Har du också tänkt på namn?

Jag som så många andra tjejer och även killar har ju tänkt på namn man vill döpa sina barn till från det att man va mindre. Jag har sagt hur många tjejnamn som helst genom åren och jag hade/har ett speciellt killnamn jag verkligen älskar. Det har jag gjort i många år. Nu är det ju iaf en tjej i mammas mage och hon har nu ett namn vilket jag tycker är jätteskönt och härligt. Förnamnet är ju något jag tyckt varit fint i många år men va inte förens nu när jag väl blev med barn som jag kände att jag verkligen klickade ordentligt med namnet och kände då att det är detta jag vill ha. Med då världens bästa blivande pappa så blev det de namnet. Jag fick höra namnet första gången på en väldigt stor kändis och har sedan dess hört de med både svenska och engelska uttalet på människor.

Ni som har barn, ska få barn eller kanske bara har namn som ni kanske vill använda den dagen ni skaffar barn.. Hur hittade ni det namnet ni klickade med? på internet, i en tidning eller kanske på stan?

Berätta gärna hur du kom på eller hittade namnet du så gärna vill ha eller har på ditt barn!



Kommentarer
Postat av: Emma

Jag brukar alltid testa ett namn (till framtida barn) med efternamnet jag tror det kommer få. :) så det låter bra.. :D Sen brukar det vara namn jag hör runt omkring mig jag gillar, tex på stan om man hör osv :D

2011-02-13 @ 18:49:50
URL: http://emmis.webblogg.se/
Postat av: Andreas

Vi trodde vi hade bestämt oss innan dottern pluppade ut. Innan hade vi haft flera förslag och diskussioner, så det vi kom fram till då, Stella, var ett av kanske 10 förslag vi hade...INNAN hon kom ut.



Men sen när damen kom ut och vi såg henne, var det liksom inte en Stella. På något sätt kändes de fel att kalla henne det. Så ett par dagar efter att vi kommit hem ifrån förlossningen satt vi i soffan, och av en händelse rotade jag i någon gammal hylla och fick fram en "Nemi"-serietidning.



Jag frågade min sambo vad hon tyckte om "Nemi", och vi kände båda att det var klockrent och på något udda vis var de enda självklara namnet. Kändes varken impulsbeslut eller nödlösning,

även om det kunde varit det. Det var bara rätt.



Så Nemi blev det :)

2011-02-14 @ 00:24:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0