Läkerol - Makes Linda talk about filmtips

Jag har inte lika ont i halsen nu iaf, kanske något som är där och spökar lite bara. Jag hoppas det för jag orkar inte gå på medicin och krångla. Ha svin ont när man ska svälja, dricka och äta. Nej usch, de får jag allt hoppas att jag slipper.

Jag vet att jag är en tjatmoster i bott!!! men längtar tills imorgon o se grabbarna på isen. Nina har ju dock "förstört" min och Idas date på bänken, vi ska tydligen in i S-båset och ha date, räkna puckar osv. Har inte så jätte stor lust med det eftersom jag aldirg suttit där förut, men ska tydligen va enkelt. Ida kan ju räkna och greja så kan jag sitta där och va sällskap :P haha. Blir nog bra.

Ikväll är det en ganska bra film på tvn, Bourne identity (läs: TV3, 22.05). Längesen jag såg den men har för mig att jag tyckte den va väldigt bra. 

Bourne identity

Amerikansk thriller från 2002. En medvetslös man dras upp ur havet av italienska fiskare. Han lider av minnesförlust och den enda ledtråden till hans identitet är ett kontonummer inristat på en kapsel som planterats in i hans kropp. Efter att ha hittat flera pass med olika identiteter, buntar med sedlar och en pistol i ett bankfack tar han namnet Jason Bourne. Med hjälp av den rebelliska Marie ger han sig ut för att ta reda på vem han är och varför så många vill se honom död.

I rollerna: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen, Brian Cox. Regi: Doug Liman.

Kan även rekomendera fler filmer ikväll, då jag såg att det går väldigt många på de "vanliga" kanalerna. Några av den är: 


Just like heaven

Amerikansk romantisk komedi från 2005. När David hyr en ny lägenhet är sällskap det sista han önskar sig. Då dyker Elizabeth upp och hävdar att lägenheten är hennes. Till dess att hon försvinner mitt framför ögonen på honom. Han är övertygad om att hon är ett andeväsen. Hon är övertygad om att hon fortfarande är vid liv. Medan de söker efter sanningen om Elizabeths förflutna utvecklas deras förhållande från irritation till romantik.

I rollerna: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue. Regi: Mark Waters.

Jag personligen tycker det är en helt fantastiskt underbart mysig film. Passar verkligen tjejer som vill krypa ner och se en romantisk mysig och lite spännande film. (Läs: Kanal 5, 21.30)

En annan film är:


Gustaf 2

Amerikansk familjefilm från 2006. När katten Gustafs husse, Jon, ska åka till London följer Gustaf och hans vän Ådi med i smyg. I England blir Gustaf misstagen för en katt som just ärvt ett slott. Gustaf njuter av den kungliga uppvaktningen men hans kungarike är i fara. Den elake lord Dargis är fast besluten att göra sig av med Gustaf och förvandla slottet till ett semesterparadis. Nu måste slottets djur hjälpa Gustaf att rädda dem och slottet.

Regi: Tim Hill.

Vad det verkar som är den inge bra (om man ska tro det som står under bilderna), men det är en familjefilm för de som vill mysa till det med familjen. Jag personligen skulle nog kika på den om jag hade familj och barn då den går i bra tid (Läs: TV4+, 19.05) och jag vet många som gillar gustaf. (Information hittade jag HÄR )

Dock om den nu inte är bra så skulle jag personligen rota fram de gamla godingarna. Ja, jag pratar självklart om de klassiska Disney filmerna. Helt underbara filmer. Vem gillar inte att se Askungen, med de gulliga små mössen och fula styvsystrarna. Pocahontas med sin underbara nyfikenhet och miljö runt omkring sig. Eller Lejonkungen, Aristocats, Skönheten och Odjuret, Snövit, Djungelboken, Aladdin, Peter Pan.. Ja, ni förstår nog att det finns ett antal till man kan nämna. Sådana filmer tycker jag är jättemysigt att se på med barn, ja även själv eftersom jag tycker om Disney filmerna.

Men det är ju lite tips på vad man ska kika på ikväll. Det som är kul är ju att Disney filmerna, dom tecknade, också börjar komma ut på dvd nu. Jag ska definitivt köpa dom så även mina barn kan få se dom. Se vad jag kollade på som liten. Kul :)

Men ikväll blir det inget Disney. Får se vad det blir. Tjejerna från jobbet ska ha fest och ska ut. Jag funderar på att kika in hos Elena och Lina sen och va med tjejerna en stund, men jag ska inte med ut eller så. Ska ta det lugnt, vill absolut inte bli sjuk. Har varken tid eller råd med det. Väntar på att ett gage ska komma också. Har ett fått gage för en Vingåker spelning vi gjorde för ca 2 månadersen, men de ska vara på väg. Och bar är det för jag ska lägga undan pengar till en rolig sak, som kommer bli en räkning i vardagslivet, men bara en förhoppningsvis och det är det veeerkligen värt :) Är så himla glad så finns inte ord för det :)

Nej om man skulle käka frukost? Är dock inge hungrig men, hört att det ska vara bra ändå. Tror dock att jag har svårt att tvinga i mig mat när man absolut inte är hungrig. Men vem har inte det kanske? Jag tror aldrig jag käkat 5 mål om dagen i mitt liv :P Ellr jo det är mycket möjligt att det hänt någon dag. En dag jag va mat beroende. Känns som de ska vara jobbigt att käka 5 mål om dagen. Hinner man bli hungrig innan det är dags för nästa rätt? Mat och mellanmål, heela dagen. Kanske blir så som jag känner när jag käkar mycket. Att det enda man känner att man gjort den dagen när kvällen faller på är att äta. Jobbig känsla för man är så jäkla mätt :P Men det har väl hänt ganska sällan. Ibland kanske det även har sina förklaringar. Hört mycket sånt.

Nej nu har jag babblat massvis och jar har inte ens lyckats få på mig kläderna. Dags och göra lite nytta nu tror jag bannemej. Eller bara slappa i ett varmt bad? Ja vi får väl se. Åh nu fick mamma brev från posten att nu har min mixer anlänt, så den finns att hämta ut. Det va ju bra, och på tiden. Har ingen användning av den nu men trodde att de missat beställningen eller så. Men nej, kläder eller bad fick de ju bli.

// Linda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0