Röd rumpa

Nu när Tyra varit sjuk så har hennes mage varit väldigt ostabil. Hon bajsar ofta och det irriterar ju huden på hennes rumpa. Den är nu väldigt röd och hon har även lite prickar, prickar som hon haft förut. Vi fick ju en stark salva för det och när jag hade på den på rumpan förut så gallskrek hon.. åh va ont det gjorde i mig men jag måste smörja. Har smörjt med miniderm hur många gånger som helst idag bara för att det ska få svalka lite. Hon har även fått vara naken nu på eftermiddagen och luftat rumpan en hel del.
.
Stackars liten. Hoppas hon blir bättre snart så det inte behöver irritera huden så mycket. Byter ju blöja så fort hon bajsat och har på en väldigt väldigt fet kräm som ska skydda huden men ändå så irriterar de. Usch usch. Tänkte jag skulle åka in till stan och handla lite up & go blöjor i storlek 4 så det blir lite luftigare. Hon har ju nr 3 på blöjorna just nu och de passar ju bra men vill ha ännu luftigare för hudens skull. Borde nog kanske kolla efter en annan salva också som kan skydda mer än den vi har nu gör.
.
Har ni varit med om detta och testat någon silikonliknande salva till era barn? Tipsa mig gärna om saker jag kan göra för att underlätta för Tyra. Inte roligt alls detta för henne :(
.

Kommentarer
Postat av: josefine

inytiol eller vad den heter har vi på jobbet till de gamla. Den är jäääättebra. Och fet, så den försvinner inte direkt. Den är vit, rosa och gul på tuben tror jag. Puss gumms.

2012-03-02 @ 17:08:04
URL: http://j0ssse,blogg,se
Postat av: Anonym

Potatismjöl ska vara riktigt bra!! :)

2012-03-02 @ 18:39:13
Postat av: V

Salvor som innehåller zink och barnolja kan man smörja med. Sedan blir det ju småsår runt det röda så det gör nog väldigt ont på dem. Sedan tror jag att miniderm bara är för torr hud och inte något att ha där bak? Jag hade satsat på en zinksalva och mycket luftande. Men tänk på att inte kväva huden med massa salvor hela tiden utan det kan göra gott att inte ha något alls på någon gång per dag. Annars kan man rådfråga bvc eller apoteket om det finns något annat man kan lägga på som är en mirakelkur för jag vet hur ont det gör i mammahjärtat. Lycka till

2012-03-02 @ 21:03:27
Postat av: Jessica

Kör på bepanten!

2012-03-03 @ 00:58:55
URL: http://ohjess.blogg.se/
Postat av: Annna

COmfort fit blöjorna är luftigare än Up and go!



Lufta mycket, som du gör, blir att torka mycket kiss på golven :) Strunta i våtservetterna en stund, om du använder det och kör bara med tvål och vatten.

2012-03-03 @ 10:51:01
Postat av: T

Inotyol är den bästa! Försvinner direkt på min son:)

2012-03-03 @ 11:49:52
Postat av: en mamma

inytiol .-)

2012-03-03 @ 14:29:20
Postat av: Anonym

Inotyol är super... om hon har detta en längre tid så kan man oxå badda med någon blå vätska (kommer inte ihåg vad den heter) mot svamp(vilket lätt uppstår vid röd rumpa) Bvc kan hjälpa dig med detta.

Hoppas hon snart är bättre!

2012-03-03 @ 19:34:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0