Sugen på Hepatit B?

Barnmorskan om tatueringar

"I vårt bildreportage om tatueringar under graviditeten visar gravida upp sina tatuerade magar. Här får du också svar på om det är fritt fram att skaffa en tatuering när du är gravid av vår barnmorska.

Tatuering medför infektionsrisk
Det är inte farligt att tatuera sig när man är gravid, barnet i magen känner inte smärtan och en tatuering under tidig graviditet kan inte leda till missfall. Men under graviditeten är du mer infektionskänslig och att tatuera sig medför en viss infektionsrisk. Det händer att personer som tatuerar sig smittas med Hepatit B."


(bild lånad från minbebis.com)

Nej alltså jag är nog inte så sugen på att bli smittad med Hepatit B. Så mitt sug efter en tatuering får väl vänta tills pluttis är ute ändå da! Hade tänkt göra en liten sak annars som jag tänkt på väldigt länge som jag vill göra. Tänkte att om det inte är någon fara, då kör ja på den tills jag blivit mamma till vår älskling och jag kommit tillbaka i min gamla form (om man har så tur) så jag kan köra armarna och annat, meeen icke. Sedan detta med kroppen, de känns som ja kommer bli smällfet, haha. Men så illa är det väl inte. Enda jag tänker på är hudens elast och att jag sen bara får ta tag i mig själv och börja träna bort det onödiga. Hur löjligt det än låter så vill jag ner i de kilon jag startade min graviditet i.

Nåja, liten besvikelse att jag inte kan bläcka mig är det ju.
Men tänker inte riskera att åka på en sjukdom.
Då kan jag faktiskt vänta.


Kommentarer
Postat av: Anonym

kan du inte lägga ut en bild på din mage man är ju lite nyfiken :)

2011-01-02 @ 23:10:05
Postat av: Anielle

Hej Linda!

Grattis till din graviditet och tack för en bra blogg!

Har läst din blogg ett tag o passar på att slänga in en kommentar under det här inlägget. Förstår din lycka! Jag o min pojkvän Simon väntar på en liten prinssesa Julia som tittar ut i början av mars, längtar som bara den! Det jag vill komma till ang. tatueringar är att jag tatuerade in en tatuering i början av min graviditet som sträcker sig en bit upp på ena sidan av magen. Det var innan jag visste om min graviditet. Tatueringen har inte tagit skada på något sätt, både jag o vår sessa mår kanon!

Ta väl hand om dig o stort lycka till!



Hälsar

Anielle, 22, Linköping

2011-01-02 @ 23:22:42
Postat av: Anna

Hej! Jag tycker inte det ser ut som du kommer bli smällfet. Under min första grav hade jag endast gått upp 3kg i månad 7 och ca 8kg allt som allt! Under min andra grav gick jag upp nästan 30kg pga tvångs sängliggande och risk för för tidig förlossning och hemska fogar!

Kan säga att min hud ser ut som innan barnen och jag väger i dag mindre än ja gjorde innan barn nr 1, utan att ha behövt göra nått speciellt. så jag tror du kommer förvånas över hur fort du kommer vara tillbaka i din gamla form igen=) Lycka till.

Jag gissas på en liten kille!

2011-01-06 @ 16:27:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0