Svar angående amning!

Yes jag tänkte nu svara på en fråga som många ställer. Endel verkar helt och hållet på "min sida" medans anddra kommentarer känns mer "emot" detta att jag ger min dotter ersättning. Jag ber om ursäkt om ingen av er menar något illa men jag fick den vibben från några kommentarer. Nåja, jag har iaf tänkt svara på detta varför vi ger henne ersättning :)

Det är så att direkt efter förlossningen så tog hon bröstet och det gick jättebra. Detta avtog allt mer och mer och natten kom och hon bara grät hur mycket vi än kämpade. Hon låg ett bra tag och puppade men verkade aldrig nöjd och blev bara mer ledsen. Jag fick tipset att ge henne ersättning tills mjölken runnit till eller helt enkelt köra både och om man får det att fungera. Inte alla som får det och det är det även några av er som skrivit :) Jag tycker det skulle va jättekul om det gick att helamma henne men just nu går det inte så där av ersättningen! Jag har fått tipset om att de ibland tar bröstet lättare med vårtnapp för de tar de till sig lättare i munnen då så det är något vi ska testa. Om detta inte funkar och även om "träningen" inte tar oss någonstans så ska jag pumpa ur mjölk och ge henne då jag vill att hon ska få i sig bröstmjölken just för mjölkens funktion på de söta bebisarna!

Så ja, jag hoppas att ni fått svar på detta med ersättningsfrågan då många blev nyfikna eller undrade varför jag inte ammade. Vi gör de ju någon gång om dagen men som sagt så är det inte fullt igång och jag kan ju inte låta lillongen vara hungrig :)

Kram till er!!


Kommentarer
Postat av: Seema, Mamma till Elvira och Leon

Vill be om ursäkt, om du uppfattade det som att jag tyckte det va negativt att du inte ammar. men nej, det tycker jag inte. men kan förstå, om du uppfattade det så.. pga av min klantiga kommentar.. eller jaa, det blev tok dära ju.. mm..



men i alla fall.. joo Linda.. du ska absolut inte känna dig som en dålig mamma(vilket jag iofs inte tror att du gör)bara för att du inte ammar. nej nej.

många gör det säkert. men jag tycker inte alls, att man är sämre människa bara för man inte ammar. så jag ber verkligen om ursäkt, för jag skrev som jag skrev tidigare här i bloggen, på kommentarer. mm ! men i alla fall.. kan ju seja det, att jag inte ammade heller.. joo, bara lite. endast jätte lite, med elvira. men det va verkligen svårare än man hade trott, att få till det med amningen.. mm. men aldrig att jag kände mej som en sämre mamma för det.. nej då.. men nåt som va grymt jobbigt, när man bestämt sig för att inte amma, var tjatet på BB. "har du ammat nu? ska du inte amma?" osv osv.. som att man liksom vore sämre mamma, för att man valt att inte amma. mm :/ men jag hoppas du mår bra å så efter förlossningen :) finns ju många som inte gör det. fast nog inte så många ändån.. många får babyblues och så ju.. mm.. och jaa, jag fick höra på BB, att det va väldigt vanligt förekommande med babyblues och så.. men när jag själv fick babyblues, så kände mig väldigt ensamen då. mm. och har bara sett på tvn, dem som fått det. men inte hört i det såkallade verkliga livet, eller att jag känner nån som har det.. nej !!



Men jaa, ta nu hand om dig och lilla familjen :) och hoppas vi får se mer bilder, på lilla Tyra :)

2011-07-05 @ 22:13:21
URL: http://seemalundback1.bloggplatsen.se
Postat av: Seema, Mamma till Elvira och Leon

SV:

haha okej :p



men jag tog åt mig lite ändån, för det jag skrev kom jag på, att det inte va så schyst.. att det kunde tolkas fel liksom. :p



men tror jag vet vilken kommentar, du kanske syftade på...



men i alla fall.. ska bli roligt att se "alla" kläder på lilla tyra, som du köpt :) hon kommer bli super-duper gullig i dem, tror jag :) måste va skönt

att slippa magen nu, samtidigt som du saknar den? :)

måste seja, att man blir ju lite avis på dig/er, som får snosa på bebis nu ju ;) hihi. mysigt. aa, mysigt värre. ta verkligen vara på tiden(vilket jag tror ni gör)som småbarnsföräldrar/bebistiden. för det går verkligen hur snabbt som helst.. aa. men ska erkänna, att när man fått en nr. 2:a, så blir han lite som bebis, haha. aa, även när han vuxit upp, så blir han "lillbebisen" liksom ;) hihi.. aa. brukar seja "lilla bebisen" till han ;) haha. låter säkert knäppt. men han e såå goo. å hon med ju. men han e liksom som "lillbebisen" såå himla sött altså. aa. ;) å elvira härmar leon, haha. vilken liten buse. hehe aa ;) om han tillexempel gör nåt gosljud, eller så.. eller typ som ehehee typ eller nåt sånt. (schyt vad mkt typ det blev ;) ojs) men då i alla fall, så kan hon härma han.. haha, så rolig hon är :) lilla gumman. mm, dem är roliga di små ju :)



babbel babbel babbel ;) haha. aa, kände att det blev lite så nu ja :p oj oj, så det kan bli ;) haha :p

2011-07-05 @ 23:16:16
URL: http://seemalundback1.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym

tänk på att ju mer hon suger på bröstet, desto mer mjölk kommer det så om du vill helamma får ni nog ligga i och amma ofta ofta ofta för att få igång bröstet :)eller om du själv pumpar brösten ofta för att få det att komma igång!

2011-07-06 @ 10:33:57
Postat av: Emma - Mamma till Kira

Skit i alla! Jag hel amma Kira i tre dagar sen gav jag upp av många anledningar. Och jag ville verkligen amma men det funka inte så då fick det bli flaskan och dra på trissor men Kira växer och gror som alla andra barn som får bröstet. Det som funkar bäst för dig och Tyra ska du köra på, skit i alla anda idioter som påstår man ska (måste) amma för bebis ska må bra osv. Jag har hört alla dess olika anledningar, men som sagt Kira växer och gror, inget fel på henne. :) Ursäkta om jag låter förvirrad eller arg, haha! Har migrän men var bara tvungen att säga detta. Folk har alldeles för mycket att påpeka om andras sätt!

DU KÄNNER DITT BARN BÄST AV ALLA!

Kram

2011-07-06 @ 16:02:54
URL: http://ihuvudetpafrokennilsson.blogg.se/
Postat av: frida

Jag tycker du är duktigt som ändå försöker få igång de:) Men stressa inte ihjäl dej me de för då kommer både du å Tyra må dåligt av de ist.

Jag kämpa i 2 1/2 månad, sen gav jag upp.. så ne de e inte alltid lika lätt som de ser ut !

Men gör vad som känns bäst för dej å skit i alla kommentarer som säger att man måste amma! För de måsta man inte alls :P

2011-07-06 @ 23:01:58
URL: http://fritte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0