Verkligheten!

Del 1 av förlossningsberättelsen är uppe i bloggen och jag ska skriva resten sen eller imorgon, men den kommer komma upp här tidigast imorgon.

Jag har ikväll försökt sova lite men gick inte speciellt bra. För det första var det för mycket ljud utanför här med hundar som skäller och skrikande barn. För det andra så grät jag som ett litet barn när Krikke och hans mamma tog ut Tyra på en promenad i vagnen. Det kändes verkligen konstigt att hon inte va hemma med mig. Man vänjer sig så snabbt med dem. När de väl kom hem så gosade jag massa på henne och min mamma kom hit med mer ersättning då vår snart är slut. Jag grät då ännu mer och sa att jag tycker att jag känner mig som en dålig mamma när jag är så trött. Grejen är ju att man orkar inte hur mycket som helst även om man vill. Jag är riktigt känslig nu alltså och kan sätta mig och gråta när som helst.

Mamma tyckte att vi borde sova ut ordentligt i natt så hon var hem till sig och hämtade lite grejer och kom nu tillbaka för att övernatta här hos oss. Det får mig verkligen att känna mig som en dålig mamma men jag måste få sova ut lite. Krikke's mamma gav mig order om att sova ut då hon tyckte att det syntes ordentligt på mina ögon hur sliten jag är.

Det är mycket mycket glädje med att bli mamma, helt underbart faktiskt! Men självklart har allt en baksida och denna är trötthet. Sömnen som inte kommer ikapp efter en ganska så hård förlossning (som ni får läsa om i förlossningsberättelse del 2). Jag har inte fått sova ut alls sen natten den 27:e juni. Jag känner att jag måste få sova. Så när min snälla mamma är här och ser över Tyra inatt så ska jag försöka sova, vi får väl se hur det går! Men som många av mina vänner sagt, vi måste ta emot hjälp och avlastning när jag faktiskt verkligen behöver det!

Men vårt hjärta är värt allt. Älskar henne mest på denna jord!



Tyra bara några timmar gammal


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är väldigt jobbigt i början, men snart kommer du ikapp när du får lite sömn. Vet själv efter jag födde att jag inte kunde sova på flera dagar, man är trött men ändå uppe i varv + att man vill kika på sin ögonsten så mycket man bara kan. Man får aldrig nog.. men sömnen måste man ha så försök sov så mycket du bara kan. Speciellt när det finns människor som ställer upp :) du är den bästa mamman för din dotter!

2011-07-07 @ 00:05:37
Postat av: Josse

Du ska inte vara ledsen! Klart du ska få sova ut gumman! du är världens bästa mamma och när du väl fått lite sömn kommer du bli ännu bättre. Tänk att det är för Tyras skull också! Glad och pigg mamma är mycket bättre! Puss o kram!

2011-07-07 @ 06:20:22
URL: http://j0ssse.blogg.se/
Postat av: z

det är absolut ingen som tror att du är en dålig mamma :) och ta vara på all hjälp ni kan få!

Min kompis hamnade i en förlossningsdepression när hennes dotter fick kolik och hon inte tog emot hjälp, utan ville klara allt själv. Så ta hjälpen så du inte blir förstörd! keep ut the good work!

2011-07-07 @ 07:56:46
Postat av: Lina

Jag har inte sovit på 15 månader ;) så ärdet att ha småbarn.

2011-07-07 @ 08:17:55
Postat av: emma

Lindis då.. känns som du ursäktar dig och det är inget du ska behöva göra. Fantastiskt att du och Krikke har mqmmor som ställer upp och ni ska utan dåligt samvete ta emot hjälpen :) Tror bara Chris tycker det är kul, hon får ta hand och umgås med sitt vackra barnbarn medan hennes dotter får ta igen sig, som du självklart behöver - och det är inge fel med det :) <3



Viktigt att även mamma Linda mår bra, och du - du är aldrig en dålig mamma :) Puss

2011-07-07 @ 09:54:40
URL: http://emawa.blogg.se/
Postat av: fia

stå ut bara, det blir bättre sen :) jag kommer ihåg att jag var en zombie alltså, speciellt när vi låg på sjukhuset, fick ju gå upp hela tiden och jag orkade varken äta eller något, var helt sjukt. Det är klart du ska ta hjälp, man är inte en dålig mamma för det. jag kan säga dig att min mamma har passat cornelia 1000000 gånger, för att vi ska få lite avlastning och inte fasiken bryr sig cornelia om det.

Vi mammmor behöver få vila. :)

2011-07-07 @ 10:16:23
URL: http://josefinefia.blogg.se/
Postat av: Chris mormor tillTyra

Du är absolut ingen dålig mamma bara så otroligt trött hoppas att det känns bättre nu och jag finns bara ett samtal i från om det blir jobbigt : )

2011-07-07 @ 15:18:00
Postat av: Louise -Lokes mamma

Underbart av din mamma att ställa upp! Klart du ska sova kvinna, du har gått igenom en hel del på ett par dagar, nya utmaningar hela tiden. Du förtjänar en natts riktig sömn :-) kramis

2011-07-07 @ 17:39:52
URL: http://loojsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0