Den börjar växa till sig nu!

Tänkte jag skulle skriva lite om vecka 18, som jag är i nu, innan vi går in i vecka 19. Så här är lite om vecka 18 som jag hittade på growingpeople.se. När jag räknade ut mina dagar på denna sidan så sa den att jag gått över till vecka 19 redan. Sådant är också olika på olika sidor. Det skiljer sig ofta med några dagar, men jag går efter vårt BF och veckor vi fick på vårt UL.

BEBIS
I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g (det står olika på olika sidor). Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

PAPPA
Det är nu du har tid för praktiska göromål som att inreda och säkra hemmet för barn. Hemmet är den plats där flest barn råkar ut för olyckor. Ditt barn sparkar, griper och suger. En del barn har hittat tummen. Stimulera ditt barn genom att buffa lite på magen och se om det buffar tillbaka. Du kan också hålla ett par hörlurar mot magen och spela musik för barnet. Prata med och sjung för barnet.

MAMMA
Livmodern når drygt till mitt emellan blygdbenet och naveln. Om du har fött barn tidigare kan du känna fosterrörelser. Att känna barnet röra sig i magen är en fantastisk händelse. Snart kommer du att märka att barnet rör sig beroende på vad du ätit, eller beroende på hur du mår. Nu syns nog i de flesta fall den putande magen. När graviditeten är känd kan det hända att människor i din närhet vill känna på magen.




Jag tycker den ser ut att vara större när man ser den framifrån än från sidan. Tycker inte ni de? Den ser också större ut när man har kläder på sig tycker jag! Men det är ändå mysigt med en liten/halvstor kula, men längtar ändå tills den blir större för just nu känner man sig fortfarande lite sådär lönnfet. Känns som de kommer kännas gosigare när magen blir lite större :). Samtidigt längtar jag tills vår älskling är ute med oss och jag får träna bort fläsket, haha!


Kommentarer
Postat av: Therese- Gravid v. 34

Det är så mysigt när bebismagen äntligen börjar ta form! :) Du är jätte fin!

2011-01-18 @ 08:17:58
URL: http://mylifeinthai.se
Postat av: Emma

Åh vad mycket större magen ser ut framifrån :D Jättesött!

2011-01-18 @ 10:39:39
URL: http://emmis.webblogg.se/
Postat av: tirris

men det låter ju kanon linda :D gör kullerbyttor redan vid 18 veckors ålder, kommer bli sveriges bästa cheerleader detta! haha ;)

2011-01-18 @ 12:41:48
Postat av: Evelinafredin

tycker magen är jätte fin :D eller hur man ska säga (a)

alltså, jag sitter ALLTID och småler när du skriver om det liv som finns inom dig :)

man blir så lycklig för eran skull :)

du kmr bli en jätte jätte bra mamma, det är inte första & inte sista gången jag säger de! :)

2011-01-18 @ 19:35:53
URL: http://llllsls.bloggplatsen.se
Postat av: Madeleine - Mamma till Lova

Åh du har sån fin mage hjärtat! Tänk att det ligger en liten liten minibebistjej där inne, så underbart!! :D

2011-01-19 @ 11:57:08
URL: http://madeleines.se
Postat av: Jennie - Stolt hundägare och blivande mamma

Grattis till graviditeten :) Hur känns det?

En söt mage du har där =)

2011-01-19 @ 19:58:46
URL: http://jenniezen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0