Tyra Alicia Johansson - vem hon är!

Tyra är för det första min dotter, men det tror jag inte att någon av er missat faktiskt ;) Men skriver det ifall någon ny själ hittat hit nyligen. Hon är 1 år och 2 månader och ni som har barn eller är i närheten av barn vet att i denna åldern händer det mycket. 
 
När Tyra föddes så va hon en stor liten klump på 3855g och va 52cm lång. Hon va en väldigt snäll bebis och man märkte fort hur mycket hon va med, redan från början. Det dröjde inte förrän hon höll upp huvudet själv och va väldigt stadig i sig själv. Det där har hållt i och hon satt själv på hårt underlag (satt på mjukt underlag = sängen, när hon va 4 månader) när hon va 5 månader och 9 dagar. Hon gick själv när hon va 10 månader och 29 dagar. Vill bara hoppa in här med att säga att jag skriver inte detta för att skryta eller trampa på någons fötter, utan berättar bara hur min lilla tjej är och hennes steg. 



Idag iaf är hon ju som sagt över året och det har hänt så mycket. Hon kan säga massa ord och namn, exempel: Linda (inda), Mamma (mamma), Pappa (pappa), Potatis (otatis), Mormor (mojmo), Farmor (vamo), Titta (titta), Pippi (pippi), Mimmi (Mimmi), Johanna (nonanna / nanna), Lena (Nena), Lionell (hörde inte, mamma hörde), Duktig (dutik).. haha blev visst lite mycket. Hon vet hur man gör vissa ljud, kossans, kattens, hästens och hundens :) Vi åker alltid förbi en åker med massa kossor på när vi ska till stan och då pekar hon alltid och säger "muuu" :) hehe. Tyra är en väldigt glad tjej och jag märker mer och mer hur hon blir mer bestämd på vad hon vill och att hon nu faktikst gärna gnäller till eller blir arg när det inte riktigt blir som hon vill. Trotsig? Nej inte direkt, bara väldigt bestämd. Hon kan vara med mig i badrummet på mornarna och se när jag sminkar mig, då tar hon en sminkborste och ska ha rouge, som jag. Hon tar hårborsten och borstar håret, som jag.. Hon har t.o.m böjat ta tag i min plattång så jag ska platta hennes hår, haha. Självklart är det varken smink på borsten eller en varm plattång när hon får detta. När man gjort lite så säger jag alltid "Åh så fin du blev" och hon visar då alltid en nöjd min. Haha detta kommer nu redan.. vart ska detta då sluta? ;) Hon är framåt och älskar att leka med barn och kolla på Pippi långstrump, gärna direkt när vi vaknar. Idag klev hon ur sängen själv innan jag vaknat och väckte mig genom att säga något (på hennes språk) och klappade mig på huvudet. Hon skrattade till och jag frågade direkt om vi skulle se på Pippi. Då tog hon upp armarna och benet mot sängen för att komma upp, samtidigt som hon säger "pippi pippi pippi", hehe. Ska presentera Emil i lönneberga för henne inom en snar framtid :) (Disney och massa andra filmer som barbie och sådant ser vi också på, men mest pippi)
 
Tyra är min klippa, min största styrka i allt det kämpiga. Vet inte vad jag gjorde utan henne eller hur jag tog mig igenom sorger, det känns liksom som att allt är lättare när hon finns med. Hon ler jämt, hon dansar roligt, hon gör kullerbyttor och blir toknöjd, hon pussas och kramas.. ordentligt verkligen med armarna runt om halsen, och hårt. Jag vill aldrig vara utan min snuttis (ja, inte en längre tid).
Kristoffer och jag är så otroligt stolta över vår dotter. Vår egna lilla Tyra ♥
 

 
Ber om ursäkt om inlägget blev lite sluddrigt.. det har hänt så mycket nytt och roligt
så man hinner inte komma på allt på en gång. 

Kommentarer
Postat av: Alexandra A Elfstrand

Åh, vilken fantastisk text!
Får ju tårar i ögonen och nu längtar jag mer än någonsin efter att min lilla ska titta ut!
Längtar efter att få uppleva glädjen och kärleken du beskriver!
Krya på dig också! Hoppas att du mår bättre snart!
Kram!!

Svar: Du kommer njuta :) Och jag måste få snosa bebis :) Kaffe eller något annat värt så fort jag blir frisk så kan vi prata lite om det vi skulle :)
Kram
Linda Rangfeldt - med plutt i magen

2012-09-06 @ 23:11:38
URL: http://ourtinelife.blogg.se
Postat av: Alexandra

Klart du ska få snosa bäbis :)
Absolut, bli frisk så tar vi kaffe eller nåt sen :) Kram kram

2012-09-08 @ 17:18:29
URL: http://ourtinylife.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0