någon godisbit, smörgås osv som mamman och framför allt en hungrig pappa kan ha och äta på. Mamman förses med saft och sådant men just mat om det drar ut på tiden kan bli svårt att få tag på ifall det är nattetid. De berättade även för oss vad som kan vara bra att packa ned i våra väskor som ska med när det väl är dags men det är ju sådant man har lite små koll på ändå.

Infon om vilka bedövningsmetoder de har här berättade de också om och det tyckte jag va bra. De flesta sjukhus har det mesta men ibland kan det ju skilja sig men här har de allt. Till och med sjuksköterskor som är utbildade inom en viss massage som kan vara avslappnande :) Åh tur att ja kom på de, Kristoffer ska ju få massera mig lite så han lär sig litte tills de att vi ska åka upp ifall de behövs. Ska packa ner massage grejen (vet inte vad det heter) vi fick av svärföräldrarna i julklapp, den kan nog komma till bra användning unden förlossningen ifall det hjälper med massage vid ryggslutet.

Allt som sas idag är väl info man får reda på när man väl kommer in också men det kändes tryggt att veta att man kan ringa gång på gång om man undrar något eller om man känner att det är kämpigt att vara hemma. Man kan till och med få komma in om man tycker förvärkar är hemska. De kan då ge en något som lindrar smärtan lite eller något man kan sova på. Ibland får man åka hem och ta det och ibland får man stanna och sova kvar där. De berättade också att om man tror att vattnet gått så ska man ringa för att prata om det och kanske komma in på en undersökning för att kolla om det var vattnet som gått och isf om de är läge att åka hem eller kanske stanna kvar. Sådant är olika då det kan ta några dagar innan värkarbetet drar igång eller att de på sjukhuset sätter igång det.

Även om vi bara stannde en timme idag på infon så gav det mig mycket faktiskt. Kristoffer tyckte sådär om helheten men att viss info va bra för honom att veta också! De sa ju mycket om vad pappan kan vara med på och vad pappan eller den som är med mamman ska vara med på. Pappan ska ju följa sitt barn vart de än tar det ungefär! Men men, bra timma va det iaf! Nu jäklar är vi redo här.. ja snart! ;) hehe men jag hoppas faktiskt att hon kommer lite tidigare än utsatt datum. Vi längtar ju massvis efter vår lilla bebis nu! ♥



Älsklings T....!


Kommentarer
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova - Oslo

Men guuud, det hoppade till i hjärtat på mig när jag såg rubriken!! Trodde först att du var på BB, haha :D



Så söt du är gumman! Ska lägga upp bild på magen någon dag, den är fortfarande sådär putig men jag får väl skylla mig själv som inte orkar träna den, hehe :D Puss puss

2011-05-30 @ 21:41:38
URL: http://madeleines.se
Postat av: Anonym

Hej! Tänkte bara berätta att vi hade med mobilen inne på förlossningen och det var ingen som sa något om det. Kul med lite kort som man kan se i efterhand :)

2011-05-30 @ 22:52:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0