Hade du också halsbränna?

Neeeej! Halsbrännan är tillbaka, igen. Varför kommer den när ja ska sova för? Orättvist ;) hehe. Är svårare för mig att somna när ja har de, som ni säkert förstod, hehe. Blir väl att spela spel en stund och hoppas på att de ger sig :) Du som är eller har varit gravid, har/ hade du mycket halsbränna?


Kommentarer
Postat av: Eleni

Min kompis, som är ungefär i samma vecka som dig tror jag, klagade på det för några dagar sedan. Att hon hade mycket halsbränna

Puss

2011-03-18 @ 00:32:20
URL: http://turninglou.blogg.se/
Postat av: Seema, Mamma till Elvira och Leon

Japps, det hade jag ! Men tror jag hade mer, när jag

väntade elvira, och inte lika mycket med Leon !!



Det finns ju botemedel mot halsbränna. Novalucol, tror jag det var jag åt ! man får bara kolla, så att

gravida får äta dem ! för det ska finnas sånna som gravida också får äta. och jag tror dem hette "Novalucol". och dem hjälpte mig supermycket i alla fall. och sen vet jag, att jag fick undvika vissa maträtter, så som stekt mat och sånt !



Läste lite nyss om halsbränna, kan kopiera det jag läste...



" Halsbränna

Skrivet för Sverige

Godkänt av BabyCenters medicinska rådgivare



På senaste tiden har jag fått en hemsk brännande känsla i halsen efter att ha ätit. Är det halsbränna och har det något att göra med att jag är gravid?



När upphör halsbrännan?



Kan jag göra någonting åt det?



På senaste tiden har jag fått en hemsk brännande känsla i halsen efter att ha ätit. Är det halsbränna och har det något att göra med att jag är gravid?



Troligtvis. Många kvinnor får halsbränna för första gången när de väntar barn. Och även om det är det är både vanligt och ofarligt kan det vara smärtsamt och oroande.



Vid halsbränna får man en brännande känsla som ofta sträcker sig från nedre delen av strupen ända ned bakom bröstbenet. Den beror på både de hormonella och de fysiska förändringarna i din kropp.



När du är gravid producerar moderkakan hormonet progesteron som får den glatta muskulaturen i livmodern att slappna av. Hormonet får även ringmuskeln som finns i övergången mellan matstrupen och magsäcken att slappna av så att magsaft kan sippra upp i strupen och ge den brännande känslan. Progesteronet saktar dessutom ned de vågliknande sammandragningarna i magsäcken så att matsmältningen tar längre tid.



Under den senare delen av graviditeten fyller det växande barnet ut bukhålan så att tarmens tömning saktas ned och de sura magsafterna pressas upp och orsakar halsbränna.



När upphör halsbrännan?



Många kvinnor börjar få halsbränna och matsmältningsbesvär under andra hälften av graviditeten. Och tyvärr kommer den och går ända tills du fått ditt barn.



Kan jag göra någonting åt det?



Javisst. Du kan kanske inte bli av med den helt, men du kan göra en del för att minimera den:



• Undvik fet och starkt kryddad mat, choklad, citrusfrukter, alkohol och kaffe.



• Ät mindre måltider men oftare.



• Ta små munsbitar och tugga maten väl.



• Undvik att dricka stora mängder vätska vid måltiderna. På så sätt undviker du att tänja ut magen. (Det är viktigt att du dricker åtta till tio glas vatten om dagen när du väntar barn, men drick det mellan målen.)



• Försök att inte lägga dig ned förrän minst en timme efter maten.



• Sov i mer upprätt ställning. Palla upp dig med kuddar eller höj sängens huvudände med hjälp av ett par böcker eller en bräda. Gravitationen hjälper dig att behålla magsafterna där de hör hemma så att de kan ta hand om din matsmältning.



• Din barnmorska kommer förmodligen att rekommendera Gaviscon tuggtabletter, som lägger sig som ett lock vid övre magmunnen där det förhindrar att maginnehållet stöts tillbaks upp i matstrupen.



• Ett receptfritt syraneutraliserande läkemedel som innehåller magnesium eller kalcium kan minska besvären, men rådfråga först din läkare eller barnmorska. En del märken innehåller nämligen mycket natrium. Du bör också vända dig till läkare om inget av de här råden hjälper.



Uppdaterad i september 2007

Källa: Babycenter.com"



Googlade om "Halsbränna under graviditet", och där fanns endel om det. och tips och sånt ! Så du kan ju kika där med. Tyckte denna text(ovan) var bäst, så det va därför jag valde den ! många texter va rätt lika, fast sen fast det sånna som inte var det ! Så du får kika in där, så får vi hoppas du kommer på nåt bra :)



Lycka till, och hoppas halsbrännan nu ger med sig :) vet ju själv hur jobbigt det kan va. aa, jag hade själv riktigt jobbigt med den.



/Seema

2011-03-18 @ 07:14:12
Postat av: fia

Det är hemskt, jag har det skit ofta, nästan varje gång jag ska sova och man vill ju inte äta läkemedel hela tiden!

Men jag läste på internet att man ska testa sova på höger sida (fungerade skit bra på mig) Eller dricka ett glas filmjölk/mjölk och det fungerade jätte bra för mig :)sedan är två kuddar alltid bra.. Testa!

2011-03-18 @ 08:21:25
URL: http://josefinefia.blogg.se/
Postat av: Louise

en på mitt jobb hade konstant halsbränna när hon var gravid. hon drack massa, massa ramlösa eller loka. jag hade det för någon vecka sedan och drack det, det funkar rätt bra faktiskt!

2011-03-18 @ 09:33:31
URL: http://louiseliljestrand.blogg.se/
Postat av: Carro gravid vecka 35

Jag hade ett tag sedan jätte mycket halsbränna. men det brukade hjälpa med en sammarin och sedan kunde jag somna om. Plus att när jag ska sova så försöker jag ligga lite med huvud uppåt. och inte äta så himla sent på kvällarna. och just nu är jag faktiskt lite fri från halsbränna. Men det sägs tydligen mycket halsbränna, så har bebis mycket hår :)

2011-03-18 @ 10:10:31
URL: http://carolinekindstrand.blogg.se/
Postat av: frida

De va nog de ja led mest av under min graviditet, typ de enda ja led av haha.. Men jag hade en halsbränna ifrån helvetet.

Inget hjälpte, inga tabletter som bm rekommendera, spelade ingen roll hur ja käka, eller hur ja låg.. den fanns där varje dag och speciellt på kvällen när de va dax å sova!

Att den försvann efter Noel kom ut va nästan skönare än att bli av me magen haha!!

2011-03-18 @ 23:23:04
URL: http://fritte.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0