BVC och mat

På BVC idag fick vi veta att vår stora tjej på drygt 8 1/2 månad väger 9450g, och ca 73cm lång. Längden va osäker just för att det va lite svårt att mäta och sedan va det en felmätning någonstans men ungefär 73cm :) Hon sa även att det va kul att Tyra klappar händerna och försöker ställa sig upp hela tiden för sånt brukar komma vid 10 månader, men självklart är sådant individuellt också :) Men hon sa att hon va väldigt framåt så med saker också tittade hon på Tyra och sa "men du behöver egentligen inte ha så bråttom :)" hehe.

Allt går ju bra med Tyra och hon är oftast glad och go men så kommer vi till maten. Hon vill verkligen inte äta barnmat. Yoghurt och små små bitar smörgås äter hon, majs osv men inte barnmaten. Vad ska jag göra? Kanske går det bättre med hemlagat? Jag ska iaf göra det till henne senare, hemmagjort mos och korv. Ni med barn eller vetskap om detta, har era barn "krånglat"? Vet ni något som gör saker bättre? Hon får verkligen rysningar och kväljningar när hon får sån mat i munnen :p Men har ni några tips så hit med dom, uppskattas mycket! :)


Kommentarer
Postat av: V

När började du med smakportioner? Gör man det "i tid" så vänjer dom sig ju vid konsistensen. Min fick också rysningar och kväljningar vid de första tillfällena men med lite vana och sådär så gick det hur bra som helst. Har du testat all mat som finns för de små? Oftast brukar ju barn gilla någon mer. Om du äter framför henne då, känner hon inte att hon vill göra samma sak då? Jag hade i alla fall låtit barnet rysa/kvälja sig (så länge hon inte spyr) för att dämpa kräsenheten tids nog. Mat måste man ju ha!

2012-03-13 @ 18:55:10
Postat av: Jennie - kreativ och pysslig mamma åt Malva

Det är så olika från barn till barn. Vissa barn älskar barnmaten, hatar hemmalagade mat, tvärt om och vissa barn dricker bara välling.. Men prova med hemmalagad mat, potaitsmos och falukorv brukar gå bra, men även ungspannkaka kan jag rekommendera :)

2012-03-13 @ 19:55:34
URL: http://jenniezen.blogg.se/
Postat av: Jennie - kreativ och pysslig mamma åt Malva

sv: Jag håller med dig :) DFock tar inte min tjej välling, bara ersättning + all mat och gröt då :) så hon får bara ersättning nattetid och resten av dagen mellanmål med smörgåsar osv och maten då :)

men testa dig fram vad Tyra kan gilla i form av hemmalagad mat, korvstroganoff är en klar favorit här hemma :)

2012-03-13 @ 23:35:50
URL: http://jenniezen.blogg.se/
Postat av: Louise - Lokes mamma

Åh jag vet hur de känns! Loke har i stort sett bara velat ha yoghurt och välling när han va 7-8 mån. Men de kan ha berott på att han nu helt plötsligt har 7 tänder, så de kan nog vart väldigt ömt i tandköttet. Men så avskyr han mat som är slät, så här är det 1 års burkarna som gäller sedan 9måns ålder. Kanske är de hon vill ha? :-) mat med bitar i? :-)

2012-03-15 @ 08:52:41
URL: http://loojsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0