Böcker

Idag köpte jag 3 böcker när jag var i stan. Va ett bra pris på 3 pocket så jag slog till. Vilka jag valde och vad de handlar om tänkte jag visa er nu.

"Eftersom jag levt på skiten i stort sätt i hela mitt liv, så javisst, man kan säga det har varit mitt yrke. Var inte ute efter brudar, lyx, knark eller bli någon don Maffia. Droger. Nej tack, inte på min macka. Brudar. Jo, men lagom viktigt. Lyx. Det kom på köpet, men inget jag suktar efter direkt. Spänning. Ja tack, men kan egentligen vara utan. Makt. Nej inte direkt. Respekt. Nope. Våld. Ett verktyg. Stålar. Ja mycket, men inte allt. Så vad fan var det då? Varför? Håll i hatten för det rimmar dåligt, jävligt dåligt: trygghet, är ordet för mig."

David Larsson (pseudonym) valde att leva i detta kaos, spela detta spel och satsade sitt liv. Tjugo år i gamet. Men han förlorade och är nu efterlyst och gömmer sig i Thailand. Han ligger även i krig med den värsta sorten här hemma. Ett krig som han inte kan vinna.
Jag är Wanted är David Larssons story, hans liv. Värdetransportrån, indrivningar, våld, kidnappningar, ekobrott, inlåsningar, blåsningar, cash. Från de första personrånen i unga tonår tills idag. År av kaos. Hur det är att andas kriminalitet, tänka ont och använda våld som ett redskap.

Vem han är? Spelar ingen roll, men han är Wanted, på alla sätt och vis.


I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka, med en omtänksam om än kriminellt belastad man, övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Boken är mycket rekommenderad och sägs vara en stark och bra historia om en mammas överlevnad!


Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet. Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.

När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?



Jag tror att alla tre böckerna kan vara jäkligt bra!
Jag gillar att läsa sannhistorier eller spännande böcker om mordgåtor osv. Idag blev det 3 sannhistorier som ni ser. Varje bok verkar vara otroligt spännande och jag tror det kommer gå snabbt att läsa ut dem allhopa! Ska kanske redan nu börja läsa en utav dom. Tror jag ska börja med 14 år tillsalu eller Magdalena Graaf's bok då de är tunnast och går nog snabbast att läsa ut. Hur som helst så tror jag som sagt att alla böcker kommer bli uppskattade av mig och jag hoppas jag kommer kunna rekommendera dem till er när jag är klar med dem!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har läst 14 år till salu, den är så bra! Man kan bara inte lägga den ifrån sig, man måste bara läsa en sida till, och en sida till. Efter ett tag har man läst hela boken! Tack för tipset om de två andra böckerna, ska genast beställa dem från Adlibris!

Hoppas allt är bra, här hade vi lite problem med graviditeten i tisdags. Började blöda innan jag skulle åka på jobb, så det blev sjukskrivning.

15 åringen som är mamma till en tjej som du skriver om i bloggsvaren, även om du inte nämner henne vid namn, så anar jag vem du menar. Jag tycker verkligen folk ska sluta döma henne och se vilken fin mamma hon är.

Ha en fin vår och valborg och hoppas allt går bra när lilla T kommer ut. Kramar från Finland!

2011-04-28 @ 07:48:58
Postat av: emmi

14 år till salu är jättebra! Hemsk, men superintressant. Den av Graaf tyckte inte jag om..

2011-04-28 @ 09:43:01
URL: http://emmi.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0