Vecka 34

Här kommer texten om vecka 34.. Något sent men bättre sent än aldrig :)

BEBIS

Nu väger bebisen ca 2,2 - 2,4 kg och är ca 45 cm lång, huvud till häl. Foten är ca 6-7cm! Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur. De flesta ligger redan med huvudet nedåt nu men är inte alltid fixerade. Om inte så sker det oftast väldigt snart.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

MAMMA

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

PAPPA

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

Passa på att njuta av tiden tillsammans med din parnet, hitta på saker. Nu är det inte långt kvar tills ni är tre.


Mina tankar

Imorgon är det exakt 6 veckor kvar till BF. Det känns helt overkligt och jag börjar smått inse att jag snart ska få starka starka värkar och åka in till sjukhuset och föda en bebis. Som jag tidigare sagt så tvivlar jag inte en sekund på att Krikke kommer vara ett bra stöd för mig där inne. Jag hoppas han kommer njuta ändå att han slipper känna den smärta jag kommer få känna :P haha. Halsbrännan är fortfarande förjävlig om man säger så :P Okej, nu är den kanske inte varje natt som innan men när den väl sätter igång så är den inte rolig. Jag skrev väl om min förvärk jag hade på jobbet? Tänk att den värken va ju ond och det gjorde ont i gupp på vägen hem i bilen. Så kan jag nu tänka att tänk när de riktiga värkarna kommer då, jiiiiisses :D hehe. Men all smärta är värd smärta, måste komma ihåg det när de blir som värst :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0